BULGARASI DE IAN-FEB 2013 (11)!!!
Raspunsuri - Pagina 4
zbubu spune:
Feteleor nu-mi vine sa cred ca m-au apucat greturile. Si dupa apa mi-e greata. Mi se pare culmea sa ma apuce greturile la 14 saptamani.
14+
majia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui zbubu Feteleor nu-mi vine sa cred ca m-au apucat greturile. Si dupa apa mi-e greata. Mi se pare culmea sa ma apuce greturile la 14 saptamani. 14+ |
Vai, ce nasol. Esti sigura ca sunt greturi de la sarcina? Poate ti s-a aplicat de la ceva sau ai facut vreo gastroenterita?
14+
zbubu spune:
Sunt sigura Majia, mi-e rau in fiecare dimineata de vreo 4 zile, mai ales daca ma trezesc devreme. Daca ma pun in pat si dorm, e mai bine. Ma lasa pana dupa-amiaza apoi iar ma ia. Singurul moment in care nu mie rau e seara.
14+
majia spune:
Esti sigura ca te odihnesti indeajuns? Poate e o reactie a organismului care vrea sa-ti spuna ca trebuie sa te odihnesti mai mult. El lucreaza foarte mult in perioada asta chiar daca nu se vede...
14+
zbubu spune:
Sunt in concediu de aproape o luna si jumatate, abia luni incep munca. Am vrut sa stau acasa primul trimestru si mi-am luat concediu. Deci nu e de la oboseala. Pur si simplu ma ia in valuri. Un val dimineata, mai ales daca nu mananc imediat ceva, apoi ma ia dupa-amiaza, chiar daca am mancat chiar daca nu. Si am observat ca bananele imi provoaca greata mai tare decat orice. Sper sa treaca mai repede.
14+
vikisor spune:
citat din mesajul lui CampariSoda Sa ma bag si io la discutia despre mancare, apropos de bio vs nu bio. Cumnata mea si-a hranit sotu' in perioada conceptiei numai bio, si ea a mancat exclusiv bio si organic in perioada sarcinii. Ea a facut pre-eclampsie si copilul s-a nascut prematur la 29s+2, dar s-a dezvoltat minunat (acuma are 2 ani si se bucura de viitorul verisor:). Nu a avut absolut nici o problema de sanatate majora, de incepusem sa ne gandim de ce nu se nasc toti bebelusii asa repede, ca el era complet "terminat". Nu pot sa nu ma gandesc ca stilul lor de viata sanatos (pe langa mancare sunt amandoi foarte sportivi, nefumatori, nebautori, samd) a avut o oaresce (mare) influenta asupra dezvoltarii copilului....In fine, o fi si chestie de noroc. Cu toate astea, eu nu pot sa fac acelasi lucru. In noua noastra familie eu sunt responsabil cu aprovizionarea si cu meniurile si marturisesc cinstit ca nu intotdeauna ma trage inima sa iau bio cand calculez ca asta m-ar costa cu 25% mai mult. Nici macar acum, cu copilu' nu ma indur sa cumpar exclusiv bio, pentru ca asta ar insemna sa sacrificam alte lucruri ca sa crestem capitolul mancare. Ma uit in schimb sa iau produse locale (ne-tratate pentru pastrare pe timp indelungat) si simple (mai putine e-uri, sucuri fara zahar adaugat, daca ceva dulce atunci mai degraba ciocolata "adevarata" decat chestii cu indulcitori... si asa mai departe). Cat despre pofte - si eu zic la fel, in afara de cazul in care cineva are in program exclusiv in fiecare seara de salam + bere + maioneza din borcan - eu cred ca nu e mare tragedie sa ne mai "spurcam" din cand in cand.... Vikisor, chiar iese maioneza numai cu oua fierte??? Io am incercat odata, drept ii ca am batut-o cu mixeru' si nu mi-a iesit. Ai si alte secrete (ordinea in care adaugi, temperatura)? Ca mi-e asa o pofta de salata orientala cu maioneza adevarata :D de nu pot sa mai sterg saliva de pe tastatura. In cel mai rau caz ma duc si-mi cumpar un litru' de galbenushuri pasteurizate :D. |
