Bobocei de sept-oct 2012 (21)
Raspunsuri - Pagina 14
Olivette spune:
Bob, spor la cumparaturi!
Esti amuzanta cu deo tau, ca nu o mai miroase bebe pe mami. Sincer nu stiu ce sa-ti zic, pe diverse listute pt spital era trecut deo, dar nu zicea nimeni ceva ca trebuie sa fie intr-un anume fel.
Pe mine m-a enervat teribil un comentariu de pe Facebook: "vad ca pe forum e asa o relaxare, un fel de acceptare senina de nastere la 30-32 de saptamani.... brrr... inconstienta, dupa parerea mea"
Daca respectiva ar fi citit tot ce s-a discutat ar fi vazut ca nu e nimeni relaxat sa nasca la aceasta varsta, ba chiar aici s-a discutat despre ingrijorari legate de nastere prematura, daca bebe o fi bine.... In nici un caz ce s-a spus, ca nu mai avem rabdare sa ne vedem bebeii si vrem sa nastem de acum!
32+
Bob_Pixel spune:
Cu dezamagire anunt ca marea mea plimbare s-a rezumat pana la cofetarie si inapoi. Mi-am luat 2 prajituri (nu spun care, mi-e frica sa nu-mi iau papuci in cap pe aici ), dar am ochit si o inghetata la cornet, d-aia clasica si asa ca praji mele stau frumos la frigider si eu zac cu burta full de la o biata inghe.
Olivette, sincer, eu de cand am ramas gravi, tot vreau sa nasc, sa-mi intalnesc guvidelul. Daca cineva interpreteaza asta ad litteram, e nebun. Logic ca vrem sa avem bebelusi sanatosi, la termen. Dar asta nu inseamna ca uneori poate n-am vrea ca aceste 40 sapt sa treaca intr-o clipita doar ca sa ne vedem minunile cat mai rapid.
Despre FB, ma abtin sa comentez, am ales din start sa nu intru in grup si am vazut ca au fost destule comentarii mai neplacute care au "transpirat" de acolo incoace. M-ar deranja, insa, daca ceva ce eu as scrie aici, s-ar comenta acolo in orice maniera. Nu e frumos sa facem comentarii referindu-ne la persoane care nu sunt de fata, chiar si transpunand asta virtual.
Bebe dragonel Andrei sau dragonita Iris la bord !
Kytana spune:
Vreau si eu o inghetata Yum yum
Eu ma rog la Bunul Dumnezeu sa nastem cu toatele la termen. Am citit pe forum povestea unei mamici care a nascut la 32 saptamani. Si careia i s-a spus pret de cateva saptamani bune ca bebe nu va supravietui pana dimineata. Ulterior, datorita unor complicatii a facut si hidrocefalie si acum este bine bebe dar prin ce a trecut acea mamica nu doresc nimanui!
Haideti sa ne concentram pe buburuzele noastre care ne dau pumni si picioare, sa ne bucuram ca noi suntem bine si pentru ei. Cat despre alte comentarii...sa existe, ca de aceea suntem liberi
Ma uit in calendar si mai tai cate o zi in care ma rog sa ajung cu sarcinuta macar la 37 de saptamani.
Ah Olivette, am citit eu ceva legat de mirosul mamei pe care puiul nu il recunoaste daca se da cu parfum sau deo puternic. Daca nu gasesti un deo potrivit, poti sa te dai cu bicarbonat de sodiu. La plafar stiu ca este un deo mineral, pe care il umezesti inainte de folosire. E okay, nu are miros, previne mirosurile neplacute fara a inhiba glandele sudoripare.
30+ cu
-= Love life, live love =-
Blog de neuron insarcinat
Olivette spune:
Bob, dau un Like la ce ai scris .
