Hai Ned Dana!Bv Gabi Kimmy Aruba Tamys!(53)
Raspunsuri - Pagina 13
ramonavlas spune:
Si Riana ar dormi mai mult de 4 ore legate insa o trezesc sa ii dau tzitzi sa nu se deshidrateze. Pe la 3 saptamani o sa ii scot masa de noapte, cel putin asa am facut la Raisa.
Maine o sarbatorim pe Raisa asa ca Riana va participa la primul ei party.
De saptamana viitoare, vreau sa introduc si eu pepenele rosu. Sper sa nu isi schimbe programul din cauza asta!
ramonavlas spune:
Porumbita, eu beau cafea f ocazional, nu imi place ( in schimb, merge tigara:(), dar atunci cand beau, sigur ca ca miere. Zahar alb la nimic nu folosim.
Porumbita spune:
Citat: |
- ar trebui sa-l trezesc cand doarme mai mult de 3-4 ore? de luat in greutate ia (pe cantarul nostru are deja 4600 gr, vedem sambata cat a luat intr-o saptamana), iar cand se trezeste e fometos de ne stie tot cartierul, dar are si momente cand doarme 6 ore fara sa se trezeasca (mai ales noaptea). |
dc nu are icter eu l as lasa sa doarma cat vrea
- cele care alaptati exclusiv - cum faceti cu biberonul? Dr pediatru mi-a recomandat sa-i dau si ceai, insa noi nu stim sa sugem din biberon ca am uitat cum era in maternitate, asa ca ii dau deocamdata cu pipeta de la Infacol - dar e chinuitor si pentru el si pentru mine. Tre' sa fac ceva anume ca sa-l 'invat' sa suga din biberon? sau mai bine continuu asa, cu pipeta pa mai incolo? |
dc e alaptat exclusiv de ce sa ii dai ceai? ii umbli stomacul degeaba.
ceaiul il bei tu;
eu i am dat ieri prima data biberon cu lapte matern (de fapt mama - cat am fost la fire) si o sa fac cum zice Biribu, in medie de 2 ori/sapt biberon cu lapte matern dat de altcineva nu de mine sa se obisnuiasca si cu asta
- cum faceti cu scosul afara? Noi avem aproape 2 saptamani, dar cu vantul asta iesim cate 10 - 15 min max in fiecare zi (si stam la curte, si asa un dor imi e sa stau sub cires ). Chiar se pot imbolnavi mai usor daca ii scoatem afara cand bate vantul, sau sunt eu paranoica? Abia astept sa-l iau in wrap si sa mergem la plimbare, in oras, la terasa, la cumparaturi... dar deocamdata am senzatia ca s-ar sparge daca as face asta |
complicat ca e fff cald...
dim la prima ora nu il putem scoate ca se trezeste piciul de 3.5 ani si tr sa fim acasa, sa il pregatim de gradinita, sa vada si pe mama si pe tata ca si asa e "grea" tranzitia de la copil unic la copil cu frate
seara la fel, tinem cont tot de prg celui mare care la 9 tr sa fie la dus
asa ca bb sta cu orele da pe balcon, noroc ca balconul e retras si in fata niste copaci cu coroane imense care fac umbra
Porumbita spune:
ramonavlas dar nu e ffff mica sa scoti din mesele de noapte? mie asa mi se pare ....
nycosia spune:
neata fetelor!
noi dormim ziua si noaptea ne trezim la 1/30 -2ore si vrem sa stam treji, sa povestim.....
Eu daca il pun la ragait noaptea se trezeste si o luam de la capat....
Am folosit si eu infacol dar ma enervam noaptea ca obosita nu vedeam semnul ala de la pipeta si bebe ma da afara...asa ca am ales sab simplex si il pun in laptic si gata sunt sigura ca inghite tot!
A pus cineva infacol in lapte? Alternativ mai dau si Bonnisan !
Ati inceput sa dati bebeilor vigantol si calciu?
Dianami spune:
'Neata!
Andrrreea, eu fac toate vaccinurile obligatorii, dintre cele optionale am ales doar vaccinul pt. pneumococ.
Vedeti ca pe lista de vaccinuri gratuite este Infanrix, sa nu il cumparati ca n-are rost, faceti altceva cu banii.
Ali, bubele vor trece. Cele galbui sunt cu sebum.
Pt. copiii invitati la botez merg baloanele, eventual poti lua o animatoare care sa-i picteze pe fata, sa le modeleze baloane lungi, etc. Daca se pricepe ii tine ocupati si se vor distra .
Cruciulitele se dau fiecarui invitat, le poti cumpara de pe net (sunt magazine online care fac si invitatii si marturii si tot ce vrei) ori de la pangarul bisericii unde faceti botezul (unde sunt mult mai ieftine).
Porumbita, eu iau drojdie cruda (nu praf), ca o boaba de mazare, o inghit cu apa. Poti sa iei si pastile, una pe zi.
La operatie ai grija sa tii locul uscat si sa incerci sa tii marginile plagii lipite, le prinzi cu putin leucoplast.
Eu am avut 21, le-a scos pe toate odata desi la unul din ele nu se prinsese pielea. Am stat cu burta goala, la aer si am adunat pielea acolo (cu leucoplast de hartie ), s-a prins perfect in 2 zile.
Nicoleta, ti-a zis Biri ce si cum. Lasa ceaiul ca nu e bun si scoate bebelul afara, profita de curte si de aer . Daca esti bine puteti pleca unde vreti, doar sa nu fie locuri prea aglomerate. Nu se sparge .
Biri, pai cica ies hormonii mamei din copil si de-aia apare acneea, dupa 10-20 zile de la nastere, cam odata cu criza genitala (daca o fac).
Eu nu mananc decat iaurt cu tarate de ovaz, poate mai incerc si niste branza dulce. Alte lactate nu-mi trebuie acum.
Parul vad ca e la fel azi, sa vad dupa ce-l spal. Nu e cret, are niste bucle mari si largi, ciufulite un pic. Cred ca daca il mai scurtez un pic se vor forma mai bine. Dar n-am curaj .
Ma duc sa le dau copiilor sa pape si apoi nani de pranz. Ei vor sa mearga la tara, cred ca-i trimit maine pt. cateva zile, luni am controlul de 6 saptamani si n-am cu cine sa-i las.
Azi trebuie sa profit de ultima zi de lauzie, de maine nu mai am nicio scuza daca ma apuca toanele .
ramonavlas spune:
citat din mesajul lui Porumbita ramonavlas dar nu e ffff mica sa scoti din mesele de noapte? mie asa mi se pare .... |
Are doar o masa peste noapte, si aia pt ca o trezesc eu. la Raisa asa am facut. Acum, vedem noi.
nycosia spune:
ramonavlas ce bebita cuminte ai...al meu trezeste tot cartierul daca nu mananca la 2 ore!
si cu glicerina boraxata cum procedati...mi-a spus medicul de fam sa ma dau pe sani inainte de fiecare alaptare...dar tot are limbuta alba!
boraxul cica e toxic si se prefera glicerina cu stamicin...
ZIZOU spune:
Maria, multumesc de raspuns.
De 10 minute bebelusa mea ma bumbaceste pe interior de parca sunt sacul ei de box. E din ce in ce mai dureros!
35+
AMR 4 saptamani