Bobocei de sept-oct 2012 (22)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

O informatie pretioasa zic eu...care ar trebui pusa pe prima pagina

Masuri hainute pe etape de varsta--------Masuri pentru alegerea pantofiorilor
50-56 = 1-2 luni-----------------------------7,9 cm= 13
62 = 2-4 luni-----------------------------8,5 cm= 14
68 = 4-6 luni-----------------------------9,1 cm= 15
74 = 6-9 luni-----------------------------9,7 cm= 16
80 = 9-12 luni-----------------------------10,3 cm= 17
86 = 12-18 luni-----------------------------11,0 cm= 18
92 = 18-24 luni-----------------------------11,6 cm= 19
98 = 2-3 ani-----------------------------12,3 cm= 20
104 = 3-4 ani-----------------------------13,0 cm= 21
110 = 4-5 ani-----------------------------13,6 cm= 22
116 = 5-6 ani-----------------------------14,3 cm= 23
122 = 6-7 ani-----------------------------15,0 cm= 24
128 = 7-8 ani-----------------------------15,6 cm= 25
134 = 8-9 ani-----------------------------16,3 cm= 26
146 = 9-10 ani-----------------------------17,0 cm= 27
152 = 10-11 ani-----------------------------17,6 cm= 28

ANDREEA 32s6z cu
http://lbdf.lilypie.com/poBpp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricbebe spune:

Adrianadana eu am facut scoala la Tg Jiu si mami locuieste acolo, imi e asa dor de acasa!!Stiu cam care e situatia in spitalele din oras si ciudateniile lor. Singurul medic ginecolog cu care eu ma simt ok cand am mai mers la el e Lukacs.

32w cu Ilaria Rita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Buna seara fetelor,

Ma intorc cu vesti bune! Situatia nu este mai buna, dar nici mai rea. Colul are tot 3 cm, orificiul intern inchis, cel extern deschis putin. Deci la fel ca acum o saptamana. Eu sincer ma bucur ca nu s-a inrautatit. Doctorita mi-a zis sa continui ca si saptamana asta - adica stat la pat, fara eforturi, fara stat mult in picioare sau in fund.

Mi-a aratat si maternitatea - CF2. Arata foarte, foarte bine si este foarte curat. Sunt 2 rezerve private, costa 250 lei/noapte. Au un pat, tv, o canapea - pe care poate sta insotitorul (sot, mama, cine vreau eu) cu mine in timpul travaliului, plasma pe perete, aer conditionat si baie proprie.
Celelalte rezerve au 2 paturi, aer conditionat, baie. Sincer la prima vedere singurele lucruri care lipseau erau tv-ul si canapeau, in rest mi s-a parut ca aratau la fel.

In prima zi bebeii sunt adusi la mamici la masa si apoi din a doua zi, cand e si mamica in stare, se poate lasa bebe cu ea in salon daca vrea. Daca nu vrea, se duce la camera cu bebei, care e pe acelasi etaj.
Practic cum intri pe etaj, e un hol lung cu camere in stanga si dreapta. In dreapta sunt rezervele (cele cu plata si celelalte), iar vis-a-vis pe stanga sunt camere cu bebei, mai era o camera cu niste incubatoare, camera asistenetelor... Am vazut si bebeii ce scumpi si mititei erau

Cam atat am reusit sa vad in cateva secunde - ca erau ocupate, mi-au zis ca au avut un val de nasteri zilele astea si mi-era cam aiurea sa stau sa ma holbez cu mamicile in paturi

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Multumim de info Nu_mai_stiu Foarte bine venite!

