Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 12
Raspunsuri - Pagina 16
Tala spune:
La multi ani sarbatoritilor!
La multi ani JD, sper ca ati avut o aniversare asa cum ti-ai dorit.
Strumfy sper ca ati scapat de tuse.
Dorinutza cum mai sunteti?
Nici eu nu tin copilul asa cum trebuie in masina, nici pe departe pt ca nu-i place. N-am pomenit asa ceva, imi este si frica sa plecam undeva, noroc ca am facut doar drumuri scurte pana acum. Dar cat de curand ne vom imprieteni si cu scaunul de masina si voi proceda ca la David: sacosa de jucarii si jucarele atarnate deasupra. Cum dadea semne de suparare, cum mai scoteam o jucarie si a functionat.
Eu am avut iar o noapte 'de aia', adica a supt galusca din ora in ora, adica am dormit mai mult in fotoliu si cateva ore cred ca nici nu mi-a circulat sangele cum trebuie intr-o mana si-un picior. Unde mai pui ca nu era suficient se pare sa am un sot si un baiat care-si verbalizeaza visele in timp ce le au...acu 'vorbeste' si Matilda in somn Incepuse azi noapte pe limba ei,eu m-am speriat ca e treaza, dar avea ochisorii inchisi insa turuia...
Azi am avut o zi mai proasta si ma oftic ca am permis asta, dar oare doar eu am neamuri defecte? Adica: sotul trebuia sa merga la frate-su sa discute ceva, iar acesta l-a rugat frumos sa vina fara David pt ca nevasta-sa (respectiv cumnata care nu e cea mai draguta persoana din lume) nu mai are rabdare cu copiii. David e copil, dar nu copil cretin care se urca pe pereti, in plus n-am mai fost pe la ei de 2 ani cred si m-am simtit tare aiurea sa stiu ca baiatul meu are interzis in casa unchiului....
Dara cu piureurile depinde de copil, David a fost din cei care a mancat doar pasat pana la intarcare (adica pana la 1an si 5 luni), altfel vomita instantaneu. Insa eu nu i-am dat niciodata in parc sa manance (doar l-am alaptat de cateva ori) si daca plecam undeva luam cat credeam eu ca-i trebuie, iar ce ramanea aruncam.
Ma duc sa mananc si eu pe ziua de azi
dara76 spune:
Tala, merci, mi-ai dat o idee. Am comandat azi asa ceva http://chipolinoshop.unasonline.eu/spd/PIL000601SE/Chipolino_Sea_Bar_cu_jucrii_pentru_ptu_s ca se vaita soacra-mea ca nu are Miruna bara la scaunul de masa si la carut si ma uitam ca bara asta merge si la patut, chiar. Si acu' ma gandesc ca o pot pune si la scoica, cred, o sa testez. Ca asa si noi avem probleme cu ea in scoica, dupa cum ziceam.
mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)
kovacsc spune:
Multumesc fetele, m-am linistit
Tala cred ca este tare greu cu trezitul din ora in ora, azi noapte la 3:30 i-am dat si eu micutei mele un pic de laptic ca scheuna prin somn. Imediat a adormit, pana la 8.
Sa sti ca si eu as suferi daca nu ar fi acceptat copilul meu. De exemplu mama nu m-a mai sunat vreo 2 saptamani si ceva si de venit la mine sa o vada pe Karina nici atat. Asa are ea toane, are si probleme cu nervii si ce stiu eu ce a apucat-o. De obicei o sun eu dupa timp dc vad ca nu mai da nici un semn dar acum nu m-am obosit, am lasat-o sa vad ce are de gand. Si ieri a venit la mine asa dintr-o data. Nu ma agit eu prea tare dar nu pot sa nu ma gandesc de cate miiiiii de ori imi zicea cand venea la mine in vizita ca ii este dor de pasarile ei. Are doi perusi si toata ziua vorbea de ei pana sa vina Karina. Nu putea sa stea cateva ore linistita la mine. Si acum imi este o ciuda cand vad ca nu vine sa o vada pe Karina mai bine de doua saptamani, se compara pasarile cu o nepotica ce Dzeu!!!
In schimb cand vad ca altii tin la Karina asa de mult si le este draga ma simt tare bine, doamne sunt atat de mandra de ea si cu ea o iubesc infinit de mult.
aredwynn spune:
Ioana, da, mai am nr tau. O sa te sun cand plecam din deva, facem cam 2 ore si un pic si venim direct la mall. Dia, pt tine cum e sambata la mall? Oricum, vorbim.
