caine contra copil de 4 ani

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Aqai, acum ca ai explicat situatia e altceva. As fi facut figura cu masina, dar indreptata spre vecin si nu spre bietul catel care n-are nici o vina, decat aia ca s-a gasit in familia gresita.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Dap, asta e si mai buna. Si? Dupa aia ce faceai? Il transportai sau nu la spital?
Si ca sa nu se spuna ca am ceva cu tine personal (din contra, ti-am mai zis!) pe mine ma framanta o intrebare: ce fel de consiliere psihologica se practica prin spitale? Sa zicem ca apare o mamica cu un copil muscat de caine. Ambii terifiati (asa cum suntem si noi aici, la subiectul asta). Ce le-ai spune, xio??? Ca-ti pare rau ca n-ai intrat cu masina in ei decat in cainele care musca? Sau sa scrie cu degetele de la picioare daca tot sunt in spital? Nu, pe bune. Incerc sa nu (mai) fiu cinica, dar nu pricep. Inteleg ca se invata separat la medicina psihologia durerii, psihologia pacientilor in general. Cum e? La modul cel mai serios te intreb, pentru ca nu vad cum ai face tu in situatia de mai sus. Ai fi ipocrita si le-ai da dreptate, ca "asa se face"? Le-ai zice exact ce-ai zis mai sus, ca sa-ti respecti "principiile"? Sau unde nu ai fi tu insati? Aici sau in viata profesionala?

Eu vad subiectul asta (ca si multe altele de acelasi gen) un loc de varsare a frustrarilor, de descarcare nervoasa dupa un traumatism psihic sau/si fizic MAJOR. Da, traumatism, ar trebui sa-ti sune familiar. Nu voi pricepe in veci de ce simti tu nevoia acuta sa napustesti asupra "pacientilor" traumatizati deja cu comentarii in genul celor de mai sus.
Imi cer scuze daca am parut sau chiar am fost prea vehementa, dar eu chiar ma aflu si m-am mai aflat in situatia descrisa mai sus. Nu cred ca as fi reactionat prea frumos daca la cabinetul unde am fost pentru vaccin si injectii as fi fost "consiliata" la modul asta, gen victima e vinovata pentru ca s-a expus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

haideti sa va arat filmuletele. nu se vad prea bine, dar merita vazuta "marea iubitoare de animale".
am reusit sa le incarc pe un site.
http://www.onetruemedia.com/shared?p=1153504e6883c6c98a34851&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url
http://www.onetruemedia.com/shared?p=11534281c9816efdd5120da&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url

actiunea se petrece in fata portii mele, aproape zilnic. filmarile sunt facute pe 6 august, dupa ce am ajuns cu "doamna" din imagini la politie unde mi-a zis ca nu am suflet ca nu ingrijesc niste bieti catelusi.
am trimis mesaje la toate asociatiile de caini. nu-i intereseaza. nu raspund la mesaje. cica daca trimiti mai multe mesaje se grupeaza pe reclamant, deci e fix egal cu un singur mesaj. pe astia ii doare in "pix/dos" de oameni.
daca se intampla ceva cu copiii mei (si eu ma transform intr-o fiara cand e vorba de copiii mei), atunci o sa iasa un scandal monstru.
am dovezi ca am trimis reclamatii, am filmarile si plangerea la politie. sa-i fereasca DD sa se intample ceva, ca iese urat de tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Doamne fereste, da' grasana aia e sadica, e psihopata, ce e cu ea?! E o godzilla de femeie! Reclam-o la politie pentru maltratarea animalelor, nu pentru hranirea lor, cand o sa-si ia o amenda babana pe chestia asta o sa-i treaca si "bunatatea"(eu cred ca hraneste cainii aia sa va enerveze pe voi, vecinii, nu vad cum un iubitor de caini i-ar putea ciolani asa)

Mergi la inceput

Madyrizi, de-aia numesc eu asociatiile astea "obscure", pentru ca nici alea nu-si fac datoria, de unele stiu exact ca fura in draci din fondurile europene primite cu alte scopuri, evident, nu pentru propriul consum. Reclama nebuna "eleganta" psihopata la politie. Iti tin pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Si mai zici ca esti doctor.......am eu un vecin ca tine care dadea mancare la cainii comunitari in fata blocului...l-am rugat de cateva ori sa nu le mai dea aici,ca se invata si apoi pot ataca copiii...e plin aici de copii-3-5 ani...da,de aia nascuti de mame care dau bani la doctori.

