Si mame doar cu numele
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
aschiutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui coracora Ce-ar fi fost daca chinezii s-ar fi revoltat de mama-mama atunci cand a fost introdusa politica "copilului unic" in anii 70? Pai pana in ziua de azi ar fi fost minim 2 miliarde pe planeta in loc de 1,6 miliarde... si cu consecintele de rigoare, fireste. Priveste la indieni, in ce conditii traiesc ei - 1,2 miliarde intr-un spatiu muuuuuult mai mic decat cel pe care il are China la dispozitie. Omul are drepturi / placeri, insa e firesc sa aiba si obligatii / restrictii. Altfel nu se prea poate. |
Nu, chinezii nu s-au revoltat, in schimb e una dintre tarile cu cei mai multi copii abandonati, aruncati pur si simplu si omoriti. Majoritatea acestor copii fiind fete. Deasemenea multi se raspindesc prin lume unde pot face citi copii vor.
De exemplu introducerea unei taxe in Romania pt al doilea copil nu ar duce decit la o si mai puternica abandonare a copiilor "nedoriti", "imperfecti", sau de sexul nedorit.
Nici o grija, cindva se vor trezi si femeile din Africa ca e mai sic sa nu ai multi copii, ca ai mai multe sanse la un job si la cariera, ca traiul tau e mai bun cu cit ai mai putini copii. Adica vor invata lectia nemteasca
![](icon_smile_big.gif)
----
Off topic: M-am intrebat dintotdeauna cum de reusesc sistemele dictatoriale si de dreapta si partidele pe acest sistem de gindire sa gaseasca suporteri pt ideilor lor. Subiectul acesta m-a lamurit partial.
Off topic 2: intr-un articol din National Geograpfic era vorba despre influenta telenovelelor asupra natalitatii din Brazilia. F interesant: http://ngm.nationalgeographic.com/2011/09/girl-power/gorney-text . Mai avem nevoie de vreo 20 de ani de telenovele si gata, am gasit solutia!
![](punk.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/irinabobe/irinabobe.jpg)
irinabobe spune:
mda pe un forum desprecopii ajungem al concluzia ca sunt prea multi copii si ca ar fi bine sa faci copil doar cu aprobare de la partid. ok la noi membrii caror partide ar avea voie sa faca copii?
ocebine spune:
Foarte interesant articol, Aschiutza!
Ma mira de fiecare data cum ne pretindem educate si moderne, dar refuzam aceeasi opportunitate altora si in plus, aruncam cu (multe) pietre. De unde izvoraste necesitatea de a "lovi" in alta femeie (exemplul dat de ina.click cu fata care a avut copil in liceu si gura lumii a judecat-o in fel si chip mi-a dat fiori)? Eu presupun (si imi vor sari multi in cap) ca vine din faptul ca femeia nu este suficient pretuita in societate si de aici nevoia acuta de a se "dovedi" mai buna prin comparatie cu altele.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
E clar ca educatia e o cheie importanta in evitarea cazurilor de copii abandonati. Insa nu e singura !
Femeia care a facut copilul asta a trait undeva, unde e familia ei ? Era complet singura ? In cazul de fata, se pare ca da. insa, daca ar fi avut alaturi pe cineva nu cerd ca ar fi ajuns in asa situatie ...
Cit despre educatia care e de facut tinerilor incepind de la o anumita virsta : cel mare in clasa a 3-a (CM1 in sistemul francez) auzise de copulatie, spermatozoid si ovul. Nici o problema !
Acum la gimnaziu o mare parte din programa era despre reproducere, profesoara de biologie le-a explicat o multime de chestii, inclusiv hormoni, simptome de sarcina, etc ... In caietele de vacanta de recapitulare erau 4 pagini despre asa ceva, cu notiuni aprofundate. Numai ca la intrebarea "care e conditia ca sa apara o sarcina ?" al meu mare n-a stiut raspunde.
Revenind la cazul expus (discutiile cu "sex neprotejat = crima" mi se par o aberatie monumentala), copilasul abandonat era destul de mare, cit sprijin moral si social a avut mamica asta de-a putut face asa ceva ? In timpul sarcinii, apoi cit s-a ocupat de el si, mai ales, cind a decis sa-l abandoneze.
Nu, nu cred ca e o criminala, cred ca avea o suferinta enorma si niste griji enorme inimaginabile, poate, pentru unele dintre noi.
