Bobocei de sept-oct 2012 (21)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Kytana, pai ce faci draguta? Tu ne incurajezi pe toate si stai si-ti faci ganduri rele? Si eu mai am din cand in cand dureri de burta jos, dar ma gandesc ca la varsta asta e normal sa simtim si noi cate ceva. Nu sunt groaznice sa zic ca nu mai pot sa ma misc, dar apar cateodata. Cel mai nasol mi-e cand stau pe dreapta. Dupa un timp cand dau sa ma intorc e toata burta incordata si doare.

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Neata si sa aveti o saptamana minunata!

Referitor la nasterea prematura. Cand s-a pus problema asta la prima sarcina (acum, din fericire, nu sunt semne), discutia cu doctorul a fost: ideal ar fi 37.Pentru ca nu mai e prematur. Dar intr-un spital cu echipamente necesare, riscul scade spre nul de la 34 de saptamani.
Cum nasteam la Giulesti (care e echipat corespunzator) si cum aveam doar 31 de saptamani, mi-am pus primul target de atins (cu tot cu dexametazona pentru maturarea plamanilor) 34 de saptamani.Si am ajuns la 37 si 3 zile.Cand s-a rupt apa deci era clar ca nu mai e cale de intors (si oricum nu cred ca ar fi prelungit nimeni nici daca erau contractii sau alte chestii tratabile).

Si eu sunt sigura ca depinde de la copil la copil.Sunt copii care au nevoie sa stea la incubator cu masca de oxigen chiar si la 35 de saptamani si sunt copii care respira singurei de la 34. Nu cred ca e nici o regula si ca atare fiecare caz trebuie vazut diferit.

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008)
33+

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricbebe spune:

Buna dimineata!!! Eu incep saptamana cu o indigestie de toata frumusetea, a doua in 3 saptamani. Prima data am zis ca e doar o intamplare pentru ca mancasem un hamburger, azi deja il sun pe medic pentru ca nu imi e deloc bine. Plus o caldura de mama focului!!
Aveam in plan ceva curatenie dar cred ca stau la lene!!!

32w cu Ilaria Rita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandy_2008 spune:

of...de ce vorbiti de nasteri premature...nu asta vroiam sa citesc pe aici, cautam ceva mai vesel :)
eu tre sa sun azi la dr sa vedem cand facem injectiile cu celestone...

cine are o eco de la 26 sapt la indemana, poate sa imi spuna si mie cateva masuratori? as vrea sa le compar cu ale bebelinei mele...
la 26 s si 4 z situatia la mine era urmatoarea:
diametru biparietal 71 mm (92 percentile)
circumferinta craninana 257 mm (80 percentile)
circumferinta abdominala 209 mm (48,5 percentile)
lungimea femurului 50 mm (35 percentile)
greutatea fetala 912 grame (26,73 percentile)

bye

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

Neata, bulinici !
Ii raspund lui Sandy si fug.
Am eu (de la 25s4 zile, dar bebe avea 26 sapt). Doc a zis atunci ca totul este perfect in grafic. La cum stau sa compar valorile, bebelina ta este foarte bine

Citat:
citat din mesajul lui sandy_2008

cine are o eco de la 26 sapt la indemana, poate sa imi spuna si mie cateva masuratori? as vrea sa le compar cu ale bebelinei mele...
la 26 s si 4 z situatia la mine era urmatoarea:
diametru biparietal 71 mm (92 percentile) //64.2
circumferinta craninana 257 mm (80 percentile)//240
circumferinta abdominala 209 mm (48,5 percentile)//213.4
lungimea femurului 50 mm (35 percentile)//47.9
greutatea fetala 912 grame (26,73 percentile)//872g

Bebe dragonel Andrei sau dragonita Iris la bord !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Neata, burtici!

Ce faceti, cum infruntati caldura? Eu ieri am fost pe drumuri cu sotiorul si am zis ca lesin de cald, nu ca in casa ar fi mai bine, la peste 30 de grade celsius Azi iarasi tre sa ies la pranz, dupa niste acte si n-am cum sa evit sau sa aman. Acu de dimi o sa merg la analize de sange, dupa cumparaturi si imi pregatesc o masa bogata.

Va pe toate si revin mai tarziu. Promit sa scriu mai des, m-am cam lenevit pt ca din cauza caldurii nici nu suport sa stau la calculator, care e langa geam.

fericita 33+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Sandy,eu am gasit aici http://www.babymed.com/pregnancy-calendar-and-calculator-week-by-week un calculator cu masuri medii pentru fiecare zi din sarcina. Introduci data ultimei menstruatii si apoi poti alege ce sa iti calculeze- greutate, varsta sarcinii, alte dimensiuni..

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008)
33+

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Neata bulinute,

Astazi m-am trezit cu fata la cearceaf si imi vine sa ma cert cu toata lumea asa ca voi sta deoparte putin. Vroiam sa fac un pandispan cu fructe inainte de post dar mi s-a luat complet si de asta.

Olivette, da, asa fac eu, ma inec la mal sau mai bine zis dau cu ... in fasole. Cred ca m-a ajuns caldura asta si faptul ca dorm mai mult iepureste. Scuze, nu am vrut sa zic ca te plimbi, Doamne fereste! Sper sa fie bine maine la doftor.

