BULGARASI DE IAN-FEB 2013 (11)!!!
Raspunsuri - Pagina 7
crismac spune:
Buna burtici ! Am tot citit ce scrieti voi despre pofte si mancare . Eu la prima sarcina am mancat destul de sanatos . Stau la tara , am gradina mea cu legume , am livada mea cu pomi , din fiecare cate putini ... nu am baut cafea , oua de la gainile mele ... si am avut multe probleme .
Acum nu sustin alimentatia nesanatoasa . Am aceleasi conditii dar nu-mi refuz o gura de cafea dimineata , o gura de bere o data la nu stiu cat timp sau un kaiser - alte mezeluri nu suport- nici acum nici inainte . Cred ca totul tine de ponderatie . Sa nu depasim masura .
Sa nu va inchipuiti ca daca cumparati rosii si castraveti de la tarani autentici alea nu sunt stropite ! Au si azot si o groaza de substante .
Eu nu am mai putut sa beau sucuri de cand am ramas insarcinata , nici sa mananc dulciuri .
Hai ca am scris o gramada
www.gradinacris.blogspot.com
16 + cu
crismac spune:
Referitor la maioneza .. obligatoriu lingura de lemn - nu mixer- si la inceput ca sa nu se taie eu pun acreala - lamaie . Atat la maioneza cat si la icre sau la mujdeiul de usturoi crema . In maioneza ,ca sa nu fie foarte gretoasa , puteti pune un cartof fiert faramitat bine in amestec cu galbenusurile .
16 + cu
crismac spune:
Si, maine ma duc la TT . Il mai face cineva ???? Ecografia - masuratorile le fac cu dr. mea, iar recoltarea de sange la Medlife . Sper sa fie bine .
Ma bucur ca in ultimul timp toti bulgarasii sunt bine .
16 + cu
anca.b spune:
Salutare fetelor!
Ce mult ati scris...abia acum am reusit sa ajung la zi cu cititul...
Felicitari gravidutzelor nou-venite! ma bucur sa vad ca avem si gemeni, de doua ori felicitari!
Eu am aproape 17 saptamanii (le implinesc maine). imi e in continuare rau...dimineata si seara...si in timpul zilei , dar atunci imi e mai usor sa le ignor pt ca sunt ocupata la munca. Mi se pare f nasol sa am aceste stari in continuare...mai ales ca la Stefan n-am avut absolut nici o reactie de genul asta...sper in continuare ca vor trece (vineri plec la munte, fac doar o ora cu masina, insa mi-e groaza de pe acum...m-am pricopsit si cu un rau de masina de toata frumusetea)
legat de alimentatie, parerea mea e ca atat timp cit ai un pic grija ce si cat mananci, poti sa gusti din absolut orice. chiar si mancare de genul fast food o data pe luna nu cred ca e un capat de lume...
aaa...cu Stefan am avut destul de multa grija la mancare si am luat 30 de kg in total (sa fie totul proaspat, gatit in casa, etc)...acum n-am pus decat 500gr...beau si cate o cafea- doua pe saptamana, si din cand in cand cola cu muuulta gheata (imi mai calmeaza stomacul).
sa aveti o seara frumoasa si racoroasa!
Anca si Stefan (13.01.2008) si 16+
Povestea Nasterii
anca.b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crismac Si, maine ma duc la TT . Il mai face cineva ???? Ecografia - masuratorile le fac cu dr. mea, iar recoltarea de sange la Medlife . Sper sa fie bine . Ma bucur ca in ultimul timp toti bulgarasii sunt bine . www.gradinacris.blogspot.com 16 + cu |
eu nu mai fac TT. DT a iesit bine, eco arata ok...dr a zis ca nu e nevoie de TT. iti tin pumnii sa fie totul bine!
Povestea Nasterii
anca.b spune:
Am vazut ca mai multe dintre voi aveti air-bra...vreau si eu sa-mi iau, insa nu reusesc sa-mi dau seama ce dimensiune mi-ar trebui...pe site zice ca e aceeasi cu marimea bluzei...ce sa zic...eu am haine cu etichete de la L la XXXL......habar-n-am ce sa comand...HELP!!
Povestea Nasterii
dankutza spune:
Simina numai cand doarme zana pot si eu socializa un pic ca altfel ma da la o parte ca vrea ea sa vada una alta pe youtube.
Eu am perna asta http://reclama/detalii.php?cod=AR01 Am luat la prima sarcina si o calaresc si acum. E umpluta cu bilute. Mie imi place.
Pana acum nu l-ai vazut pe bebe? Moama, ce rabdare ai... Eu m-as duce saptamanal sa-l vad, dar nu primeste dr.
Acum am vazut ca si Monica vorbeste de aceeasi perna. Deci ai 2 recomnadari.
Katy poate incepe sa-ti se mareasca uterul si de acolo ai miscarile astea sau poate ai contractii - ti se intareste burtica. Pai daca ai DPN pe 1 martie, inseamna ca esti mai repede la odiseea asta decat la cealalta.
Lili cand m-am dus ultima data la eco, dr a vazut asa o pata mai innegrita si m-a intrebat cat arefam pun. I-am zis ca 200mg si ea mi-a zis sa marim pa 400mg, ca pare a fi un hematom. Intre timp, i-a sunat tel si cred ca s-a mai gandit un pic. A pus Dopplerul pe pata aia si mi-a zis ca e ok, ca circula sangele pe acolo si e posibil sa fie un lac sangvin.
Parerea mea ar fi ca nu strica niste utrogestan pus, Ceazra marise numai cand a banuit ca e hematom. Pune totusi o doza mica pana ajungi la dr sa te vada. Parerea mea, pam, pam
Doza mea de 200mg, dr o considera de pamplezir, adica o doza destul de mica. Eu zic sa pui macar 100mg.
