Hai Dana! Bravo Ned, Michelle, Pusi, Valy! (54)
Raspunsuri - Pagina 14
Porumbita spune:
fleur da i apa nu ceai dc vrei sa ii dau doar de sete
maria0408 sigur merg sa ii fac eco si control la ortoped; sper sa nu fie ceva serios sau maxim de kineto (cu primul baiat am facut de la 3 la 11 luni kineto ca era usor hiperton)
ada eu nu cred in conexiunea alaptat/vopsit; si l a cat par alb mi ar fi rusine sa ies din casa cu radicinile satene cu o tona de alb si restul blond
vad ca vb de vacanta, si eu as vrea... dar la mare,ca cel mare e innebunit dupa apa...
eu nu ma supar sa stau cu bb la umbra si sa citesc
ilenuta eu nici nu am desfacut caruciorul; mi se pare greu de strans si inchis si pt ca nu s-a inschis minunea aia de cezariana nu imi vine sa ma risc
insa ies cu amandoi in parc, cu cel mare de mana si pe bb victor il pun in sling; in parc de regula il alaptez o tura (nici nu il scot din sling decat dc tr sa il schimb, dar deja am dexteritate, pun scutecul pe picioare si in cateva min l-am schimbat iar cel mare duce pampersul la cos )
am vazut pe net manduca si ergo baby....
tareeeeee ma tenteaza insa sunt cam scumpe...
Laura32 spune:
Kimmy , eu i-am facut baie in cadita din prima zi acasa , m-a invatat o moasa sa-i pun la buricut compresa sterila cu spirt sa fie ud tot timpul si in 4 zile a cazut , este totul uscat si curat , si ce ne place la baie . In spital mi-a spus ca locul respectiv pe ei nu-i doare este un tesut "mort" , cred ca se sperie ca este spirtul rece .
Ali ,eu am mers mai de curand la Herculane , cunt pensiuni frumoase , curate , hotel cu piscina nu gasesti , este cel mai curat si nepoluat loc de la noi din tara , asta asa este , dar pacat ca nu s-au mai bagat si bani . Strandurile sunt cu apa termala , baieteii nu au voie in acea apa , cred ca de la vre-o 7 ani au voie , scrie la intrare in strand , DAR daca nu ma insel unul din stranduri cred ca este si cu apa normala , mai trebuie sa ma interesez
Si eu sunt dornica de apa , acolo ai si unde sa te plimbi , chiar vreau odihna , eu ma simt super de chiauna la cap, cred ca varsta este de vina , parca nu mai are si alta lume copii si nu sunt atat de obositi .
Ada , la mine a functionat cu succes garmastanul ,cu toate ca nu am facut ragade , in primele zile ma dureau sfarcurile de plangeam cand lua tzatza in gura , un tub este terminat , acum nu mai am nici o problema , dar dupa fiecare supt garmastan la greu am bagat .
Cu vopsitul nu vad nici o legatura nici eu
Fleur , eu ii dau baby drink 50 ml pe zi , uneori in doua etape , alteori seara la culcare pe tot odata , este si pt colici se usureaza de la el imediat cum il bea . Eu nu contest ca LM nu tine de sete , dar instinctul meu zice ca mai trebuie si niste ceiut , de la spital mi-au spus ca este ft bine sa bea ceai , este vara , este ft cald , canicula , eu am venit si cu el acasa deshidratat , hai lasa ca beau copiii inainte la ceai la greu si nu mai aveau nimic. Eu de fel consum ft multa apa , beau si 3l pe zi , cred ca este ft normal sa-ti fie si sete , nu?!? este si el o mana de om mic
Nycosia , poti sa-mi spui ce crema folosesti , te rog ? Am cumparat toate minunile si tot rosu este la fundulet , il schimb des , nu-l las sa stea ud si degeaba .
Ile , ce inseamna baie cu apret ? si al meu are bubite la gat de la caldura , am vazut ca folosesti ceai de pelin cu galbenele , o sa-i fac si eu , ca mi-e mila de el cu bubitele alea .
