CRESA...?
Raspunsuri - Pagina 3
LoraG76 spune:
Oana, inscrieri la cresa se fac in tot timpul anului, nu doar primavara. Eu am dus-o pe cea mica din februarie. Pana acum a racit de 2 ori, insa si-a revenit f.f. repede, a lipsit o singura zi si s-a adaptat imediat, merge cu placere acolo, are 1 an si aproape 11 luni, deja stie cum ii cheama pe copii si dimineata e nerabdatoare sa ajunga la ei. Multa bafta si voua!
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
nicavica spune:
Oana,
eu sunt mamica unui strumf de 4.1 ani cu trisomie 21(specific asta,ca sa intelegi ca si puiul meu are niste nevoi asemanatoare cu ale baietelului tau).Stiu ca despre Sd se stie ca-i un copil retardat...etc, o fi dar la altii,la noi stam prost la limbaj...in rest ,e un copil ca oricare altul...Am facut aceasta paranteza ca sa stii de la cine primesti o sugestie...
Baietelul meu a mers la cresa de la 2 ani pana la 3.3ani.L-am inscris in timpul verii si in 2 sapt a inceput cresa...L-am inscris tot la sugestia Dr NPI,care-l are in evidenta de la 5 luni...si stie cam de ce fel de stimulare are nevoie:colectivitatea. Si Histamina are dreptate,din punct de vedere al imunizarii agresive...mi s-a imbolnavit des si destul de nasol-astea au fost aspectele negative,cele pozitive au fost multe,inclusiv olita,faptul ca a invatat sa manance orice-era mofturos-,socializarea,ascultarea altor adulti decat parintii,adormitul singur in patut(al meu dormea leganat pe picioare pana la cresa)...Din experienta mea de mama"speciala" iti spun doar atat:nici o terapie si nici un adult nu va reusi sa-l faca pe puiul tau sa imite,verbalizeze,socializeze decat o fac ceilalti copii din jurul lui...cu alte cuvinte:are nevoie de aceasta socializare,chiar si daca se imbolnaveste!!!e la fel ca faza aratatului animalelor in carti si aratatului animalelor in curte ,fata in fata cu ele! In iarna baietelul meu a inceput gradinita,cu program scurt si vreo 20 de copii in grupa:n-a racit decat odata(usor) chiar daca l-am dus pe gerurile alea(-20grade),si ceilalti copii erau mult mai atinsi de virusi decat a fost baiatul meu....Imunizarea si-a facut-o la cresa.Iar in legatura cu acea taxa,nu-i legal asa ceva;in Gl exista 2 crese cu acelasi sediu central,ce-ar insemna sa se ceara taxa pt fiecare cartier(sunt vreo 10 cartiere) din care vine copilul? Decat sa mai stai la discutii pt forum,du-te si vorbeste personal acolo,si fa-ti propria parere....Fiecare mama are alta experienta cu cresa(alt oras,alte asteptari de la ingrijitoare,de la copil).Iar sfatul cu cat parintii se acomodeaza cu gandul copilului la cresa si copilului ii va fi mai repede mai bine....e fff bun!Numai bine!
oana_lex82 spune:
Multumesc mult de sfaturi...La cresa unde vreau eu sa il dau pe Iustin e si gradinita, unde, daca reusesc sa il inscriu vreau sa si ramana...Acum sa vad cand gasesc direstoarea sa vb cu ea, k am cautat-o luni si mi s-a zis sa incerc iar miercuri, adica maine...Din pacate maine eu sunt la servici asa ca am sa o trimit pe mama, ea e cadru didactic si poate va avea vreo influenta..Sper sa rezolv si cu asta.
alex_andra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Nu vreau bona pt ca nu suport sa imi umble un strain prin lucruri..stiu ca nu-i toata lumea la fel, dar nu cunosc pe nimeni care sa fie dispus sa faca asta contra-cost si in straine nu am incredere...La privat nu l-as da pt ca in toate gradinitele private in care am fost au copii de toate varstele la un loc..adica si de un an impreuna cu copii de 4 ani si tot asa..la gramada...nu-i vorba de bani..chiar nu se pune problema, dar vreau cat de cat conditii acceptabile.. |
Oana, cred ca daca te duci la cresa si explici situatia ta in particular, se poate rezolva, vei gasi intelegere.
In alta ordine de idei, vroiam sa-ti spun ca fetita mea este la gradinita cu grupe mixte, sunt copii intre nici 3 ani (fi-mea avea 2 ani si 7 luni cand am inscris-o) si 7 ani in grupa, iar mie mi s-a parut mult mai educativ si constructiv si pentru cei mici, dar si pentru cei mari, decat daca ar fi fost la grupa standard, de aceeasi varsta.
Nu vreau sa te conving de nimic, ci doar sa-ti spun o parere si din alta perspectiva.