Bobocei de sept-oct 2012 (22)
Raspunsuri - Pagina 12
miro79 spune:
Patricbebe nici mie nu mi-a zis doctorita nimic de col pana acum iar eu uitam sa intreb dar la fel, sper ca este bine din moment ce nu mi-a spus nimic de rau iar analize am facut la inceputul sarcinii iar la 22 de sapt am repetat doar cele pentru anemie. Mi-a iesit o mica anemie dar nu mi-a dat sa iau nimic pentru ea.
Eu am acum niste dureri, ca niste cutite in burtica. Ati avut asa ceva?
Si intotdeauna cand calatoresc de la Brasov catre Bucuresti, cateva zile dupa incepe sa loveasca bb numai jos si sa ma doara rau osul pubian si toata zona "de jos" iar scurgerile acelea albicioase pe care le am de la inceputul sarcinii devin lichide, de mi-e frica uneori ca pierd lichid . Dar apoi incet, incet totul revine la normal. Daca merg de la Bucuresti la Brasov nu patesc asa . Cred ca bebelinei mele nu-i place Bucurestiul
patricbebe spune:
Miro dureri ale oaselor pubiene am si eu ca uneori nu pot sa ma intorc de pe o parte pe alta si trebuie sa gasesc o modalitate sa nu ma doara. Scurgeri nu am avut pana acum din cele care sa le consider suspecte. Dureri de burta ca niste cutite am mai avut dar foarte rar si atunci cand faceam o miscare brusca, contractii pana acum nu am simtit sau cel putin nu cred ca oricum nu prea pot sa-mi dau seama cum sunt.
Si cred si eu ca bebelinei nu ii place la Bucuresti, e mai frumos in Brasov. Sotul meu e indragostit de Brasov si abia astepta sa ajungem in tara sa mai mergem.
32w cu Ilaria Rita
sandy_2008 spune:
lalu, ce bine ca ai scris acolo de pompa de san...de cand ma tin sa va intreb care e mai buna? de care ati folosit / v-a placut?
eu as mai pune in bagaj si niste paie de baut apa - cel putin la cezariana mi-e mi-au trebuit.
sutien de alaptat eu am gasit in carfour / cora, dar nu l-am folosit la spital ci apoi cand plecam pe afara pentru ca imi curgeau sanii si trebuia sa pun acele tampoane, care nu prea stau unde treuie fara sutin
mami.ilinca spune:
Neata,
Iertare ca am fost asa de expeditiva dimineata , eram si cu fiica-mea in brate , se uita la desene si cu tastatura in cealalta mana.
Adaug cate ceva:
Lalu:sutiene de alaptat nu am avut, in schimb mi-au fost de foarte mare folos bustierele, dar nu la spital, acolo chiar nu-ti trebuie.In bustiere imi puneam tampoanele pt sani, cand sanii curg(a scris si Sandy).Oricum depinde de fiecare femeie cum se simte confortabil.
As mai adauga protectii de silicon pt mameloane, sa-i dea Dumnezeu sanatate cui le-a inventat!
Acasa sa te asiguri ca ai ceai de fenicul si anason , o sa-ti trebuiasca in fiecare zi cam 2 l.
Sudocremul e f bun dar as ua si Bepanthen doar ca sa le alternez, sa nu folosesti doar un singur fel si oricum doar la nevoie. Cu Bepanthen te poti da si pe sani, daca faci ragade.
Corinuka:bravo pt camera lui bebe.
Nu mai stiu: ceai de zmeur nu am luat si nu prea stiu sa te ajut cu informatii. Sorry. Galactogilul mi-a fost f util pt stimularea alaptarii si e si tare gustos, sunt bobite albe si dulci yamy.
Olivette: bravo ca ai vesti bune, pat&odihna scrie pe tine . Eu zic sa te bucuri , dupa ce vine bb , doar visezi sa dormi un pic ca nu prea apuci . Cred ca te-ai mai linistit dupa ce ai vizitat si maternitatea.
Irimell :bine ai venit! Sarcina usoara!
Adrianadana:bine ai revenit!
Adriana77:bravo pt bb dolofan si sa va fie utile cumparaturile pt pui!
Pt diaree: mi-am adus aminte , exista in farmaciile Dona, un produs Topfer pt diaree, ceva pe baza de orez.
Zi usoara, frumoasa va doresc,
Pup
corinuka_g spune:
'neata burtici!
nu-mi vine sa cred ca deja vorbim de bagaj pentru spital...azi-maine incep s-apara boboceii
eu nu am dureri/intepaturi decat foarte rar, va tot vad vorbind de dureri de os pubiam, n-am nici d-aia..
in schimb mi se intareste burta foarte, foarte des...contractii BH...aveam 1/zi, acuma am mai multe intr-o ora! diseara merg la medic, abia astept sa vad ce-o sa-mmi zica..
pompa de san n-am luat, nici nu iau, parerile sunt foarte impartite...este langa clinica o farmacie, am vazut ca au pompe de toate marcile si la toate preturile...daca va fi nevoie o sa-mi trimit sotul/mama sa-mi ia...
va pupam!
_
30+ David Gabriel Multumesc Doamne!
patricbebe spune:
Corina cand zici ca se intareste burta, toata burta? Adica gen pietroi? Intreb pentru ca habar nu am daca am avut genul asta de contractii braxton. Eu l-am intrebat pe medic mi-a explicat cam ce ar trebuii sa simt.
Pomep de san , alaptat e un subiect cu multe necunoscute pentru mine, eu am o operatie la sani, micsoare si ridicare facuta in 2005. NU prea se gasesc info multe despre posibilitatea de a alapta dupa genul asta de operatie asa ca astept sa vedem daca fucntioneaza instalatia si daca e ok pentru mine. Tare mult as vrea sa alaptez dar daca nu se poate nu o sa fie chair sfarsitul lumii.
