Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 12
Raspunsuri - Pagina 15
aredwynn spune:
Joana, multumesc mult mult mult pentru info, ca sigur nu gaseam sa citesc despre ce imi zici tu. Iti scriu pe fb. Merci inca o data!!
Ioana, plecati dimineata tare? Cel mai probabil doar sambata ajungem in tm, dar plecam din deva, deci nu facem mult (cam 2h 30m). Incercam sa ajungem cat mai repede.
Dia, merci! Salvat nr. O sa te sun. Abia astept sa va vad!!!!!!
La multi ani, Andi, Maria, Edu, Victoras si Euan! Sa ne traiasca scumpisorii!
Chito, daca mai citesti, vreau sa-ti transmit si eu toate gandurile bune. Sunt convinsa ca totul e ok si ca va fi perfect Edu. Iar daca sunt acum mici mici probleme, poate sunt din cauza a ceea ce s-a intamplat nu de mult si mai mult ca sigur totul va intra intr-o normalitate cat de curand.
Anca, mamica Nataliei
amy25 spune:
Incep prin a transmite cateva ganduri bune lui Chito si fie ca Dumnezeu sa o faca puternica pentru puiul sau.
Aredwin, multumim de urari. Chiar ma gandeam cum face azi puiul meu 4 luni pe data de 4
Kovacs, la mai multi inainte!
Dana ma sperii ci febra la Rotarix! Noi am zis ca dc il facem sa facem pe vreo 20 odata cu cel de 4 luni. INca ne mai gandim...am pus sotul sa intrebe la spital daca sunt cazuri multe. I s-a spus ca au fost cazuri dar nu exagerat de multe. Acum , ce sa zic, si orasul e mic.
Aia cu Vigantolul o stiam si eu. Si mai e chestia cu contractele dintre medici si firmele de farmaceutice. Cunoscatorii stiu!!!
Cu slabitul nu e bai, am dat jos tot din sarcina (eu de fel is plinuta si predispusa la ingrasare) si inca vreo 10 kg. Nu va speriati, dar la inceput cu bebe, strs, nesomn si fara mancare decat supa si ceva chestii usoare ca asa zicea lumea la alaptat. Aia nu, aia nu... si uite-asa am dat jos. Am 75, ideal ar fi inca 10...
Dia tm, si-au revenit din soc? aici multi se socheaza, banuiesc ca e vb de generatia veche...
Lady al meu stie de biberon si fuge de el. Acum il da chiar la o parte daca nu-l vrea. Prefera tata si nu stiu ce-om face cu intarcarea ca s-a obisnuit ca Bianca de Ronina sa doarma.
Apropo, o intrebare. Ce stiti de cereale Organix? Am citit aici ceva dar nu retin. Am gasit la Kaufland si sensiblu si sunt unele de la 4 luni cu porumb si orez. As vrea la 5 luni sa incep diversificarea cate putin.
marci_mami spune:
LA MULTI ANI JD!!!!!!iti doresc tot binele din lume!
la multe lunite Euan!
sper ca a fost distractie mare la voi azi!
pupice
monna3 spune:
Buna fetele,
La multe lunite Natalia, Maria, Edu, Victoras si Euan!
Anca multumim
La multi ani J.D.! Sa fii sanatoasa si sa te bucuri de cei 3 baieti ai tai!
