Meciul politic
Raspunsuri - Pagina 11
inbox spune:
Ingrid, ca sa termin de explicat, daca te opreai la mesajul cu linkul catre youtube, poate daca puneai o fata zambitoare sau parafrazai din mesajul care spunea ceva de venin, as fi inteles ca este vorba de o gluma, nu genul meu de glume, dar intelegeam... Am vazut intai o parte din filmulet, apoi m-am dus in urma ca nu pricepeam ce este cu el ca sa ma lamuresc definitiv cand am citit al doilea mesaj, ala cu vorbe si explicatii.
Da, s-a cerut un link si ai pus unul, este OK...dar ne-ai si explicat, ca nu cumva sa intelegem altceva din acel link.
Deceneus spune:
Codruta ameninta, dar termenul de numire a sefului DNA nu a expirat.
www.mediafax.ro/social/in-lipsa-unei-propuneri-ministeriale-kovesi-urmeaza-sa-i-prelungeasca-delegarea-lui-morar-la-dna-9917068" target="_blank">Īn lipsa unei propuneri ministeriale, Kovesi urmeaza sa-i prelungeasca delegarea lui Morar la DNA
Citat: |
Procurorul general al Romāniei, Codruta Kovesi, urmeaza sa-i prelungeasca cu īnca sase luni delegarea lui Daniel Morar īn functia de sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), īntrucāt mandatul acestuia expira īn 12 august, iar ministrul Justitiei, Titus Corlatean, nu a facut nicio propunere. Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, declara, īn 19 iulie, ca numirea procurorului sef al DNA trebuie facuta īntr-o perioada de calm, de pace, vremurile sunt "prea fierbinti", iar orice propunere avansata acum va produce scandal, va fi contestata. "Nu am dorit sa fac propuneri pentru o pozitie importanta. Nu doresc sa amestec justitia cu turbulentele politice. Trebuie sa avem un climat de pace atunci cānd discutam (propunerea de numire -n.r.). Orice vom face va fi scandal, va fi contestat", a sustinut Titus Corlatean, adaugānd ca institutia DNA conteaza, iar cine va fi numit trebuie sa raspunda criteriilor legale. Īn 12 august, delegarea pentru sase luni a lui Daniel Morar la conducerea DNA expira, īnsa, potrivit legii, aceasta poate fi prelungita. Pe de alta parte, Codruta Kovesi a punctat faptul ca sunt si alte functii vacante la nivelul conducerii Ministerului Public, pentru care nu a facut propuneri de numiri, apreciind ca viitorul procuror general al Romāniei trebuie "sa-si faca echipa, sa-si aleaga oamenii", īntrucāt este extrem de importanta colaborarea. Mandatul Codrutei Kovesi - care a detinut doua mandate succesive de trei ani ca procuror general al Romāniei - expira īn 2 octombrie. Kovesi a aratat ca este vacant postul de prim-adjunct al procurorului general, adica a doua pozitie dupa cea de sef al Ministerului Public. De asemenea, sunt vacante functiile de adjuncti ai procurorului sef al DNA, de sef de Sectie Urmarire penala si criminalistica din Parchetul Īnaltei Curti de Casatie si Justitie, precum si alte pozitii de sefi. Ministrul Justitiei este cel care face propuneri pentru functiile de procuror general, procuror sef al DNA, pentru adjuncti ai acestora, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) urmānd a-si da avizul, dupa care presedintele tarii este cel care face numirile. Raportul Comisiei Europene (CE) privind progresele realizate de Romānia īn cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, dat publicitatii miercuri la Bruxelles, noteaza ca "viitoarele numiri īn functie a noului procuror general si a procurorului sef al DNA vor fi indicatori esentiali privind caracterul durabil al reformei". "Viitoarele numiri īn posturile de procuror general, procuror sef al DNA si īn alte posturi importante īn cadrul parchetelor reprezinta o oportunitate de a demonstra ca factorii de decizie politici si din sistemul judiciar sprijina pe deplin instrumentarea stricta si independenta a cazurilor de coruptie. Acest lucru impune un proces transparent si obiectiv de numire īn functie, conform cadrului legal existent, prin organizarea unui concurs deschis cu criterii clare, care sa vizeze cei mai buni candidati posibili pentru aceste functii de conducere", recomanda CE. Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, i-a invitat oficial, īn 18 iulie, pe toti procurorii care īndeplinesc criteriile pentru a ocupa postul de procuror general si sef al DNA sa īsi depuna candidatura īn acest sens la minister, adaugānd ca au fost "presiuni si atacuri" pentru a avansa propuneri dorite de Traian Basescu. "Lansez īn mod public aceasta invitatie pentru ca toti procurorii, raspunzānd acestor criterii si exigente īnalte, sa prezinte la Ministerul Justitiei candidatura si proiectul de management profesional care sa poata fi evaluate de ministrul Justitiei īnainte de a lua o decizie privind nominalizarea. Au existat īn aceste saptamāni, exista si cu siguranta vor mai exista foarte multe atacuri, presiuni, provocari si manipulari care sa ma forteze sa fac propunerile dorite de Traian Basescu. Reafirm ca voi respecta criteriile si procedura legala", a spus Corlatean, la sediul Guvernului. Potrivit demnitarului, viitorii candidati trebuie sa īndeplineasca criteriile de integritate, independenta si profesionalism si sa prezinte si un proiect de management profesional. |
AdiS spune:
citat din mesajul lui Deceneus Codruta ameninta, dar termenul de numire a sefului DNA nu a expirat. |
Aiurea. Am citit si nu, NU mi s-a parut ca ameninta.