Dani, e bine cand totul se termina cu bine, nu? Stii cum e vorba aia? Gura lumii tot pamantul n-o astupa!

Vero, Adina, Corinuka, ce mai faceti? Mirabela, Mariana? Sper ca sunteti bine cu toatele.

Poate ma mobilizez sa fac totusi un pandispan si un suc de pepene rosu.

30+ cu

-= Love life, live love =-

Blog de neuron insarcinat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Salutare burticute,

Tzitziri, multumim pentru detaliile de nastere prematura de la prima sarcina. Speram sa nu ajungem nici una in situatia de nastere prematura si bebeii sa vina la termen, sanatosi.

Patricia, imi pare rau ca nu te simti bine si ai facut indigestie. Hidrateaza-te bine in perioada asta!

Stela, tu vad ca tot nu te potolesti cu umblatul pe caldura prin tot orasul. Rezolva-le mai repede si stai in casa!

Sandy, ce mai faci? Pana la cate saptamani se recomanda sa se faca acele injectii?

Kytana, vorba fetelor de la piersicute, iesi din butoiul cu melancolie si termina cu nervii. Ce inseamna asta? Vino aici cu noi la discutii si sigur iti trec supararile. Ce-ti mai face pingu mic? Tot asa te bombardeaza intruna? Nici eu nu am dormit prea bine. Mi-am facut un obicei sa ma trezesc de la 5 in fiecare dimineata si pana la 6 si ceva nu adorm. Imi fac de lucru si mai citesc pe net. Daca s-ar trezi sotul si ar vedea ce fac eu noaptea, s-ar inchina Cred ca de acuma cam ass vor fi noptile ce ne asteapta. Ba dureri de oase, ba arsuri (chiar Dani, cum mai rezisti cu ele), ba pipi din ora in ora, ba griji (cazul meu). Ma trezesc sa fac pipi si apoi nu mainpot sa adorm ca imi navalesc toate gandurile in cap. Azi-noapte aveam asa o frica pt ca trebuie sa merg la analize si sa conduc si ma tot gandeam daca se intampla ceva rau? Dupa aia mi-am adus aminte ca totusi daca n-as fi mers la dr saptamana trecuta, as fi mers inca la serviciu in perioada asta, as fi condus zilnic si n-as mai fi fost asa stresata. Asa ca mi-am facut curaj singura!
Acum 2 nopti am fost culmea cu insomniile. De ce credeti ca nu puteam eu sa mai dorm la 5 dimineata? Ma gandeam cum sa punem mobila in camera lui bebe, mai ales ca vreau ca dulapurile mari sa le prindem in perete, ca mi-e frica acum sa le mai las doar asa, si mai avem si niste rafturi care se prind si le schimbam pozitia acum. Si eu ma stresam ca facem peretele schweitzer de atatea gauri. Ce mai, aveam griji mari eu in loc sa fac nani

Eu am fost dimineata la analize si le mai trebuia si o proba de urina, cu toate ca le mai dusese sotul una saptamana trecuta. Le-am zis sa-mi dea un recipient si le-o dau pe loc, ca tot nu mancasem/bausem nimic. Cam scartaiau, ca trebuie prima urina de dimineata si le-am intrebat care e prima urina tinand cont ca eu fac din ora in ora? Auzind asta, mi-au dat recipientul si am scapat!

Hai, prezentati-va la raport! A mai trecut o saptamana cu bebe in burtica!

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

M-am calmat intre timp si mesajul tau Olivette chiar m-a facut sa zambesc! Facui pandispanul si sucul, nu am mai incercat retetele acestea pana acum, va fac o prezentare mai incolo pe blog (ca sa nu incurc aici). De mirosit miroase bine pana acum.

Mai Olivette, e bine sa stai sa te gandesti la tot felul de chestii asa pe racoare cand poti baga un somn dulce de dimineata? Pingul da, ma bubuie mai ales dupa ce ma duc la baie, zici ca vrea sa stau numai in picioare. La ora 6 sunt de obicei treaza si pentru a evita gandurile care oricum ma chinuie toata ziua, ma duc cu ochii semi-inchisi la baie, lumina oricum nu o aprind si ma intorc tragandu-mi un cearceaf pe cap.
Cred ca va iesi o camera tare frumoasa pentru bebe! Eu cred ca e normal sa ne facem atatea griji, ca doar de aia suntem viitoare mamici, nu?

Stella, chiar, ce cauti tu atat pe afara? Iti prieste canicula? Zi-ne si noua reteta, macar sa rezistam cu toatele

Arsuri am doar noaptea, dar daca iau o gura de lapte/apa trec instant. Btw, mie nu mi-a iesit buricutul, doar a ajuns la nivelul burticii si nici linea negra nu si-a facut aparitia. Voi aveti? Ma gandesc ca nici mama mea nu a avut, o fi vreo chestie, asa, in familie

Vin mai incolo sa va dau cate-o felie de pandispan si un pahar de suc rece!

30+ cu

-= Love life, live love =-

Blog de neuron insarcinat

Mergi la inceput