Hai Dana! Bravo Ned, Michelle, Pusi, Valy! (54)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabriela82 spune:

Dana, nu mi-a facut mare inducere, doar o injectie mica cu nu stiu ce subsranta. Doc a zis ca nu vrea sa forteze, eu am avut impresia ca ptr el a fost mai simplu cu cezariana, mi-a spus dupa ca i-a fost frica si de tensiunea mea in travaliu sa nu o ia in sus si a mai spus ca cordonul incepuse sa se usuce (marti cand facusem eco era totul ok)
Din pacate nu pot sa stiu daca as fi putut sa nasc sau nu normal, in doc nu am incredere deplina iar eu nu am cunostinte sa-mi pot da seama.
Acum, asta e! Ii multumim lui Dumnezeu ca bebita e sanatoasa, fizic am sa-mi revin si eu, cu psihicu e mai greu ...

Mami de printesa si www.pregnancy-duedate.com/tickers/9xlrjurzqtkpvwvr.png" target="_blank"> 40s +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Fetelor sunt la pamant. Am mari pb cu alaptatul. Am prea mult lapte, iar bebe uneori refuza sa suga. Pb mea e ca nu am sfarcuri si ea se prinde greu de tot, e 50-50 sansa sa suga la un alaptat, uneori ma chinui si cate o ora sa o mufez, ajutata si de sot si nu vrea deloc. Cu mamelon de plastic nu vrea in ruptul capului, face asa urat, crize de plans parca vede pe dracu. Cand nu reusesc la san ii dau lapte muls cu biberonul. Ineori insa suge la san, a naibii sa fiu dc imi dau seama de ce depinde asta, ca aceleasi metode incerc mereu. Am sanii pietroi uneori, sunt ft fericita cand goleste complet cate unul, dar sunt momente cand inainte de alaptat ii am pietroi pe amandoi, pun cumpresa fierbinte, mulg utin si sa zicem ca am noroc sa se mufeze si sa goleasca unul.
Intrebarea mea e ce fac cu celalalt in situatia asta? Daca il mulg doar putin sa il detensionez, in max o ora e la fel, iar ea doarme cate 2-3 ore la un somn. Daca in schimb il mulg complet, iar o sa ii am pietroi pe amandoi in acelasi timp.
Intre alaptari pun comprese reci, ung cu Garmastan tot sanul de min 3-4 ori pe zi, dar tot se umfla ca la balamuc, parca nimic nu ajuta. Cand ma doare cedez si mulg complet doar sa ma simt si eu o ora bine.
O masa pe noapte i-o da sotul cu biberonul ca sa dorm si eu 4 ore.
E un chin pt mine atata lapte, ce pot sa fac sa reduc lactatia? Beau putine lichide, e inuman pe canicula asta, am meteu sete si gura uscata si lapte tot curge in sani....
Pls daca are cineva un sfat....

39+ Ana Grace

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

ADa, in mai toate cartile sunt capitole speciale pt prematuri.

CARMEN merci

Pt varsaturi, daca excludem o boala, atunci e vb de tehnica gresita de alaptare.
In cartea mea mai spune ca max 2 min sa insisti pt eructat apoi poti sa il tii 10 min pe stanga, 10 pe dreapta.neaparat eructat dupa fiecare san
Eu am o mtd de lenes pt eructat, intinsa in pat il pun cu burta pe burta mea perpendicular

Eu beau lapte, fructe doar mere si banane, compot.Parca m-as risca la un pepene sapt viitoare, ceai de lactatie zilnic si galactogil.Iaurturi si brazeturi la greu.



Ile , mami de V si A ,



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Gabriela, bine ati venit acasa.
De ce spui ca cezariana a fost grea daca recuperarea e usoara in cazul tau? Depinde de fiecare organism. Eu am avut vreo 2 saptamani niste dureri tinute sub control cu calmante iar cicatricea, va jur, este practic INVIZIBILA, situata jos chiar pe pliul natural pe care il face burta cu linia slipului. Radeam cu barbata-miu ca, daca arat cuiva, nu crede ca am facut cezariana si a fost scos pe acolo un pepenas de aproape 4 kile.
Daca ar fi sa-mi dau cu parerea, cel mai greu dupa ceza este in orele de dupa cand nu ai voie sa te dai jos din pat, in rest, de a doua zi esti functionala.
Eu nu as sfatui pe nimeni sa aleaga un mod de nastere sau altul, cazurile sunt prea particulare. Ce a fost foarte bine pt mine poate fi o amintire nefericita pentru alta femeie.

