CRESA...?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Copilul meu este mai bine..adica e un copil normal. Inca nu vorbeste ff bine, dar are cateva cuvinte in vocabular si imita destul de mult...Ate nevoie de atentie si ingrijire la fel ca orice copil de varsta lui..Noua ni s-a recomandat de medic sa il ducem in colectivitate de copii..dar nu e numai asta, bunica se oferise sa stea cu el, numai ca acum trecem printr-un necaz in familie si buni pt moment e prea ocupata ca sa stea cu el...Eu am zis sa incerc o cresa de stat, nu din motive de bani ci pt ca in acelasi loc as vrea sa faca si gradinita mai departe..E o gradinita ff buna si ff curata,cu renume in orasul nostru..cu educatori ff buni, conditi excelente.De aceea ma zbat atat.Daca nu era cu problema noastra din familie as fi mai asteptat un an, dar daca tot se impune vreau sa aleg ce e mai bun pt fiul meu...

Aseara am mai vb cu o mamica care zicea ca are niste cunostinte care nu locuiesc in zona gradinitei si au vrut sa isi inscrie copilul acolo si pt ca nu locuiesc in zona au trebuie sa plateasca o taxa de 100 euro la care li s-a dat si chitanta. Ce stiti de practica asta?
Eu dau nu-i problema, dar oare e legal?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

eu stiu ca nu e legal sa se impuna taxe (alta decat plata mancarii) la cresele de stat. dar daca zici ca da chitanta, e problema cresei, nu e problema ta.
bineinteles ca in RO se rezolva orice cu bani.
eu iti doresc sa fii multumita de alegerea facuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

perfect ilegal.

insist pe varianta bona/matusa/ex educatoare.nu se poate sa nu gasesti o fosta educatoare dispusa sa stea cu el.
dar discutia e cam degeaba acum,ca vineri s einchid cresele.
eu platesc un loc degeaba,doar ca sa nu-l pierd si pt ca bunicul,cel care sta cu el are 2 infarcturi si BPOC si poate oricand sa aiba probleme.
dar copilul meu nu a vrut la cresa.nu s-a adaptat.

Mergi la inceput

Histamina, merci de sfaturi dar deocamdata asta e optiunea mea...Daca constat ca nu-i o alegere buna imi voi retrage copilul, deocamdata vreau sa fac tot ce pot sa il inscriu acolo...Deocamdata directiunea e in concediu..mi s-a zis sa incerc miercuri sa vad ce rezolv..

Mergi la inceput

du-te la primarie.ei depind de primarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

Copilul se obisnuieste mai usor la cresa daca mama in primul rand ii transmite pe toate canalele ca el bebe e se va simti bine acolo (cresa, gradinita, etc) si oamenii care au grija de el sunt de incredere!

Mergi la inceput

anca,
acum 2 luni cred, oana a deschis un subiect in care isi suspecta copilul de autism pe baza unei evaluari superificiale a unei psiholoage.
la un alt consult un dr competent i-a spus ceea ce noi toate ii spusesem: strumful are nevoie d emulta atentie, nu de stat in fata televizorului.are nevoie de implicarea parintilor in viata lui si ca lipsa achizitiilor constate la strumf sunt cauzate de o slaba implicare a parintilor in viata lor, de uitatul prea mult la tv.
lipsa achizitiilor o constatase parca soacra ei.
i s-a spus clar ca e un copil de care trebuie sa te ocupi indeaproape,care ar eun necesar afectiv crescut.
in acest context eu spun ca nu e o buna alegere cresa.
dar daca oana vrea, i-am indicat parghiile legale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

subiectul in sine este unul vast, nu toti copiii sunt la fel si daca sta acasa cu bona, bunica, etc nu inseamna ca nu se va uita la tv, iar mersul in colectivitate inseaman uitat la tv si relationat mai putin cu copilul, situatia ideala pt copil este sa fie in preajma parintilor, dar cand nu se poate....

ce vroiam sa spun este ca atitudinea parintilor vis-a vis de o schimbare(in acest caz mersul la cresa) il ajuta sa se acomodeze mai usor!

Mergi la inceput

Pe mine cel mai mult ma interesa, din experienta voastra/cunostintele voastre daca se poate sa mai inscriu copilul acum la o cresa de stat sau nu..Din cate am auzit inscrierile s-au facut in primavara...Vroiam sa stiu daca se mai poate face ceva.Adica daca ati mai avut vreo cunostinta care a ainceract sa inscrie copilul mai tarziu si daca a reusit.Multumesc tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

La gradinite inscrierile se fac in primavara, la cresa se fac oricand. Cel putin la Suceava. Cresa functioneaza fara vacante, au doar liberele legale.

Mergi la inceput