Si mame doar cu numele
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
ocebine spune:
Coracora, dar strict abstinenta cit a fost de pusa pe tapet in trecut nu a functionat niciodata. Statistic, cind in licee s-a predat strict abstinenta, numarul sarcinilor nedorite nu a SCAZUT, ci a CRESCUT. Cind s-a combinat educatia sexuala si abstinenta devenit doar dintre optiuni, atunci s-a vazut o scadere in numarul de sarcini.
http://ari.ucsf.edu/science/reports/abstinence.pdf
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
Cora, si absitinenta e un raspuns, insa nu e complet. Sa nu crezi ca cei care au asistat la lectiile de biologie ies fericiti ca stiu ce (se) face, dimpotriva ! Insa, cei care practica abstitenta o fac din motive de educatie, motive religioase, de sanatate, etc.
Cei care nu au nici de unele (educatie, posibilitati, morala, sprijin) trebuie ajutati. E rolul unei societati civilizate (cred eu).
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/coracora/coracora.jpg)
coracora spune:
Citat: |
citat din mesajul lui coracora Nu, chinezii nu s-au revoltat, in schimb e una dintre tarile cu cei mai multi copii abandonati, aruncati pur si simplu si omoriti. Majoritatea acestor copii fiind fete. Deasemenea multi se raspindesc prin lume unde pot face citi copii vor. |
Asadar tu consideri ca in China ar fi fost mai bine daca nu s-ar fi introdus politica copilului unic?
Apropo, ai vazut vreodata o familie de chinezi cu mai mult de 3-4 copii (rezultati din tot atatea nasteri, nu vobesc de gemeni)? Eu nu.
De exemplu introducerea unei taxe in Romania pt al doilea copil nu ar duce decit la o si mai puternica abandonare a copiilor "nedoriti", "imperfecti", sau de sexul nedorit. |
Asta e o exagerare... cum sa introduci "taxa" pentru al doilea copil? Pentru a se inlocui populatia actuala, natalitatea trebuie sa fie minim 2,1 copii de femeie, cum sa pui taxa daca se naste al doilea copil..?!
Nici o grija, cindva se vor trezi si femeile din Africa ca e mai sic sa nu ai multi copii, ca ai mai multe sanse la un job si la cariera, ca traiul tau e mai bun cu cit ai mai putini copii. Adica vor invata lectia nemteasca ![]() |
Care job si care cariera....? Femeile africane traiesc, in marea lor majoritate, in asezari semi-primitive in care nici macar agricultura nu poate fi practicata eficient din cauza solului si a conditiilor meteo.
Si ca sa raspund la off-topicul tau, ma rog, la prima parte a lui.
Pentru mine exploatarea eficienta si chibzuita a resurselor naturale nu reprezinta materie prima pentru un eventual regim dictatorial. La fel si cu resursele umane.
ocebine spune:
Politica copilul unic in China incalca drepturile omului.
Poti avea al doilea copil in China daca platesti taxe - EXORBITANTE - deja apanajul celor bogati si ruina celor care calca pe bec.
Ca sa nu spune ca si China incepe sa se razgindeasca cu privire la "copilul unic" cind s-a ajuns la faza de a ingrijii o populatie de batrini destul de uriasa si ucide sistemul de asigurare sociala.
http://www.psychologytoday.com/blog/singletons/201105/china-rethinks-its-one-child-policy
Poate ar trebui sa eutanasiem cu blindete pe cei batrini sa pastram resursele chibzuite pentru tineri.
coracora spune:
Mik si ocebine fix asa cred si eu! E musai sa educi, treaba asta nici n-o mai discutam, ca se subintelege, nu?
Tinerilor trebuie sa li se explice, pe larg, toate aspectele - emotionale, sociale, medicale - pe care le implica actul sexual. Trebuie totodata instruiti si informati cu privire la contraceptie. Apropo de asta, nu am auzit ca medicii sa previna femeile de efectele nefaste ale pilulelor anticonceptionale.... si despre asta ar trebuie sa se vorbeasca.
Abia dupa ce s-au parcurs acesti pasi ii poti lasa pe ei (tineri / adolescenti) sa aleaga.
Daca le-ai spune sa fie abstinenti si gata... efectul e taman pe dos, logic.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui coracora LadyJ, nu inteleg de ce tot tragi discutia inspre Hitler / nazism / purificare etnica / puritanism. Chiar nu se poate sa discutam o idee fara sa o ducem la extrem? Nu am spus care e idealul - blond / ochi albastri sau mai stiu eu cum - nu exista un ideal. Am scris despre notiuni simple, precum respectul fara de sine / societate / pamantul pe care traim. Iar pe taranul beat de la sat care procreeaza in nestire fara a avea ce pune pe masa copiilor l-am dat drept exemplu pentru "asa nu". Ok, ai dreptul sa nu fii de acord si sa incadrezi situatia expusa la "asa da". Mie avortul si abandonul mi se par inacceptabile, asa ca in mintea mea gandesc ca trebuie facut totul pentru a nu se ajunge acolo, iar cea mai fireasca "metoda" mi se pare abstinenta (sunt de acord si cu metodele ne-abortive). Nu ma mir ca va indignati cand cititi ceea ce scriu, este trendul zilelor noastre sa plasam un accent deosebit pe sexualitate iar cei care nu adera acestui curent sunt infierati de-a dreptul. Chiar si aici pe site, apar cateodata pe lateral articole despre cum poate fi explorata sexualitatea; in ziarele asa-zis serioase sunt tot felul de articole despre femei goale care au facut si-au dres, etc, exemplele pot continua la nesfarsit. Deci da, este "desuet" sa pomenesti de abstinenta in contextul in care presa titreaza titluri alarmante de genul: "Zavoranca n-a mai facut sex de-o luna!!!!!" |
Chiar, nu putem discuta o idee fara a o duce la extrem? Tu sa imi raspunzi.
