Bobocei de sept-oct 2012 (21)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielabejan spune:

adina las k o sa fie vestile bune in continuare, bebelul tau tre sa se faca de 40 de sapt nu 34 asa k stai linistita, lasa treaba si va fi totul bine.
Patricia te inteleg perfect cu mancarea din Romania, noi mai avem magazine romanesti mai gasesc cate ceva din produsele romanesti si aici, dar nu pe cele f bune, o calitate medie sa zic, dar sunt si mancaruri pe care oricat as incerca eu sa le fac aici nu au gustul de acasa, gen sarmale. Dar ajungem noi si in tara sa ne delectam cu toate

30+ Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anidaz spune:

A zis ca daca Doamne fereste iese albumina mare si indica preeclampsie,voi monitoriza zilmic tensiunea si saptamanal bebelusul ,ecografic si la cel mai mic semn de suferinta fetala il scoate in urmatoarele 24 de ore,dar eu sper sa iasa bine si tensiunea sa fi fost pe baza stresului de luni cu Andra si a oboselii de marti.

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricbebe spune:

Adina sa dea Dumnezeu sa iasa totul bine!! Eu sunt cu tensiunea praf, luna trecuta la control dimineata aveam 17/10, asta cu pastile. Am refacut vizita la cardiolog si am reusit sa revin la 14/10 ( minima ein continuare marita ceea ce nu e tocmai ok), medicul meu nu a adus inca in discutie preclamsia si sper sa nici nu o faca.
Deh sunt de vina si kg in plus, multeeee, alimentatia si factorul genetic in cazul meu. Luna trecuta la control ii era teama de la tensiunea asa de marita sa nu fie porbleme cu dezvolatarea bebelusei, adica sa nu ia in greutate. Dar vad ca e bine si creste asa cum trebuie.
Eu sper cu alimnetatie si pastilele sa scada putin minima si sa nu fie nevoie de cezariana, am optat pentru nastere naturala si asa as vrea sa ramana.
Ma misc ca un transatlantic, nu obosesc sa gafai dar tare imi e greu iar gleznele sunt umflate si mainile la fel. Azi la medic ma plangeam ca uite ce umfalta sunt si mi-a spus sa limitez caliriile care le bag pe gura si ce anume intra si sa fac plimbari sau sa stau cu picoarele ridicate.

32w cu Ilaria Rita

Mergi la inceput

Patricia cu riscul de a te speria iti spun ca ai toate semnele preeclampsiei si ar trebui sa-ti scuturi nitel doctorul,maini umflate,picioare umflate,tensiune marita si el nu ia masuri,deci nu se poate asa ceva.Te rog din suflet sa-ti faci un sumar de urina sa-ti citeasca cineva rezultatul si sa-ti spuna cum este albumina.NU E DE JOACA CU PREECLAMPSIA si un exemplu trist avem aici pe forum,in urma cu cativa ani cand activam la aspirante si Monica Dicut a nascut un copilas care din pacate a ajuns direct in cer.Nu e neaparat sa se intample ceva in burtica ,riscul e la fel de mare,poate mai mare la nastere atat pentru bebe cat si pentru tine.Nu mi-o lua in nume de rau sper ca-ti dai seama ca vreau binele tuturor bebeilor si mamicilor.

32+

Mergi la inceput

Stii cate kg am eu?125 ,nu cred ca ai mai multe,nu sunt de vina kg.Tensiunea mea normala dinainte de sarcina la kilele astea era de 90/60 ...

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricbebe spune:

Ma chinuisem sa scriu cu degetul de pe mobil un ditamai mesajul si nu s- a postaAsa ca revin, medicul meu nu a vorbit despre preclamsie pt ca eu sunt hipertensiva, nu a aparut tensiunea in sarcina si nici eu nu am fost syper cuminte adica am uitat sa iau pastilele, o cafeluta dimineata. Acum dupa ultima vizita la cardio sunt ca la regim militar, cafea ioc, alarma pysa sa nu uit pastilele de 3 ori pe zi. In mod ne gravid eu am tensiunea 14-15 deci acum in sarcina e ok cum sunt. La controlyl trecut cu cele 17 minunate eram cu cafea la bord si pastile uitate sa le iau. Am incredere in medic mai ales ca este in contavt permanent si cu cardiologul meu.din pacate sunt pe medicatiw de la 25 de ani pentru temsiune. Imi cer scuze pt greseli dar tare imi e greu sa scriu pe touch screen fara sa apas aiurea Iti doresc sanatate multa si sa fie doar o sperietura.