pupici
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii
dara76 spune:
Chito, nu stiu daca mai vezi mesajul, o sa incerc sa trimit si mail, dar tu uneori cred ca il compari pe Edu cu bebei mai mari cu o luna. Miruna nu se intoarce pe burtica inca si nu-mi fac griji, abia acum a inceput cat de cat sa tina cate ceva subtire in mana, din tot ce ai enumerat tu cred ca-si tine doar capul. Intr-adevar nu l-am vazut pe Edu, insa cred ca totusi compari si cu bebei mai mari. Se mai uita si Miruna la carusel sau la jucariile de pe bara, dar numai cand e odihnita, dupa somnul de noapte, seara de ex. nu o prea mai intereseaza jucariile. De intors nu se intoarce pe burta, ci doar abia a inceput sa se intoarca pe parti. Mai bine ai astepta mai intai evaluarea medicului. Poate poti sa revii si sa ignori progresele, de ex. mie mi se pare misto sa intru de dragul fetelor si al bebeilor sau pentru info utile (medici, mancare, tratamente, psihologie, emotii, etc.), nu ca sa vad daca e Miruna in nu stiu ce grafic comparativ cu ceilalti bebei, daca are progrese, daca "tine pasul", daca face ce face x bebe sau nu. Nici nu-s atenta la chestiile astea. Poate ai putea si tu asa, sa le ignori si sa ramai alaturi de noi, ca te iubim? Nu se pune problema de greseala, unele chestii sunt asa de la natura si se indreapta cu antrenament, daca chiar o fi nevoie. Poate-ti trimit si fetele mail cu ce au scris
Monna, incerc si poze, cand prind. Merci de intrebare, Miruna e super ziua si mai agitata seara, cam dupa ora 19 nu-i mai convine nimic...cand oboseste si nu stie sa adoarma singura (uneori se freaca la ochi de somn) e nervoasa si la chestii care dimineata ii plac. In rest refluxul e sub control cu medicatia (m-am gandit ca poate o agita si aia - debridat si motilium), asa a zis dr., are 7400 g si 64 cm, miercuri facem Infanrix IPV-Hib si sper sa fie bine, iar dupa aia, de lunea cealalta (nu maine) incepem o lingurita de morcov.
Din pacate acum o tin mai mult in brate ceilalti si cam sufar pe chestia asta, pt. ca e din ce in ce mai rau cu coloana dupa cazatura si ma duc saptamana asta la RMN, incerc cu trimitere, ca altfel e in jur de 1000-1500 lei la toata coloana (3 zone) [o zona e minim 320 lei]. Drum bun si sa fie Andi linistit pe drum, pup ginerele iubit :)
Dana, mananci inghetata o data sau treptat in cursul zilei? Cate calorii are cutia aia, rogu-te?
Vigantol a avut in trecut durata o luna, acu' l-au imbunatatit si de-aia tine 6 luni, insa unii [farmacisti, medici] nu si-au facut "update" la info.
Rotarix a fost interzis o mica perioada in SUA, din cate stiu eu, pt. ca au avut o transa cu probleme sau a fost un zvon (ca sa aiba motiv sa-l interzica). Dar este interzis, in opinia mea si ceva info suplimentare, ca sa favorizeze vaccinul echivalent al producatorului autohton [Merck], Rotateq - ca doar tre sa pape si gura producatorilor autohtoni, nu ca la noi cu Cantacuzino, de-l omoram si luam din Danemarca, ca sa primim neshte comisioane ca luam de-afara. Asa au omorat si fabrica autohtona de seringi Sanevit (am info din interior), care fabrica seringi din 3 piese (cu cap de cauciuc la piston) ca sa importam seringi din Ungaria sau alte parti, cica mai ieftine - dar erau mai ieftine pt ca aveau numai 2 piese - adica nu aveau capul ala din cauciuc la piston. Ei americanii, spre deosebire de noi, tin cu ai lor. So, don't worry, altele-s motivele "interzicerii" (eu stiam ca a fost o interzicere temporara, insa nu am timp sa caut acum).
Amy, Miruna n-a facut febra la Rotarix nici prima oara, nici a doua oara. A doua oara mi s-a parut ca s-a constipat nitel de la el.
J.D. zicea ca Organix sunt bune. Parca si Bubu.
mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)
dara76 spune:
J.D. uite un compromis intre borcanase si mancare recipiente din alea tub/sticluta/flacon sau cum le zice. Am cautat altceva si am gasit asta:
http://magazinpentrubebe.ro/index.php?main_page=product_info&cPath=1_118&products_id=3018
kovacsc spune:
Amy multumesc de urari!!