Nu pot decit sa-i doresc copilasului abandonat mult noroc si unora de pe forum mai multa toleranta.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui andieelen ... Noi, ca majoritatea mamelos, ne iubim copiii plus ca suntem si niste persoane educate care incercam mereu sa gasim cele mai bune metode pentru a ne creste copiii, de-asta ai nostri au poate mai putine sanse sa aiba probleme decat copiii unora care poate nu au educatie sau acces la surse de informare, chiar daca si acelea isi iubesc copiii, insa nu stiu cum sa-i ajute. (Na, ca am facut o fraza... ) Andi, mami lui Codrut (30.01.2012) |
Hah! Uite un exemplu foarte personal: fiica-mea vitrega care cu 2 saptamani inainde de a implini 19 ani a nascut o fetita! Fosta sotie a sotului meu lucreaza in spital, ii aducea ea personal anticonceptionale, eu am povestit cu ea de pe la 13-14 ani despre masuri de protectie nu numai impotriva sarcinii, dar si a bolilor cu transmitere sexuala, ce inseamna sa ai un copil inainte de a avea... ceva, orice: casa, servici, o situatie cat de cat decenta, sa-i poti oferi copilului propriu ce are nevoie (macar) fara sa depinzi de altii; si cu toate astea, a ramas gravida la 18 ani. Deci, ce folos toate conversatiile, toate anticonceptionalele?
ocebine spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Victoria_mami
Hah! Uite un exemplu foarte personal: fiica-mea vitrega care cu 2 saptamani inainde de a implini 19 ani a nascut o fetita! Fosta sotie a sotului meu lucreaza in spital, ii aducea ea personal anticonceptionale, eu am povestit cu ea de pe la 13-14 ani despre masuri de protectie nu numai impotriva sarcinii, dar si a bolilor cu transmitere sexuala, ce inseamna sa ai un copil inainte de a avea... ceva, orice: casa, servici, o situatie cat de cat decenta, sa-i poti oferi copilului propriu ce are nevoie (macar) fara sa depinzi de altii; si cu toate astea, a ramas gravida la 18 ani. Deci, ce folos toate conversatiile, toate anticonceptionalele? Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia! VICTORIA |
Discutia a deviat de la abandonarea copiilor (gesturi EXTREME) la sex neprotejat si sarcini neasteptate.
Victoria Mami, fata respectiva a gestionat in mod NORMAL situatia neasteptata PENTRU CA a avut educatie si sustinere...dar daca toate astea lipseau cu desavirsire, posibilitatea unui gest nesabuit si tragic era MUUULT mai plauzibila.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
Ocebine, eu am fost prima careia i-a spus; ii era groaza sa-i spuna maica-sii ca e gravida; dupa mine, i-a spus surorii maica-sii (matusii ei). Am sustinut-o de la inceput. La noi in casa nu a fost mentionat cuvantul 'avort' sau 'adoptie' cu referire la acel copil. Insa, cum o cresc... Dumnezeu cu mila. As spune mai multe, da' mi-e ca-mi iau peste ochi, ca o sa se gaseasca una-doua sa zica ca o barfesc... :(
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui coracora
Ok, atunci "liber" pentru toti la "sexat" si peste vreo 100 de ani, adio Terra. Efectele acestei libertati prost intelese se vad in Africa, unde, de-atata saracie si suprapopulare, nu e an in care sa nu moara cu sutele de mii din cauza foametei sau a vitregiilor naturii. De fapt intr-un final tot ea, natura, va avea grija de suprapopulare. Aerul ca fi de nerespirat, mancarea contine deja tot felul de prostii ca ne trebuie tzshpe recolte pe an in loc de una-doua, padurile le-am rezolvat, oceanele lumii sunt ghena de gunoi, samd. E ca si rezolvata treaba.... :( Eu nu zic sa interzicem nimanui nimic, insa totul trebuie facut cu cap si cu respect pe lumea asta. Iar care nu-i in stare de respect si nici cap nu are, sa fie ingradit (asadar nu interziceri), ca sa fie limitat cumva impactul negativ al nesabuintei sale. Ce-ar fi fost daca chinezii s-ar fi revoltat de mama-mama atunci cand a fost introdusa politica "copilului unic" in anii 70? Pai pana in ziua de azi ar fi fost minim 2 miliarde pe planeta in loc de 1,6 miliarde... si cu consecintele de rigoare, fireste. Priveste la indieni, in ce conditii traiesc ei - 1,2 miliarde intr-un spatiu muuuuuult mai mic decat cel pe care il are China la dispozitie. Omul are drepturi / placeri, insa e firesc sa aiba si obligatii / restrictii. Altfel nu se prea poate. |
Deci ce spui tu, Cora? Ca suntem prea multi pe pamantul asta, ca e bine sa mai reducem din nasteri, deci in concluzie e bine ca oamenii sa se mai abtina ´´de la sexat´´. Cu bilet de voie, ca bine zicea Ilinca. Stampilat frumos, si actul sa fie supravegheat
![](alcool.gif)
In plus, ca ar fi bine ca numai´´ alesii ´´sa faca copii. Nu aia care beau, nu aia care nu au un job, nu aia care-s analfabeti. Hai sa triem graul de neghina.
