Cum sa-l fac sa accepte ...biberonul ??

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anne45 spune:

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri .
Noi nu avem probleme de digestie sau paraziti sau alti crocobauri .
Cand am zis ca nu prea mananca mancare -ma refeream la combinatii de lapte cu cereale ,iaurturi, sucuri si fructe .
Am urmat sfaturile pediatrei in ceea ce priveste laptele-ii dau de la 1 an LV -UHT partial degresat -si continuam in acest fel sper pana la intrarea la gradinita -cantitatea de 500-600ml /zi nu este mult -cel putin asa m-a asigurat medicul pediatru si nu compenseaza apa .
Legume le mananca numai gatite la cuptor sau sub forma de creme -
Carnea foarte putin si pestele destul de bine .
Este un copil dezvoltat peste medie -am facut vizita acum 2 saptamani -avem 96cm si 14 kg la 2 ani .
Pediatra mi-a zis ca este doar o perioada normala de refuz in ceea ce priveste fructele iar despre lapte cu cereale nu i-am dat deloc .
-Sucuri nu a vrut niciodata .
Am observat ca de cateva zile ii place sa manance branzica simpla , cea proaspata .
Noi am traversat destul de lent perioada de la omogenizate la produse proaspete mai ales in ideea sa preintampinam episoade de tip -alergie , intolerante etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

CorinaDani, din episodul pe care il povestesti tu, cu ritualul dinainte de culcare, mi-a atras atentia chestia ca era greu cu cana, e mai usor sa stea tolanita etc. Nu ca ar trebui copiii sa se dea cu capul de pragul de sus, dar totul e greu la inceput, cu antrenament, incurajari si rabdare devine usor. Ce sa zic, fain ritualul vostru dinainte de culcare, dar recunosc ca eu as fi marsat mai mult pe renuntarea definitiva la biberon atunci cind copilul dadea semne ca este doritor.

Si mie mi se pare mult, 600 ml lapte pe zi. Practic, inlocuieste doua mese, ceea ce nu mi se pare normal. Dincolo de teoriile legate despre cit e de (ne)sanatos laptele de vaca - nu le imbratisez pentru ca imi plac prea mult lactatele si pentru ca mincam lapte si lactate de citeva mii bune de ani - nu vad cind mai e loc in meniu si de carne, si de oua, si de peste, si de fructe si legume, si de brinzeturi si iaurt.

Si poate din cauza cantitatii mari de lapte pe care o bea, maninca destul de prost in rest. Cel putin la copila mea asa a fost o perioada; cind am redus laptele, a fost mai mult loc pentru alte alimente, mai diverse

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 18+

Mergi la inceput