Hai Ned Dana!Bv Gabi Kimmy Aruba Tamys!(53)
Raspunsuri - Pagina 10
Laura32 spune:
Da Ali , beau cafea , primele 2 sapt am baut fara cofeina , apoi amestecata si cu cafea normala si acum la 3 sapt beau cafea cu cofeina , foarte putin , o cescuta miiica, toata ziua ma linceoresc in ea
Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)
ZIZOU spune:
Fetele, lamuriti-ma si pe mine cu actele pentru alocatie si apoi pentru indemnizatie. Care, cum, unde, cand?
35+
AMR 4 saptamani
Carmen_80 spune:
Hello mamici si burtici!
Dana, merci de pont. Am observat si eu ca dc il diluez, cere de mancare mai repede. Nu stiu cum sa fac. De cand il diluez, face kk zilnic dar cere mai des. Cea mai buna varianta ar fi ca macar noaptea sa-l fac cum scrie pe cutie.
Azi noapte a adormit dupa baie, a mai luat o gustare la 23.45, apoi somn pana la 2. Cand ne-am schimbat, am papat 2 sani si 60 ml de lapte nediluat, am adormit pe la 3 iar, si am dormit amandoi pana la 6.30. Dar pana la ora asta iar n-a facut kk... :(
Eu mucisorii ii scot cu o compresa. Pun 2 picaturi de ser fiziologic, stranuta, si apoi ii trag cu compresa.
Mami de brotac Patrick Andrei
nascut la 38 sapt, pelviana
Daconst spune:
Am aparut si eu in zona...nu am nascut,din pacate.
Bb vine el de ziua lui,se pare.
Sa nu va spun ca iar am avut o alarma falsa si n-am drmit toata noaptea.Aveam ceva dureri de burta care ma lasau si ma luau...am zis,gata sunt contractii.Stau in pat si numar...erau aproape regulate.Apoi m-a luat foamea...am mancat si am adormit.Deci clar nu au fost contractii daca am putut dormi.Acum sunt rupta de somn.Noroc ca a plecat fi-miu de acasa la un strand cu vecina si asa ma culc si eu.
Carmen,nu vrei sa incerci alt lapte?Ca se poate sa nu-i priasca asta si asa reactioneaza el.Intreaba fetele pe aici,care sunt multumite,ce firma iti recomanda.Eu asa as face pina la urma...decit sa stea constipat,saracutul.
Laura,eu zic ca o sa intru...daca nu ma loveste depresia ca la primul copil.Ca atunci eram varza si cu somnul si cu nervii intinsi.
Hai ca revin,dupa somnul de amiaza.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
39+ sapt
roxypuy spune:
tadaaa!!! i am alive!!!! sorry k n-am apucat sa scriu mai dvrm dar nu prea am avut timp (cine stie cunoaste )
povestea noastra - am plecat vineri la spital plina de optimism aveam ceza la ora 15 dar au fost niste urgente nasoale cun gemeni 33 sapt, prematuri etc si am intrat abia pe la 18 si ceva. operatia a fost floare la ureche, nu am avut nici un stres. la 18.45 s-a nascut minunea mea, mi-au dat-o pe piept a fost chiar fun in sala de op pt k dr neonato i-a cantat tot timpul "ai se eu ti pego" a asistat si mami mea la nastere k sotzulache a zis k el vrea sa o vada roz drect mi-au adus-o la ati si am pus-o la piept, colostrul a venit imediat. sambata dimi eram deja in rezerva...si a inceput ziua de cosmar cea mai groaznica zi a mea de pana acum am avut niste dureri fetelor...nu pot sa va exprim in cuvinte am stat pe calmante tt ziua, mi se facea rau de cate ori incerca mama sa ma duca la toaleta, am sunat alarma de cateva ori k nu imi reveneam am tras cateva ture de plans...infioratoare zi!
dar sa trecem la partea frumoasa - am tinut-o pe bebelina cu mine mai tot timpul, doar noaptea le-o dadeam la acvariu k sa ma pot odihni, ziua oricum statea mama cu mine in rezerva si ma ajuta cu ea. am alaptat-o mai cu chinuri asa k se agita f tare cd o pun la san, pana se mufeaza k lumea (traiasca protectiile de silicon si cine le- inventat k fara ele nu reuseam ), noaptea ii mai dadeau ei formula. duminik deja mi-a venit laptele la greu, galben si gras am baut la greu lichide si ceai de lactatie. de luni dimi am inceput sa ma mulg k imi explodau sanii, mi-au interzis sa mai beau ceai de lactatie si mi-au zis tb sa ma limitez si la cant de lichide k fac furia laptelui
ei bine, luni la pranz eram deja aks, buni s-a instalat la noi, vine seara de la serv si ne ajuta la baitza, face treaba, cand pleaca ea la serv vine bunelu si sta cu noi pana vine tati si tot asa nu ma lasa sa fac nimik, doar sa ma ocup de bebelina si sa ma odihnesc luni a fost cam nashpa cu alaptatul k nu erau ok protectiile pe care mi le luasem eu si nu a vrut sa suga neam lacrimi, stres, muls la greu...dar marti mi-am luat protectii la fel k in maternit si gata acum alaptez la greu, ma si mulg si stochez k mi se intaresc sanii, o las sa doarma cat vrea, sta la san cam cate o ora si la unele mese cd cere ii mai dau si supliment din ce mulg. noaptea se trezeste cam de 2 ori maxim azi vreau sa o cantaresc sa vad cum stam.
operatia ma mai doare, ma cam balonez, desi am scaun zilnic...in fine, ma pun eu pe picioare deja sunt mult mai fresh, azi am primele ore de stat singura cu bebelina
FELICITARI TUTUROR MAMICILOR APARUTE INTRE TIMP!!! SA VA TRAIASCA PIERSICUTZELE, SA FIE SANATOASE SI SA CREASCA MARI!!!
