Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (22)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns epopeasca spune:

Revin.
S.ellena pe noi ne-a zapacit toata lumea la srcina asta ca e baiat, avand deja o fetita, mai ales soacra-mea. Si cand colo e tot fetita. Sotul s-a cam dezumflat, ca ar fi vrut si un baietel, mai ales ca alt bebe nu mai facem, dar acum i-a trecut si e incantat. Eu sincer ma bucur ca e tot fetita, cu toate ca si eu am crezut ca e baiat (asa am patit si la Andreea). Asa ca o sa avem dpua fete cucuiete si sunt foarte fericita.
Ilinca felicitari pt mica minune din burtica. E normal sa-ti faci griji, eu si acum la a doua sarcina ma gandeam daca sunt o mama destul de buna incat sa mai fac un copil; assta inseamna ca ne pasa si ne iubim copiii, ca altfel nu ne-am agita atata.
Unghiile nu mi le prea fac, fiind mamicuta in concediu de crestere. Nu ma dau in vant dupa unghiile facute toata ziua-buna ziua, atata timp cat sunt mai mult acasa. Pt ce, sa mi le vada fii-mea si sotul? La o ocazie mai speciala sau cine stie cand mi se nazareste mi le mai fac cu oja, dar rar. Mi le-as fi pus cu gel, dar stiam ca nu e recomandat in sarcina.
Parul nu mi l-am vopsit ca sotul m-a rugat sa-l las asa cat inca n-am fire albe, dar asa ma bate gandul..... ....oricum as folosi vopsea fara amoniac, ca ala nu e bine sa-l inhalezi. Din acelasi motiv am refuzat sa-mi vopsesc si mama sau matusa cand m-au rugat.
De nastere nu mi-e frica, mi-e groaza ; va fi cezariana si stiu cum a fost la prima. Dar abia astept sa-mi tin puiutul in brate, asa ca restul nu mai conteaza. Trece si perioada aia naspa (mai ales primele 2-3 zile dupa)

26 + si mami de Andreea Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Neata fetelor!

Danah eu folosesc oja..incerc sa stau cat mai departe de unghie cat ma dau sau ma da altcineva..nu cred ca inhalam noi asa mulyi vapoti de oja..mai nocivi decat o zi la plimbare pe bulevard in centru cu atatea noxe;)) si asa sunt eu paranoia..incmerc sa nu o dau in extreme totusi si sa nici nu ma mai machiez;))) In schimb nu m-am mai vopsit deloc. Eu eram blonda inainte sa raman, cand am inceput sa lucram la bebe, m-am gfacut satena culoarea mea naturala special ca sa nu ma mai vopsesc..asadar am cateva luni bune de cand nu m-am mai vopsit..pt ca mie nu imi prinde fara amoniac si nu aveam ce face.

Looana eu una nu-s adepta vaccinurilor... eu nu as face.. mai ales in sarcina...
nu am prea facut nici inainte asa multe ..acum cu atat mai putin...(stiu ca facusem pt hepatita B acum 4 ani ca avusese cumnata-miu dar atat!..alt vaccin nu ma stiu sa fi facut vreodata..decat cele din scoala generala obligatorii de ne duceau ca turma la cabinet sa ne intepe pe toti)..asadar eu nu-s adepta vaccinurilor.
Si copilului am zis ca ii aleg schema de vaccinuri obligatorii alea de la stat... in rest nik in plus! sper sa ma tin de cuvant...oricum cati medici atatea pareri..dar o sa incerc sa fac o medie: cat sunt pro si cati contra si apoi aleg!:))
Epopeasca, never say never! de ce sa nu mai faci alt bebe? :))) eu nu mai zic niciodata cati o sa fac.. nu se stie nicidoata!:))

Mena asa e si la sotul meu.. cand pune el mana parca stie de frica:) :)) nu mai misca asa intens.. la mine misca tot timpul si cand pune mana sotul meu misca o data mai puternic si apoi liniste totala pana nu ia el mana :)sa mor de ras! Si doar presimt ca eu voi fi cea mai autoritara si mai dura..nicidecum sotul meu..dar se pare ca bebele inca nu are incredere in altcineva decat in mine sa isi faca de cap, pana acum :))

