Si mame doar cu numele

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Coracora, sint total confuza cum poti fi de acord cu incalcarea drepturilor omului si sa il consideri "un rau mai mic" si nu imi pot imagina cum crezi ca implementarea unei asemeni politici poate fi executata in alt fel decit pina acum.

Am devenit total off-topic, dar efectele dezastruoase ale acestei politici sint evidente de mult timp. Nu stiu cum o poti justifica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Coracora, sint total confuza cum poti fi de acord cu incalcarea drepturilor omului si sa il consideri "un rau mai mic" si nu imi pot imagina cum crezi ca implementarea unei asemeni politici poate fi executata in alt fel decit pina acum.

Am devenit total off-topic, dar efectele dezastruoase ale acestei politici sint evidente de mult timp. Nu stiu cum o poti justifica.

Te-am intrebat care consideri tu ca ar fi alternativa, insa nu ai raspuns.

Implementarea este, in mod evident, defectuoasa si da, ar fi putut fi altfel. Inclusiv efectele de-acum (imbatranirea populatiei) ar fi trebuit anticipate si inglobate in strategie. Politica de natalitate a unei tari nu e o treaba care se planifica pe ani, ci pe decenii pe putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Coracoca, ne pierdem vremea.
Vorbesti de proasta implementare a unor masuri care sunt impotriva drepturilor omului. Tu realizezi asta?

Vreau sa cred ca te concentrezi acum mai greu sau ca ai o exprimare deficitara, ca eu chiar nu vreau sa cred ca metoda impunerii abstinentei, controlul ´´sexarii´´ si alegerea celor cu drept de procreere sunt chiar solutiile propuse de tine. E prea mult si prea aiurea, ca sa ma exprim elegant!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

LadyJ, nu stiu ce psihologie inversa incerci tu aici cu "exprimarea deficitara" si alte insulte de genul asta. Eu am crezut ca putem discuta serios.

Nici tu nu ai dat o solutie care sa rezolve problema suprapopularii anumitor tari / zone.
Politica copilului unic e impotriva drepturilor omului insa am afirmat deja ca aceasta politica a fost adoptata pentru a contracara un rau mai mare, si anume lipsa de resurse pentru o populatie explodata ca numar. Ce-ar fi trebuit sa faca China in opinia ta?

Arata-mi unde am scris eu ca abstinenta trebuie impusa?
Tu imi citesti mesajele?
Unde am scris despre alegerea celor cu drept de procreere?

Eu am scris de-am avut de spus. Cine vrea sa inteleaga adevaratul sens al celor scrise mine, foarte bine. Cine nu, iarasi bine. M-am plictisit sa dau explicatii si sa intreb chestii (neretoric) pe care toate le ocoliti, cu sau fara eleganta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Ne-am indepartat prea mult de topic...aici era vorbe despre cum unele femei ajung sa isi abandoneze copiii si reactia noastra la fenomen inclusiv despre cum putem evita asa ceva, nu despre supapopulatie. Daca vrei topic de suprapopulatie, atunci facem topic separat si promit ca ma documentez...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Topicul asta NU e despre suprapopulare, China si lipsa resurselor.

Tu ai venit cu ideile astea de control,tu ti-ai manifestat dorinta ca gheorghita de la sat sa nu mai procreeze ca si asa a procreeat destul. Ai facut un talmes balmes. Si te intrebi serios daca te citesc. Da, te citesc . Dar nu te inteleg. Nu pot pricepe cum poti tu sustine ca o masura este desigur impotriva umanitatii dar ca merge asa, ca sa prevenim un rau mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andieelen
Si primul meu gand a fost: "ce se face bebele asta la noapte cand o plange dupa mami lui? Cine il ia in brate si ii da tzitzica?"

Probabil nici nu o sa observe bietul copil. Am vazut si aici cazuri sociale, mama plecata la baut a lasat copil de 5 luni singur acasa. Vecinii au chemat politia si l-au adus la spital. Era grasut si sanatos, murdar si putin cam indiferent la ce e in jur. Sunt sigura ca il hranea dar nu cred ca statea cu el in brate sau ii dadea mare atentie. Copilasul nici nu a observat ca lipseste mama din peisaj, era fericit ca ne jucam cu el. Dupa ce a fost vazut de doctori si i-au facut analize a plecat foarte fericit cu o asistenta sociala.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui inbox
Sunt femei educate, independente material, care isi tin copii in abuzuri fiindca nu reusesc sa se desprinda, fiindca nu pot...si nici sprijin nu gasesc. Ele sunt mai putin mame....?

DA. Eu cred ca o femeie educata care are independenta financiara dar sta intr-o situatie in care copiii sunt expusi abuzului NU este o mama buna.