Cand m-a injutar i-am facut reclamatie si dupa ce a platit 10 milioane amenda....s-a lecuit.

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Eumada, un vecin ca mine...cum mai exact? Brunet, cu ochii albastrii si buzele groase?
Si nu, nu glumesc. Daca amenintam un user spuneam 'vezi ca vin la tine acasa sa te bat/omor/mananc etc'.
Eu i-am spus sa aiba grija ce face cand omoara niste caini, adica atunci cand comite o ilegalitate (daca tot te deranjeaza nedreptatea), ca daca eusa vedea pe cineva facand asa ceva nu ar fi de bine.
Hopa, ca acum i-am citit mesajul Violetei Ala nu te-a lezat, asa-i?
Cat despre ce ai inteles tu din ce scriu, nu pot decat sa rad. Amar, da' rad. ia mai citeste o data.

Violeta, tu esti prea naiva. Medicina este o meserie.Eu ca medic nu trebuie sa imi falfai aripile de inger, medicii sunt ca oricare alt om, si ei pot injura, insela, fura, si ei fac sex, si ei se bat, gresesc samd.
Prin urmare, dramatismul expus de tine in mesaj, cand ma intrebi cum pot eu ca om, femeie, medic sau porumbel, sa spun asa ceva, nu poate decat sa ma faca sa zambesc.
Nu scriam la subiect daca nu ma pomenea cineva-nu stiu cine a fost respectiva-.De fapt, daca nu scria Dana cum o sa omoare ea cainii dupa ce ia banii de la stat, nu imi vedeai numele la acest subiect.

Referitor la curiozitatea ta:la locul de munca trebuie sa ai profesionalism.Prin urmare, la locul de munca nu ma intereseaza daca pacientul e un malac mai inchis la culoare (btw, mie imi plac oamenii mai icnhisi la culoare, mai ales barbatii, asa ca nu m-ai speriat cu fictiunea expusa),alb sau roz.Astea nu ma intereseaza niciodata, dar na.
Eu nu tratez copii, deci situatia ta ipotetica pica.
Ca si studenta am avut o discutie interesanta cu o Doamna de etnie rroma, venita la spital pt. ca fost muscata de calul ei, astepta sa i se faca 'doar' o amputatie de membru superior, de la cot.Am povestit cu ea ea multe despre situatia ei, despre cal, si am intrebat-o ce face acum cu calul. A spus ca ea vrea sa il tin, ca l-a crescut de mic si e al lor, dar ca totusi ii este frica. Calul o muscase pt. ca se batea cu alt cal si eas-a bagat intre ei sa ii desparta. A spus ca fiul ei a vrut sa il omoare dar ea nu l-a lasat. Am continuat cu discutiile si concluziile logice, ca acel cal este un animal, ca nu trebuia sa se bage intre ei, ca acel cal nu e o fiinta cognitiva ca noi si altele.Femeia era 'mai inchisa la culoare, asa', dar umana si realista.

Daca tu vezi acest subiect ca un loc de varsare a frustrarii e ok.Cand devine un loc de instigare la uciderea animalelor, vin si eu sa va 'deranjez'.

In exemplul tau cu copilul muscat si mama, ambii terifiati, nu vad unde intra in discutie masina cu care i-as lovi, sau scrisul cu degetele de la picioare.
Eu pot intelege ca in momentul in care esti atacat de un om, caine, broasca sau elefant, ripostezi.
In momentul in care planuiesti ca dupa ce iei banii de la stat sa te duci sa cumperi pastile pe care sa le pui in carne pe care sa o dai cainilor ca sa ii omori deja nu mai e 'din culpa', ci 'premeditat'.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui madyrizi

haideti sa va arat filmuletele. nu se vad prea bine, dar merita vazuta "marea iubitoare de animale".
am reusit sa le incarc pe un site.
http://www.onetruemedia.com/shared?p=1153504e6883c6c98a34851&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url
http://www.onetruemedia.com/shared?p=11534281c9816efdd5120da&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url

