CRESA...?

CRESA...? | Autor: oana_lex82

Link direct la acest mesaj

BUNA fetelor, am nevoie de cateva sfaturi de la voi...
Am avut un necaz in familie recent si din pacate nu am cu cine sa mai las copilul cat timp eu si tati suntem la munca asa ca am vrea sa il inscriem la cresa..problema e ca e cam tarziu...oare se mai fac exceptii?? Copilul inca nu face la olita si ma gandesc si asta sa fie un impediment si sa nu il primeasca...Voi ce ziceti? E tarziu daca incerc acum sa vorbesc pt inscriere??

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ar fi culmea sa nu primeasca copii fiindca nu fac la olita, de-aia e CRESA, nu gradinita, sunt parinti lipsiti de alte posibilitati care-si duc copiii la cresa de la 5-6 luni, crezi ca aia fac pe olitza?:))
Poti incepe sa te interesezi, nu cred ca e prea tarziu, in orice caz nu au dreptul sa refuze pe motiv de olitza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Dar pe motiv ca s-au terminat inscrierile pot refuza......offf imi e asa ciuda ca m-am bazat pe ceva si uite ca am ramas cu ochii in soare...Sper sa mai pot rezolva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

Oana, eu l-am scris pe Linu la cresa de la 1 an si 8 luni, cand nu era perioada de inscriere, m-am dus pur si simplu la dna director, i-am povestit situatia si mi-a primit dosarul, fara sa dau absolut nimic. NU e o problema ca nu face la olita. La noi e program de olita, unde-i familiarizeaza cu minunatul obiect si ii invata sa-l utilizeze(teoretic), practic, atunci cand ma duceam sa-l iau pe domnisor, vedeam destui copilasi care stateau pe hol pentru ca nu voiau la olita, in timp ce altii erau pe tronuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

da, intr-adevar inscrierile s-au incheiat. insa nu poti sti cu adevarat daca il mai pot primi sau nu, decat daca te duci personal sa intrebi. poate ai noroc.
daca nu, mai exista varianta cresa privata, bona, mai scump, ce-i drept, insa daca n-ai alternativa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Nu vreau bona pt ca nu suport sa imi umble un strain prin lucruri..stiu ca nu-i toata lumea la fel, dar nu cunosc pe nimeni care sa fie dispus sa faca asta contra-cost si in straine nu am incredere...La privat nu l-as da pt ca in toate gradinitele private in care am fost au copii de toate varstele la un loc..adica si de un an impreuna cu copii de 4 ani si tot asa..la gramada...nu-i vorba de bani..chiar nu se pune problema, dar vreau cat de cat conditii acceptabile..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

eu stiu ca, cresa e de la 0 la 3 ani (sau 2,5 ani in unele locuri). Sau gresesc? si daca ii tin pe toti impreuna, atata vreme cat conditiile sunt ok, personalul ok, unde-i problema? Socializeaza si el, ca in parc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

La noi, in Gl, la cresa de stat, copii cu varsta de la 1 an la 2 stau in aceesi grupa/sala, iar cei de 2-3 ani in alta sala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

pai daca nu mai gasesti loc la stat, bona nu vrei, privat nu, ce alte optiuni mai ai?

parerea mea e ca mai bine la privat decat la stat. si ce daca stau de varste diferite impreuna? daca sunt supravegheati sa nu se bata, e ok. cei mici au multe de invatat de la cei mai marisori. inclusiv cum sa faca la olita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

impreuna, la gramada cum zici tu, e o caracteristica a gradinitelor motessori (deci, vorbim de gradinita, de la 3 la 6 ani). Au si activitati in comun si pe varste. Nu e nimic rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

oana,
cresa inseamna colectivitate.
din cate stiu eu, strumf are nevoie de o atentie deosebia. stiu ca ai mai postat.
s-ar putea sa nu fie o alegere buna.
din cate imi aduc aminte psihologul va recomandat sa va ocupati mai mult de el.sa comunicati mai mult.
iarta-ma,dar eu cred ca ar fi bine sa contati pe o persoana fie din familie fie o fosta invatatoare, tinand cont de datele problemei.

la noi nu a mers.
prima data l-a batut educatoarea.
a doua ora a refuzat.pur si simplu si-a bagat mainile pe gat si a vomitat,uraland:mami, alo, mami haidi!la un an si 11 luni!
mai e o chestiune:cresa inseamna imunizare agresiva. pregateste-te de lungi concedii medicale.
l-am dus in sept 2 zile, o luna acasa bolnav.in oct, o zi, iar trei sapt bolnav. in mai 10 zile, o luna iar bolnav.
stiu ca odata si odata va trebui sa o faca,dar aparatul respirator reactioneaza intr-un fel la nici 2 ani, altfel la 3 ani.
stiu ca si de pe strada poate lua raceala,dar mai greu.
nu te astepta ca l-ai dus la cresa si gata.primul an va fi de concedii medicale, invorii etc.
eu iti doresc sa fie superman si sa nu ia nimic.
cantareste bine situatia!

Mergi la inceput