Gravidute cu tromobofilie -cap 21-

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

amina84, nu vreau sa te dezamagesc. Tatal meu e medic in Bacau de 30 de ani. Iti zic sincer ca nu ai unde te duce acolo nici pentru interpretare analize, nici pentru tratament.
Stiu o amica cu aceeasi problema din Bacau care a incercat la Iasi si nu s-a ales cu niciun tratament si numai prostii i s-au spus (profesor univ.).
Sfatul meu e sa iei legatura cu dr.Uscatescu de la Institutul Fundeni Bucuresti. Din punctul meu de vedere, pe plan local (in Romania), e cea mai buna sansa a ta de a te vedea cu bebe in brate curand. E doar o parere. Te mai ajuta fetele... Iti tin pumnii.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament postnatal: Fragmin 2500+5000/zi, Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000
mami de Marin Constantin nascut pe 24.05.2012, la ora 06:10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina84 spune:

Buna seara fetelor.

Nu am platit nimic,nu a vrut sa.mi ia bani.
Nu a vrut sa-mi faca eco,ca a zis ce ma incalzeste pe mine sa vad ca e de 12-14 mm?
A zis sa vin miercurea viitoare in ziua a 14 a sa ma vada,de e nevoie de stimulare o fac,de nu nu.
De e foliculul mare imi da injectie sa-l sparg si voi face IA,ca sa bag gigei buni si tari.
Tratament am asa :
-Complex B.uri cu tot cu B9 si B9=acid folic,si a zis sa nu mai iau acid folic daca iau B-urile 1/ZI
-Aspenter 75 mg 1/ZI
-Metformin 1000 mg 1/ZI

Si cand raman insarcinata CLEXANE.

Musette sa stii ca sotul meu e 84% invalid,nu ma pot deplasa pe multa distanta cu el,si la Iasi e obositor,si nu pot sta in Bucuresti,eu de 9 ani traiesc in Italia,aici acum sunt in concediu pt 1-2 luni si plec inapoi.Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Amina, e OK cu acel complex de B-uri, fara sa mai iei in plus acid folic. Cum se numeste complexul de B-uri? Dr. Uscatescu de care zicea si Musette recomanda un comprimat de Aspenter din 2 in 2 zile daca faci si Clexane. Eu am luat zilnic si am facut hemoragie, apoi am pierdut sarcina...nu stiu daca asta a fost cauza, dar cert e ca cele mai multe fete au mers bine in sarcina cu un comprimat de Aspenter din 2 in 2 zile, iar altele nu au luat deloc si au facut doar Clexane.
P.S. Inaintea sarcinii poti lua fara grija Aspenter zilnic.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina84 spune:

MeAlex asa a zis si doct sa iau zilnic 1 aspenter,1 din complex si sa nu mai iau acid folic,ca deja iau complexul cu B,si B9 e acid folic.B-urile sunt facute de parapharm si 1 cutie de B si 1 cutie de aspenter pt 1 luna am dat acum 22 de lei.Sa ma vad cu sarcina,si dupa voi vedea,am inteles ca nu mai iau aspenter si trec pe injectii,acum sa vad sapt viitoare,si eram asa de curioasa daca au mai crescut sau nu.Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina21 spune:

Me alex eu am luat tromboass de 100 mg zilnic 6 luni pana sa raman insarc si cand am avut test pozitiv am introdus si clexane de 0,2 pe langa..la 11 sapt am redus thromboasul la 75 si am trecut pe clexane de 0,4.....nu am avut nici o sangerare....mai mult decat atat am si trombocitele sub limita inferioara..deci predispozitie de ds sangerari..

29
_
FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit
3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s

Tratament: Clexane 0,4/zi; Thrombo Ass de 75 mg - 1/zi, Magne B6 1/zi, Elevit - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, arefam 200 mg-1/ zi, nospa 1/zi

Mergi la inceput

Irina, asa mi-a zis dr. Uscatescu, ca vom incerca cu un comprimat de Aspenter 75 mg la 2 zile si asta dupa ce i-am zis de hemoragie. Am citit pe site-urile din strainatate ca mai nou nu se mai foloseste Aspirina in doza mica atunci cand se face si Clexane pentru ca beneficiile fata de riscuri sunt prea mici (tot la riscul de sangerare se refera si ei).
E posibil ca eu sa nu suport Aspenterul, desi pana acum nu am avut probleme...nu stiu ce sa zic, poate apar probleme doar cand iau timp indelungat sau in sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Emilia nu cred ca dna Usc. iti va da clexane doar pt ca o vei ruga:)) Eu ca si tine ma rugam de ea la fiecare control sa imi dea clexane ca sa stau eu linistita dar nimic!!..pt ca inainte sa aflu ca am si Pai hetero, am aflat ca am Mthfr-urile hetero ambele si nu o speriau deloc pt dr U.. a zis ca "monitorizam bine sarcina si vedem pe parcurs, nu introducem clexanele daca analizele si ecografiile sunt bune"..asadar am mers asa pana la 20 de sapt. cu controale minutioase din partea mea si la ea si la eco din 2 in 2 saptamani...desi ea ma chema mai rar , eu eram ca scaiul acolo la fiecare 2 sapt:)) Intre timp aflasem si ca am si Pai hetero dar nici ala nu a impresionat-o ff tare, tot numai pe aspenter zilnic am mers.. Insa la 20 de sapt m-a trecut pe clexane..culmea fara nici un motiv..cica preventiv;))o creste bebe mai mult, mai repede de la varsta aia, nu stiu...pt ca analizele imi iesisera perfect ca si pana atunci, bebe cu cateva zile mai amre, Ir-uri ff bune,deci nimic iesit din comun) si mi-a rarit aspenterul ..acum il iau doar de 2 ori pe saptamana.

26+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe, Aspenter; NO SPA;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns donna79 spune:

Buna ziua! vin si eu cu o intrebare arzatoare, nu am urmarit subiectul si nu stiu daca mai face cineva Innohep... Se pare ca in Bucuresti nu mai e de gasit Innohep, aveti idee unde il mai pot gasi? Mai am doar pentru cateva zile si nu pot sa-l inlocuiesc cu Clexane pentru ca fac alergie la ele...

Multumesc anticipat pentru ajutor!

..............................................................................................
Donna, mamica lui Tudor-Gabriel (04.10.2010) si 35+

Mergi la inceput

Donna, uite, o fata doneaza aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=173810&whichpage=9

Nu stiu unde se gaseste Innohep. Poti gasi pe site-ul Casei de Sanatate o lista cu toate farmaciile din tara, intri pe cele din Bucuresti si te apuci sa suni. Stiu ca Sensiblue vede in sistem ce farmacie are pe stoc si iti pot spune, posibil ca si alte farmacii sa aiba posibilitatea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns donna79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui MeAlex

Donna, uite, o fata doneaza aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=173810&whichpage=9

Nu stiu unde se gaseste Innohep. Poti gasi pe site-ul Casei de Sanatate o lista cu toate farmaciile din tara, intri pe cele din Bucuresti si te apuci sa suni. Stiu ca Sensiblue vede in sistem ce farmacie are pe stoc si iti pot spune, posibil ca si alte farmacii sa aiba posibilitatea asta.

MeAlex, multumesc mult pentru informatie, i-am scris Gabrielei si sper sa-mi raspunda. In farmacii nu se gaseste deloc acum, cel putin nu doza de care am eu nevoie (3500ui).

..............................................................................................
Donna, mamica lui Tudor-Gabriel (04.10.2010) si 35+

Mergi la inceput