Si mame doar cu numele
Raspunsuri - Pagina 18
giulia81 spune:
off topic referitor la comportamentul personalului din maternitate: experienta mea a fost una extrem de crunta, nu doar eu ci mai multe mamici am fost tratate ca ultimele gunoaie doar pt simplul motiv ca nu am reusit sa nastem pe cale naturala. desi toate am fost fericite si nerabdatoare sa ne tinem puiul in brate. mie de ex mi s-a spus "tre sa il nasti, nu sa astepti sa vina dna doctor sa il scoata din tine"si exemplele ar putea continua. dupa nastere am fost tratate la fel, un cuvant bun n-am primit de la nimeni: asistenta, dr, moasa etc nimeni! norocul meu si altora e ca am plecat din spital acasa la familie, dar una care e intr-o situatie delicata (din n motive) nu ii lipseste deloc sa fie admonestata, catalogata si facuta sa se simta ultimul om doar pt ca a nascut un copil.
pe mine cel putin personalul medical a reusit sa ma faca sa ma simt ultimul om de pe pamant, de parca nasterea unui copil ar fi fost lucrul cel mai rusinos din lume, de aici si depresia in care am intrat...
imi cer scuze pt offtopic
Diplomatia e arta prin care vorbesti frumos cu un câine rau, pana gasesti o bata cu care sa te aperi.
"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Avem, dar nu vad cu ar putea acel asistent social sa vina la toate femeile ca sa le intrebe daca vor sa ii abandoneze copilul. cam care dintre ele crezi tu ca ar spune 'da, vreau'?Sunt femei care spun din start ca nu pot/nu vor/nu stiu, atunci vine asistenta sociala, discuta cu ele, le ofera solutii, dar cand femeia spune ca nu vrea sa isi abandoneze copilul si dupa aia fuge, e cam clara situatia. |
Exista repercursiuni daca dai copilul spre adoptie sau il abandonezi oficial? Poate asistenta sociala sa discute cu mamele identificate de personalul medical ca fiind 'risc' sa le explice ca e mai bine sa faca totul oficial, sa se explice ca e spre binele copilului sa aibe o situatie clara, etc. Indiferent daca ele zic ca vor sa abandoneze sau nu, asistenta sociala tot poate sa stea de vorba cu ele si sa le informeze, poate nu la copilul asta, dar la urmatorul se mai gandesc si fac actele inainte sa fuga.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui giulia81 off topic referitor la comportamentul personalului din maternitate: experienta mea a fost una extrem de crunta, nu doar eu ci mai multe mamici am fost tratate ca ultimele gunoaie ... |
Si mie mi s-a intamplat la fel si eu am nascut natural. La prima nastere aveam o hemoragie foarte mare si oricata grija am avut am murdarit cearceaful. Cand a venit o femeie care schimba cearceafuri am rugat-o sa-l schimbe si pe al meu ca e patat. A inceput sa tipe la mine si sa ma faca in toate felurile parca eram ultimul om si cine stie ce crima am facut.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
mami_stefi spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Si mie mi s-a intamplat la fel si eu am nascut natural. La prima nastere aveam o hemoragie foarte mare si oricata grija am avut am murdarit cearceaful. Cand a venit o femeie care schimba cearceafuri am rugat-o sa-l schimbe si pe al meu ca e patat. A inceput sa tipe la mine si sa ma faca in toate felurile parca eram ultimul om si cine stie ce crima am facut. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Si eu am trecut prin asta!
Cand am mers la spital,au trimis de la sala de nasteri o asistenta care direct cum m-a vazut,m-a bagat intr-o camera cica 'Hai sa te schimb'.Si eu cu o burticaaa enorma,cu picioarele umflate si contractii,clar ma miscam mai incet,si ma brusca,imi tragea hainele...
Eram cu sotul si cu mama si in lift le zice cucoana respectiva 'Nu o sa puteti sta cu ea!'.. Si atunci sotul se gandea ca nu vor putea sta nici macar pe coridor/sala de asteptare si o intreaba ' Cum adica?' .La care cucoana 'Ce sa-ti fac omule,de ce nu ai tinut-o sa-ti nasca acasa?' I-ar fi zis sotul mai multe,dar s-a abtinut!
Apoi,alta,imi facea control si era pur si simplu brutala,baga mana ca-n punga si i-am spus ca ma doare.'Da' cand ti-a intrat altceva nu te-a durut?'(eu am zis frumos )
Dupa ce am nascut,dupa ce l-am vazut pe voinic,trebuia sa mi se scoata placenta si sa fiu cusuta.Imi apasa o asistenta in partea de sus a abdomenului de simteam ca imi ies ochii din cap. Din reflex,am prins-o de mana.Se uita urat la mine 'Ce faci,fato? Ia mana de pe mine!'..
Inainte sa fiu cusuta,moasa a trimis dupa anestezie,la care cealalta 'Las-o incolo ca rezista si fara anestezie!'..
