Si mame doar cu numele

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

noi aveam o asistenta la liceu care trebuia sa ne dea trimitere catre medicii de la policlinica. nu ne dadea mai niciodata.

uneia care avea sangerari mari de saptamani intregi i-a zis sa se spele cu galbenele si sa mai lase f#$%^utul. Aia avea (ulterior au aflat) un chist care provoca leziuni tesutului de care era prins si era sa se aleaga cu histerectomie la nici 19 ani.

uneia careia i se jupuiau pielitele din jurul degetelor pana la sange, de umbla bandajata ca MJ, i-a zis sa nu se mai dea cu toate rahaturile de oja pe degete.

alta a venit indoita de spate, sa ceara trmitere pt radiografie, a trimis-o acasa, cu sentinta "asa va trebuie daca umblati cu salele goale, ca pe centura"

si tot asa. ajungea careva la gineco? nu, ca de la policlinica te intorcea inapoi dupa trimitere, iar cand intrebai de trimitere te facea curva madam Coc-de-Vache.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Daca nu ai trimitere platesti consultatia, sau iei trimitere de la medicul de familie.

Mergi la inceput

chestia e ca platitul consultatiei nu era la indemana nici parintilor,sa nu mai zic de elevi. cat despre medicul de familie, asta se intampla undeva la finalul anilor 90 in care brambureala era in toi. eu d ex aveam un medic de familie plecat in franta de 2 ani de zile. am vrut sa o schimb, mi s-a suigerat sa o astept sa se intoarca.

anyways. si astfel de comportamente, descurajarea sistematica a elevelor in a aborda medicii ginecologi sau stigmatizarea lor pot duce la abandon sau la probleme de sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Daca nu ai trimitere platesti consultatia, sau iei trimitere de la medicul de familie.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Nu mi-o lua in nume de rau XIO, dar fix raspunsuri de acest gen (poate la obiect dar seci si lipsite de valoare reala pentru persoana aflata in pozitia respectiva) indeparteaza si pacientii de personalul medical si impiedica o comunicare pe un plan uman.

Personalul medical dintr-un liceu ar trebui sa aiba o atitudine mult mai, hai sa nu-i zic calduroasa, dar mai apropiata de mentalitatea si personalitatea adolescentului. Sa-l gonesti din cabinet si cu 2-3 admonestari si jigniri in spate chiar nu-i productiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Cind am scris de sprijinul societatii era vorba si despre ceea ce a punctat ocebine : o tinara insarcinata care vrea sa pastreze copilul trebuie ajutata si de scoala, si de medici, si de vecini.
In momente grele de cumpana, o voba buna conteaza enorm, de societate, in general.
O vecina amabila care sa-i spuna "lasa-l la mine pe bebe cit te duci tu dupa pampersi si lapte praf" o un ajutor de nepretuit pentru o mamica singura.
Femeia care a abandonat copilasul a nascut undeva cu cineva, nu stiu cite vizite se fac acum la domiciliu de asistente medicale sau sociale, nu stiu cit de competente si omenoase sunt.

'Desfacutul piciorelor' (ce urit suna !) nu e un pacat de moarte si ar trebui toleranta ceva mai multa decit ceea ce ne e dat sa citim pe aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

De avorturile din China nu poate fi invinovatita China, pt. avorturile respective sunt vinovati chinezii. Legea e clara: un copil si pa. Pai daca o familie are deja un copil si tot nu se protejeaza si mai ramane femeia insarcinata, pai cui ii e vvina? Guvernului? Legii? Acuma o sa ziceti ca metodele contraceptive nu sunt 100 %, dar operatia cam e. Oare ce e mai scump si mai dureros, un avort/nastere cu taxa ori o operatie?

Mergi la inceput

apai du-te si zi=i lui nea chinezu de la sat sa isi faca vasectomie. va avea fix aceeasi reactie cu nea romanu. nah, mai simplu sa faca femeia avort.

eu cred ca la nivel global exista perceptia gresita a contraceptiei ca fiind responsabilitatea femeii. femeia e cea care trebuie "sa fi avut grija". De parca ai putea ramane insarcinata de pe colacul de buda sau ceva. iar masurile definitive - d ex ligaturare trompe - sunt iarasi percepute ca ok daca le ia o femeie si mare grozavie daca le face un barbat.

da nu mai zic, ca o dau in teoria patriarhatului si e fix degeaba.

