Bobocei de sept-oct 2012 (21)
Raspunsuri - Pagina 10
Elfica spune:
Si eu am scos-o pe Iulia afara si am imbracat-o subtirel, cum iti inveti copilul de mic, asa il ai. Ei cand se nasc nu au sistemul de termoreglare format, asa ca obisnuinta isi va spune cuvantul. Si de racit nu am avut probleme, doar doua episoade cu muci si atat, dar relativ usoare, nu cu febra mare etc.
Despre vaccinuri, ca in multe domenii, parerile sunt impartite. Medicii pediatri va vor spune ca ei le recomanda absolut pe toate, si pe cele obligatorii, si pe cele optionale. Ca cica si daca va face boala, forma va fi una usoara, comparativ cu copiii care nu sunt vaccinati. E greu sa iei o decizie, fiecare face ce vrea. Eu sunt antivaccinuri, dar mi-a fost cam teama sa renunt la absolut toate, desi as fi fost tentata. Sotul insa era adeptul tuturor vaccinurilor, ca asa spuneau medicii, si atunci am ales o linie de mijloc si le-am facut doar pe cele obligatorii. Fetele de la odiseea anterioara care si-au vaccinat copiii au avut episoade nasoale cu probleme cu stomacul dupa vaccinul rotarix sau cu febra foarte mare, de 40 grade dupa antipneumococic. Invers, nimeni nu a nimerit sa pateasca ceva rau, desi nu si-a vaccinat copilul. Stiu ca mai sunt anumite interdictii pentru cei nevaccinati, pe la intrari la piscine si nu mai stiu pe unde, la gradinite parca se mai cere carnetul de vaccinuri, nu stiu sigur, nu ma pronunt, dar studiati si luati decizia potrivita familiei voastre. Luati in calcul ca daca e singurul copil, sansele imbolnavirii sunt mai mici, daca exista fratiori mai mari, ei pot aduce virusul de la gradinita si bebe mic sa ia diverse.
Cand am avut calculatorul stricat am pierdut diverse informatii, printre care si tot ce mi-am salvat eu din odiseea trecuta, link-uri utile etc. Asa ca nu mai am indicatii de surse de informatii. Va rog si pe voi sa ma ajutati cu link-ul de la Tzuki despre autodiversificare, poate imi fac timp sa il citesc. Patricbebe: Si pe tine te rog sa imi retrimiti link-ul cu supa de iaurt cu galusti de carne. Si daca mai ai alte retete, le asteptam cu drag! Oricum, ne bucuram ca ai revenit cu postari mai dese!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
28 +
stella87 spune:
Buna, burtici!
Am cam absentat, dar v-am citit si imi pare rau ca a inceput capitolul cu vesti mai putin bune.
Adina, iti tin pumnii la analize, sa iasa cum trebuie si sa nu fie vorba de preeclampsie. Eu am mers ieri la doctor cam furioasa si daca de obicei am tensiunea 10 cu 6 (atat am avut-o toata sarcina, din trimestrul 1), acu o aveam 12 cu 6. Deci se poate ca un eveniment neplacut sa ne ridice usor tensiunea.
Furioasa am fost ca ieri eu si sotiorul ne-am la figurat... si nu dau vina numai pe hormonii mei Dar sunt mult mai sensibila la orice imi spune si anumite vorbe chiar ma ranesc.
Ieri la doctor mi-a zis ca intr-adevar colul e mititel dar si orficiul intern si cel extern sunt inchise Singurele indicatii primite: fara eforturi fizice, inclusiv
Tot ieri am gatit si eu Am facut din nou salata de vinete, plus spaghete cu pui si supa de pui a la grec. Am stat doua ore in bucatarie transpirand intens. Dar mancarica a iesit buna.
Alaltaieri mi-a mers bine cu drumurile, am baut foarte multa apa si n-am stat in soare. Am papat si ceva dulce si m-am simtit bine, dar multumesc pentru sfaturi, e totusi indicat sa nu infrunt prea des canicula. Seara am mers la cinema, inainte mergeam saptamanal, dar in ultimele luni am rarit drastic iesirile. Vreau sa zic ca bebe, care toata ziua nu daduse niciun semn, dupa 3 minute de zgomot din sala de cinema a inceput sa dea din picioare, valeuuu. Mi s-a intamplat asa si penultima oara cand am mers la cinema. Oare l-o deranja zgomotul?
Kytana, am aruncat si eu un ochi pe blogul tau. Este savuros si ma tine in suspans
Si eu il voi scoate pe pricihindel p-afara, iar parerile voastre imi intaresc convingerile. Norocul meu e ca in loc de balcon eu am o terasa mare pe care pot umbla. Deci iarna il mai scot direct pe terasa, fara sa mai mai chinuiesc cu caruciorul.
L-am simtit si eu pe bebe cum sugita si la fel ma stresam cand vedeam ca trec 2, 3 min iar el tot sughita. Citindu-va pe voi m-am linistit.
Maine merg si eu la analize, cele uzuale de sange, ca nu le-am mai facut din primul trimestru. Analize de ficat nu mi-a zis doctorul sa fac, deci nu-mi pot da cu parerea.
Va pe toate!
fericita 32+ cu
Olivette spune:
Hello si de la noi!
