Gravidute cu tromobofilie -cap 21-

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Legat de clexane gratuit, daca nu s-a schimbat legislatia, gravidele au dreptul la clexane 100% compensat pe toate cele 30 buc sau 60buc daca e cazul am scriu eu articolul in baza carei legi e valabil asta acum 1 an, prin aug sept 2011, nu am timp sa caut. Insa la casa de sanatate judeteana vi se pot da detalii, nu ernuntati la dreptul vostru, nici mie la farmacie initial nu voiau sa imi dea, dar au vorbit cu casa de sanatate si s-au lamurit, singura conditie era ca sa nu fie alt medicament de pe lista B de compensate pe reteta, de exemplu Utrogestan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina21 spune:

Eu chiar ieri am luat 30 fiole de 60 fara sa platesc nimic...vezi cica clexanul e pr nu dtiu ce lista cu steluta si e 100% compensat...la cel de 40 desi e mai ieftin plateam o dif dee cca 35 lei..la asta nu..e a doua oara cand iau..incearca in farmaciile ropharms..atentie sa-ti bifeze musai gravida

29
_
FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit
3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s

Tratament: Clexane 0,4/zi; Thrombo Ass de 75 mg - 1/zi, Magne B6 1/zi, Elevit - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, arefam 200 mg-1/ zi, nospa 1/zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mdeeag spune:

Citat:
citat din mesajul lui irina21

Eu chiar ieri am luat 30 fiole de 60 fara sa platesc nimic...vezi cica clexanul e pr nu dtiu ce lista cu steluta si e 100% compensat...la cel de 40 desi e mai ieftin plateam o dif dee cca 35 lei..la asta nu..e a doua oara cand iau..incearca in farmaciile ropharms..atentie sa-ti bifeze musai

buna la fel am platit si eu la Clexane 0,4 o diferenta de 32 roni si la 0,6 nimik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norma36 spune:

Eu iau cu reteta de 100% gratuitate clexane de 0,4 si platesc 32 lei in fiecare luna o diferenta.

36+
_
3 FIV-uri si un FET in Debrecen cu dl doctor Bodnar nereusite, FIV 4 reusit in ianuarie 2012 tot la Debrecen, cu dl Bodnar - Doamne ajuta in continuare !
MTHFR C677T in forma heterozigota, mutatia factor XIII Val34Leu heterozigot, tiroidita hashimoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Legat de clexane, acesta este un raspuns primit de o graviduta in ian 2011 de la CNAS http://s586.photobucket.com/albums/ss305/trombofilia/?action=view¤t=raspunscnas.jpg
Nu cred ca s-a modificat ceva de atunci.
Aveti grija sa nu scrie si alt medicament pe reteta si sa fie bifat gravida.
Eu am patit-o in trecut dar mi-am luat frumusel reteta si m-am dus la alta farmacie unde am platit doar 35 ron la 30 fiole de 0.4.

-ici la burtici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_55 spune:

Fetele, am si eu o intrebare. Dar daca luam 30 de fiole de clexane gratuit (ma rog, contra a 20 / 30 de lei, cum am dat si eu), putem veni in aceeasi luna si cu reteta separata de utrogestan? Voi ati luat asa?

14+
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Ioana, mie imi zicea medicul de familie ca nu se poate, dar poti incerca sa iei reteta de clexane pe 60 de zile si luna urmatoare utrigestanul. La clexane trebuie avuta grija la doza, sa nu se modifice in cele 60 de zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irilac31 spune:

Buna fetelor, mai stiti ceva de Brigit? Ma gandesc f des la ea, sper ca bebelasii ei sa fie bine si sa se dezvolte bine.

MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

Bine v-am regasit gravidute si mamici de clexanei!

Am lipsit o buna bucata de vreme, dar motivat, caci minunea mea cea mica imi ocupa tot timpul, plus alte alergaturi si batai de cap caci ne-am mutat de 2 ori in decursul a 2 luni...

In primul rand vreau sa felicit mamicile de clexanei pt puiutii lor care s-au nascut in tot rastimpul in care eu nu am mai scris si sa le incurajez pe celelate gravidute sa aiba curaj, multa rabdare si nervi de otel, e greu pe sarcina, e greu cu nasterea, dar TOTUL MERITA DIN PLIN!! Veti uita totul cand va veti strange la piept puiutii!