Marci, ti-am trimis PM.
Cristina, ce faci in dupa amiaza asta?
Anca, mamica Nataliei
ronina spune:
Buna fetele!
Dara: eu asa banui ca recipientul e de bagat in gura la bebe altfel nu vad de ce ar scrie ca e doar peste 1 an, probabil mai devreme au tendinta sa bage prea mult in gura, cel putin Bianca impinge jucariile de dentitie pana se ineaca, trebuie sa fiu tot cu ochii pe ea cand i le dau sa se joace. E faina bara aia ce ai gasit-o, noi avem una primita pt scaun de masina dar nu e cu clame ci cu alt fel de prinzatoare si cred ca doar la scaun se poate atasa din pacate, nici macar la scoica nu merge.
Monna: merci, tocmai le-am pus la sterilizat, ca am 2. De curiozitate inainte am pus apa in ele sa vad de curge cand o inclin si cred ca-s din alea cu opritor, dar cand am dat sa trag din ele sa vad cum curge am constatat ca e cam greu, oare asa forta au bebeii sa traga din canuta? Sper sa nu fie un esec total si sa nu reuseasca sa bea
Tala: woaaa, ce aiurea faza! In loc sa se bucure ca-l mai vede... Ei n-au copii sau cum de judeca asa?
Cristina: mama ta locuieste in acelasi oras? Nu stiu ce sa zic, am observat ca persoanele mai in varsta isi formeaza tabieturile lor si mai greu ii scoti din ele. Maica-mea vesnic ma suna sa-mi spuna ca-i e dor de Bianca dar daca-i spun sa ia trenul sa vina sa o vada o tot da la intors ca-i lung si obositor drumul si nu vrea sa stea pe capul nostru, zice sa mergem noi. Mie totusi nu mi se pare o optiune prea buna nici sa stam noi acolo si tati aici, mai ales ca acolo nu prea e spatiu pt noi cat ar fi necesar.
Wali, Lelu, Lady_X: ce ziceti, iesiti si voi din carapace? Veniti sambata la mall? Haideti ca e rusine, vine Anca din Brasov sa ne vada si noi inca n-am reusit sa ne vedem aici intre noi
Tala spune:
Da Ioana, e aiurea rau. Au un copil, dar dupa ce l-a nascut la trimis la maica-sa in alt judet si l-a mai preluat in clasa a 5-a (inca nu s-au acomodat impreuna si are deja 18 ani...). Si la tine Cristina e aiurea. Din experienta mea pot sa confirm ca generatia asta de parinti (ai nostri) este degenerata, de parinti tare egoisti
Cred ca suntem in puseu, dar care se manifesta doar noaptea . De la 3 iar s-a trezit din ora in ora sa suga cate 25-30 de minute si nunai ce-o puneam in patut ca iar vroia...Si laptele meu e mai ciudat. Nu mai port absorbante le sutien (ca ma gandesc cine stie ce substante mai contin si alea) si cam patez hainele, iar de dimineata la un san s-a patat cu bej inchis spre rosiatic cumva - oare e mai gras laptele sau cum?
danaang spune:
Salutare fetele!
nici a mea nu sta in scoica si mai trebuie sa o iau in mers in brate, mi-e si groaza de mersul cu masina, de azi i-am luat alta scoica sa vedem, da de a sta...
Fetelor din TM intalneala placuta pe sambata!
care dintre voi luati calciu? cat si cum si de care, ma confrunt cu dureri de oase deja, si nu mai pot, ca iau si vitamine dar sunt pe baza de ulei de peste deci nu acopera necesitatea de calciu, va rog un tratament ceva....o zi placuta si racoroasa sa aveti!
SuperMami_1 spune:
hello,
Ne-am intors si noi de pe drumuri in numar mai mic, caci pe Rares l-am lasat la bunici inca 2 saptamani jumatate sa se bucure de vacanta.