Singura care m-a ajutat a fost moasa! In schimb ce cealalta statea la tv sau dormea(am nascut la 4 dim),moasa venea din 5 in 5 minute la mine,ma consulta,ma mangaia pe burtica,pe mana,ma incuraja,imi spunea bland sa incerc sa ma odihnesc ca altfel am sa raman fara puteri cand va fi sa imping,etc.
Si se mai plang ca au salarii de nimic.Nu l-ar merita nici pe asta,oamenii astia de nimic.Nu vorbesc in general de medici,ci strict de cei care procedeaza asa,care te fac sa nu mai vrei sa calci intr-un spital sau intr-un cabinet medical!
ina.click spune:
Mi se pare groaznic ce povestiti voi aici. Imi pare rau ca ati trecut prin asa ceva. S sunt de acord, grobianismul si rautatea nu se justifica prin saracie sau lipsa remunerarii satisfacatoare.
oanap85 spune:
of chiar e groaznic,de parca copii se pot concepe si altfel...iti dai seama ca acele persoane sunt frustrate si rele din anumite motive..
nu mi-a vorbit nimeni urat ...de asta am ales sa am medicul
meu , ca parca asistentele se comporta mai frumos...probabil d-na ,sau d-le,in cauza au facut copiii asltfel!?
si mie dr mi-a zis " oana dar nu poti sa nasti fara durere"
dar la al 2-lea si la al 3-lea tot cu ea am ales sa nasc deoarece,chiar daca stiam ca ma chinuie,o interesa in primul rand copilul sa fie bine iar asta a contat pentru mine enorm
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
XIO spune:
Exista repercursiuni daca dai copilul spre adoptie sau il abandonezi oficial? Poate asistenta sociala sa discute cu mamele identificate de personalul medical ca fiind 'risc' sa le explice ca e mai bine sa faca totul oficial, sa se explice ca e spre binele copilului sa aibe o situatie clara, etc. Indiferent daca ele zic ca vor sa abandoneze sau nu, asistenta sociala tot poate sa stea de vorba cu ele si sa le informeze, poate nu la copilul asta, dar la urmatorul se mai gandesc si fac actele inainte sa fuga. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Bird, asistenta sociala nu este non stop in spital, lucreaza 8 ore pe zi. Aceasta femeie a venit seara/noaptea.
Victoria_mami spune:
Si mie mi s-a intamplat la fel si eu am nascut natural. La prima nastere aveam o hemoragie foarte mare si oricata grija am avut am murdarit cearceaful. Cand a venit o femeie care schimba cearceafuri am rugat-o sa-l schimbe si pe al meu ca e patat. A inceput sa tipe la mine si sa ma faca in toate felurile parca eram ultimul om si cine stie ce crima am facut. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Eu am nascut aici. Dupa nastere, moasa (asistenta? nu stiu ce era) m-a intrebat daca ma simt destul de in forta sa fac dus. I-am spus ca da. Asa ca a depozitat-o frumos pe Victoria in bratele sotului meu si ea m-a ajutat la dus. Aveau un scaun din-ala prins in perete, m-a asezat pe scaun, mi-a dat tot ce aveam nevoie ptr. dus si a plecat. A revenit dupa vreo 10 minute si m-a ajutat sa ies de la dus, m-a tinut pana m-am sters, sa nu cumva sa pic, m-a ajutat sa ma imbrac; eu, romanca, mi-am cerut scuze ca am umplut dusul de sange. Mi-a spus sa nu-mi fac griji, ca dusul va fi curatat si dezinfectat ptr. urmatoarea mamica. A fost super-draguta. Cand a inceput practic nasterea, i-am spus ca eu nu stiu ce sa fac, e prima nastere; m-a linistit, m-a asigurat ca de aia e ea acolo, sa ma ajute, sa-mi spuna ce, cum si cand sa fac. Si in 3 impinsaturi, Victoria era nascuta. Cred ca daca eram in Romania, singura in sala de nastere, sa mai si urle vreuna la mine, ma ascundeam sub pat
a_alinta spune:
in mod sigur calitatea actului medical consta in oameni ca doar ei sunt capabili de asa ceva iar cei care se dedica acestui act ar trebui sa fie sufletisti si cand spun asta nu ma refer la cei care nu suporta sa vada suferinta omeneasca ci la cei care sunt capabili sa ajute omul in suferinta lui.
de aceea nu orice poate fi doctor sau asistent, nu-i asa?
la fel nu oricine nu poate sa fie actor, director de banca sau dalai-lama.
din pacate multi oameni au gresit in alegerea meseriilor lor si sunt nefericiti iar nefericirea lor se transmite celor cu care intra in conctact. lipsa banilor este doar o scuza (chiar ati obervat cat de usor gasim scuze cand facem ceva gresit?) nu este cauza atitudinii lor.