Noi raportam implinirea a 7 lunite, nu stiu cate kg are acum, la 6 luni avea 7.200 kg si 68 cm. Mi s-a parut putin slabut, dr. ne-a dat sa papam cereale in lapte, dar el este ca zvarluga, nici nu ma mir ca nu se pune grasimuta pe el, ca nu sta locului. Stam in fundulet pret de cateva minute, in patru labe mergem de la 5 luni deja, iar de 4 zile se ridica singur in picioare, se sprijina de mine, de marginea patutului si se ridica in picioare si sta acolo pana oboseste si incepe sa planga ca nu stie cum sa se mai dea jos. De 2 zile se ajuta de tablia de la patul nostru ca sa se ridice in picioare si sta lipit de tablie, in picioare si zgarie cu unghiile peretele si gangureste de drag ce-i e
Este fff vesel rade oricui si in orice imprejurare, deja ne-au indragit si ne zambesc toate babele si mosii din cartier.
Acum 2 seri dupa ce i-am dat biberonul cu cereale, avea o fata multumita si se lingea pe botic si mi-a spus clar si uitandu-se la mine "ma-ma" El de vreo o sapt tot silabiseste ma-ma, ba-ba, da-da si pa-pa, dar nu le lega, acum a inceput sa le si lege. Ta-ta se lasa asteptat, din cate vad
Papam cereale cu tetina de hrana semisolida, la pranz piure de legume si carne de pui de la tara, cat o nuca, toate mixate, pe astea le papam cu lingurita si bem si supa de la legume cu bibe. Vreau sa-i fac si branzica in casa. Fructe nu i-am bagat decat mar pana acum, dr mea mi-a zis ca de acum incolo sa incep si alte fructe ca sunt cu potential alergenic, mai ales banana. Acuma...am zis sa o ascult, dar citesc ca ai vostri papa multe fructe si sunt ok, al meu o avea deja carenta de vitamine ca nu i-am dat fructe...
Inca am laptic, dar de vreo 3 luni nu se mai satura doar cu LM si papa din ce in ce mai mult LP completare, de la Topfer. Dintisori inca nu ne-au dat, desi se vad prin gingii, se trezeste noaptea uneori si din ora in ora, alteori la 2 ore, alteori doarme noaptea intreaga, nu stiu care e faza, poate de la dinti, dar am nopti cand aproape nu inchid ochii, caci pe langa trezirile dese, abia imi da drumul la tzitzi, ma tine pe post de suzeta
In rest, ne-am mutat in casa noua, am reusit sa ne cumparam ap cu 2 camere, care este fain, e cu scara interioara, spatios si intr-o zona cu multa verdeata, parculete pt copii. E naspa insa ca, fiind constructie noua, inca se lucreaza pe etaje si deja am obosit de atatea bormasini, bineinteles exact cand copilul meu doarme, de atata var plimbat pe picioare...Dar sper ca pana la Craciun sa scapam si de astea si sper sa ne vina si gazele, ca am ajuns la limita extrema de o luna jumate fara apa calda si fara gaze....Si nu au decat sa ne mai aduca contoarul la usa...dar birocratia e mare la noi in tarisoara noastra draga...
Doarme la el in camera, pe care i-am amenajat-o frumos, cum n-am avut nici eu, nici taica-sau Las usile intredeschise, dar oricum il aud de la primul scancet, pt ca sunt setata pt el, in rest, nu aud nimic, poti da cu bormasina langa mine, pt ca sunt zombie non-stop.
Scuze ca m-am intins o groaza, eu scriu rar si mult

Am pus aici niste poze, sper sa le puteti vedea
https://picasaweb.google.com/117260797393410259869/MateiGabrielCarpediem

pt toate burticile, pt toate mamicile si pt toate comorile voastre si, bineinteles, pt toate aspirantele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Carpediem, bebelusul e asa frumos la avatar! PS: linkul cu poze nu merge! si impresiile tale m-au facut sa imi doresc din ce in ce mai tare sa treaca timpul o data mai repede! Sa ma culc maine si sa ma trezesc evebtual peste 2 luni sa ii fac si eu mutrisoara puiului meu mai repede:X:X:X:Xsi s atraiesc si eu ce traiesti tu acum!

30+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe; No Spa;Tardiferon Fol,
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G

Mergi la inceput