Cat ma bucur Olivette! Colul meu nu a fost niciodata mai mare de 3.2cm asa ca nu stiu ce sa zic. Daar daca dr ti-a zis ca esti bine, mai ales ca este deschis doar putiiin la exterior e super veste

Ce fain suna CF2-ul.Va avea bibiloi unde sa vina intampinat frumos Te si ma bucur tare pt vestile bune. Doamne ajuta in continuare

P.S Am intrat in postul Adormirii Maicii Domnului, ai putea citi acatistul, sigur Maica Domnului te va ajuta (sper sa nu te deranjeze sfatul meu)

Pup toate fetele, ma bag la un porumb fiert si un nani duuuulce

31+ cu

-= Love life, live love =-

Blog de neuron insarcinat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miro79 spune:

pentru diareea la bb si eu stiam tot de mucilagiul de orez iar Sarei i-l combinam cu lapticul in biberon, asa s-ar putea ca si nepotelul tau sa nu simta gustul de orez si mai era la farmacii un suc de morcovi de la hippp parca tot ptr. diaree. faptul ca bb e vesel si nu da semne de boala este din cauza ca este mic, asa imi facea si mie Sara cand era bolnava. la mine cand la 2 anishori mi-a facut o criza de bila si vomita non stop, n-am stiut si i-am dat lapticul formula in continuare dar cica nu aveam voie nici laptic, nici apa sa-i dau.
Lalu in legatura cu concediatul si eu zic sa nu-ti faci griji. Sotia unui fost coleg de serviciu a fost data afara cand avea doar vreo 5 luni - dadea firma faliment - si nu mai stiu sigur daca a intrat in concediu medical sau in somaj, cert este ca acum primeste indemnizatia de crestere a copilului... asa ca pune grijile astea la spate si bucura-te de clipele de sarcina si de bb din burtica alaturi de sotiorul tau.
Nume de baietei... si mie imi plac mult Luca, Lucian, Mihnea, Eduard... dar uite ca in viata asta n-a fost sa aleg nume de baietei... poate la nepotei daca i-oi mai prinde :)
Col deschis am avut si eu sarcina trecuta si am fost cat de cat cumintica si am nascut prin cezariana, inainte sa-mi vina sorocul, la 39 de saptamani programat.
In legatura cu FB sau forumul, pe bune daca eu mai inteleg ceva... eu intru ba intr-o parte, ba in cealalta cand am timp - pe FB de pe mobil iar aici de pe laptop - iar din cand in cand dupa ce nu citesc un timp dau de cate o "cearta" sau cum vreti sa-i spuneti si chiar nu-mi dau seama de ce. Noi ar trebui sa fim unite, sa ne sfatuim atunci cand putem si cum putem, sa ne sustinem, sa ne bucuram unele pentru celelalte... Eu una tin foarte mult la ce scrieti aici sau unele din voi si pe FB chiar daca uneori nu stiu sa dau raspunsuri si doar citesc. S-a intamplat uneori sa am dureri si sa ma speriu dar sa citesc ca le-a avut si altcineva si ca atrecut peste si atunci prind curaj. Vroiam sa va multumesc pentru tot ce scrieti si ca sunt alaturi de voi cu un sfat atunci cand il am! Somn usor!!!

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami.ilinca spune:

Nu mai stiu: pt diaree:apa in care se pierbe orez(doar apa); pliculete cu Hidrasec(previn deshidratarea) si Smecta.Poate e ceva viral si in 3 zileastea trec.la medic a fost? Sanatate multa!
Legat de tabelul afisat cu masuratorile: nu sunt ok la pantofiori, sunt mult prea mici, de ex Ili a meala 2-3 ani are nr 23-24 ,garantat ca e ok,nu e fiica-mea lunga.Intentia ta e f buna, doar sa nu va deruteze tabelul, la hainute e ok.
Salteluta am luat-o dintr-un magazin de copii, cu cocos , dar sincer nu m-a preocupat prea tare cate straturi si cum sunt asezate. Am vazut in toate hipermarketurile .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami.ilinca spune:

Lalu: legat de bagaj:
Bagaj BB:
-3 body cu maneca scurta(as pune vreo 5 , musai cu capse , nu bagate pe cap; se pateaza f des de la laptic etc si tb sa ai vreo 2 pe zi)
-un scutecel din bumbac(as pune cateva scutecele de finet, le folosesti la orice, sa-l pui pe bb langa , tine, sa-l stergi etc
-bucatele de tifon sterile de la farmacie, forma de patrat , nu-mi vine acum um se numesc, cu care se ster ochisorii , nasucul bebe
-pt buric:depinde de spital, o sa-ti spuna ce sa aduci