23+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe, Aspenter; NO SPA;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Neata, burtoasele

Ilinca bun venit. Nu cred ca e vreuna pe aici careia sa nu-i fie frica de statutul de mama (poate cele care mai au deja ceva pitici pe acasa)

Revenind la afirmatiile facute de terti: v-ati gandit vreodata ca acei terti nu sunt deloc rau intentionati? Si chiar si daca ar fi nu mai bine gasiti voi o replica pe masura ca sa nu le dati satisfactia de a va fi enervat? De genul "daaaaaa, stiu, nici chilotii nu ma mai incap" - daca e "uau, catai vaca esti". Sau de genul "pai e mica burta, ma', ca fi-mea/fi-miu tine la silueta lu' ma-sa".
Eu personal cand fac afirmatii de genul asta sunt pur si simplu constatari pe care nu le pot tine pt mine (bine, io diplomata n-am fost niciodata). Norocul meu ca cei carora le-au fost adresate au mai citit si pe fata mea lipsa relelor intentii (exact "catai vaca esti, femeie" i-am spus unei foste colege cand am vazut-o la vreo 3 luni dupa nastere si sa mor de-am gresit cu ceva - era imensa; reactia ei a fost un hohot zdravan de ras si un luat in brate si pupat pe motiv: "slava cerului, ca pana acu' numai lingusitori m-au vizitat").
Fetele la munca imi spun acadea, bat cu burta, aschilambica balonata, de-astea. Cele mai in varsta imi complimenteaza falcile si bratele. Eu una ma amuz teribil. Ma vad ca m-am umflat si la fata si la umeri (dar mai ales la tzatze), ca mi-a crescut dorsalul de iese din scaun si ca intradevar, am niste piciorute atat de subtiri incat sunt de-a dreptul caraghioasa (noroc ca mi se mai umfla din cand in cand si par mai normale).
Iar jumatatoiul a primit minus 10.000 puncte cand a afirmat ca lui gravidele nu i se par sexy, uitand ca are una fix langa el, pe care de altfel o complimentase mai de dimineata
Pana la urma tre' sa aveti in cap ca dupa nastere, 90% din kg in plus vor fi f usor de dat jos, mai ramane doar acel procent de 10% care trebuie si muncit putin. SI atat timp cat va simtiti bine in pielea voastra (intinsa maxim ) nu ar trebui sa va afecteze nici un comentariu legat de silueta.
Mie imi vine sa le crap capul astora cu abdomen plat, dar pe de alta parte sunt atat de fericita ca am scapat de stresul "bluza asta e prea mulata, cand stau jos, se vede colacelul". Si de unde la mare de obicei aveam grija la pozitii (nu pe o parte ca atarna tzitzi, nu f incovrigat ca se vede burta), la cum ma ridic si cum ma aplec, anul asta am fost atat de dezinhibata si m-am simtit atat de bine in pieile mele expandate si vag sunculoase pe solduri