Maria , ma simt bine , de dimineata de la 7 il alaptez din nou , este cam derutat , nu intelege de ce pana acum intr-un fel si acum altfel , cred ca daca mai continuam un pic cu biberonul nu mai lua tzatza dupa cum l-am citit . KK de la LP a fost mai tare iar el de la LM face apos , acum iar trebuie schimbata consistenta scaunului . Am ametit copilul , o sa fie si azi o zi grea cu trecerea inapoi la san , suge mai mult vrea mai des , la LP isi facuse program din 2 in 2 ore papa omuletul de nu avea treaba . Colicii astia nu se mai opresc , de aceea am decis sa mergem un pic mai tarziu in CO , sa nu ma concerteze rau pe unde o sa mergem , sa tine concertul mai putin
Eu continui cu Infacol , Sab Simplex si Protectis , ii bag la greu , doar sa taca
Ma duc sa ma intind langa el , ca nu vad bine ... sa-mi scuzati greselile dar eu sunt capie de somn . Pupici fetele
Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)
ilenutza spune:
A mea s-a linistit de burtica tinand-o cu burta goala pe burta mea!
Baie cu apret: in cadita pun aprox 10 l apa si adaug un l de apret ( o lingura faina diz in putina apa rece, se pune intr-un litru de apa clocotita, las sa fiarba 10 min).apoi sa sterge bb , fara clatit.
Dupa cateva ore l-am tamponat cu ceai.
Diseara la baie ii fac baie cu tarate
Simplu, bio, natural, ieftin...
Ile , mami de V si A ,
Porumbita spune:
ilenuta cata tarate pui?
laura 23 eu am cerut sa imi prepare la farmacie o sol care contine
zNeomicina 0.3 g
Stamicin VI pulbere (dc citesc bine ce scrie )
Ol parafina 6ml
Reviken (cutaden) 24 g
se da de 2-3 ori pe zi
deja dupa prima zi la victor disparuse eritemul
super eficienta (si ianinte am terminat un tub de bephanten - apa de ploaie la noi)
nycosia spune:
sincer nu stiu cum se cheama pt ca pe cutie scrie crema bebe...dar pediatra mi-a spus ca e pasta de ....ceva!
am fost la o farmacie care prepara glicerina cu nistatin ' am intrebat si de o crema pt eritem fesier.. asa am dat de ea..e valabila doar 1 luna asa ca saptamana viitoare fac comanda de alta si intreb detalii!
fetelor ne termina colicii(masaj,bai calde,medicamente,muzica de rel;axare)..am sa incerc si baby drink.....se poate folosi impreuna cu sab simplex?
Baby drink are menta ..nu constipa?
pentru bubite pe corp si eritem fesier sunt indicste baile cu ceai de pelin cu galbenele!
ARUBA spune:
Buna mamici & burtici!
Dana, ce faci, cum esti?
Balanta: welcome back, sa ne scrii mai des. Frumoase nume ai ales la bebelusi!
Kimmy: eu i-am facut baie acasa din prima zi, asa cum mi-au aratat in maternitate in ultima seara. Nu trebuie ferit buricul in niciun fel, la a mea i-a si cazut aseara, fara nicio problema. Doar cand puneam scutecul aveam grija sa il indoi putin ca buricul sa fie afara. In rest, ca si toaletare il tamponez cu alcool alb de 2 ori pe zi, o data dimineata si o data seara dupa baie. Eu zic sa ii faci baie linistita ca nu se intampla nimic.
Nicosia: si eu o sterg la gurita si in cerul gurii cu glicerina cu nistratin, ft buna, ma dau si pe sfarcuri o data pe zi, ca sa nu facem vreo ciupercuta
Ada: zapacita esti tu, l-ai imbracat pe Nectarel de defilare, zici ca e barbat in toata firea Pt sfarcuri iti recomand cu caldura Compresses si unguent cu Lanolina de la MultiMam. Garmastanul e apa de ploaie pe langa astea, numai cu ele m-am tratat si am scapat de rani.
Fetelor noi avem maine programare la pediatru la prima vizita si mi-e o frica de mor, nu imi imaginez cum o sa scot eu fata pt prima data, daca o apuca vreo criza de plans ce fac? Stau cu spaima, sotul rade de mine zice ca sunt nebuna, ca ce-o sa fac, o sa tin pitica in casa toata viata?? Eu una clar nu pot sa alaptez in alta parte decat acasa, sa iau un biberon cu LM la mine, just in case? Pana acum nu am scos pitica decat in curte, in landou, in fiecare dimineata si seara. Tot trag speranta ca o sa iesim candva si in parc, dar probabil tot asa cu biberonul dupa noi... Nu ma vad in stare sa alaptez in public, sunt prea pudica, n-as suporta sa se holbeze cineva la mine.