nu le fac nimic deosebit... pun galbenusurile, le pisez cu furculita, pun mustarul, le frec, apoi incep sa adaug incet cate putin ulei si la final pun un pic de suc de lamaie... nu stiu ce sa zic.. asa fac si maioneza normala... am incercat prima oara sa o fac cu mixerul si mi s-a taiat teribil, si am refacut-o de mana, cu inca un galbenus fiert... si a iesit buna
16+
vikisor spune:
citat din mesajul lui zbubu Sunt in concediu de aproape o luna si jumatate, abia luni incep munca. Am vrut sa stau acasa primul trimestru si mi-am luat concediu. Deci nu e de la oboseala. Pur si simplu ma ia in valuri. Un val dimineata, mai ales daca nu mananc imediat ceva, apoi ma ia dupa-amiaza, chiar daca am mancat chiar daca nu. Si am observat ca bananele imi provoaca greata mai tare decat orice. Sper sa treaca mai repede. 14+ |
zbubu, ai grija de tine incearca sa te odihnesti cat mai mult
16+
zbubu spune:
Multumesc Viki, mi se pare si comic intr-un fel sa ma ia tocmai acum in orice caz, cred ca n-o sa ma mai ating de banane o perioada ca vad ca fac foarte urat la ele
In schimb m-a pocnit o pofta fantastica de salata de rosii cu castraveti si ceapa despre care se vorbea mai devreme.
14+
vikisor spune:
citat din mesajul lui zbubu Multumesc Viki, mi se pare si comic intr-un fel sa ma ia tocmai acum in orice caz, cred ca n-o sa ma mai ating de banane o perioada ca vad ca fac foarte urat la ele In schimb m-a pocnit o pofta fantastica de salata de rosii cu castraveti si ceapa despre care se vorbea mai devreme. 14+ |
si eu imi fac cum ajung acasa dupa legumele pe gratar mancate la pranz... merge chiar bine
eu azi ma duc la doctor la polizu... si cam am emotii mai ales ca vreau sa il iau pe tata cu mine la eco... stiu ca suna ciudat, dar sotul e la munca si mama s-a oferit sa vina cu mine la doctoritza cu dorinta de a vedea prichindelul la eco... faza e ca de la evenimentul nefericit de acum 2 saptamani, tata nu si-a revenit mai deloc si cred ca i-ar face bine psihic sa isi vada nepotelul/nepotica facand balet
16+
vikisor spune:
citat din mesajul lui Blue_sea Tocmai ce am fost la medicul de fam. mi-a dac CM pana vineri. Ma simt destul de nasol. Am mancat doar un sandwish pe la 10. Acum nu mi-e foame deloc, mi-e cald si frig in acelasi timp. Abia astept sa vina jumatatoiul sa ma duca acasa. Pisigri, din pacate, oricat am incerca tot nu avem cum sa fim siguri ca ce mancam e ok. Daca nu are E-uri, poate fi infestat cu cine stie ce bacteri si tot asa. De ex, noi ne chinuiam de vreo 5 ani sa avem bb si s-a intamplat dupa ce eu am renuntat total la cafea, ceai (negru), cola, iar el la fumat. Si crede-ma ca nu beam in exces cele de mai sus (max 1 doza de cola pe sapt, iar la cafea mai mult faceam paguba). Dar traim intr-o lume cu totul otravita (aerul apa) asa ca macar ce bagam in noi sa incercam sa fie cat mai curat. Cine are noroc de rude la tara sau oameni in care sa aiba incredere e super altfel te imbeti cu apa rece ca daca scrie bio e mai putin rau. 14+ multa sanatate Blue! ai grija de tine!!! |
16+