Hai pupici, balenutele

gogoasa hormonizata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Neata doamnelor,
Eu am apucat sa termin un raport, si inainte de urmatorul am trecut sa va salut. Am un chef de munca, de zile mari, dar ce sa-i faci.
Abia astept dupa amiaza, sa mergem la eco.
Mami, si la noi tot la fel. Cu mine zburda in voie si cand sa ii aratam si lui tati, nimic. La Sara era tocmai invers. In week-end avea program de somn si n-o trezeam cu nimic ca sa o simt miscand. Artileria grea era sa vorbeasca tati cu ea. Speram sa revenim si acum la ganduri mai bune.
Doura, mai zi, mai da idei, ca tare imi place ce spui
Elena, Ilinca, bun venit, bebei sanatosi si la termen si sarcini usoare!
Looana, eu stiu ca vaccinurile, majoritatea, sunt facute cu tulpini de virus inactiv si fiind in cantitate f mica organismul invata sa lupte cu ei. E drept ca s-ar putea sa nu vorbim de aceeasi calitate a vaccinurilor, dar mai ales cele antigripale de la noi am auzit ca dau destul de multe reactii adverse. Eu nu l-as face, pt ca asa cum zicea si Mami, am mers pe varianta minimala de vaccinare. E drept ca am tras si cu varicela si cu rotavirus, anul trecut, si cu multe raceli in primul an de gradi al Sarei, dar in felul acesta si-a format singur organismul imunitatea, iar anul trecut a lipsit de la gradi 5 zile puse cap la cap, in tot anul, iar acum 2 sapt cand a luat iar o enterovizoza, a doua zi deja nu mai avea nimic.
Noi am mai luat un vaccin homeopat care a functionat f bine pt gripa, si peste iarna am scapat fara probleme mari.
Acum sigur ca nu trebuie absolutizat. Depinde si de cand iti poti lua tu concediu prenatal, de mediul in care lucrezi si care este probabilitatea de a face rost de vreun virus (una e sa fii singur intr-un birou si sa poti inchide usa daca ceilalti sunt raciti, si alta e sa fii profesor si sa intrii in contact cu cel putin 100 de oameni pe zi), de cum ajungi la serviciu (masina proprie sau mijloace de transport in comun cu multimea aferenta si virusurile ei). Mie una, varianta cu ia un pliant si spune ce ai hotarat nu imi place, asa ca ti-as sugera sa mai incerci sa vorbesti cu medicul sa vezi ce iti recomanda.
Hai ca m-am intins cat o zi de post, ca tot a inceput al sf. Marii.
Pup fetele si sa aveti o zi frumoasa!

Iulia, mami de Sara Andreea si 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurika1982 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Looana

Buna dimineata!
Eu le-am luat de la farmacie ieri Orthopregna pe motiv ca sunt trecuta de 40 de ani,si in plus au mult mai multe vitamine decit Femibionul.Eu peste,spanac,carne ...sunt multe care nu pot sa le minanc decit f rar,in plus am inteles contin si o pastila pt a te proteja de bacteri,infecti pe perioada sarcini.E adevrat ca sunt scumpe pt ca sunt dublu la pret in comparatie cu femibionul dar acuma pt ultimile 3 luni nu e o avere,important e ca are bb cei trebuie zilnic ce nu-i pot eu din mancare.
Legat de vopsea eu ma vopsesc lunar,nu pot sta dar merg la salon,unde merg au o vopsea pe baza de plante fara amoniac si chiar sunt super incintata de ea,parul meu ramane foarte fin .
Fetelor,ce parere aveti despre vaccinul impotriva gripei? mie asistenta mi-a dat ieri o bronsura sa citesc si daca vreau sa-l fac peste 2 saptamani cind plec la Dr.sa- i spun medicului daca vreau sau nu sa-l fac.Eu in viata mea nu l-am facut dar acuma ma gindesc ca daca e bine l-as face pt bebelin daca intradevarat este mai protejat acuma si dupa nastere de gripa.Astept sa vad ce parere aveti si voi .
Deja Dr ma cheama din 2 in 2 sapt la control,desi nu sunt cu risc dar asa considera el ca e bine deja,va dati seama eu abia astept sa-l vad pe pt ca il vad de fiecare data in D3/4 la ecografie
Ne auzim mai incolo,merg sa-mi fac un lattemachiato.

Looana +25Flor

neata fetele!!

eu una personal nu as face niciun vaccin acum, sunt virusi inactivi carecine stie cum isi pot facede cap in corpul tau.cunosc cazuri(colegi de servici) care aufacut vaccin si a doua zi erau raciti cobza..copilul nu va mosteni imunitatea ta la boli,fiiecare organismn isi construieste singurimunitate, plus ca pana la 3 ani are tot timpul sa si-o faca.eu consider ca nu are sens sa fortam lucrurile .fiecare alege pentru sine si pentru copilul lui, dar mai bine decat injectii si pastile sa ne luam vitamminele dinfructe si legume / sau ce suplimente luati voi.

Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010 si 22+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Laurika, o sa zica fetele ca iar ne-am vorbit. Am scris amandoua in acelasi timp, acelasi lucru!
Ioana, da cam asa e cu kg. Eu l-am intrebat dimineata pe al meu, shimbandu-mi tinuta din ultimele 2 saptamani caci nu prea mai incap in rochitele de negravida, prin care si vede bine burta , zic, spune drept asa-i ca arat ca o balenuta?! Pe el il buseste rasul, si imi spune foarte inocent, nu iubita, nu arati si eu ar trebui sa il cred, nu?!

Iulia, mami de Sara Andreea si 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Buna dimineata!

Eu vitamine iau elevit, obligatoriu dimineata dupa micul dejun si nu am probleme. Altceva nu mai iau, oricum stiam ca vitaminele au si fier si calciu si tot ce ne trebuie in perioada asta.

Despre vaccinuri eu nu am o parere prea buna, nu as face antigripalul in sarcina.

Si evit pe cat posibil orice fel de chimicale, chiar si deodorantul se poate inlocui cu bicarbonat sau iti poti face acasa. Eu mi-am adunat ingredientele de ceva vreme, dar nu am avut inca rabdare sa ma apuc sa fac. Nu ma vopsesc perioada asta si probabil nici cand voi alapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

eu nu prea sunt de acord cu vaccinurile..in nici un caz nu as face vaccin in timpul sarcinii...de gripa poti sa te protejezi, mai bine o previi..recunosc ac i-am facut vaccinuri lui misso pana la 8 luni..si am zis gata..am citit si am ajuns la concluzia ca oricum nu te protejeaza total plus ca au niste riscuri f f f mari...daca cititi prospectul unui vaccin care se face la bebelusi cred ca va ingroziti, nu mai zic de ingrediente.eu o sa o invat sa mananace cat mai sanatos, sa se spele pe maini ...bolile oricul le facem cu sau fara vaccin..
popica, sunt de acord cu tine ..nici eu nu suport lingusitori si complimente din alea de ti se face greata...dar totusi cand vb cu o gravida sau o femeie care de abia a nascut, trebuie sa ai putina grija...in sarcina suntem mult mai sensibile si dupa nastere f f multe femei sunt predispuse la depresie(sau chiar cad in vreo depresie)....

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Looana spune:

Fetelor va multumesc pt rasp.legat te acest vaccin gripal,deci clar vad ca si voi sunte-ti contra si in plus am rasfoit net-ul si se scrie destule pareri negative.
Oricum am sa feresc cit pot bb sa nu fie in contact cu multe persoane straine in casa in plus eu stau acasa asa ca nu se pune probleme de prenatal,medical etc.
Voi ce mai gatiti azi,pe mine ma bate gindul un o tacanita de legume ( ceapa,ardei si rosii)

Looana +25Flor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Dannah, laptele meu facut cu pudra de carob are un usor gust de caramel...asta mi-a lasat la prima impresie.. a fost f bun!

Ary, si eu am scos deodorantul ca am impresia ca daca il folosesc mi se umfla numai la subbratul drept un ganglion..o fi de la deo, o fi de la sarcina abar nu am..cert e ca medicul ginecolog m-a palpat si nu a simtit nik.. numai eu in capul meu simt..asa ca am scos deo si mi-am cumparat piatra de alaun naturala! (e deo natural din mina proveni parca- potassium alaun fara miros, dar nu favorizeaza microbii deci fara mirosuri neplacute)

Loana eu am gatit azi pt prima data in viata mea gulas de vita. A iesit ff bun, am sarit peste ardeiul iute(ca nu prea mai pap asa iute perioada asta) si o sa pap gulasul acu la pranz cu castraveciori murati sau salata..sa vad de ce am chef.

23+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe, Aspenter; NO SPA;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G

Mergi la inceput