Laura, in biberon era laptele meu. Mergem la un parc aproape de casa. Nu stiu de ce am si eu inca o usoara jena sa alaptez in public, chiar daca parcul e de multe ori pustiu (dar sunt multe case in jur). Am mai alaptat in masina. Noi spunem un nu hotarat lp, nu din vreo prejudecata, dar daca am lapte destul, ce rost are? Doar pt comoditatea mea, nu consider ca merita. Bb creste ca din apa cu lapticul meu, la 5 saptamani are 5,3 kg de la 3,4 kg la iesirea din spital.

Michelle, Valy, nasteri usoare si bebei sanatosi!

Ned, vesti?

Go Dana! N-am mai auzit de inducere cu acupunctura...

Mami de Eric Ioan (21.06.2012)

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Aruba, poate o confuzezi cu bibe si san.Ai incercat si mulsul manual gen masat pe garmastan dela radacina spre sfarc?Eu zic sa ai rabdare ca te reglezi in cateva zile.
E f bine cum procedezi, asa ne-au aratat in maternitate.
Daca ii dai cate putin din ambii, alternant?5 min din unul, 5 din altul?
Pt mufat mai usor nu stiu ce sa zic, la mine e rpd, ii tin capul cu mana si sfarcul cu cealalta si o mufez cand deschide gura, ii tin capul acolo si gata

Ile , mami de V si A ,



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Aruba, imi pare rau ca ai probleme, primele zile/saptamani de alaptat sunt grele daca nu infernale la noile mamici, stiu ce zici.
Forma sfarcului nu e f importanta, bb trebuie sa prinda cat mai mult din areola si nu doar sfarcul. Rontaitul sfarcului nu e supt eficient, bb nu va desfunda astfel canalele pline de laptele consistent, va avea acces doar la cel apos de inceput (care curge "spontan")
Eu am avut problema invers, prea putin lapte la inceput, deci stiu cu stimularea lactatiei, cu reducerea mai putin.
Se zice totusi ca, cererea regleaza lactatia.
Eu zic sa te mulgi in continuare la 3 ore, ca nu ai incotro. Intre timp si bebelusa va capata antrenament la mufare. Si as renunta la biberonul dat de sot noaptea macar in primele saptamani, da-i tu sa suga. Cu cat suge sau macar incearca mai des, cu atat mai bine. Micuta are apetit, se trezeste sa pape sau trebuie sa o treziti voi? Verificati sa nu aiba icter (tegumente galbui, somnolenta excesiva) ca atunci oboseste repede si renunta sa se mufeze. Majoritatea fac icter acasa dupa iesirea din spital.
Incearca toate pozitiile de alaptat posibile si descopera pe cea mai comoda pt tine si ea.
Rabdare multa, toate au solutii.
Ar trebui sa vorbesti cu o consultanta in lactatie.

Mami de Eric Ioan (21.06.2012)

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Buna dimineata ,

Cafea?!? ceai sau ce mai vreti voi , doar sa-mi spuneti si eu va servesc , ati vazut ce bine dispusa sunt ? am dormit de la 11 pana la 3 este o evolutie ft buna

Aruba , nu stiu ce sa zic .... la fel ca Fleur ....bb regleaza productia de lapte , ea nu plange de foame , nu ? ma gandesc ca daca ai sanii atat de plini poate ar trebui sa manance mai mult si bebelina ,ma gandesc si eu .... este ft greu cand nu ai sfarc , ma uitam si la spital ce se chinuiau unele fete .... am niste butoane de-i umplu gura lu' fimiu
Rabdare cu bb , ca daca incepe usor sa prinda la tzatza asa se formeaza si sfarcul , este foarte greu stiu , nervi intinsi la maxim ... daca nu de alaptat (pt unele dintre noi ) sigur de la altceva si tot asa

Fleur , presupun ca ai pompa electrica de scoti atat laptic ?!? si cat il ti in biberon cand mergi in parc ( ca timp )

Succes fetelor care nasc azi

Alilumi , poate ne mai dai vre-o veste , pupici !

