Cum sa-l fac sa accepte ...biberonul ??
Am o problema care-mi da mari dureri de cap :- biberonul !
Eu am alaptat pana pe la 3 luni jumate dupa care i-am dat LP-cu biberon de la Chicco -in tot acest timp am folosit doar un singur tip -cel cu un orificiu pentru bebei mici ,in ciuda faptului ca eu am vrut sa-l schimb cu unul cu 2 sau 3 orificii ...
Ultima oara le-am schimbat acum aproape 3 luni. De ceva timp am vazut ca sunt destul de uzate pentru ca-i placea sa le si roada un pic in timp ce mananca , unul chiar s-a rupt si am ramas doar cu unul . I-am cumparat noi cu 3 pic. le- refuzat , i-am cumparat un alt model l-a refuzat , i-am pus laptele in canita cu cioc , nu l-a vrut , in pahar obisnuit nici atat. Am umblat pe la vreo 3 farmacii pana am gasit cel de la chicco cu o picatura si nu l-a vrut ( chiar ca nu mai inteleg nimic!)
Eu sunt intro criza de nervi ..daca raman si fara acest ultim biberon lapte nu pot sa-i mai dau.
Ce ma fac ? Aveti idee ? Asa sunt toti copiii ?
Poate ca nu m-as stresa atat de mult daca ar manca normal -mananca putin si baza era laptele -2 biberoane de 300ml pe zi dimineata si seara .
Orice sfat este binevenit !
Raspunsuri
anouk3 spune:
Recunosc ca nu ma pricep la biberoane ca nu am folosit la pustiul meu, dar daca refuza toate biberoanele.. poate nu biberonul in sine e problema. Poate nu-i mai place laptele. Poate ies dintisori si-l deranjeaza orice fel de tetina, iar putin gel de calmare a gingiilor inainte de masa l-ar ajuta.
Cat despre cantitatea de lapte.. 600 ml nu-s chiar putini, desi n-am inteles ce varsta are piticul tau acum.
ela_04 spune:
ma gandesc ca bb a gaurit tetina de ceva timp. suficient incat laptele sa curga mai repede si s-a obisnuit asa...
acum tu vi cu o tetina noua care curge f f incet si trebuie sa traga din ea mai cu forta si ii este cam lene
Asa am patit eu cu baiatul ...
Numai ca nu e bine nici sa bea din un biberon prea gaurit nu e bine ca e ca si cum ai manca f repede...
nu ai spus ce varsta are acum bb banuiesc ca dupa 7 luni dar pana in 1,6 ani. Ca dupa varsta asta al meu invatase smecheria si le rupea pe toate f repede...
Nu te panica... poti incerca aceasi marca de tetina mai mare (ca de supa), apoi mai mica ...pana la grupa de varsta la care este incadrat.
Nu stiu cum sunt biberoanele de la chicco...noi am folosit si inca folosim avent care au o tetina reglabila sau de supa...cu asta i-am dat noi de cap.
Anne45 spune:
Piciul meu are deja 2 ani-problema dintisorilor am rezolat-o de mult.
Eu am inteles ca ii este mult mai usor sa foloseasca biberonul uzat dar ce vom face cand se v-a rupe si nu v-a accepta un alt substitut-biberoanele de la chicco sunt cele care imita mamelonul si sunt diverse tipuri printre care -cele cu gaurele mici ( cu 1,2,3 pic.) si cele care sunt inclinate sau taite -cu flux reglabil acestea eu le-am folosit fara succes.
Nici nu prea mananca mancare -fructe nici atat , iaurturi simple sau in alte combinatii ,asa ca problema mea este reala zic eu ...
violeta69 spune:
Sigur biberonul acela "l-a format" si de aceea nu mai accepta altul
Incearca tot cu acelasi tip de tetina si o mai largesti putin fiindca aceasta fiind uzata pica altfel decat una noua.
Si noi am patit la fel pana la 1 an tot cu tetina nr 1 de la Nuk a mers nu accepta schimbarea cu una mai mare.
ela_04 spune:
ei...ai un baiat mare aici! Sa-ti traiasca!
Eu l-am invatat sa bea lapte din cana cu mine dimineata...
Doctora mea m-a sfatuit ca acum daca sunt iar gravida dimineata sa mai las cafeaua si sa beau mai intai o cana de lapte, si pot sa beau si amestecatura mea... tot mai mult lapte decat cafea care o tarai dupa mine toata ziulica, dupa...
Asa ca am iesit afara in curte eu cu cana mea ...motul repede si el...
i-am intins sa bea daca vrea. Si uite asa a reinceput (pt ca renuntase de tot la lapte) sa bea.
Pe caldurile astea care sunt la noi si el mananca mult mai putin decat de obicei...si al meu e mare mancacios! Desi a slabit vizibil il las in legea lui...ce sa-i fac...
Anne45 spune:
Multumim frumos
Chestia este ca ma imita in tot ce fac -daca ma vede pe mine cu cana de ceai dimineata sau cafea , vine sa guste si el -dar eu nu i-am dat niciodata tisane sau cafea . Lapte eu nu prea beau dar am sa incerc si aceasta alternativa poate ca asa renuntam si noi la bebelusie.
Asta mai avem ca suzeta nu a acceptat-o niciodata .
Si aici este foarte cald , noaptea imi bea o sticluta de apa de 250ml.
anya spune:
Ai doua variante:
1. Profiti de ocazie si cand se strica si tetina asta treceti pe canita. La inceput, cateva zile, veti fi stresati, nu va manca...dar trece.
2. Cumperi o tetina similara, de la marca preferata si o largesti putin cu varful de la foarfeca, sa semene cu ce foloseste acum.
CorinaDani spune:
o varianta ar fi sa mergi cu el la cumparaturi, sa-si aleaga o cana din aceea cu pai. poate asa o sa accepte sa bea lapticul.
cauta tetine ortodontice de silicon sau cauciuc, de la nuk. exista tetine pentru lichide groase, au gaura mai mare si la o adica poti largi tu orificiul cu o forfecuta. cele de latex au orificiul in forma de cruce (o taietura verticala si una orizontala), le poti largi foarte usor. cele de silicon au gaura rotunda.
cat priveste lipsa poftei de mancare, ai facut ceva investigatii pentru depistarea parazitilor intestinali ?
oanap85 spune:
nici a mea nu accepta biberonul,ce bine ar fi sa-l accepte ca in acest fel poate voi reusi si eu sa o intarc,pentru ca ea suge noaptea..
eu am invata-o cu canuta astfel:dimineata pe stomacul gol,inainte sa-i dau san,apa ..i-am facut jumatate de pahar de lapte praf cu apa la temperatura camerei,a baut cam jumatate din cantitate (cred ca de sete mai mult)si de atunci imi bea din pahar,canuta ,dar biberon tot nu primeste:)
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
pisigri spune:
La 2 ani cred ca ar trebui sa o lase mai moale cu laptele si cu biberonul, si sa manince mincare si sa bea cu cana cu pai, cana cu cioc, sticla cu "tzashpoc", cana de oameni mari sau ce-o fi.
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 18+