Cine-i graul? Blonzii cu ochi albastri?
![](help.gif)
Problema universala este instinctul sexual, asadar. Mai erau cativa care zicea asta.Aia de invatau femeia cum sa isi alunge barbatul din asternut, cum sa nu isi scoata camasa de noapte si cum sa nu indrazneasca sa ii placa ceva din ce face ´´animalul de barbat´´ pe acolo. Si se mai mira Ina ca nu se vorbeste despre realtiile intime si ajung fetele tinere cu burta la gura inainte sa aiba dreptul de vot. Auzi, cica ´´s-au jucat´´
![](bang.gif)
Cora, imi pare rau dar ce spui tu aici mi se pare un scenariu foarte trist.
ocebine spune:
citat din mesajul lui Victoria_mami Ocebine, eu am fost prima careia i-a spus; ii era groaza sa-i spuna maica-sii ca e gravida; dupa mine, i-a spus surorii maica-sii (matusii ei). Am sustinut-o de la inceput. La noi in casa nu a fost mentionat cuvantul 'avort' sau 'adoptie' cu referire la acel copil. Insa, cum o cresc... Dumnezeu cu mila. As spune mai multe, da' mi-e ca-mi iau peste ochi, ca o sa se gaseasca una-doua sa zica ca o barfesc... :( Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia! VICTORIA |
Pai asta zic si eu: a avut noroc de sustinere...daca o fata care a avut intelegere din partea ta si mijloace de contraceptie din partea mamei si tot s-a intimplat (multe dintre mamicile de pe DC s-au trezit cu sarcini neprogramate cu toate ca s-au protejat) si i-a fost "groaza"...atunci ce sa ne asteptam la o fata fara nimeni in jur cu 0 educatie, sau cu un sot abuzator, sau victima unui viol? In sufletul fetei/femeii respective mai ales cu access limitat (catre 0) la optiuni????????????
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/coracora/coracora.jpg)
coracora spune:
LadyJ, nu inteleg de ce tot tragi discutia inspre Hitler / nazism / purificare etnica / puritanism. Chiar nu se poate sa discutam o idee fara sa o ducem la extrem?
Nu am spus care e idealul - blond / ochi albastri sau mai stiu eu cum - nu exista un ideal. Am scris despre notiuni simple, precum respectul fara de sine / societate / pamantul pe care traim. Iar pe taranul beat de la sat care procreeaza in nestire fara a avea ce pune pe masa copiilor l-am dat drept exemplu pentru "asa nu". Ok, ai dreptul sa nu fii de acord si sa incadrezi situatia expusa la "asa da".
Mie avortul si abandonul mi se par inacceptabile, asa ca in mintea mea gandesc ca trebuie facut totul pentru a nu se ajunge acolo, iar cea mai fireasca "metoda" mi se pare abstinenta (sunt de acord si cu metodele ne-abortive).
Nu ma mir ca va indignati cand cititi ceea ce scriu, este trendul zilelor noastre sa plasam un accent deosebit pe sexualitate iar cei care nu adera acestui curent sunt infierati de-a dreptul. Chiar si aici pe site, apar cateodata pe lateral articole despre cum poate fi explorata sexualitatea; in ziarele asa-zis serioase sunt tot felul de articole despre femei goale care au facut si-au dres, etc, exemplele pot continua la nesfarsit.
Deci da, este "desuet" sa pomenesti de abstinenta in contextul in care presa titreaza titluri alarmante de genul: "Zavoranca n-a mai facut sex de-o luna!!!!!"