In alta ordine de idei, micuta mea papa ziua cam la 2 ore iar noaptea cam la 4 sau chiar 5. Este ok asa de mult fara sa pape? Eu sunt multumita ca dorm mai mult, dar pe de alta parte are timp laptele sa mi se acumuleze si iar ma trezesc cu sanii prea plini, chiar cand zic si eu ca am scapat de furia laptelui, in fiecare dimineata sunt umflati si ma dor. Aseara ma dadeam de ceasul mortii ca eu fac mastita, de fapt a fost un canal infundat, aveam o mare galma de lapte, m-am muls de 2 ori la pompa si degeaba, m-am culcat asa suparata.... Dimineata la primul alaptat a tras bebe tot si am scapat si de asta...
Cele care nu ati avut furia laptelui, va treziti vreodata cu sanii pietroi de plini? incerc sa imi dau seama daca e normal ce mi se intampla. Peste zi pt ca suge des nu are timp sa se acumuleze asa mult, dar noaptea e teroare.
Cate scaune au micutii vostri? Eu cred ca fara 7-8-9 nu scap pe zi... o fi prea mult? Azi nu mi-a facut deloc crize de plans de burtica, a fost cuminte si linistita, a trecut o prietena fotograf pe la noi si cea mica a fost suuuper cooperanta la prima ei sedinta foto.
PS: multumim mult de complimentele la adresa micutei, va dati seama ca si eu o vad taaaaare frumusica, il tachinez pe sot ca se va lupta sa tina baietii departe de ea :)))
ilenutza spune:
Pun un saculet cu tarate in apa de baie si las un pic la infuzat.
Vad ca de la tratamentul de azi dimineata i s-au retras bubitele, yupii
Mie compresele de la multimam mi-au facut rani si mai mari, multimam b
alm a fost ok.
Noi am facut baie normal desi nu cazuse buricul.
Azi i-a cazut fix la 2 sapt de la nastere.Nu i-am dat decat cu spirt
-
Ile , mami de V si A ,
Porumbita spune:
ilenutza zi mi mai clar sa pricep si eu; ai luat tarate de la plafar, le ai pus in sac (de unde ai luat sacul) le pui in apa...
apoi taratele cum le usuci? sau nu le mai reutilizezi?
aruba nu se holbeaza nimeni la tine; alegi un loc mai retras si te acoperi cu ceva; asta e frumusetea alaptatului; ca esti mobila; de ce sa te complici cu biberon dc ai la purtator?
biberon cu LM e pt cand nu esti tu acolo
si victor face tot cam de 6-8 ori pe zi;
sanii se fac pietroi dc trec mai multe ore intre supturi; pana isi fac ei un program cat de cat o sa se mai tot intareasca...
Biribu spune:
Porumbita eu pun 2-3 linguri de tarite intr-o cana cu apa calduta si le las vreo 3 ore, apoi apa aia o pun in cadita. nu le mai refolosesc.
Aruba icet se va regla productia si pe timp de noapte in functie de cerere, putina rabdarica. cu iesitul, greu e prima oara, apoi sa vezi ce dor de duca prinzi
Kimy baga fata in baie, fara teama. apoi pui un pic de alcool si usuci bine. poti si roti usor bontul sa cada mai repede.
Laura32 spune:
Fetelor suge non stop la tzatza , nu mi-a dormit mai deloc azi , decat reprize scurte si iepureste , ma doare spatele de la alaptat , cum ma ridic de langa el cum ma simte si se foieste . Nu a facut kk deloc azi , cred ca trecerea de la lp la lm pt stomacul lui nu este asa de placuta . Are niste crampe groaznice . Ce sa-i fac ? este ft agitat , nu isi gaseste locul deloc
Sunt groaznic de obosita , doamne invidiez mamicile care dorm toata noaptea , habar nu mai am cum este . O avea laptele meu ceva ? Oare nu se satura ? Nu stiu dar m-a disperat , nu stiu cum ma cheama cu buletinul in mana . Am uitat si sa ma pieptan pe ziua de azi
Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)