Bebelusi din toata lumea

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

L-ati gasit? E aici:

http://www.youtube.com/watch?v=wnzMuipXAug

Documentarul, integral.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Foarte interesant documentarul.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui daniela_b

L-ati gasit? E aici:

http://www.youtube.com/watch?v=wnzMuipXAug

Documentarul, integral.

Fara semnatura. Ma simt mai bine.

multumesc !!! am reusit sa il downloadez de pe youtube

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Pe principiul cite bordeie, atitea obicee, constat cu oarecare uimire totusi, cite mamici atitea perceptii asupra ceea ce se petrece in film.

Fazele dintre frati ... hmm... tot micutul mongol mi s-a parut cel mai chinuit la capitolul asta, pt ca la african stiam ca cineva priveste cu coada ochiului, din umbra, ce se intimpla, pe cind cei 2 erau liberi sa-si scoata ochii si sa se spinzure unul pe altul dupa pofta inimii.

Iar la capitolul socializare, mie mi s-au parut chinuiti cumva copiii aia de societati evoluate, tiriiti la intilnirile alea cu stat in cerc si cintat cu gesturi si batut din palme, nu mi s-a parut ca vreunul dintre ei pricepea despre ce e vorba sau ca ar fi fost entuziasmat; din punctul meu de vedere nu erau inca la virsta pt asa ceva. probabil ar fi fost mai fericiti sa fie lasati sa mearga de-a busilea si sa roada capatul liber al jucariei unui alt bebelus

Sincer, eu la japoneza nu am intrezarit o frustrare d-aia disperata... adica mi se parea ca se linisteste prea repede ca sa aiba cu adevarat o problema; mai degraba mi s-au parut "bizdici si nervisori"...

Oricum, cred ca si montajul a fost putin subiectiv. Adica cred ca daca 10 oameni ar fi avut la dispozitie orele de filmari, ar fi iesit 10 variante diferite ale acestui film, fiecare dintre ele "in favoarea" copilului cu care realizatorul ar fi simpatizat/rezonat mai mult.

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

citisem un interviu cu realizatorii in care spuneau ca dupa sutele ore de filmare si cunoasterea indeaproape a mediului, familiilor, bebelusilor, cel mai fericit li s-a parut - tineti-va bine! - bebeul mongol! care e foarte vesel si fericit tot timpul.
probabil e si chestiune de temperament, ma gandesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Mie cel mai fericit mi s-a parut africanul, mi s-a parut la fel, zimbaret mereu. Nu stiu de ce, mongolul mi-a amintit de ce imi povesteste bunica de prin satele de la noi, cu cirpa muiata in vin si pusa in gura bebelusilor, cu ceaiul de mac, infasatul ala strins-strins....

Dar ma repet

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 18+

Mergi la inceput

asa mi s-a parut si mie mongolul, nu tocmai strain stilul fata de ce se intampla si pe la noi, pe la tara. americanii cel mai aproape de stilul curent, japonezii prea SF, africanii prea salbatici.

ups, cat political incorrectness .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Mai, eu am zis ca nu mi s-au parut animalele un pericol pentru bebe mongol, dimpotriva au fost chiar companioni.
Mi s-a parut in pericol cocotat in remorca fara supraveghere, mi s-a parut in pericol lasat singur cu fratele lui (si biata matza mi s-a parut la fel!) si chiar lasat cu funia aia la dispozitie.

Excluzand lipsa ei de disponibilitate, mama mongola mi s-a parut Ok. Interesanta faza cand fratiorul il loveste pe bebe, pana bebe da alarma. Atunci fratiorul se opreste si se uita in directia mamei, asteapta sa vada daca va interveni. Deci banditul stia foarte bine ca nu are voie sa-si loveasca fratiorul. Probabil ca-l lovea fix pentru a o aduce pe mama. Ea nu apare, el continua sa-l loveasca pe bebe pana acesta da din nou alarma.

Nu am vazut pana la final faza cu micuta japoneza si inelele, deasemenea nu am vazut daca nu era unul dintre parinti in aceeasi camera cu ea. Copilul clar intrezarise ca poate face ceva cu inelele alea, dar nu stia de ce nu raman asa. Asta o frustra. Evident ca i-ar fi folosit cineva sa-i arate cum se face, asa cum bebe african observa si imita ce faceau copilasii mai mari. Pe de alta parte un japonez are nevoie sa dezvolte toleranta la frustrare din belsug.
In general, mama japoneza, desi incantata de fetita ei, nu prea simtea alaturi de ea. La zoo, de exemplu, nu a simtit nici macar sa-si ia copilul in brate, fiindca ii e frica. Era cam deconectata emotional de micuta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui rrox3
Interesanta faza cand fratiorul il loveste pe bebe, pana bebe da alarma. Atunci fratiorul se opreste si se uita in directia mamei, asteapta sa vada daca va interveni. Deci banditul stia foarte bine ca nu are voie sa-si loveasca fratiorul. Probabil ca-l lovea fix pentru a o aduce pe mama. Ea nu apare, el continua sa-l loveasca pe bebe pana acesta da din nou alarma.

da, asta era faza. imi spuneam ca testa limitele urmarind reactia mamei: e ok sa-l capacesc sau nu, ce zice mama?

Mergi la inceput

nici eu n-am avut mari reactii de frica la fazele cu animalele (cea cu capra adapandu-se din baita bebeului a fost de milioane! ), le-am vazut ca pe o explorare a mediului.
la o adica, a fost mult mai iresponsabila faza cu americanul suindu-si copilul pe topogan pe chestia cu roti si apoi pierzand controlul.

PS. animalele se feresc instinctiv sa calce alte animale/oameni. despre cai stiu sigur, cred ca si vacile la fel.

Mergi la inceput