Lasa ca sunt bune si prajiturelele, vezi tu maine cand te-o apuca pofta de dulce
Kytana, hai la mine ca-ti dau eu inghetata! Cu toate ca ma laud ca n-am avut pofte in sarcina, am in congelator tot timpul o casoleta mare de inghetata pentru cand m-o apuca pofta.
Abia astept marti seara sa ajung la dr si sa-mi dea vesti mai bune despre col. Poate s-o mai fi inchis, am auzit ca si asta e posibil (cu toate ca la varsta asta ma indoiesc, dar sper si eu) sau macar sa-mi spuna ca e la fel situatia si nu mai rau. Tare mi-e frica sa nu vina bebelina de acum, mai ales ca eu citesc povesti de groaza de la 32-33 saptamani, la care nici nu vreau sa ma gandesc ca mi s-ar intampla. Cred ca as lua-o razna sa pateasca bebe ceva. Ma rog sa ajung macar la 36, asa cum a zis dr.
Parca mi-e frica sa merg si maine la analize, n-as vrea sa ma misc deloc. Cu toate ca nu stau 24/24 in pat; la baie de n-spe mii de ori, cat mai imi fac ceva de mancare, spal cateva vase. Acum nu cred ca e asa de grav ca mai ma misc putin, nu?
32+
danielabejan spune:
salutare fetelor!
noi suntem bine, arsuri in continuare si uneori ceva dureri de picioare cand merg, dar nu imi dau seama de ce doar uneori si alteroi ma simt de parca am tone de energie
s-a mai racorit la noi, asa k am mai profitat un pic de aerul curat si racoros din parcul de langa noi, aproximativ 100 metri distanta
si totusi am o nedumerire, ink nu am apucat sa citesc , legat de nasterea la 7 luni, eu imi aduc aminte k a intrebat cineva aici ceva de genul, dar nu cred k avea in minte ideea de a naste la 7 luni sau cel putin nu asa am citit eu, sper totusi sa nu mai apara discutii contradictorii si sa nu se mai certe nimeni cu nimeni k e pacat, deja suntem 2 grupuletze, eu am ambele conturi active, dar totusi simt k sunt 2 grupulete diferite si chiar daca mai scriu din cand in cand pe facebook, nu prea cred ca e prea apreciat sau important comentariul meu, nu am mai scris de ceva vreme pe acolo si nu imi simte nimeni lipsa, desi eu citesc si ce se scrie acolo pt k tot mai sper sa revina si fetele de acolo aici.
pupici si o seara faina
30+ Emma
Kytana spune:
Accept cu mare drag o asemenea invitatie Olivette Asa ca pregateste o portie zdravana de inghetata pentru mine
Este recomandata un pic mai multa odihna, ma bag eu in seama a zice. Acum daca dr ti-a spus odihna la pat totala, poate e mai bine fara plimbari sau ori ce altceva care sa implice stat prea mult in picioare sau efort, nici chiar urcat 3 trepte. Nu stai tu mai bine cumintica in varful patului pana marti? Hai ca poti, inca nitel si vei avea vesti bune, sunt sigura!
Fruntea sus, sa simta si galusca nitica incurajare de la mami a ei/lui.
30+ cu
Kytana spune:
Chiar ma gandeam la tine Dani! Cum e cu aglomeratia din Londra? Ce face Emma? Te bumbaceste?
Si eu am intrebat la un moment dat ceva de 7 luni. Asta in ideea care daca Doamne fereste, se intampla sa nasc prematur, sa stiu ce ma asteapta. Asta imi aminteste ca nu am primit niciun raspuns. Deci fetele, stiu ca de la 37 desaptamani nu mai este considerat prematur, insa, invers? Va intreb pentru ca - prima data nu am vrut sa va sperii nici pe voi nici pe mine si incerc sa raman calma - de cateva zile am niste dureri, ca niste intepaturi in col sau sub buric. Se simte burtica ciudat. Sunt panicata in interior dar nu vreau sa recunosc si incerc sa raman calma.
