Gravidute cu tromobofilie -cap 21-
Raspunsuri - Pagina 13
irilac31 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mami_de2 irilac nu cred ca ce ai vazut tu pe foaie erau Ir-urile pe arterele uterine..ca-s ffff mari!...de obicei Ir-urile trebuie sa fie mult sub 0,7..undeva la 0,5 ca ideal..maia les daca faci si clexane!....alea ale tale cred ca erau ir-uri pe arterele cerebrale, medii ceva.. pe ombilicala..nu stiu..pt ca pe artere mi se par ff mari..nu cred ca ai citit ce trebe..nu te ma stresa.. ceea ce nu inteleg e de ce pana mea tre' sa te rogi de medici sa iti faca Ir-urile..si mai ales de ce nu ti se da foaie cu valori?? pe banii tai-asta e batae de joc! eu ii intreb inainte daca fac doppler pe Ir-uri..daca zic ca nu nici nu mai stau la discutii..sunt atatia medici ffff buni care fac asta....de ce sa ma rog de vreunu'... eu fac monitorizare Ir-uri la fiecare 3 sapt pt linistea mea sufleteasca cand mi-l masara si pe bebe...daca acesta e in grafic si Ir-urile sub 0,6 eu sunt multumita ..la fel si hematologul meu dr U. 25+ Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea! Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe, Aspenter; NO SPA; *posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G *Age: http://lbdf.lilypie.com/3DHqp3.png |
Fetelor, multumesc de raspunsuri
[b]Mami_de2 posibil sa nu fi citit eu bine de pe ecografii...nu ma pricep de prescurtarile lor, eu asta am dedus....de fiecare data cand ma uit la pozele alea ma apuca niste nervi...Stau tot si ma uit ca matza-n calendar si incerc sa mi dau seama ce mi-a masurat asta aici ca si mie mi se par f mari valorile astea...uite va scriu si voua, poate comparati cu ce aveti voi pe acasa si asa imi dau si eu seama
poza 1 - Rt MCA-RI - 0,71
poza 2 - Umb-RI - 0,70
poza 3 - Rt Ut-RI - 0,91
POZA 4 - Rt Ut-RI - 0,96 (asta cred ca e pe drepta ca tin minte cand mi-a facut eco era in drepta si mi-a zis de 0,96..)
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
23+
emilia.m spune:
Mami de 2, stiu ca la un moment dat trebuie sa ma scoata de pe Aspenter si sa ma treaca pe Clexane, ca in ultimul trimestru nu mai am voie Aspenter oricum. Daca totul merge bine cu Aspenter nu tin mortis sa trec pe Clexane de acum, dar daca cumva nu e ok (si o sa imi dau seama repede de asta ca tot fac ecografii) atunci o sa incep Clexane cum m-a sfatuit ginecologul.
7+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Aspenter, Elevit, Euthyrox, Medyn, Magne B6, Vit C si Utrogestan
tonirro spune:
Mami de 2 raman la parerea mea, ca nici Aspenterul nici Clexane-ul nu se baga si nu se scot "ca la carte" la o anumita saptamana a sarcinii. Sunt prea multi factori implicati, cum am scris si la mesajul anterior. Eu am facut de capul meu, mi-am calculat singura dozele de Clexane si in ultimele saptamani am inlocuit Aspenter cu Aspirin Cardio dar DOAR pentru ca bebele meu ramasese mult in urma si medicii nu stiau ce sa mai faca. Mi-am asumat riscul, doar ca sa mai poata sta in burtica 2-3 saptamani. Fetita mea a suferit 2 hemoragii intracraniene maricele (nu stiu daca intrauterin sau extrauterin). In orice caz, aspenterul e bine sa lipseasca din organism cu vreo 5 zile inainte de nastere. Si eu stiu ca in general in sapt 26-28 se opreste aspenterul dar sa decida un hematolog treaba asta sau cel putin medicul ginecolog.Dara multumesc de informatii, cred ca sutul asta il asteptam. Cum am mai scris, eu am dureri foarte mari de oase, abia merg (nu doar dimineata cand sunt amortita ci asa merg acum), cocosata, simt ca nu ma mai sustin calcaiele, ca nu ma mai tin genunchii. Si sa respir imi este greu pentru ca ma dor si coastele. Am tot dat vina pe lipsa de vitamine, de calciu, pe kilogramele in plus... Am sa ma duc saptamana viitoare sa ma testez.
MeAlex spune:
Sper sa nu spun tampenii, dar parca si Musette zicea ca are dureri de oase...nu sunt sigura...Ma gandesc ca se repara cu calciul de origine bio ca sa se abosarba + vitamina D. Cu siguranta mai sunt si alte tratamente mai puternice.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
donna79 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tymeea Donna, eu le comandam la Sensiblue, aduc la comanda...au distribuitor de Innohep... |
Da, in mod normal de acolo le iau si eu, dar acum au ramas fara stoc de vreo luna, si de la producator ar veni dupa 17 septembrie abia...
..............................................................................................
Donna, mamica lui Tudor-Gabriel (04.10.2010) si 35+
tymeea spune:
Si eu am dureri f mari de genunchi, abia pot urca scarile...si am revenit la greutatea dinainte de sarcina...dar durerile parca sunt pe zi ce trece mai intense...
gabriela_tutuianu spune:
tymeea cred ca totusi merita o discutie cu medicul tau despre aceste dureri . zau .
Dedicut spune:
Buna fetele!
In prospectul de Clexane scrie ca provoaca osteoporoza. Eu ma simt ok dupa o sarcina cu tratament dar ma pregatesc sa raman iar insarcinata deci dupa doua sarcini nu stiu cum o sa ma mai simt...
MeAlex, si eu am avut sangerari de doua ori si luam Apenter de doua ori pe saptamana. Acum am si eu ceva teama de el, in preconceptie iau trei pe saptamana dar dupa ce raman o sa ma intorc la doua pe saptamana si introduc Clexane.
Sarcini usoare tuturor, sper sa ma alatur voua luna viitoare.
Dedicut spune:
Donna, vad ca la Helpnet au Innohep. Da un telefon sa verifici daca e real stocul afisat : http://www.helpnet.ro/?pid=10&mid=&cod=HNIMMEINN01&name=INNOHEP+3500U.I%2F0.35ML+X+2SER