antibiotic sau nu?
Neata,
As dori o parere legata de situatia baietelului meu.
O sa scurtez cat se poate.
Duminica seara baietelul meu a facut 39.5 , luni la fel, Marti i-a mai scazut iar marti seara si pana miercuri seara, nimic, Apoi miercuri seara iar mi-a facut un 37.7. Joi nimic...pana seara cand iar mi-a facut un 37.8 si acuza si dureri de ureche.
I-am facut o hemoleucograma si mi-au iesit aceste valori.
Leucocite: 16500-limita superioara 15500
Neutrofile: 79%-limita superioara 60
neutrofile: 13000/microL- limita superioara 8000
Limfocite 13 % -limita inferioara 25
Monocite: 1080- limita superioara 800.
Medicul pediatru a confirmat aseara ca are otita si in urma acestor valori mi-a prescris antibiotic.
Copilul se simte bine azi...si nu-mi vine sa-i dau antibiotic...la aceste valori.
In mai i-am administrat zinnat. Acum iar...innebunesc.
Oare organismul nu lupta si singur?
Multumesc
Raspunsuri
carmencat spune:
Ar fi bine sa mergi la un medic ORL, sa se si uite in urechiusa lui si sa vada cat e de grava situatia. Vezi si parerea medicului de specialitate. Oricum, nu amana, sa nu te trezesti cu complicatii. Se poate ajunge la pierderea auzului.
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denisamov Neata, As dori o parere legata de situatia baietelului meu. O sa scurtez cat se poate. Duminica seara baietelul meu a facut 39.5 , luni la fel, Marti i-a mai scazut iar marti seara si pana miercuri seara, nimic, Apoi miercuri seara iar mi-a facut un 37.7. Joi nimic...pana seara cand iar mi-a facut un 37.8 si acuza si dureri de ureche. I-am facut o hemoleucograma si mi-au iesit aceste valori. Leucocite: 16500-limita superioara 15500 Neutrofile: 79%-limita superioara 60 neutrofile: 13000/microL- limita superioara 8000 Limfocite 13 % -limita inferioara 25 Monocite: 1080- limita superioara 800. Medicul pediatru a confirmat aseara ca are otita si in urma acestor valori mi-a prescris antibiotic. Copilul se simte bine azi...si nu-mi vine sa-i dau antibiotic...la aceste valori. In mai i-am administrat zinnat. Acum iar...innebunesc. Oare organismul nu lupta si singur? Multumesc |
Daca s-a confirmat otita trebuie neaparat sa-i dai antibiotic.
Alexandra Maria
14.12.2007
denisamov spune:
Da, medicul pediatru s-a uitat aseara si a zis ca are otita si coroborat cu analizele mi-a prescris antibiotic.
pisigri spune:
Eu i-as administra antibiotic, otitele bacteriene nu-s chiar o joaca de copii.
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 18+
anya spune:
Eu am fost la medic pediatru cu copil care tusea si mi-a zis ca e otita. Nu l-am crezut si a doua zi eram la ORL. Prima data a zis ORL-ista ca sunt vre-o mama nebuna care vede otite peste tot. Noroc ca aveam o reteta data de primul medic si a vazut diagnosticul pus. Evident ca n-avea copilul nici-o otita....
Bine, ce mi s-a intamplat mie nu e o regula, dar daca ti se pare ceva in neregula referitor la diagnostic, consulta un medic de specialitate.
irinabobe spune:
DACA este otita trebuie antibiotic iar antibioticul si doza necesara este de preferat sa fie prescrisa de medicul de specialitate nu de pediatru.
roxanaz spune:
pai leucocitele sunt normal marite - daca tot a avut febra de care mentionai. cresterea e proportionala pe toate segmentele.
denisamov spune:
Roxana, dar combinatia asta de leucocite cu neutrofile si monocite marite indica o infectie bacteriana?