Bagajul meu:
-2 camasi de noapte pt alapatat(as pune 3,ca una pt travaliu si 2 sa-ai dupa)
-ciocolatele si bombonele(pt travaliu ca sa am energie)(as zice sa-ti aduca sotul tau si vreo 2-3 cutii pt asistente
-apa(in sticla de 0.5 si vreo 2-3 paie/sau sticluta din aceea cu varf)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Buna ziua mamici de bobocei si bobocei! Am revenit si eu in lumea virtuala, cam pe ultima suta de metri, e drept. Va admir cit sinteti de harnicute, ca niste albinute. Eu de abia acum incep...

Am citit primele capitole la inceputul sarcinii, in lunile 2-4 in care mi-a fost incredibil de rau si credeam ca o s-o tin tot asa pina la sfirsitul sarcinii. Apoi am inceput sa ma deprim citind, vazind cit de mare e diferenta de abordare medicala intre Ro si Japo, am schimbat citeva spitale si citiva doctori, dupa aceea a venit resemnarea si am renuntat sa mai citesc de pe forum...Abia la 30 de sapt am aflat care e sexul copilului, de vina fiind si uterul retrovers care a impiedicat ecograful sa vada prea multe. Acum sint in 32 de saptamini, cu mult timp liber si m-am apucat de cumparaturi si de aranjat camera copilului. Am senzatia ca nu voi termina niciodata...sint atit de muuulte si marunte si multe pe care nu le pot gasi aici. Sint total confuza si zapacita, dar banuiesc ca nu sint singura, ma intelegeti sigur

Zile senine si sanatate tuturor! Promit sa revin mai des!

32sapt +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricbebe spune:

Buna dimineata!!!
E super bun tabelul cu marimi doar ca aici ce gasesc eu sunt cu totul altele, la pantofi de bebe am laut asa pe bajbaite ca altfel nu ma prindeam clar. La hainute cel putin pentru cei pana in 2 ani sunt pe luni, nici gand de marime.

Legat de bagajul pentru bebe imi cer cate 5 din fiecare la hainute, inclusiv au cerut si laveta de spalat gen manusa.

vad ca tot vorbiti de marimea colului, eu habar nu am cat e, ma gandesc daca nu a zis nimic medicul inseamna ca este bine. Nu am afcut deloc pana acum control pe masa de cand sunt gravida. Chiar am nedumeriri in privinta acelui dop gelatinos, asa ca idee am prins dar cum se elimina, cand, cum. Ca nu cred ca e ca dopul de la sampanie, iese cu sonor, zboara prin casa si se loveste de lustra si apoi nasc

Irimell bine ai revenit si spor la pregatiri!! Eu locuiesc in LIban si sunt destule diferente fata de Romania in ceea ce priveste ingrijirea mamei in sarcina. Nu ma-ma panicat, am incredere in medic si eu zic ca o sa fie ok. Uneori mi se pare ca se fac mult prea multe analize in sarcina in tara. Eu am facut o singura data cele pentru toxoplasmoza si alte bube, a zis medicul sa evit carnea cruda( care aici e o delicatesa si cred ca si in Japonia mai ales pestele crud) si sa spal foarte bine legumele. De atunci nu am mai facut analize de sange, la urina doar cu niste betisoare magice la fiecare vizita si gata.

32w cu Ilaria Rita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miro79 spune:

Neata Irimell, bine ai venit! sunt sigura ca gravidutele de aici o sa te ajute cu raspunsuri la intrebarile pe care le ai si cu mult sprijin! Eu cel putin asta am gasit aici de fiecare data, chiar daca am activat destul de rar. Acum am intrat si eu in concediul prenatal asa ca am in fine timp sa intru mai des si sa incep sa caut ceva pentru bebelina mea, careia i-am luat pana acum doar un costumas .
O zi frumoasa burticute!!!

Mergi la inceput