Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabiko76 spune:

Multumesc Andra, si voua felicitari, sa cresteti mari! nu o sa uit niciodata noaptea aia la terapie intensiva :)
iti doresc sa te refaci cat mai repede, multa sanatate!
Eu am fost cu Rares la Medlife, pediatra mi-a zis sa-i dau preventiv dupa vaccin Eferalgan cum ajungem acasa si apoi la 8 ore, sper sa nu-l afecteze cu ceva. Vad ca acum doarme destul de mult.

Gabriela mami de Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

Pune-i si comprese cu rivanol rece pe piciorus, sa nu-l doara.

-------------------------------------------------
Andra, mami fericita de Amana si de Robin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shoshonik spune:

Salut dragele mele. Intru putin sa va zic ca suntem bine, Edy a racit putin, tuseste dar nu face febra. Are 5400g si 60cm( dupa masuratoarea noastra), gangureste incontinuu, il imita pe tati si ne uimeste cu rasul lui in hohote. Eu tot slabesc desi nu fac nimic deosebit.
Pe 31 mergem si noi la vaccin, cred ca va sta tati cu el in cabinet ca eu nu rezist sa il aud ca plange.
Am pus cateva poze pe picasa cu micuta noastra comoara ( comorile se ingopau candva, acum se tin in banca)
Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Ma bucur mult, Andra, ca merge bine operatia!
Shosho, eu m-am gandit sa o rog pe dr sa ma lase s-o alaptez in timpul vaccinarii sau imediat dupa, sa se linisteasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzica85 spune:

Helooo! Am venit si noi la apel.

Zilele astea trebuie sa vina dna doctor de familie sa ne faca si noua vaccinul si sper sa il tolereze bine. Am ales sa ii facem si Rotarixul care stiu ca se administreaza oral si sper sa nu il vomite. El nu a vomitat deloc pana acum doar a mai regurgitat.

Gabiko bebele meu ia cate 300 g pe saptamana aproape de cand am venit acasa din maternitate si are 6,200 kg la 2 luni dar nu pare deloc grasun. E mai bine sa ia acum in greutate pentru ca la un moment dat nu va mai lua chiar asa mult. Oricum daca Rares ia bine in greutate si cu mai putin LP in completare mai bine sa il reduci pentru ca nimic nu e mai bun decat lapticul tau.

Anitta ma bucur ca ai putut sa te odihnesti noaptea trecuta. Vezi ca vin si zile mai bune? Si David a avut o perioada de vreo 2 saptamani in care ziua statea numai cu tztz in gura de ma apucase si pe mine disperarea. Norocul meu era ca noaptea dormea bine. Acum si-a mai reglat putin programul in sensul ca sta si 3 ore fara sa suga dar inca nu suntem ceas la 3 ore, suge si la 2 ore chiar si la o ora dar nu tot timpul. De dormit ziua fura cateva somnicuri, unele mai superficiale cand se trezeste la orice zgomot, altele profunde de poti sa tragi cu tunul langa el. Noaptea se trezeste de 1-2 ori sa pape dar imediat dupa aceea adoarme. Eu zic ca este un program rezonabil.

De vreo saptamana in fiecare dimineata avem o ora program de chircit si inconvoiat pana trage partzurile si face cacuta si mi-e asa mila de el. Nu stiu cum sa il ajut sa nu se mai chinuie asa. Il mai masez pe burtica, ii mai flexez piciorusele dar nu prea fac mare lucru. Eu acum ii mai dau doar Sab simplex si nici in asta nu prea am mare incredere il dau doar asa sa nu zic ca nu ii dau nimic. Am impresia ca toate sunt apa de ploaie.

Fetelor cum procedez ca sa imi activez PM-ul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

Apoi tu fetelor, febra nu-i internationala? Aici se considera febra de la 38.5 in sus, mai jos de atat e absolut normal. Vorbiti de temp rectala, nu???

Noi suntem bine, am readus-o pe Ilinca in pat cu noi ( dormea o jumate de saptamana cu Buni) si, dat fiind ca Mayuta face figuri uneori cand o pun in pat, ne inghesuim toti 4 :)))))...acolo sa vezi tu picioare in freza si palme si de toate, ca dimineata ne trezim si tre' sa facem imparteala - asta-i piciorul meu, asta-i mana ta...

Cu gelozia Ilincai e parca tot mai rau in loc sa se amelioreze - ieri in timp ce alaptam a vrut sa se aseze pe capul Mayutei ca sa o iau pe ea in brate. La amiaza a fost cu Buni in parc si inainte de plecare a venit de doua ori sa ma pupaceasca si sa-mi faca Bye. Aseara am iesit doar eu cu ea in parc vreo 45 de minute, ne-am jucat, ne-am fugarit si apoi i-am facut baita si n-a vrut sa adoarma decat cu mine. eu ma gandeam sa petrec mai mult timp cu ea ca sa fie ok, dar vad ca se lipeste si mai mult si cere si mai mult timp... La desene ii bate ( cu manuta in aer) pe toti fratiorii si toate surioarele eroilor, la fel face cand vede vreun bebe in parc sau in vreo revista, in schimb adora copiii mai mari..uuf, greu greu da' cumva o scoatem noi la capat. Ceva idei?

In rest e o duuulce, are deja cateva cuvinte pe care le-am identificat in "real life" - Bla e Lapte, Agn= Barney, Aba=Elmo, Cagn=Caillou, Dagn= David, Pam=Paine, mai zice apple si ball, Bi e Buni si Nenea Gino, proprietarul unde stam e Nionio (ii italian, da' ea l-a luat drept chinez se pare), Tetei=cercei. Aaaa, si tot ce e "mai multi" e Doi! Cam atat, restul le zice corect, sa vedem ce mai urmeaza!

Cu chitara tot insist, ma dor degetele de numa' da' nu ma las!!!Miha, cu placere vin la botez...la urmatorul bebe! Ancutzica 85, eu sunt maaaare adepta a "niociodata nu e prea tarziu sa faci ceea ce-ti place", completatea mea ar fi "atata timp cat nu afectezi pe nimeni".

Fug sa termin paharul cu otet :)))), va pupacesc!

Cori, mami de Ilinca - 18 luni si Maya - puricel mic mic :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mmamita

........ ca pe cand ii mancata ragaita spalata jucata una incep cu cealalta si pana termin cu a doua o iau iar de la capat cu prima :)))))), plus gatit, strans din casa etc in fiecare zi..ii beton!!! N-am fost asa solicitata in viata mea, n-am nici 5 minute pt mine, is ca in priza! Ajunsa insa in pragul disperarii mi-am dat seama ca ii si vina mea - mereu le fac pe toate ca no- io le fac cel mai bine, nu???
De vineri am fost in camping, am avut si acolo de alergat non-stop, n-am stat jos nici 5 min dar a fost fain ca am mai schimbat putin aerul, mai mergem cat de curand!

Ilincuta mea trece printr-o perioada f grea..si eu pe langa ea. O iubeste f mult pe Maya, o pupa, o ingrijeste, dar e fff geloasa, a devenit ff agresiva, striga, si mai nou refuza sa vina la mine. Ma simt f vinovata si ma doare sufletul cand o vad asa, dar imi spun ca pana la urma va fi fericita sa aiba cu cine sa se joace si mai tarziu cineva pe care sa se bazeze oricand in viata..si incerc sa petrec cat mai mult timp cu ea, doar ca e fff greu sa ma impart!

No si acum vin cu zen-ul (dupa ce v-am facut capul calendar cu vaicareli) - am zis ca trebuie neaparat sa fc ceva pt mine, nu mai am imp deloc si nu-mi placeee! - mi-am cumparat ghitara si am inceput sa invat! Muzica este si a fost mereu iubirea vietii mele si mi-am dorit inttdeauna sa cant la ghitara dar nush ce saracie am facut atatia ani! Asa ca de doua zile bag tare, treburile se mai rezolva si singure ca doar nu-s eu sclava nimanui, Maya mai poate trage si din suzeta o juma' de ora ca nu tre' sa stea tot cu tzatza-n gura si har Domnului subnutrita nu-i, Ilinca se poate juca si cu mama un pic, vasele mai pot astepta, etc etc! Sunt fff incantata si pun ffff multa pasiune, ii super!

No si cam asta ar fi..greu, greu, dar e incredibil de frumos sa ai familie, ma trezesc cu indianul meu si bulinele langa mine, toti inghesuiti de numa', dr e un sentiment de nedescris- iubesc asa de mult ca parca pic de pe picioare!!!! Ilinca e o dulce, vorbeste asa de mult si le amesteca si le boteaza pe toate de mori de ras, Maya zambeste cu gura pana la urechi cand ma vede, le adoooor!

Hai ca fug sa beau paharul cu otet de mere, cica ajuta la slabit, am inceput de ieri!;)

Andra, ma gandesc la tine!

Pup fetele dragi, revin!

Cori, mami de Ilinca - 18 luni si Maya - puricel mic mic :))

idem , am noroc de soacra-mea ca face de mancare ca altfel eram si asa mai am mom cand ma enerveaza la culme cea mare, dar stiu ca este lipsa atentiei si cauta orice sa ma faca sa o bag in seama..Cat despre doamna pasa si la mine e ceva horror , mi s-a desfacut cusatura de la epiziotomie (de la prima sarcina) si am un crater , lucru ce ma indeamna la abstinenta.

popici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Buna mamicilor!

Am lipsit tare mult de pe forum, deja o saptamana. Ultima oara cand am postat aici era chiar ziua in care Mihaita implinea o luna. N-am facut petrecere, nici poze n-am facut foarte multe in ziua aia ca n-a fost prea bine dispus. Azi implineste 5 saptamani, de asemenea a fost o zi grea. L-au suparat in mod deosebit gazele si chiar si azi noapte s-a trezit mai des si s-a tot scremut sa le dea afara.
Stiti ca de cand am venit cu el acasa tot sper sa isi faca un program si mereu cand a parut ca se aranjeaza cumva mi-am facut sperante ca "asta e". In realitate nu sunt 2 zile la fel, cel putin de cand au inceput sa vina musafirii la noi. Acum ca ramanem iar singuri poate se contureaza ceva dar nu-mi mai fac sperante. Noaptea in general se trezeste ca sa manance, rare exceptii cand trebuie sa stau cu el mai mult de jumate de ora. In rest ziua uneori doarme mai multe reprize bune, alteori abia atipeste cate 15 minute si e nervos. Cu colicii mie nu mi-e clar nici acum, uneori mi se pare ca plange din alte motive decat durere de burtica sau poate plange de suparare tot in legatura cu durerea de burtica, habar n-am. Ii dau Espumisan si Protectis, sincer mai sar peste el, deci cand apuc si cand imi amintesc.
I-a copt si lui vaccinul din manuta, a curs puroi, a ramas gaura, s-a facut coaja iar, mai dureaza un pic pana se termina cu el.
De alintat eu l-am alintat de la inceput "iubitul mic"(dupa un vis pe care l-am avut pe la sfarsitul sarcinii), "testosul"(asa ii ziceam si in sarcina in primul trimestru) si "broscuta"(mai precis varianta "boscuta"). Mai nou de cand vad ca se ingreuneaza si simt ca n-o sa mai pot sa-l car asa mult si usor am inceput sa-i spun "grasule" si "falcosule" desi ca impresie vizuala nu-i asa gras.
Am apucat sa citesc din urma doar pana la pagina 2 inclusiv din capitolul asta. Am profitat ca a reusit sa adoarma si el un pic(pus pe burta) si am zis sa apuc sa va zic si de noi cate ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BelissimaEva spune:

Ziua Buna dragelor,
Am venit de la vaccin si deocamdata este binisor. A plans putin dar s-a linistit imediat cum i-am dat san
Mi-a zis sa ii dau jumatate de supozitor paracetamol daca depaseste 38C si jum de novocalmin daca depaseste 39C( eu sper sa nu fie nevoie ca o sa o iau razna de frica) dar daca face doar 37.5-37.8 sa nu ii dau nimic .
M-a certat cand i-am zis ca nu am in casa paracetamol (huuuhh)?? dar si eu m-am tinut tare si i-am zis ca mai bine iau de la o farmacie non stop in caz de nevoie decat sa iau preventiv si nici macar nu stiu cum si in ce conditii se administreaza. Am cumparat azi anyway..
Era cam fornait si iarasi m-a cam certat cand i-am zis ca folosesc batista bebelusului o data la cateva zile ca cica ii irita mucoasa ! Sa ii pun cate o fiola de 5ml ser fiziologic pe zi si sa ii scot cu un servetel . Si Dorian are ganglion in spatele urechii dar micut.. inca nu mi-a zis de la ce ar fi si ce ar trebui sa fac sa treaca
Are 5,500kg ( a luat 2.500kg in 2 luni) si 62 centimetri ( a crescut 10cm) cica e lungan

Virgi, am cumparat azi de la Farmacia Tei pampersii de piscina si colac pentru gat la un pret multt mai mic decat in alte parti!
Am gasit si pe hiphip.ro chilotei refolosibili pt inot dar o sa ii cumpar dupa ce ii consuma pe astia de unica folosinta.
Virgi,Anitta,Onutza, mulmumim frumos pt complimentele pt puiul meu
Onutza, ai zis ca s-a spart caditza lui Tudorica! Daca vrei iti trimit cadita CAM si suportul pe care le-am luat pt Dorian pt ca sunt noi. Doar ca trebuie sa gasesc o cutie fff mare pt ele
Elena, felicitari pentru tzitzile mai productive de azi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Ms Eva, cand e cand nu lapte la donator, puiul creste, deci ii ajunge.
Am si eu o intrebare: cum masoara doctorii vostri lungimea bebeilor , a mea masoara doar capul si pieptul. Eu acasa tot m#259; chinui sa-l masor dar nu pot sa-i intind perfect piciorul.

Mergi la inceput