Cu lapticul dat afara , nu am sfat , al meu nu da .... foarte rar daca l-am alaptat si mincep sa fac manevre mai bruste cu el , gen spalat sau schimbat ... ca la altceva nu am la ce sa-l supun inca

Ma duc sa mai bag o portie de somn langa Andreiu

Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Neatza si de la noi! Cu gura plina. :)

Aruba, esti in plina febra a laptelui. O sa treaca in 2-3 zile si o sa se regleze si cantitatea de lapte. In maternitate cum alaptai? Fara protectii? Eu as zice sa pui putin pompa inainte de supt, sa dai drumul laptelui, iar apoi sa o pui pe ea la san. Dupa ce termina, goleste sanii cu pompa. Cel putin eu asa am facut pana a trecut furia. Sa ai grija sa nu-ti ramana galme in san, vreun canal infundat. In caz ca da, masaj de la baza spre sfarc, insistat pe galma pana desfunzi. Pune lanolina sau garmastan. Eu as zice sa nu mai pui comprese reci dupa, ci doar calde inainte. Hai rezista, ca mai e putin si trece.

Al meu eructeaza si regurgiteaza uneori si putin sau ceva mai mult laptic. La maternitate ni s-a spus ca regurgitatul e normal, vomatul in jet, nu, mai ales dc e frecvent. Intreaba un medic.

Eu am alaptat o sg data in parc...nu f confortabil, prefer sa evit. Am parcul destul de aproape de bloc si dc se porneste alarma, o tai acasa.

Fleur si celelate fete, sunteti niste fericite ca aveti suficient laptic. In cazul asta nu aveti de ce sa tineti lp. Eu... Am baut pana acum 3 cutii de galactogil, una de galafor, ceai de chimen, anason si fenicul la inceput, iar acum am revenit la el, cate un litru pe zi. Pot spune ca se vede o mica schimbare, parca se umplu mai repede, insa curg :(

Eu m-am cam speriat aseara. Dupa ce bebe a fost cam agitat ieri, mi s-a parut cam cald. Cand i-am pus termometrul avea 37.6. Nu f mult, dar suficient cat sa ma sperii. I-am dat sa pape, am dat ac-ul sa faca mai rece, iar dupa 2 ore avea 37. Pacat ca am fost eu panicata, ca el a dormit de la 1.30 la 5.30, dar paranoia de mine se tot trezea sa vada dc e cald copilu... . Acum vad ca e ok micutul, a adormit cu tzatza in gura :)

Mami de brotac Patrick Andrei
nascut la 38 sapt, pelviana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Aruba -- cheama o consultanta de lactatie urgent sa iti arate cum sa mufezi bebelina. Este o consuktanta la Naste Cum Simti, suna la ei, din cate stiu eu vine la tine acasa. Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Mai aveti o cafea si pentru mine?Ca doar nu credeati ca nasc?


Miha,Valy,baftza multa!!!!

Laura,multam de cafea...o savurez deja.

Aruba,mulge-te si scoate naparat laptele afara...e cel mai important pentru tine acum.
Si cum ziceau fetele scoate la inceput cu pompa si apoi pune bebelina sa suga,poate iese mai greu in prima faza.
Cu sfarcurile e dificil daca nu ai,dar poate nici tehnica nu e cea mai buna.

Gabriela,te inteleg perfect cu cezariana...ca prea se fac pe banda la voi...din motive pe care nu le-am auzit in viata mea.
De exemplu am intrebat dr meu de circulara de cordon si mi-a explicat ca la nevasta lui a avut bebele tripla circulara si n-a fost nicio problema sa nasca natural.
Iar din 30 de mii de nasteri la care a asistat n-a murit nicun copil din motivul asta...asa ca alt mit daramat.
Acum e important ca sunteti bine si e tot ce conteaza.Sper din tot sufletul sa scap fara si de data asta.

Fleur,eu cu acupunctura am nascut si prima data si a fost cea mai rapida metoda de inducere.Aici se practica cu 4 saptamani ininte de nastere deja...dar nu m-am gandit ca ajung din nou asa.

Dar vorba lui Biribu,cumva iese el afara.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)



40+ sapt

Mergi la inceput