32w cu Ilaria Rita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madanan spune:

Fetelor, voua cum v-au iesit transaminazele la ficat? Mie mi-au iesit marite si nu stiu daca are vreo legatura cu utrogestanul pe care inca il mai iau. Abia peste o saptamana ma duc la doctor sa vad ce spune.

+27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_m51981 spune:

buna dimineata fetelor mari si mici, si baieteilor..desigur! Mie dr nu mi-a dat nici o analiza la ficat,absolut nici una...hm...ciudat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Lalu ma ia si pe mine cu rau daca nu mananc cand imi trebuie, adica des, dar de cand mi-am corectat lipsa de fier ma simt mai bine, nu mai am stari de rau asa des.

Mm eu am luat Tardyferon si Tothema dar degeaba, dupa 3 luni imi scadea fierul cu ele, de o luna am luat Sorbifer care e cu vit c si mi-a crescut de la 9.8 la 11.6.

Carina ma duc la control oricand daca e vreo problema iar daca e totul ok mai merg o data la sf lui august si apoi la nastere la inceputul lui sept.

Olivette ai grija de tine si nu te stresa prea mult, ia tratamentul si stai cat mai linistita, o sa fie bine. Cu col deschis nu e de joaca asa ca stai cat mai mult linistita. Si ai grija si cu stresul, la mine e testat, mai multe contractii imi da stresul decat efortul.

Mihaela din 5-a zi am venit acasa cu David de la spital si l-am scos afara zilnic, la inceput cate 10 min, apoi 15-20 min si tot asa pana cand stateam cu orele. In iarna respectiva am stat in casa doar o zi cand a plouat toata ziua si l-am scos pe balcon ca nu dormea... de racit a racit prima data la 1 an si 2 luni, imediat dupa ce l-am intarcat. Iarna respectiva a fost ok dar eu stiu ca nu se scoate bb daca e mai putin de -5 grade. Deci eu sunt PRO scos afara.

Vero imi pare rau prin ce ai trecut dar bine ca esti ok acum. Sanatate multa!

Bob al meu sughite la greu, am mai scris eu ca dupa ce mananc mai ales, cica ei gusta din lichid si le place. E tare simpatic cand sughite, al meu cred ca se enerveaza ca mishculeaza la greu cand sughite, asa a fost si David si dupa ce s-a nascut incepea sa planga cand sughita.

*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
Povestea nasterii lui David
sapt. 32

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mlhaela spune:

Adina, pana astazi habar n-am avut ce-i preeclampsia. Acuma am citit si m-am cutremurat. Sa speram ca ai doar o forma usoara si atunci am inteles ca nu e obligatoriu sa-ti faca cezariana, va mai poate monitoriza pe amandoi. Si daca trebuie sa nasti, totusi bebe are deja 32 de saptamani si e destul de dezvoltat. Sa ne tii la curent si multa sanatate iti doresc! Si mult curaj!

Nici mie nu mi-a dat medicul sa fac nici o analiza pentru ficat, dar banuiesc ca din moment ce toate analizele de sange si urina mi-au iesit bine, n-a fost nevoie de investigatii suplimentare.

Putin m-am speriat acuma cu preeclampsia Adinei. Ma gandesc ca eu imi iau tensiunea o data pe luna...sunt inconstienta? Nici nu stii cum e mai bine...pe de-o parte ma gandesc ca stilul adoptat in Anglia, in care medicul nu streseaza deloc mamica cu informatii, unde se fac 3 ecografii pe sarcina e mai bun.

Pupici si o zi buna. La noi n-a plouat nici azi-noapte, desi aseara fulgera si era inorat...deja nu mai pot si nu inteleg de ce la noi in Ardeal nu anunta niciodata cod calben de canicula, din moment ce temperatura este si la noi zilnic de 35-37 de grade.

Mergi la inceput