Bobocei de sept-oct 2012 (22)
Raspunsuri - Pagina 13
lalu85 spune:
Tzitziri, eu nasc la Polizu si acolo este sistem rooming-in....eu o sa optez pt o rezerva cu insotitor si bb va fi oricum langa mine si ai voie sa il imbraci cu hainele de acasa.
Nn_mai_stiu, de ce nu merge sora ta cu fetita la un control la sanador? sau la orice clinica privata....acolo platesti si nu ti se cere nimic altceva si asa scapati de orice griji.
lalu85 37+ cu
miro79 spune:
Sandy, am gasit pompita veche de la Sara, este Stony Angel. Stiu ca a fost ieftina dar m-am descurcat f. bine cu ea. Alte pompite nu stiu cum sunt dar cred ca-mi iau tot asa sau asemanatoare caci asta veche mi se pare cam ingalbenita .
La Filantropia pe mine nu m-au lasat cu hainute pentru bb, o tineau ei infasata in scutecel in schimb mi-au cerut forfecuta pentru unghiute ca le avea lungi bebelina si am platit 30 de lei unei asistente sa-i puna cercelusii pe care mi i-a adus nasa ei la spital.
lalu85 spune:
Sandy, eu am luat o pompa manula de la "primii pasi" nu stiu cat este de buna...parerile sunt impartite, pentru anumite mamici au fost utile pentru altele nu....acum ramane de vazut daca ma va ajuta. De aceea am si luat manuala pt ca a fost mai ieftina, cea electrica mi se pare ff scumpa.
Aaa...am uitat sa spun ca mi-am luat si centura sa o pun imediat dupa nastere...am vazut la cunostintele mele ca a fost mana cereasca...au folosit-o si prietene care au facut cezariana si nu mai au burtica deloc...
lalu85 37+ cu
ramona7575 spune:
Buna fetelor,
Sunteti harnicutze, am tot citit de cand am venit de la mare (a fost super-bine, am stat sub umbrelutza pe sezlong iar bebelinei i-a placut pentru ca nu m-a durut burta, am facut diaree in ultima zi si m=a tinut vreo 2-3 zile).
Am fost la control iar fetitza este bine, mai grasuna decat trebuie. Ma tot mir la cate analize faceti voi si cat de multe stiti, am facut doar analize medicale de prim trimestru si amniocenteza apoi NIMIC , m-am enervat atunci cu amnio.si mi-am zis ca nu mai fac nimic daca ma simt bine.
Am luat cam putin in greutate, doar 6 kg.toate puse la burta, nu mi-a crescut masa musculara pe nicaieri si de aceea obosesc repede si ma dor picioarele mai ales cand ma ridic de jos... nu am vergeturi dar daca mai creste mult burta e posibil sa ma inscriu pe lista
Sunt tare happy cu sotul acasa, are cine iesi cu Stefan afara. Cat priveste e bine, nu exageram prea tare sa nu o deranjam pe bebelina dar la 3-4 zile musai
Sunt foarte ocupata zilele astea, sotul darama o debara si e o mizerie de nedescris in bucatarie si nu numai... am praf si in fund , toata ziua dau cu mopul in resul camerelor dar max.2 ore e la loc. Din pacate nu are cine ma ajuta la curatenie, mancare (mai ales acum cu tot deranul)
Va pup, sper sa fiu mai activa
Ramona - mami de Stefan - 27 aprilie 2009
+ 29
Kytana spune:
Buna dimineata, spre buna ziua burticute harnicute
Miro, Irimell, bine ati revenit printre noi
Noi nu avem nimic nou de raportat, doar o durere surda de cap care m-a tinut treaza toata noaptea iar acum sunt un mare zombilau
Ia sa vedem... contractii HB cred ca am si eu, mi se intareste burtica sub buric si o simt asa mai stransa, asa simtiti si voi?
Osul pubian ma doare noaptea, cand dorm prea mult pe o parte cred si a inceput si spatele sa ma deranjeze asa din cand in cand.
Apropo de dop, am inteles ca este mai mult o scurgere gelatinoasa, rozalie cu firicele de sange. Stiu ca in engleza ii mai spune "bloody show"
Va doresc o zi racoroasa si plina de vesti bune!