Dia eu cred ca ar trebui sa fiu propusa la titlul de cea mai inconstienta mama. Noi nu avem scaun de masina doar scoica si cand este cazul o alaptez si in mers ca sa nu mai zic ca uneori o tin si in brate Stiu ca ar fi groaznic dc s-ar intampla ceva si nu as vrea sa invat din proprie experienta, dar daca ar durea si prostia asta....
Chito multa putere iti doresc si ce au zis Dara si celelalte fete sper sa iti fie fost de folos pt ca au dreptate.
ronina spune:
Buna fetele!
La multe lunite sarbatoritilor!
La multi ani JD!
Dia: unii se gandesc ca e mica probabilitatea sa se intample ceva taman atunci si isi asuma riscul, e decizia lor. Eu opresc pe marginea drumului unde pot cand e cazul, chit ca intre timp tipa Bianca, dar am trecut printr-un accident la viata mea si nu ma risc, stiu ca se poate intampla cand nu te astepti.
Anca: am vb cu sotul sa plecam sambata dupa amiaza sa reusim sa ne vedem. Ne putem intalni la o cafea in mall ca e in zona, aproape de Circumvalatiunii si sper ca poate veni si Dia acolo. Mai ai nr. meu?
Dara: bine ca ai zis de rotarix ca intrase frica in mine Recipientul ala scrie ca e recomandat peste 1 an, de la varsta aia ma gandesc ca nu prea vor mai manca pasat.
Cristina: pana pe la un an sau pana cand incape e buna si scoica, si eu din aia folosesc.
Intrebare: pana pe la ce varsta se fierbe si raceste apa pt bebe? Cred ca de maine incerc canuta, sa vad cum o accepta.
dara76 spune:
Ronina, eu imi imaginam ca torni din recipientul ala in lingurita cand esti la plimbare, ca sa nu bagi saliva de pe lingurita, cum a zis J.D. [adica imi imaginam ca-l storci nitel si pui in lingurita] - de fapt el e pt. bagat in gura la bebe??? Ca altfel nu pricep ce legatura are cu varsta copilului, recunosc - da' oricum nu ma uitasem la varsta, thanks. Nu m-am apucat sa iau inca, nu stiu daca va fi nevoie. Recunosc si ca n-am idee pana cand mananca bebeii piureuri, chiar daca mananca si bucatele adica. Poate ne zic fetele
Cristina, din pacate si eu fac asa, adica nu cu alaptat, dar de multe ori pe Miruna o apuca plansul in scoica si se linisteste numai daca o iau in brate si o tin in asa fel incat sa vada nitel afara. De-aia si incercam cu ruloul ala (nivelator) si a fost nitel mai bine in scoica cu substitutul (sulul de hartie igienica), aproape a rezistat unui drum de 8 km prin Bucuresti pana la soacra-mea (la semafoare e cel mai rau, adica atunci cand stam pe loc). Eu stiam ca scaunul de masina se foloseste de mai incolo, de cand sta bebe ca lumea in fund mai mult timp si/sau de la mai multe kg, e f. bine ca acum folosesti scoica si nu scaun de masina.
Si eu incerc sa-i dau de mancare inainte si abia apoi sa plecam, ca sa fie cat mai linistita in masina.
monna3 spune:
Dara succes cu morcovelul! O sa incepem si noi din 20 si tot cu morcovel . Cu Rotarix in US ai dreptate, noi am facut Rotateq.
Cristina pai pana la 1 an scaunul de masina e de fapt scoica sau scaunul convertibil (cum avem noi) care se lasa pe spate si sta la fel ca in scoica. Pana acum catev saptamani Andi facea tare urat cand ii prindeam centurile si cand opream la semafor asa ca il mai luam si in brate cate putin dar acum vad ca ii place acolo. Se uita pe geam, vede doar varfurile copacilor la cat ajunge el dar e tare multumit, nu mai plange, adoarme rapid in el.
Ronina bafta cu canuta!
pupici
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii