Hai Ned Dana!Bv Gabi Kimmy Aruba Tamys!(53)
Raspunsuri - Pagina 12
Carmen_80 spune:
Ioana, Doamne ajuta ca piersicuta ta sa fie bine si sa se faca mare si frumoasa!
Laura, si eu il ragai si noaptea. Am observat ca daca nu il tin in sus 10-15 min, il apuca sughitul. Si se stie ca sughitul si stranutul sunt o metoda de a elimina aerul din stomacel. Dc totusi sughite, il pun la san un pic sa traga niste laptic cald si ii trece.
Roxy, cum e cu piersicuta la domiciliu? V-ati imprietenit?
Noi suntem in parc, dupa o zi destul de agitata si colicoasa...
Mami de brotac Patrick Andrei
nascut la 38 sapt, pelviana
roxi25 spune:
ioana, multa sanatate si putere! sa va ajute lapticul sa creasca mare si s-o luati cat mai repede acasa!
roxypuy, ma bucur ca sunteti bine! la cate saptamani ai facut cezariana? ai facut cumva si dexametazona?
eu am fost azi la control si bebele are 2,9 kg la 37 saptamani, a ramas in pozitie pelviana, ma duc luni sa fac un test non stres; cezariana e programata pt vinerea viitoare, pe 3 august
36+
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dianami Am uitat sa va spun ca dupa nastere o sa va cada parul, rau de tot . Puteti sa incepeti de acum sa luati un complex de B-uri sau niste drojdie de bere, macar sa creasca repede la loc. |
cum se ia drojdia aia?
si ce complex de B uri recomanzi?
freedelia dar chiar ca au venit toate pe capul vostru
roxypui ai un tonus f optimist
laura eu noaptea nu il ragai
andrreea dintre optionale pana la un an nu fac decat rotarixul;
ramonavlas eu nu il cantaresc si nu am de gand sa o fac; odata pe luna cand mergem la control la pediatra si prima data ajungem acolo pe 1 august cand face 2 sapt jumate.
ioana3110 bine ca a venit colostru
Porumbita spune:
azi am fost sa scot firele insa din 7 doar 4 a scos ca 3 tr sa le mai las vreo 5 zile - s-a deschis minunea de cezariana un pic (doc zice ca doar la suprafata insa si sa nu imi fac griji)
in afara de betadina si pudra cu baneocin aveti idee ce as putea sa mai dau pe acolo sa se inchida mai repede?
ms maria si dianami
am depus actele de alocatie; intradevar pt plata in cont iti trebuie si un extras de la banca
pt indemnizatie am inteles ca pot depune actele doar dupa ce se termina cele 42 de zile obligatorii de concediu (si ca tot atunci faci si optinea pt ca stai acasa, un an sau doi)
niccostea spune:
Fetelor, eu reusesc cu greu sa tin pasul cu voi dpdv al cititului, daramite sa mai apuc sa mai si scriu.
Felicitari proaspetelor mamici si pentru cele care se pregatesc. Incet-incet vad ca se scurteaza lista cu gravidute.
Noi am dat din puseu de crestere in colici si vreo saptamana am avut program de stat trezi si plangaciosi cate 6-7 ore dimineata si inca atatea dupa-amiaza (pauza de somn 3-4 ore la pranz). De marti ii dau Infacol si am inceput cat de cat sa avem si noi o viata 'normala': sta treaz cate 2-3 ore, apoi doarme 3-4 ore sau mai mult.
Am o gramada de intrebari, scuze daca unele sunt idioate sau deja s-au discutat:
- ar trebui sa-l trezesc cand doarme mai mult de 3-4 ore? de luat in greutate ia (pe cantarul nostru are deja 4600 gr, vedem sambata cat a luat intr-o saptamana), iar cand se trezeste e fometos de ne stie tot cartierul, dar are si momente cand doarme 6 ore fara sa se trezeasca (mai ales noaptea).
- cele care alaptati exclusiv - cum faceti cu biberonul? Dr pediatru mi-a recomandat sa-i dau si ceai, insa noi nu stim sa sugem din biberon ca am uitat cum era in maternitate, asa ca ii dau deocamdata cu pipeta de la Infacol - dar e chinuitor si pentru el si pentru mine. Tre' sa fac ceva anume ca sa-l 'invat' sa suga din biberon? sau mai bine continuu asa, cu pipeta pana mai incolo?
- cum faceti cu scosul afara? Noi avem aproape 2 saptamani, dar cu vantul asta iesim cate 10 - 15 min max in fiecare zi (si stam la curte, si asa un dor imi e sa stau sub cires ). Chiar se pot imbolnavi mai usor daca ii scoatem afara cand bate vantul, sau sunt eu paranoica? Abia astept sa-l iau in wrap si sa mergem la plimbare, in oras, la terasa, la cumparaturi... dar deocamdata am senzatia ca s-ar sparge daca as face asta
Uff, mai aveam o gramada de intrebari, dar neuronul mamos e in concediu .
Mami fericita de Stefan
MTHFR - A1298C heterozigot
Biribu spune:
Diana si tu cu Dukan ? cam asa ceva fac si eu, adaptat, maninc si fructe si legume insa, deci practic un regim sanatos asa
cu hormonii si acneea bebeilor nush ce sa zic, ca erau expusi la hormoni in uter si nu au iesit cu acnee... eu am taiat absolut toate lactatele de pe lista si vad ca a inceput sa dispara uritzenia de eruptie. cred ca-l si minca saracutul ca se tot freca pe fata.
si asa, esti creatza ?
despre rigiit noaptea - numai daca mi se pare ca are vreun discomfort, al meu insa in general papa si adorme la loc.
Andreea eu fac toate vaccinurile - adica bebe, absolut, aici sunt mult mai multe obligatorii si le fac pe toate. plus antigripalul in fiecare an.
Nic poti iesi linistita afara - copiii nu racesc de la vint/curent/frig, ci "racesc" cind contacteaza o viroza.
Nu trebuie sa-l trezesti daca nu are icter - deci nu e somnolent din cauza asta, si daca ia bine in greutate.
Cu biberonul - copiii alaptati exclusiv nu au nevoie de nimic decit laptic de mama, deci eu nu as da ceai - ii umplii burtica de apa, fara nici un beneficiu caloric. Insa daca vrei pur si simplu sa-l obisnuiesti cu bibe, eu zic sa te mulgi un pic si sa-i dai laptic. al meu accepta asa, am niste biberoane cu tetina f f moale, cika imita sinul.
ideea e ca daca nu se obisnuiesc si cu tetina mai tirziu s-ar putea sa nu accepte, eu am patit asa, nu le-am dat bibe la inceput si m-am chinuit f tare apoi, cind trebuia sa ma intorc la slujba, pina am gasit un tip de tetina pe care l-au vrut. pina pe la 4 saptamini ar trebui introdus si apoi cam de 2 ori pe saptamina dat bibe, sa nu uite.
Porumbita abia acum am vazut PM-ul tau. uff, trage-ma de mineca alta data, ca eu in general nu ma loghez, doar scriu mesajul direct. pup, sper ca esti mai bine
Delia voi cum sunteti?
ramonavlas spune:
Neata! Dau cafea sau mai bine un ceai?
Cum a trecut noaptea? Au dormit bebelusii?
Cele care alaptati, mancati fructe?
ali24 spune:
buna dimi.
ramona mersi.eu accept ceaiul.
eu am inceput sa mananc si fructe.cel mai mult pepene rosu .aseara am mancat ca sparta nu m am mai putut opri si vad ca nu a dormit bebe mai rau ca altadata.
nico eu l am scos afara si pe vant si pe ploaie.stam altadata si 2 3 ore si doarme in carut.eu as fi asa bucuroasa daca ar dormi 6 ore legate ca sigur nu l as trezi.si mai ales ca zici ca sta atatea ore treaz peste zi.
Porumbita spune:
citat din mesajul lui Biribu Porumbita abia acum am vazut PM-ul tau. uff, trage-ma de mineca alta data, ca eu in general nu ma loghez, doar scriu mesajul direct. pup, sper ca esti mai bine |
nu prea
de ieri /alataieri iar nu pot sta in fund mai mult de 15 min odata ca incepe sa ma jeneze nemernicul de hemoroid...
il urac de a dreptul...
am toata colectia de creme /supozitoare
constipata nu sunt
il urascccccc
Porumbita spune:
citat din mesajul lui ramonavlas Neata! Dau cafea sau mai bine un ceai? Cum a trecut noaptea? Au dormit bebelusii? Cele care alaptati, mancati fructe? Mami fericita de Raisa - 01.08.2010 si Riana - 17.07.2012 |
ness
eu beau o ceasca de ness cu lapte si miere
exceptand primele 20-23 de sapt si in sarcina am baut la fel
dc nu am ness beau cafea, dar tot cu miere
asa beau de vreo 4 ani