actiunea se petrece in fata portii mele, aproape zilnic. filmarile sunt facute pe 6 august, dupa ce am ajuns cu "doamna" din imagini la politie unde mi-a zis ca nu am suflet ca nu ingrijesc niste bieti catelusi.
am trimis mesaje la toate asociatiile de caini. nu-i intereseaza. nu raspund la mesaje. cica daca trimiti mai multe mesaje se grupeaza pe reclamant, deci e fix egal cu un singur mesaj. pe astia ii doare in "pix/dos" de oameni.
daca se intampla ceva cu copiii mei (si eu ma transform intr-o fiara cand e vorba de copiii mei), atunci o sa iasa un scandal monstru.
am dovezi ca am trimis reclamatii, am filmarile si plangerea la politie. sa-i fereasca DD sa se intample ceva, ca iese urat de tot.

Mady, poti sa imi trimiti pe PM detalii? adica zona, strada? pot sa pun linkurile pe grupurile pt animale de pe fb pe care sunt ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

xio, poti sa faci ce vrei cu linkurile. eu sunt satula... aceasta femeie mi-a mancat nervii. si nu numai pe ai mei. cand a venit politia au iesit toti vecinii sa spuna ca-s revoltati, toti ma sustin daca vreau sa fac plangere la politie, indiferent daca e vorba de mine sau de animale.
eu am caine, il tin in curte, am grija de el. nu inteleg de ce cucoana nu tine animalele in curte daca tot se da iubitoare de animale. probabil ca sunt violenti?

actiunea se intampla in bucuresti, zona militari. daca este cineva interesat unde este exact adresa, dau detalii pe PM. mi-am propus sa o filmez/ fotografiez cum umbla si cu cainii dupa ea prin cartier, si cum le da mancare, si cum ii bate. nu ma opresc aici pentru ca am copii si mi-a spus, citez "vine politia si-mi da o amenda, dar tu ai copii, sa ai grija" ....

Mergi la inceput

Xio, draga mea, nu ma cunosti, deci nu ma mai face "naiva". Daca tu practici in continuare etichetarile personale, imi iau libertatea s-o fac si eu. OK?
Tu ai boala contradictiei, asa cum o are si sor-mea (sunteti cam de aceeasi varsta, deci e de inteles, oarecum). Eram sigura ca vei contracara pledoaria mea cu "situatii ipotetice" in care nu te afli, pentru ca nu consulti copii. (??!) Asta da, naivitate!
Cat despre meseria de medic si psihologia pacientului se vede treaba ca mai ai mult de invatat. Ai timp, esti inca tanara! Desigur, e o mare dierenta intre medicii din spitalele de stat, care iti sunt tie exemple momentan si cei din privat. N-ar fi rau sa te desprinzi la un moment dat de o zona si sa prospectezi si alta. Acolo, indiferent cat injura un medic (ca e si el om, de!) n-are sa faca asta cu pacientii, nu de alta, dar zboara in secunda doi, indiferent cat de "bun" profesional ar fi. N-ai sa auzi in vecii vecilor- Amin!-la un spital privat, sectia Ginecologie "rasfaturi" de genul:" Da' sa ramai gravida ti-a placut, ha? Acu' stai si rabda!" (asta ca sa fiu decenta). Si iar, exista o diferenta uriasa intre medicii dedicati si carora chiar le pasa de pacientii lor si care nu trebuie sa se prefaca atunci cand ii consiliaza si medicii care nu dau doi bani pe oameni ci practica medicina, pentru ca asa a fost sa fie (nu te autobaga in categoria asta, vorbesc la modul general). A nu se intelege ca trebuie sa-i tina de manutza si sa le faca vant cu frunza de palmier, plangand alaturi de ei (asta pentru ca vad ca-ti place sa iei lucrurile mot-a-mot).
Cunosc foarte bine si mediul spitalicesc si cel psihologic, asa ca nu imi aduc nici o plus valoare explicatii in genul celor oferite de tine, cu superioritatea caracteristica. Zau, cand am pus intrebarea am pus-o special pentru tine, ca sa-ti ofer sansa de a mai face si tu, din cand in cand o introspectie si sa iesi din cercul tau cu adoratia pentru animale pe care o inteleg pana la punctul cand ajunge sa treaca de limita normalitatii. Un medic care declara public ca pune mai presus viata unui caine fata de cea a unui om ar trebui sa aiba momente de reflectie serioase. Ceea ce ai raspuns tu arata exact mediul spitalicesc de stat- la pamant, asa cum il cunoastem toti. Naivitatea e de partea celor care cred inca in el fara reforme absolut majore.
Cat despre "riposta" cand te ataca un caine (am extras din enumerarea ta echivoca) cam cum o vezi tu? Poate fi "intratul cu masina" in haita sau nu? Sau aia e rezervat oamenilor?
In ce priveste "amenintarea" care nu e chiar o amenintare, e o atentionare voalata (la limita avertismentului) pentru ca spui tu "cineva ca mine", ceea ce inseamna, logic, autoincludere. Ti s-o parea tie, dar, din nefericire nu toata lumea e "naiva" cum iti place tie sa crezi.
P.S. Mi-ar fi placut (as fi aplaudat chiar!) o abordare mai putin copilaroasa, mai matura, mai profesionala, mai dedicata, care sa se ridice la nivelul nobletei profesiunii de medic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Citat:
Dana, dana..vezi sa nu te prinda cineva ca mine, ca se ne scrii dupa aia de pe patul din spital, cu degetelele de la picioare.