Mergi la inceput

Ocebine, nu imi permit sa stau mult pe net pt ca am cartela si ma costa, de-aia si raspunsul 'sec' care era de fapt o informatie, cum ca atunci cand nu primesti o trimitere si e ceva 'musai', te duci direct acolo si platesti, te duci la medicul de familie sau te duci la medic, ii spui situatia si daca e urgenta te consulta.
P.S:Ina, ma gandeam ca atunci era altceva, dar am mentionat asta ca sa mai fie inca o data scris, ca daca e musai, e musai, exista alternative.Din fericire eu nu am mai intalnit astfel de faze, doar am citit despre ele. Poate ne civilizam

Cand abandoneaza o femeie copilul nu o face din cauza ca ginecologul era plictisit sau ca moasa nu a mangaiat-o pe cap. O face pt ca asa vrea, ca s-a gandit la asta si o mangaiere nu ii schimba ei parerea.
In spital asistentele stiau de cand intra pacienta daca isi abandoneaza sau nu copilul.Intr-o garda a venit o femeie de vreo ...intre 22 si 30 de ani, co contractii, asistenta a dus-o direct la sala si mi-a spus pe drum ca femeia o sa fuga din spital dupa nastere. In timpul nasterii am intrebat-o daca mai are copii, ce are, vai ce frumos, cum aveti inca o fetita, ce frumoasa e, cum o sa o cheme, sper ca nu vreti sa o lasati aici, nu? --ca nu avea buletinul la ea.
Atata de frumos a vorbit ca vai, cat de mult isi vrea copilul, ca doar e al ei, cum sa il lase, emotionant, eu deja ma gandeam cum naiba am putut sa o intreb asa.
Cine nu mai era in salon la o ora dupa nastere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Ocebine, nu imi permit sa stau mult pe net pt ca am cartela si ma costa, de-aia si raspunsul 'sec' care era de fapt o informatie, cum ca atunci cand nu primesti o trimitere si e ceva 'musai', te duci direct acolo si platesti, te duci la medicul de familie sau te duci la medic, ii spui situatia si daca e urgenta te consulta.

Cand abandoneaza o femeie copilul nu o face din cauza ca ginecologul era plictisit sau ca moasa nu a mangaiat-o pe cap. O face pt ca asa vrea, ca s-a gandit la asta si o mangaiere nu ii schimba ei parerea.
In spital asistentele stiau de cand intra pacienta daca isi abandoneaza sau nu copilul.Intr-o garda a venit o femeie de vreo ...intre 22 si 30 de ani, co contractii, asistenta a dus-o direct la sala si mi-a spus pe drum ca femeia o sa fuga din spital dupa nastere. In timpul nasterii am intrebat-o daca mai are copii, ce are, vai ce frumos, cum aveti inca o fetita, ce frumoasa e, cum o sa o cheme, sper ca nu vreti sa o lasati aici, nu? --ca nu avea buletinul la ea.
Atata de frumos a vorbit ca vai, cat de mult isi vrea copilul, ca doar e al ei, cum sa il lase, emotionant, eu deja ma gandeam cum naiba am putut sa o intreb asa.
Cine nu mai era in salon la o ora dupa nastere?

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

XIO, empatia ta fata de unii si altii e extrem de redusa. Mare pacat !
Ceea ce povestesti tu e un abandon la nastere la maternitate, care e cu totul altceva decit un abandon de copilas de 8-12 luni.

Mergi la inceput

Mik, care ar fi acei 'unii' si care sunt 'altii' ?

Referitor la subiect, aici se discuta mai multe lucruri.Eu am raspuns unui mesaj in care se spunea de atitudinea din maternitate.
Acum vad ca mesajul e al tau. Spune-mi te rog ce importanta are ca femeia a nascut undeva, cu cineva.Sau na, ce ai vrut sa spui cu asta, ca probabil am inteles eu altceva.

Mergi la inceput