Gravidute cu tromobofilie -cap 21-

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norma36 spune:

@ Carpediem
felicitari pt bebelus; este un frumusel si un zambaret; inseamna ca ii merge f bine. Vroiam sa te intreb (poate ai mai scris dar nu am retinut): cum ai nascut? natural, cezariana? si daca cu cezariana cu cate ore ai oprit inainte clexanele, si cand l-ai reluat? Cat timp ai mai facut clexane dupa nastere si cum l-ai oprit de tot? Treptat sau put si simplu intr-o zi? Ai facut ceva tratament pt oase si pt ficat dupa ce l-ai oprit?
Scuze ca am atatea intrebari dar mai am putin si nasc....

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

Norma, am nascut prin cezariana pt ca desi era cu capul in jos, nu era pozitionat bine, era cu fruntea spre iesire, nu stiu sa explic...si avea si circulara de cordon. Clexane am facut ultima injectie miercuri seara si vineri dim am nascut. Totul a fost ok. Apoi am facut prima injectie la 9 ore de la ceza, mi s-a parut cam tarziu, dar dr mea asa a vrut si a fost totul ok. Pt ca pe sarcina am facut doze 0.6/zi, apoi 0.8/zi fractionat in 2 doze, dupa ceza am facut cateva zile de 0.6, apoi am redus la 0.4 si am facut vreo 3 sapt pt ca nu reuseam sa-l opresc, mi se obisnuise oganismul si cand incercam sa-l opresc, aveam niste dureri si ca niste balonari in abdomen, apoi cand l-am oprit vre 3 zile, m-am constipat fff rau de a trebuit sa fac clisma la spital. Se pare ca a fost de la intreruperea clexanului, dr mea mi-a zis ca a mai intalnit cazuri asa. L-am reluat iar si apoi l-am rarit treptat, sarind cate o injectie, apoi 2, apoi 3...In final a fost bine, dar am avut ceva de tras...
Pt oase am luat o luna Osteocare, acum nu am mai luat nimic, decat Elevit zilnic, o sa mai iau Osteocare, dar nu stiu cum se impaca cu alaptarea, o sa intreb dr.
Sa ai nastere usoara si bb sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norma36 spune:

Merci mult de infos; si eu tot cezariana voi face pt ca bebelul meu nu s-a intors, e cu capul in sus. Si de aceea vroiam sa stiu cu cate ore ai intrerupt; mie mi-a zis ca e suficient cu 24 ore inainte de cezariana dar sunt intr-un plin proces de culegere date; deci trebuie sa duc cu mine clexane si la spital. La asta chiar nu ma gandisem. Multumesc

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

Eu mi-am adus de acasa clexanul pt ca spitalul avea fraxiparina, nu avea clexane. Dar poti intreba pe dr tau daca are sau nu clexane in spital.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Carpediem, foarte dragut bebe Matei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Ieri puiutul mi s-a ridicat singur prima data in fundic http://ingeras-pe-pamant.blogspot.ro/2012/09/prima-data-in-fundica-se-joaca-fara.html

Va salut pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina21 spune:

Norma36 mie la ultimul control dna U mi-a recomandat sa opresc clexanul cu 5 zile inainte de cezariana...ginecoloaga mea a zis ca anestezistul de unde nasc eu il opreste cu 3-5 zile inainte de cezariana, perioada in care voi sta in spital sa-mi urmareasca bebele si analizele!

29
_
FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit
3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s

Tratament: Clexane 0,4/zi; Thrombo Ass de 75 mg - 1/zi, Magne B6 1/zi, Elevit - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, arefam 200 mg-1/ zi, nospa 1/zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_55 spune:

Fetele, am nevoie de sfaturile voastre.
1. Voi ati luat si aspirina si clexane in acelasi timp? Dr. mea gineco vrea sa-mi introduca aspirina de 100 zilnic + clexane 0.4 pana la sf. sarcinii. Clexane deja iau, dar de aspirina mi-e cam frica ca citisem pe prospect ca nu e indicatata in ultimul trimestru, ca ar putea da nu stiu ce afectiuni de inima la bebe.
2. O problema mai delicata: dr. gineco vrea aspirina zilnic, Uschi vrea aspirina de 2 ori pe saptamana. Nu stiu cum sa fac. Daca-i zic lu uschi se cam supara, cred, ca nu a fost f. fericita cand doctorita mi-a scos din schema Omega 3. Voi cum ati procedat si pe mana cui ati mers?

16+
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dedicut spune:

Eu am mers pe mana d-nei Uscatescu. Medicul meu ginecolog nu era de acord de fiecare data cu tratamentul dat de d-na Usactescu dar mi-a dat libertate sa aleg, a zis ca daca ea asa considera ea e hematolog si facem cum zice. In plus mai mergeam la o doctorita hematolog din orasul meu si pentru ca spunea ca incepem Clexane in trimestrul 2 si eu nu am vrut sa risc am mers si la d-na Uscatescu si am inceput Clexane de la 7 saptamani.

Mergi la inceput