XIO, daca asta este o amenintare directa - mie asa imi apare - tin sa te informez ca nu ma impresioneaza si nici nu ma sperie.

Citat:
Eu i-am spus sa aiba grija ce face cand omoara niste caini, adica atunci cand comite o ilegalitate (daca tot te deranjeaza nedreptatea), ca daca eusa vedea pe cineva facand asa ceva nu ar fi de bine.

O dai dupa plop degeaba, probabil ti-ai dat seama ulterior ce enormitati ai scris, foarte clar de spital & stuff. Stiu ca-ti doresti sa ajung la mana ta , norocul meu ca suntem in orase diferite si nici tu nu profesezi la urgente. Dar cu asta m-am lamurit despre calitatile tale de medic uman...poate te muti la veterinar, cred c-ai fi mai potrivita acolo. Se pare ca simpatia ta e canalizata exclusiv catre animale si nula catre oameni.

Citat:
aca nu scria Dana cum o sa omoare ea cainii dupa ce ia banii de la stat, nu imi vedeai numele la acest subiect

Ai citit pe diagonala si-ai inteles aiurea. Am spus ca o sa omor cainii DACA statul (ssau ce asociatii mancatoare de taxe platite de noi) nu-si face datoria si nu ia cainii de pe strada pe care locuiesc. Aia e ultima solutie, mai intai astept raspuns si dupa aia probabil voi ajunge la proces.

Mergi la inceput

Ch Dana, am mai spus dar o repet: ce amenintare sa fie? suntem cumva la gradinita si eu nu am aflat?Daca doream sa te amenint, o faceam. Iar asta ar fi sunat asa cum suna o amenintare normala: ca o sa vin la tine si o sa iti fac aia si aia.
Eu am spus clar ca asta se poate intampla DACA TE VEDE CINEVA.Ca altfel, si daca spui ca ai facut asta, te amenint cu Politia, nu ca a ma apuc eu sa vin la tine ca sa te bat. Jeez

Violetan, din nou, presupunerile tale despre cat mai am eu de invatat in relatiile mele cu pacientii sunt egal cu zero. Nici macar atat. Lipsite de importanta.
Asta din cauza ca tu nu ai fost pacienta mea, sau apartinator sau sef, sau coleg etc.Ce presupui tu din ce scriu eu nu e treaba mea.
Medicii din spitalele de stat sunt si aia din privat. Iar medicii din spitalele de stat pe care eu ii am ca exemplu sunt la polul opus fata de ce spui tu. Din fericire imi folosesc neuronii si am discernamant, decai daca vad un medic injurandu-si pacienta contrar a ceea ce crezi tu, nu voi face si eu la fel.
Ca sa nu uit, cand am dat exemplul cu injuratul si altele ma rafeream evident la viata privata, ca de-aia am mentionat acolo ca e meserie.

Mady, o sa postez linkurile

Mergi la inceput