Vlad a fost tare cuminte si pe drum, dar si acolo. Si eu il iau in brate pe drum ca nu suport sa-l stiu suparat sau plictisit si sa planga neconsolat...si cum pauze dese pe drum nu am facut...m-am riscat si l-am tinut in brate, l-am alaptat din mers...si am facut un drum de 15h...dar am vazut si noi Transalpina, Cheile Bicazului si multe locuri frumoase
Maine mergem si noi la dr sa vedem bilantul de 4 luni si sa facem vaccinul.Am sunat la clinica si au Pentaximul in stoc,si ma bucur ca nu mai amanam vaccinul...poate o conving pe dr sa ne faca si a doua doxa de Rotarix. Credeti ca sunt prea multe odata? ma gandesc ca la 5 luni vom face operatia la capsor si n-as mai face atunci Rotarix-ul sa am inca o grija pe cap...nu mai zic ca probabil vom rata si bilantul de 5 luni din cauza de stat prin spital
Pupam bebelusii si mamicile.Ne-a fost dor de voi!
Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)
dia_tm spune:
ufff...eu tot pe fuga cu netul...
Anca, rezolvam pe sambata cumva, bun si Mall-ul (mai ales daca ne vedem mai spre pranz cand sunt sanse mari sa fie cald si deloc placut pentru o plimbare pe afara.
...despre masina, eu insist cu scaunul de bebe - am fost la ai mei, a venit tata cu masina dupa noi si supriza: masina lui e mai veche si desi e ea foarte mare centura e prea scurta si nu reuseam nicicum sa o prind peste scaunul de bebe (lipseau vreo 10 cm) ...iar eu cu piticii mei pe creier in loc sa o las asa, l-am rugat pe socrul meu sa ne duca el
Dar nici o sansa sa respectam regula tot timpul - mai luam un tacxi si dam de centuri bine prinse in spatele banchetei incat nici o sansa sa le folosesti, ...Adri deja e mare si mai merge cu masina prietenilor nostri sa fie impreuna cu prietenele ei...si prietenii nostri nu gandesc deloc ca si noi
Poate sunt exagerata, dar:
1. (si clar cel mai important) daca Domane fereste facem accident si pateste copilul ceva ca n-are centura nu mi-as putea ierta asta niciodata
2. daca bebe stie ca nu are alta varianta in masina decat in scaunel cu centura, evitam scenele inutile ca uneori n-are chef de scaunel si de centuri
3. aici mai se respecta regulile mai nu, in Belgia e alta treaba , acolo regulile sunt reguli si te penalizeaza rau daca nu le respecti.
...dar...avem multi prieteni care gandesc complet altfel... acuma fiecare face cu copilul lui cum crede de cuvinta.
Despre reflexul de pasit vad ca mai povetsiti voi... Lavinia deja la 2 luni nu-l mai avea... si sora-sa atata ar fi vrut sa o vada facand niste pasi (a fost cu noi la pediatra la control), dar Lavi nu si nu, desi la o luna pasea fara probleme.
J.D. LA MULTI ANI !!!!
Ieri pentru prima data Lavinia a inceput sa se amuze la balaceala in bazinutul ei - de regula sta cuminte, nu da senzatia ca ii displace, dar nici ca-i place prea tare; ieri insa a descoperit datul din picioruse si stropitul si i-a placut. Incercam sa reluam experimentul dupa-masa asta.
De cand suntem in Ro si am dat de pepeni versi zemosi, dulci si deliciosi, si de prune bune de tot, am reluat cu Lavi degustatul...am impresia ca ii place lubenita (pepenele verde). ...dar la varsta asta tot doar la degustat cateva picaturi ramanem.
Ce rau imi pare ca pana ajunge ea la 5-6 luni n-o sa mai fie atatea fructe bune si proaspete de sezon...
dara76 spune:
Ronina, in mare am luat numai jucarii de dentitie cerculet, dar cu zona de tinut manutele care nu ingheata si nu cred ca-i intra prea mult in gura. Eu cred ca se poate folosi recipientul ala si de turnat in lingurita, eu nu stiu daca iau, insa J.D. parea amatoare de solutii in care sa nu folosesti prea multe chestii in parc. Eu sunt mai putin umblareata si cred ca o sa pape acasa.
Danaang, daca e mai buna scoica, arata-ne-o si noua, te rog. Am citit ca mamicile care alapteaza trebuie sa ia 1200 mg de calciu pe zi, iar plicurile de la Aditiva au 1000 mg, poate poti sa iei un plic si un pic sau sa mai suplimentezi 200 cu lactate.
Miha, noi am facut la 2 luni Infanrix+Rotarix si la 3 luni Synflorix+Rotarix in aceeasi zi si a fost ok. Rotarix se face de 2 ori (se inghite).
mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)