MULT CURAJ SI BAFTA CELOR CARE URMEAZA!!!
freedelia spune:
Fetelor, nu am mai intrat, pentru ca m-am imbolnavit si eu, intrw timp Jodie s-a facut bine dar Jane a dezvoltat o sinuzita si este de cateva zile extrem de nervoasa, plangacioasa, nu mananca, vrea sa suga non stop, sta numai calare pe mine, foartw foarte greu.
Si pentru ca o nenorocire nu vine niciodata singura, Coleman a trebuit sa plece intr-o delegatie ieri, pana vineri seara, iar ieri a fost apogeul plangacioseniei lui Jane si al racelii mele, asa ca o zi crunta, si a coincis cu puseul de crestere si mesele din ora in ora ale lui Jeff.
Iar azi dimineata m-a sunat Coleman sa imi spuna ca l-a lovit o masina aseara si a petrecut toata noaptea in spital, are tibia ruptaaproape de genunchi, iar acum asteapta sa fie evacuat inapoinla Shanghai unde trebuie sa fie operat, sa ii puna suruburi
Asa ca e ceva de groaza, ma rog doar sa nu se imbolnaveasca si Jeff si sa ajung cu el in spital...
Va pup!
Biribu spune:
buna fetele!
Doamne Delia, sanatate multa, de groaza ce povestesti acolo Sper ca macar bebe mic sa fie ok, oricum il protejeaza lapticul tau.
Roxi bravos, imi place ca esti deja mamica cu experienta si merge alaptatul bine
Dana nasti ?
Gabi??
sa va las niste din astea poate poate
Bea felicitari pui ca nu apucasem sa zic
Diana pai umblam pe la camp cu ai mari, dus adus, apoi plimbare cu bebe mic, apoi ceva shopping, in weekend am fost la plaja, lui Zack nu prea i-a placut ca era destul de vintos. seara parc cu totii, suntem in permanenta miscare copilul asta o sa creada ca asa trebuie sa te tot duci undeva Apropo, am mai intrebat, ai dat cu ceva la bubitze? ca si al meu e bubos rau pe fata si ma oftic rau. pediatra mea a zis sa elimin complet laptele din alimentatia mea, incerc dar greu ca eu mai mult brinza/iaurt maninc vara, cu salata etc.
pup gasca ca plinge sefu
Biribu spune:
scuze ca neuronul e lehuz, uitasem
Kimmy felicitari pt grasana!!!! deci era mica mica si te-au speriat degeaba...
Sa traiasca sa fie sanatoasa si norocoasa
maria0408 spune:
Delia multa sanatate si tie si sotului tau, tinem pumnii sa nu se imbolnaveasca si micutul Jeff. Nu ai pe nimeni sa te ajute?
Roxy bine ai revenit, vad acolo o bebelina cuminte care doarme si mananca si o mami optimista. Sa o tineti tot asa.
Dana leu ai vrut, acuma leu ai si iti spun ca sunt tare caposi.
Ali marturiile sunt mici cadouri pe care parintii le ofera invitatilor la restaurant : cutiute sau saculeti cu bomboane, bomboniere, figurine din cristal, marturii bazate pe elemente naturale, lumanarele, mini obiecte decorativ sau cruciulite. Fiind botez, eu optez clar pentru cruciulite.La noi spectacolul tinut de ursitoare dureaza in jur de o ora, iar la cele la care am asistat eu, copii au fost tare incantati. Daca ai mai multi copii,in functie de varsta lor, poate inceci niste aranjamente cu multe baloane sau aduci pe cineva sa ii picteze sau un clovn etc.
Mami de doi leuti - Ana si 36+ Silviu
maria0408 spune:
Zizou alocatia se calculeaza astfel:
- pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani se calculeaza 0,4 x ISR, rezulta o alocatie pentru copii in valoare de 200 lei/luna.
- pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, se calculeaza cu formula 0,084 x ISR, adica tot 42 de lei
Acte sunt necesare:
- cerere tip;
- certificat de nastere al copilului nou-n#259;scut in original si copie;
- buletin (carte) de identitate pentru unul dintre p#259;rin#355;i (cel care solicita sa fie titularul alocatiei) in original si copie;
- dosar incopciat.
Actele de mai sus se depun la consiliile locale comunale, orasenesti, municipale sau ale sectoarelor municipiului Bucuresti, unde au domiciliul sau resedinta, dupa caz, reprezentantii legali.
Cererile se aproba, dupa caz, de catre directorul directiei generale judetene de munca si protectie sociala; dupa aprobare, documentele care atesta dreptul la incasarea alocatiei de stat pentru copii se transmit titlurilor prin institutiile abilitate.
Plata se realizeaza prin mandat postal, cont curent personal sau cont de card. Eu as opta pentru plata prin card este cea mai comoda.
Mami de doi leuti - Ana si 36+ Silviu