Educatia cred ca este foarte importanta. Eu am discutat foarte mult cu fiica mea adolescenta, i-am adus si un manual de boli venerice si ne-am uitat la poze . Am luat fiecare boala pe rand cu consecintele ei. Cred ca a facut o impresie foarte puternica asupra ei. I-am mai povestit si despre o pacienta de 17 ani, a facut o singura data sex si a luat herpes. Prima eruptie a fost cumplita, avea niste rani de ti se ridica parul in cap . Trebuia sa ii dam morfina si sa stea sub dus ca sa poata urina. A stat 3 zile in spital si a plans in continuu. Nu era o fata usoara, era copil bun, care invata bine dintr-o familie buna. Ce sa faci...prostia se plateste, in cazul ei pe viata .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Eu ma intreb de ce nu e incurajata abstinenta in cazul celor cu multi copii / cu probleme, samd. Musai se face referire imediata la anticonceptionale; alea sunt niste mizerii chimice care dau peste cap in cel mai rau mod cu putinta corpul femeilor.
Acum vad ca fac parte din "normalitate".
Nu vad nicaieri sa fie incurajata folosirea metodelor contraceptive non-abortive sau, asa cum am scris mai sus, a abstinentei.
Si se mai pleaca si de la premisa ca barbatii sunt ne-educabili cand vine vorba de sex; nu cumva li se insufla aceasta atitudine "macho" de refuzare a prezervativului (de exemplu) chiar din copilarie / adolescenta? Nu cumva chiar noi, ca societate, percepem si catalogam gresit barbatii care sunt cumpatati si respectiv "intelepti" cand vine vorba de treburile "din asternut"?

coracora, fara suparare. dar ...

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui inbox
Sunt femei educate, independente material, care isi tin copii in abuzuri fiindca nu reusesc sa se desprinda, fiindca nu pot...si nici sprijin nu gasesc. Ele sunt mai putin mame....?

DA. Eu cred ca o femeie educata care are independenta financiara dar sta intr-o situatie in care copiii sunt expusi abuzului NU este o mama buna.

Educatia cred ca este foarte importanta. Eu am discutat foarte mult cu fiica mea adolescenta, i-am adus si un manual de boli venerice si ne-am uitat la poze . Am luat fiecare boala pe rand cu consecintele ei. Cred ca a facut o impresie foarte puternica asupra ei. I-am mai povestit si despre o pacienta de 17 ani, a facut o singura data sex si a luat herpes. Prima eruptie a fost cumplita, avea niste rani de ti se ridica parul in cap . Trebuia sa ii dam morfina si sa stea sub dus ca sa poata urina. A stat 3 zile in spital si a plans in continuu. Nu era o fata usoara, era copil bun, care invata bine dintr-o familie buna. Ce sa faci...prostia se plateste, in cazul ei pe viata .

Da bird, insa eu am spus ca nu trebuie sa le interzicem pe viitor sansa la o viata normala (nu gasesc acum sa citez tot mesajul meu :) ). Fiindca si ele, ca si celelalte au nevoie de ajutor, un altfel de ajutor poate, insa eu cred in capacitatea omului de a invata mai ales din experientele personale, daca toate celelate metode au dat gres, sau pur si simplu nu au existat. Daca si unele si altele ar vedea ca se poate si altfel! Insa, ce am vrut sa subliniez, este faptul ca pe unele le categorisim imediat fara sa stim prea multe detalii si ne putem insela ( ma gandeam la pilda aceea a regelui Solomon si la acest subiect, cu mama care este gata sa renunte la copil cand afla ca ii este pusa integritatea in pericol).

In fine,noi stim la acest subiect ca o mama si-a abandonat un copil in varsta de pana intr-un an, nu stim de ce, in ce conditii, nu stim nimic despre mama, despre familia ei, despre starea ei de sanatate, in conditiile astea tragem niste concluzii pe ce ne imaginam fiecare ( autoarea este si ea o mama de copil in varsta de pana intr-un an si o inteleg ca a fost foarte impresionata ): eu m-as fi gandit ca mama respectiva nu a avut incotro, ca a fost intr-o situatie disperata si as fi compatimit atat mama, cat si copilul, in rest fiecare stie ce si-a imaginat cu date atat de putine.

si da bird70 si mama mea a vorbit cu mine pe la 14 ani, mi-a facut si desene, a insistat pe boli, pe facutul copiilor si neputinta de a mai face , asta s-a legat de pregatirea pentru CM si a mers mai departe cu explicatiile, de aceea am stiut ce se intampla si mie mi-a fost suficient, insa din pacate mama nu mi-a spus ca medicii si asistentele ma vor trata cum ma vor trata, atunci cand ma indemna sa merg la controale fiindca asa este normal si sanatos- o fi fost fizic, dar psihic....Fiindca asa cum zicea lady J, la primul control ginecologic din viata mea, am avut o experienta de-a dreptul traumatizanta, drept pentru care nu am-am mai dus sa-mi iau rezultatul la niste analize banale, si mi-a trebuit mult timp sa imi fac curaj sa mai calc intr-un cabinet ...

Mergi la inceput