Cred ca ma retrag putin in pat iar dupa-amiaza voi merge la al doilea curs prenatal asa ca ne auzim cu vesti proaspete. Va
31+ cu
-= Love life, live love =-
Blog de neuron insarcinat
Kytana spune:
Lalu, stii ce mi-am amintit pentru bagajul de spital? Poti pune si niste absorbante (always sau ce-o fi) peste care sa pui fasele sterile cu vata. Asa eviti mai bine o eventuala patare si se poate si monitoriza lohiile
31+ cu
miro79 spune:
nu_mai_stiu pentru ghetute cel mai bine mergi de fiecare data cu bb dupa tine sau ii masori piciorusul inainte sa pleci la cumparaturi .
eu si acum daca nu sunt cu Sara risc sa-i iau marimea gresita. are 5 ani si poarta ori 27 ori 28, depinde de producator si s-a intamplat sa-i iau zicand ca sigur ii este bun, chiar mare, si sa ajung acasa sa-l probeze si sa-i fie mic - noroc cu bonul fiscal ca mai pot sa-i schimb. in schimb mama a fost plecata in concediu, i-a masurat piciorul cu palma inaine sa plece si la intoarcere a venit cu 3 perechi de sandalute si tenisi mai mari cu un numar . murea de ciuda saraca dar o sa-i poarte la anul... ce sa-i faci, de aia e mai bine cu copilasul dupa tine.
La C&A am vazut si marimea 46 pentru body-uri de nou nascuti... erau atat de micute... ziceai ca sunt pentru papusi. Cred ca sunt pentru prematuri.
Eu acum ca ma acup de cumparat hainute ptr. bebelina, nu stiu ce masura sa-i iau. La Sara toate hainutele ptr. 0-1 luna marimea 52 au fost mari, plutea in ele - s-a nascut cu 51 de cm - si de abia dupa 1 luna si ceva i-au fost bune. as putea sa iau marimea 50 pentru 0 luni dar daca de data asta iese mai buflici si ii sunt mici? ce sa fac?
miro79 spune:
Multumesc Kytana, imi pare rau pentru capsor, am avut si eu pe la inceput dureri puternice de cap, acum mai rar... las' ca trec ele .
Lalu, de unde ai luat centura ca eu nu mi-am luat la celelalte sarcini si rau am facut ca mi s-a tras f. greu burta - mi-era frica dupa cezariana sa ma strang - dar ai zis ca si prietenele tale cu cezariana au folosit asa ca de data asta vreau si eu .
Ramona bravo pentru bebelina rotunjoara! imi pare rau pentru stomacelul tau dar lasa ca-si revine el . cat despre hataneala cu sotu' cred ca au trecut vre-o trei luni de cand nu mai stim ce-i aia dar rabdam "eroic" inca cel putin trei luni si apoi... artificii!!!
anidaz spune:
Salutare burtici de bobocei!
Miro,adriana,irimell ,Ramonasi din nou adriana ma bucur mult ca scrieti iar si ne inmultim si noi
Andreea din cate stiu de la o prietena doula(moasa) da este indicat ceaiul de zmeur in travaliu ,cica grabeste nasterea si dilatarea.
Olivette bravo tie ca ai fost cumintica si colul e tot asa,importanta treaba ca nu s-a mai scurtat.Referitor la col am mai zis ,nu stiu nici cat il am nici cum fiindca n-am facut control pe masa de la 5 luni cand am sangerat.
Referitor la pompa eu m-am oprit la Phillips Avent manuala,am cumparat-o si-a incercat-o...Florin ,trage bine sfarcurile inauntru si destul de usor,acum o sa vedem ce treaba va face la mine
Despre am rarit-o muuult de cand cu contactiile am ajuns sa avem si o luna distanta
33+
Kytana spune:
Miro, ma doare cred si de la AC. Nu il sufar deloc! In legatura cu centura, cred ca centurile din piata, acelea la 10 - 15 Ron, din elastic sunt f bune. Decat 200 RON la farmacie... acelea cu arici nu ti le recomand pentru ca sunt f rigide si nu se fixeaza prea bine, am eu una si acum si e mare (prea inalta adica) si nu a folosit la nimic.
Fetele cu experienta iti pot spune mai multe
Ramona, ce bine ca ai vazut mareaaa. Si mie mi-este un dor crunt de mare. Spor cu muncile prin casa, fara oboseli prea mari da? Bebelina grasulina Of, mi s-a facut si mie dor sa il vad pe pingu' mic.
Mi s-a rupt firul, ma duc sa bag 1h somn, poate imi revin.
31+ cu