Am vazut ca Nectarel (de la odiseea iulie-august) s-a nascut la 28 si a fost okay. Dar ...stiu ca alti bebi s-au nascut la 30-32 si...
Peste 1 saptamana jumatate ma duc iar la control. Chiar incerc sa nu ma panichez
30+ cu
Olivette spune:
Daniela, ce bine ca e mai racoare la tine! Te poti odihni si tu si plimba in voie. La noi tot nasol e. Eu de 3 zile n-am mai iesit din casa, dar simt cu nasul cand ma apropii de geamImi pare rau ca ai inca arsuri. Picioare umflate si eu ziceam ca am din cand in cand, dar acum de cand stau la pat, mi se par asa subtiri, de zici ca am slabit. Ceea ce inseamna ca le aveam umflate mai tot timpul si cand le observam si eu erau super umflate. Asa ca statul la pat mi-a rezolvat aceasta problema. Mai le pun din cand in cand si ridicate pe 2 perne, dar nu pot sta mult asa. Parca simt ca-mi vine sangele in cap cu picioarele mai sus decat capul
Kytana draga, dar nu fac plimbari. Ma dau jos din pat doar pt wc, papa si sa-mi spal farfuria. Pe bune acum, eu zic ca sunt cuminte! Si la analize trebuie sa ma duc, ca doar ea mi le-a dat si doar nu se astepta sa le fac din pat, nu?
32+
carinablanca spune:
Buna fetelor,
Nu avem vesti noi dar am intrat sa va salut.
Kytana, am vazut ca zici ceva de intepaturi in partea de jos si sa stii ca si eu am din acelea dar nu cred ca sunt contractii. Am observat ca imi apar cand dorm descoperita in zona aceea si daca am grija o zi doua sa ma acopar dispar. Poate e doar o mica raceala la vezica. Asa m-am gandit eu. Oricum tu intreaba la medic cand mergi.
Referitor la nastere prematura, nu cred ca isi doreste cineva asa ceva, dar cred ca trebuie sa fim optimiste. SI ce vreau sa spun e ca si in caz de asa ceva copilasii nostri au mari sanse sa fie bine. Cunosc cazuri pozitive in acest sens, un baietel nascut la 29 de saptamani si care acum are 3 ani si e perfect. La fel am citit si la piersicute de un baietel nascut la 28 de saptamani si e deja acasa cu mamica lui. Asa ca mai bine sa ne gandim pozitiv si sa nu cautam pe net diverse situatii ca numai ne panicam.
Va pup si noapte buna!
Mami de fetita cu fundita Maria si 31 + cu http://lmtf.lilypie.com/LuMCp3.png
danielabejan spune:
misca si bebelina mea, asa cum are ea toane, nu are un tipar al miscarilor, e bn k vremea s-a mai racorit desi sunt convisa ca peste cateva sapt de ploaie am sa oftez din nou dupa soare, dar asa e omul.
am auzit ca e cam aglomerat prin londra , eu nu stau chiar in centru, e o distanta de 30 min cu metroul pana in centru de la mine desi toate mijloacele de transport din zona mea fac legatura cu zona olimpicelor si am inteles de la sotzul meu k se circula cam greu, sunt ceva intarzieri pe traseu, eu nu am iesit decat pe aici pe aproape, nu prea mai resizt la drumuri mai lungi si sa stau in fund prea mult in mijloacele de transport, asa k nu ma risc sa ma duc sa vad cu ochii mei ce se intampla.
eu stiu k tu ai intrebat de 7 luni si am incercat sa explic si pe facebook k nu ai intrebat din rautate sau inconstienta, ci din teama de a trece de prematur. acum sper sa se inteleaga adevaratul sens al comentariului tau si al meu si sa se evite alte discutii sa nu mai apara contradictii fara rost, sa fim din nou doar un grup de bobocei de sept-oct
pt toata lumea si sper sa nu arunce nimeni cu pietre dupa ce am scris
30+ Emma