Kytana, "salata" mea de fructe inseamna mai multe fructe taiate cubulete si atat! Nu pun zahar sau frisca sau alte chestii. Eu cu zaharul nu ma mai inteleg de ani de zile. Mai cumpara sotul din cand in cand sa-si puna la ness, ca eu, daca ar fi dupa mine n-as mai lua. Asa m-am obisnuit si ceaiurile si limonada sa le beau fara zahar. De prajituri n-am mai avut vreme de cativa ani...poate ma intorc acum din nou la facut dulciuri cu copil mic. Sa-i dau si lui facute in casa Evident cand o fi mai mare. Mie nici compoturile din comert nu-mi plac tot din cauza siropului acela groaznic de dulce.
Adina, ma bucur de vestile bune de la doctor.
Vad ca ati avut spor azi. Citesc din urma si revin - sunt cu 2 pagini in urma.
Pup fetele!
32+
Olivette spune:
Patricia draga 17/10?? Ai grija draguta cu tensiunea asta ca nu e de glumit! Tu zici ca si inainte aveai probleme cu tensiunea, dar e cam mare totusi. Mie in sarcina mi-a scazut, nu mi-a crescut. De la 12 a fost 9-10 si acum ultima data era 12 (normal pentru mine).
32+
Olivette spune:
Stela, bine ai revenit! Chiar ma intrebam ce e cu tine nu ai mai intrat dupa ce ne-ai spus ca ai multe drumuri de facut in acea zi...intrasem la idei! Ati mai plecat la Alexandria sau sunteti in Bucuresti?
Si eu sunt mai sensibila in perioada asta si ma apuca mai usor nervii si pe cine sa-i descarc si eu? Pe bietul sotior, evident! Si normal ca tot timpul e vina lui ca pana la urma el vine si-si cere scuze
Madanan, nu stiu ce sa-ti zic de analize la ficat ca eu n-am facut.
Mi-a dat doctorita sa fac acum niste analize de sange, dar nu stiu exact ce sunt, ca mi-a zis sa vin direct la recoltat ca e trimiterea in calculator. Oricum, stie ea mai bine ce sa-mi dea. A fost sotul dimineata cu urina sa o duca si bine ca i-au zis ca nu pot face analizele respective sambata, ca eu asa vroiam, sa merg maine. Mergeam degeaba! O sa merg luni dimineata sa-mi ia sange.
Lalu, tu ce mai zici?
Lulutza pe tine te scuzam pentru lipsa actvitatii ca stim ca esti cu mami si tati in vizita.
Mirabela merci de sfaturi. Acum stau cuminte in pat. Am cam facut eu prostii ieri si m-am invatat minte. Va povestesc mai tarziu, ma duc sa pap. Pare ca toata ziua numai asta fac, nu?
32+
Mirabelac spune:
Corinuka legat de vaccinare, eu nu as alege sa nu-mi vaccinez copilul si eu am ales schema de la stat. Am cunostinte care si le-au cumparat si la vreo 2 ani nu stiau cum sa renunte pt ca erau foarte scumpe si nu se justificau. Noi am fost vaccinati si nu vad de ce sa nu vaccinam copiii. Probabil in ideea de a lasa sistemul imunitar sa lupte singur, insa in zilele noastre nu mai e chiar asa, la ce mancam...
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
Povestea nasterii lui David
sapt. 32
stella87 spune:
Olivia, pofta mare Sa stii ca eu pana la ora asta am papat de dimineata si de pranz si sigur mai pap de 2 ori pana diseara. Daca tot am gatit ieri cat pentru o armata, macar sa ma bucur de ea
Eh, e bine ca al tau isi cere scuze Al meu e tot Scorpion, am vazut ca sunt cativa Scorpioni pe forum Iar eu sunt Berbec, deci, potrivit zodiilor, suntem razboinici amandoi.
Acu suntem la buc, iar eu nu mai plec deloc, ca nu vreau sa ma risc Sa nasc in Alexandria it's a NO-NO
fericita 32+ cu
patricbebe spune:
Buna ziua!!! Scumpele, eu am vorbit despre patania mea cu tensiunea,nu a fost lasata asa de sa vedem ce se intampla, imediat dupa vizita de la ginecolog am mers la cardiolog, monitorizata in ziua respectiva si apoi timp de o saptamana pe noua doza de medicament. Alte patanii chiar nu am avut pana acum si sper sa nici nu apara.
Asta e linkul catre supa de iaurt https://picasaweb.google.com/108108762575649348367/ShishBarakSupaDeIaurtCuGogoseleUmpluteCuCarne
Altele nu am mai facut conform principiului cerere si oferta
Sa aveti o zi frumoasa si racoroasa!!
32w cu Ilaria Rita
corinuka_g spune:
pupici burtici si bobocei!
facem azi 30s, va servim cu niste pepene rosu! mi-au adus ai mei unul si e delicios
adina ma bucura vestile de la dr...sper sa iasa bine si analizele..
am o intrebare: daca vreau sa-mi fac eu torsoanele din vata cu tifon, cate sa-mi fac? din cata vata? 2-3 pachete? cat de mari? daca-mi iau tampoane de incontinenta de la seni (am inteles ca sunt foarte bune pentru lohii) mai imi trebuie si de vata??
elfica si mirabela multumesc de pareri...chiar nu stiu ce sa fac, nu ma gandisem ca se poate alege..
noi ne-am apucat de amenajarea camerei,ieri am cumparat perdea din practiker cu superman si batman, a si instalat-o dani, e foarte frumoasa
va pupam!
_
30+ David Gabriel Multumesc Doamne!
anidaz spune:
Salut,am fost plecata de acasa,am facut si analiza si nu sunt prezente proteine in urina deci sunt ok,inseamna ca tensiunea a fost pe baza inceputului furtunos de saptamana,am scapat de diagnosticul sumbru de preeclampsie,
32+