![](icon_smile.gif)
Ma fac ca nu vad ironia cu taranul, ok?
Faci comparatie intre doua exteme. Exista mai multe nuante de gri intre alb si negruu, sa stii.
Nu poti controla din afara regularitatea actelor intime a cuiva si nu poti cere unui cuplu abstinenta, pentru ca TU nu vrei ca ei sa mai proceeze. Este aberant. Este o masura extrema, nedreapta fata de umanitate si sortita esecului.
Ai citit de China, a carei masura o saluti si o gasesti ca fiind extraordinara, dand-o exemplu? Stii cati nou nascuti se ucid acolo ? Stii cate avorturi se fac? Pentru cineva care zice ca e impotriva avorturilor, logic ar fi sa te infioare.
ocebine spune:
citat din mesajul lui coracora Mik si ocebine fix asa cred si eu! E musai sa educi, treaba asta nici n-o mai discutam, ca se subintelege, nu? Tinerilor trebuie sa li se explice, pe larg, toate aspectele - emotionale, sociale, medicale - pe care le implica actul sexual. Trebuie totodata instruiti si informati cu privire la contraceptie. Apropo de asta, nu am auzit ca medicii sa previna femeile de efectele nefaste ale pilulelor anticonceptionale.... si despre asta ar trebuie sa se vorbeasca. Abia dupa ce s-au parcurs acesti pasi ii poti lasa pe ei (tineri / adolescenti) sa aleaga. Daca le-ai spune sa fie abstinenti si gata... efectul e taman pe dos, logic. |
Pai nu se subintelege...cind am mentionat nivelul scazut de educatie in acest sens, s-a sarit de dorsala in sus si s-a fluturat steagul pedepselor crincene (care mai de care inventive la acest capitol).
Si mai vreau sa adaug; vad ca esti o inversunata "pro-life"...atunci daca admiri politica copilul unic, trebuie sa "inghiti" si politica avorturilor fortate in China: http://www.washingtontimes.com/news/2012/jul/9/gruesome-picture-puts-new-pressure-on-china-over-o/
coracora spune:
citat din mesajul lui ocebine Politica copilul unic in China incalca drepturile omului. |
Asta asa e.
Insa te intreb, unde ar fi fost China acum (in ce stadiu de dezvoltare) daca nu introduceau politica asta?
Poate ar trebui sa eutanasiem cu blindete pe cei batrini sa pastram resursele chibzuite pentru tineri. |
Iti dai seama ca eu nu sustin asa ceva, da?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
citat din mesajul lui coracora Mik si ocebine fix asa cred si eu! E musai sa educi, treaba asta nici n-o mai discutam, ca se subintelege, nu? Tinerilor trebuie sa li se explice, pe larg, toate aspectele - emotionale, sociale, medicale - pe care le implica actul sexual. Trebuie totodata instruiti si informati cu privire la contraceptie. Apropo de asta, nu am auzit ca medicii sa previna femeile de efectele nefaste ale pilulelor anticonceptionale.... si despre asta ar trebuie sa se vorbeasca. Abia dupa ce s-au parcurs acesti pasi ii poti lasa pe ei (tineri / adolescenti) sa aleaga. Daca le-ai spune sa fie abstinenti si gata... efectul e taman pe dos, logic. |
Cora, desenul tau e incomplet. La prima vedere as fi tentata sa-ti dau dreptate. Insa tu ai pozitii transate : n-am cules decit exemplele pe care le oferi : nu e vorba numai de actul sexual si de mai mult.
Idem pentru pilulele anticonceptionale. In Franta sunt accesibile de 40 de ani si enorm de multe femei sunt fericite ca ele exista ! E drept ca in unele cazuri efectele secundare pot si grave dar nu toate sunt efecte nefaste.
Pardon,
![](japonez.gif)
(In China, se anunta deja o criza demografica datorata policii copilului unic si, zau, China nu e un exemplu)
coracora spune:
LadyJ, treaba cu taranul nu a fost ironica, da, poti fi de acord 100% cu ce face el. Nu glumesc, e treaba ta cum cataloghezi faptele astea.
Cat despre politica copilului unic, nu as spune ca o gasesc salutara, insa consider ca a fost aleasa pe principiul raului mai mic.
Problemele cu avorturile in masa si abandonurile au fost create de proasta implementare a acestei politici. Nu e de ajuns sa ai un "plan", e de o importanta vitala cum il pui ii practica, anume in acest caz cum te asiguri ca femeile insarcinate cu al doilea copil nu aleg sa-l zvarle la gunoi sau sa-l avorteze.... Iar o politica din asta nu o introduci peste noapte, ci dupa luni / ani de educare a populatiei, dupa ce te-ai asigurat ca ai baza materiala necesara (cabinetele de planning), logistica, personalul aferent, etc.