32w cu Ilaria Rita
tzitziri spune:
Neata si de la noi!
Eu cred ca deja ce am avut de spus am spus pe FB...nu vreau sa deschid dispute, dar cred ca rautati au fost de ambele parti (chiar nu am inteles sincer de ce suntem doua parti??ca suntem aceeasi odisee). Dar e o perioada in care zau nu ar trebui sa fie astfel de discutii si sunt chestii mult mai importante de discutat. Si chestii mai relaxante si mai frumoase...Asa ca sper sa nu mai apara alte discutii si sa se fi incheiat capitolul asta de dispute.
Lalu, la ce maternitate nasti? Te lasa cu hainute de acasa? La Giulesti bebelusii stateau infasati in paturici pana cand erau luati acasa.Deci nu a fost nevoie de hainute decat de plecat din maternitate.
Eu as adauga la lista Galafor sau Galactogil pentru stimularea lactatiei. Mai ales ca la unele mamici inceputul e mai greu
Nu stiu cine zicea de diaree...poate suna aiurea, dar am auzit de la alte mamici ca un remediu foarte bun pentru diaree si varsaturi e Cola data cate o lingurta.Acum eu nu as da unui copil mic Cola, dar am inteles ca la copiii mai mari are efect (strict pe post de medicament, ca nu incurajez in nici un caz Cola in consumul copiilor)
Salteluta de cocos noi am luat de le baby comfort. Au site - cautati fix asa cu Google (sigur considera reclama mascata si nu pot sa pun aici link).Si au multe modele cu preturile aferente si pe alese.
Revin cand imi mai aduc aminte....
Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008)
33+
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
tzitziri spune:
Mi-am adus aminte .
Nu mai stiu(Andreea), e ciudat tabelul ala. Adica la hainute e mai ok (desi hainutele de la Kiabi de ex nu tin cont de nici o regula). Dar la pantofiori...David are 4 ani, intra la 104 cm si poarta 27 la pantof (nu 21).Cred ca e ceva dubios la incaltaminte.
Dar oricum asta se vede in timp si vor vedea toate mamicile ce si cum se potriveste
Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008)
33+
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
lalu85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mami.ilinca Lalu: legat de bagaj: Bagaj BB: -3 body cu maneca scurta(as pune vreo 5 , musai cu capse , nu bagate pe cap; se pateaza f des de la laptic etc si tb sa ai vreo 2 pe zi) -un scutecel din bumbac(as pune cateva scutecele de finet, le folosesti la orice, sa-l pui pe bb langa , tine, sa-l stergi etc -bucatele de tifon sterile de la farmacie, forma de patrat , nu-mi vine acum um se numesc, cu care se ster ochisorii , nasucul bebe -pt buric:depinde de spital, o sa-ti spuna ce sa aduci Bagajul meu: -2 camasi de noapte pt alapatat(as pune 3,ca una pt travaliu si 2 sa-ai dupa) -ciocolatele si bombonele(pt travaliu ca sa am energie)(as zice sa-ti aduca sotul tau si vreo 2-3 cutii pt asistente -apa(in sticla de 0.5 si vreo 2-3 paie/sau sticluta din aceea cu varf) |
mami.ilinca, m-am gandit si eu la bodyuri sa iau mai multe, dar daca vad ca nu ajung mai rog sotul sa-mi aduca de acasa pt. ca deja am 3 genti. Eu am cumparat toate bodyurile si salopetele numai cu capse pe fata si se desfac de sus pana jos...stiu de la sora si de la cumnata mea ca sunt cele mai usor de folosit, bucatele de tifon sterile am pus, iar scutecele de finet nu am cumparat dar daca sunt necesare voi cumpara.
Pt. bagajul meu....la travaliu nu te lasa cu, camasa ta, iti dau ei de acolo...asa este la maternitatea unde nasc eu....
lalu85 37+ cu
miro79 spune:
corinuka foarte bine ca nu ai dureri de os, tine-o tot asa! iar daca atunci cand ai contractii nu te doare nu cred ca e vre-o problema. Bafta la doctor! si oricum intreaba-l pe el de contractii ca el iti cunoaste deja burtica si stie ce sa-ti spuna.
pompa de san eu am facut greseala sa n-o am la spital cand am nascut-o pe Sara. asistentele de acolo mi-au spus ca ma "mulg" ele ca sa-mi deschida canalele si a fost groaznic de dureros si fara nici un efect si cu toate ca beam litri de ceai de chimen cu anason si fenicul, nu scoteam mai nimic. Cand am ajuns acasa am folosit o pompa ieftina manuala si plangeam de ciuda cand vedeam ca iese lapticul, chiar si putin dar aveam cativa ml sa-i dau bebelinei. Mi-a fost ciuda ca pierdusem 3 zile in spital in care daca aveam pompa la mine as fi putut sa-i mai dau niste colostru Sarei. asa ca daca vedeti in spital ca nu iese lapticul, trimiteti pe cineva sa va ia o pompita manuala ca poate va ajuta, ca si pe mine. In plus, in spital nu mi-a spus nimeni ca avand cezariana lapticul s-ar putea sa vina mai tarziu si sufeream mereu cand vedeam ca celelalte mamici pot sa-si alapteze copilasii iar eu ma chinui cate un sfert de ora pana veneau asistentele cu lapticul formula si ma puneau sa i-l dau sa nu ramana bebelina nemancata .
patricbebe si pe mine ma bate gandul sa fac dupa sarcina o operatie de micsorare si ridicare a sanilor. a fost dureroasa? despre alaptat dupa operatie nu stiu cu toate ca nu vad de ce nu... o sa ma interesez si eu.