Este ceea ce trebuie sa faca o persoana responsabila cand stie ca se apropie deadline-uri fara workaround. Sa previna superiorii, cei ce trebuie sa ia decizii pentru ca acestia sunt ocupati cu altceva.
La joburi normale asta se cheama sa fi pro-activ: sa nu ajungi sa te gandesti dupa ce se intampla ceva, ci inainte. Sa pui pe lista adresata managerului toate riscurile, avantajele, dezavantajele etc. pentru ca acesta sa aiba cat mai mult einformatii /corecte/realiste/ si sa ia cea mai buna decizie.
b.nica spune:
Dragi useri DC, aici, pe subiectul deschis de mine, va rog pe toti, indiferent de afinitatile politice declarate sau nu, sa aveti un moment al adevarului!
Fac acest apel eu pt. ca nu sunt membra in niciun partid si nici afinitati partinice clare nu am!
Suntem o colectivitate pe care ne uneste un singur lucru : copiii nostri!
Pana la copii! Cred ca asta este deviza tuturor mamelor de aici!
Ce viitor le oferim?
Aici ma opresc!
De aici aveti cuvantul doamnele mele. Cum vedeti viitorul copiilor vostri in conditiile oferite de partidele care sunt/au fost/vor fi la putere?
Arunc manusa tuturor userilor care si-au exprimat inclinatia politica, adica cei cu remarcabila constiinta pt. ca au declarat sincer ce partid apreciaza si care au afinitati pt.: PSD, PNL, PDL, PPDD, sunt convinsa ca nimeni nu are dubii privind interesele PC, sau UNPR ca sa nu fie luati in discutie si dealtfel nu cred ca cineva pe aici le-a sustinut cauza(poate Deceneus? Nu pot sa cred!)!
Ideea este ca poate asa ne gasim un drum de urmat CA SA NE FIE BINE NOUA SI FAMILIILOR NOASTRE!
Nu asta vreti si voi?
eumada spune:
Ce manusa,Bnica,ca daca nu esti(la general vorbind) probase si Pdl nu are sens sa postezi?
Nu se discuta se da la cap si se ridica osanale...ce e mai bun pentru copiii nostri?Basescu si regimul lui,or sa-ti raspunda trei sefrturi din useri.
Eu voi spune ca nu,dar oferta nu exista.E doar vesnic aceeasi marie cu alta palarie....
Asa ca decat sa vad ca intr-o pagina sunt aduse ode...mai bine imi vad de treaba mea...
Lali spune:
Eumada, b.nica din cate stiu eu nu e pro Base, ci a avut o evolutie a postarilor care mie mi-a dovedit ca efectiv isi formeaza parerea dupa ceea ce se intampla. Nu cred ca i-a ramas cineva necriticat in ultima vreme. Si asa sunt multi pe aici.
Dar pentru USL orice postare in contradictoriu cu actiunile lui Ponta sau Antonescu este catalogata direct proBasescu.
Este o tactica gresita, pentru ca multi nehotarati pot fi atrasi intr-o tabara sau alta pana la alegeri si posteaza tocmai pentru a se lamuri.
Eu habar nu am pe cine voi vota la parlamentare, iar la prezidentiale Crinul nu-mi place si am scris-o demult (desi l-am votat in primul tur in 2008, de atunci insa m-am lamurit), MRU nu m-a convins, cu orice propunere a PSD-ului sigur nu votez asa ca mai e timp ....
Edit: La locale am votat o combinatie de partide, in functie de oameni.
b.nica spune:
Eumada, am sa-ti demonstrez ce gandesc: cei mai buni prieteni ai nostri au fost dur afectati de Basescu!
A fost nedrept ceea ce li s-a intamplat!Am fost alaturi de ei!
Am suferit alaturi de ei!L-am urat pe Basescu!Sincera sa fiu niciuna nu cred ca are motive mai serioase sa-l urati pe Basesscu cum am eu!
Eu personal il urasc pt. ca sustine proiectul de la Rosia Montana!
Insa in conditiile actuale oponentii lui Basescu sunt cu mult mai periculosi!Cand ne-am dat seama ca se poate si mai rau ne-am speriat cu adevarat!
Stiti cum se spune? Totdeauna se poate...si mai rau!
Aici a fost joint-ul care a trebuit sa-l avem in vedere in optiunea si decizia politica!
Edit.Astept un raspuns si de la Marius care desi vedeti ca dezavueaza proiectul Rosia Montana, el totusi il sustine pe Basescu.Oare de ce?
b.nica spune:
citat din mesajul lui eumada Ce manusa,Bnica,ca daca nu esti(la general vorbind) probase si Pdl nu are sens sa postezi? Nu se discuta se da la cap si se ridica osanale...ce e mai bun pentru copiii nostri?Basescu si regimul lui,or sa-ti raspunda trei sefrturi din useri. Eu voi spune ca nu,dar oferta nu exista.E doar vesnic aceeasi marie cu alta palarie.... Asa ca decat sa vad ca intr-o pagina sunt aduse ode...mai bine imi vad de treaba mea... Madalina Copiii gasesc de toate īn nimic. Adultii, nimic īn toate." |
Poti sa traduci?
olympia spune:
Ca tot ai adus vorba de Rosia, Bnica , l-am auzit pe Peter Ekstein Kovacs, zicand ca o respecta mult pe Rovana Plumb ca n-are de gand sa dea drumul la cianuri. Sper ca asa sa fie!