Cris bafta la TT maine.
Anca 2 sarcini la aceeasi femeie nu seamana.
Vreau sa intreb mamicile care au 35 ani +, cum va iesit riscul de sindrom confrom varstei, adica riscul de varsta la termen? Ce proportie?
Eu am 35 si 7 luni si mi-e ca o sa-mi dea risc confrom varstei cam naspa, desi eu nu ma consider asa de in varsta.
Referitor la alimentatie
Eu mare incredere in bebe. El ma va ghida ce sa mananc si ce nu. SUna aiurea, stiu, dar asa a fost la prima sarcina. Eu sunt o carnivora innascuta. Nu pot trai fara carne, dar pot trai bine mersi fara legume si fructe. La prima sarcina, mi-a schimbat total alimentatia. Bebelusa ma ghida f bine. Carne mai subtire, mancam doar sosul cu paine sau legumele (mazare, fasole verde, cartofii si lasam in farfurie carnea), fructe mancam doar ce-mi placea (pomelo, portocale, etc). Practic bebe nu m-a lasat sa fac exces de nimic si eu chiar nu m-am ferit de nici o aliment. La final am avut 14 kg luate in sarcina.
Acum, sunt un pic pe "obsesii alimentare" cum zice Mena. Cand am aflat ca sunt gravida, au cam inceput poftele, dar numai de acru. AM mancat ciorbe in disperare. Eram in stare sa pun o mana de iarba din spatele blocului si sa o fierb cu bors si sigur mi-ar fi placut. Plus castraveti murati tip bulgaresti, la care le beam si zeama. Am trecut de asta si nu mai mananc deloc muraturi.
La turci, savuram la maxim varza calita. Am mancat pana si din aia calita in unt cu stafide. Ocoleam stafidele si cu suc de lamaie era buna si aia. Am mancat la varza murata la turci cat nu am mancat toata viata mea. Plus apa minerala rece cu lamaie stoarsa. Plus pruno-corcodusele alea, ca nu stiu cum sa le spun. La noi nu se gasesc, dar erau acre si bune, ma racoream maxim.
Am ajuns acasa, m-am lasat de asta si am format o fixatie pt sunca dietetica de pui250-300g pe zi. Asta pt ca am poftit la turci la mezeluri si aia au niste mezeluri infecte. Nu puteam manca, dar aratau bine, asa ca pofta am cultivat-o pana am ajuns acasa.
Mi-a trecut si asta si cam de o sapatamana am fixatie noua ciabatta cu masline prospat scoasa din cuptor cu iaurt de baut sau simpla, sau un pic de pateu pe ea. Azi am mancat-o cu struguri. A mers bine cu masline si struguri.
Din cand in cand mai beau si suc si bere radler, dar nu tone. eu incep sticla de radler, beau sa zic maxim un sfert din ea, cam 100ml si mi-o fura co-autorul ca zice ca imbat putzica.
Numai ciorba de burta ramane constanta in pofte.
Asa ca eu mananc cat vreau dintr-un produs , ca in 2 saptamani csap de obsesia respectiva.
Nu mananc legume si fructe crude pt ca am un stomac f tampit. Daca e vara si mananc o rosie intre 2 mese sau o portocala, pai o patesc in ultimul hal. Zici ca fac clisma. Nu intotdeauna e wc aproape. EU consum numai legume gatite ca altfel am dureri de stomac f mari. Daca mananac o salata greceasca, trebuie sa bag repede si altecva pe langa ca altfel ma tavalesc pe jos.
Am manacat de 2 ori si mici pana acum: o data 2 si a doua oara cred ca am mancat 3. Mi s-a facut pofta de icre si mama nu mai are l borcan, asa ca am mancat 3 inghitituri din una din comert si gata, mi-am facut pofta.
Eu cred ca si voi o sa constati ca bebe va ghideaza ce sa mancati si ce nu.
11+
vikisor spune:
buna fetelor am fost la eco si doctoritza e foarte ok, mi-a placut mult de ea mi-a dat sa mai fac niste analize, si mi-a dat vitamine sa iau si ma duc saptamana viitoare iar la ea cu rezultatul de la triplu test si la eco bebelul i-a fermecat pe bunici... tata era cu lacrimi in ochi si mama pentru prima a ramas fara cuvinte si dupa ce a dat bebelul din maini, din picioare, s-a sucit, s-a rasucit, s-a si cracanat in fata doctoritei si mi-a spus ca sigur e fetita deci o sa imi pun carucior roz am zis ca nu o sa consideram rezultatul final... si asteptam morfofetala sa o confirme dar, se pare ca e o micuta ema lungana ema nu va spun cat de fericit poate sa fie sotul ca o sa aiba fetita iar tata... tot drumul spre casa era numai un zambet si facea: o fetita! inca o fetita! si radea cel mai bun tratament pentru el a fost ca l-am luat la eco
16+
mena1906 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui zbubu Sunt in concediu de aproape o luna si jumatate, abia luni incep munca. Am vrut sa stau acasa primul trimestru si mi-am luat concediu. Deci nu e de la oboseala. Pur si simplu ma ia in valuri. Un val dimineata, mai ales daca nu mananc imediat ceva, apoi ma ia dupa-amiaza, chiar daca am mancat chiar daca nu. Si am observat ca bananele imi provoaca greata mai tare decat orice. Sper sa treaca mai repede. 14+ |
Zbubu, greturile sarcinii pot aparea oricand. Hidrateaza-te bine!
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 15+ cu Eduard Florin