Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 11

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Ronina o mai alaptez si eu in mers, dar mult mai rar. Are zile si zile si cand chiar nu se mai poate apelez la metoda asta pt ca nu mai pot nici eu, chiar ma dor toate alea. Plus ca daca o alaptez asa inseamna ca e suparata, inseamna ca tot scuipa sanul, o stropesc, iese o nebunie. De cele mai multe ori incerc sa o adorm inainte si apoi e mult mai simplu. Am avut chiar surpriza sa renunt epuizata fiind si ea sa se linisteasca in pattul de zi sau in sezlong unde o pun pt ca se pare ca totusi nu vroia sa pape si eu tot incercam sa-i indes tzatza-n gura
Mai nou, de cand luam fe, cred ca se constipa. Azi a facut chiar bucatele de kk, nu acea pasta clasica de sugar. De aici si ceva suparari. Dar eu sunt f ingrijorata pt ca nu stiu cum o sa gestionam situatia asta avand in vedere ca trebuie sa-l luam pana la 2 ani... La David a fost simplu pt ca pe el fe il relaxeaza la burtica si nici nu a luat mult (aveam alta pediatra), insa lui nu-i placea si cam vomita de la el. Nici Matildei nu i-a placut pana n-am schimbat lingurita. Initial i-am dat intr-una metalica, dar azi i-am dat in una de plastic moale, micuta si l-a luat fara probleme.
Multumesc ca m-ati linistit cu genunchii, deja ma gandeam la ozn-uri. Ai dreptate Ronina, ma ridic cu ea in brate astfel incat sa n-o deranjez insa eu imi incordez toti muschii. Scaunul de alaptat e bun insa ce folos ca e sus in dormitor si acolo alaptez doar noaptea.
Carstea si Matilda isi roade manutele si pana la cot daca ar putea. Insa am invatat de la David ca dintii pot sa iasa tarziu si nici la el nu am folosit gel pt gingiute pt ca am inteles ca nu are nici un efect, doar ca acea substanta nici macar nu e f buna pt ei. Mai repede ajuta covrigeii de rontait inghetati.
Monna bravo pt performanta, sunteti in ton cu jocurile olimpice Abia astept si eu momentul asta.
Lelu cred ca sunteti f bine la greutate. De cereale stiu ca nu sunt tocmai cea mai buna alegere decat daca sunt probleme de crestere. Eu nu i-am dat lui David si nici Matildei nu-i voi da. Cu fitele la mancare e posibil sa fie din cauza caldurii.
Deci, mamicilor cu bebei care iau fe, vi se constipa puii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Monna eu mai aveam si inainte dureri, acum vreo 8 ani am facut tratament pt poliartrita reumatoida, ulterior un alt doctor mi a zis ca am doar o forma de artrita ca sunt vreo 100. multi ani nu am mai avut nimic apoi incetisor iarasi m au luat, dar imi trecea in cateva zile, apoi nu mai aveam nimic, cu toate antecedentele mele, in sarcina ma asteptam sa ma urc pe pereti de durere dar de unde, m-a durut o singura data prin septembrie si dupa aceea am fost ca o floare cu toate kg pe care le am luat in plus nu m a durut nimic. Acum folosesc o crema de la life care care se pare ca mai ajuta putin dar imi trebuie si un calmant la nevoie si nu stiu ce sa iau, poate stie Dara ceva.
Am trimitere la reumatolog dar ce poate sa imi faca cred ca nici nu se pune problema de tratament cu antiinflamatoare.

Carstea
ai perfecta dreptate, sunt o norocoasa Din toti porii mi am dorit sa alaptez, ma rugam sa am lapte si citeam numai despre asta, celelalte chestiuni erau pe locul doi. Initial am vrut sa alaptez pentru ca stiam ca este cel mai bun laptic pentru copilul meu, insa nici nu banuiam cat de mult aveam sa iubesc acest lucru. Fetita mea draga a simtit dorinta mea nebuna de a o alapta, pentru ca inca din prima clipa s-a atasat cu o pofta nebuna la san si nu i-a mai dat drumul. De atatea ori ne-a amuzat cat de disperata il cauta si cat de mult se linistea cand curgea lapticul, gemetele ei de placere sunt ca un balsam pentru mine. Cateodata trage cu manuta de bluza mea sau si-o pune pe sanul meu si eu o simt atat de calda si finuta. Imi place cum se uita cu ochii mari la mine si uneori se opreste din supt iar daca ii soptesc ceva imi zambeste atat de dulce, apoi se joaca cu sfarcul ca o pisica cu soricelul ei, inainte sa il manance. Cand adoarme cuibarita la sanul meu imi place atat de mult sa o privesc, are un nasuc atat de simpatic si o gurita dulce si zambeste atat de linistita ca nici nu imi vine sa cred ca poate doar cu cateva minute mai inainte plangea, in acele momente chiar as vrea sa stea timpul in loc sa nu imi mai fie foame, somn, sa nu ma mai gandesc la alte treburi, vreau sa pastrez toate aceste momente in inima mea si sa nu uit nimic niciodata, pentru ca nu le voi mai putea retrai decat daca mai fac un bebe si asta nu se stie. Intotdeauna am fost convinsa ca voi avea o fetita daca ar fi sa am un copil si mereu m am intrebat oare cum va arata, de multe ori ma auzeam spunand ca o iubesc deja desi nici nu era conceputa, poate parea usor straniu dar chiar asta simteam, ca imi iubesc fetita nenascuta. Acum iubirea mea este ca o cascada, curge cu putere si încontinuu si nu se va termina niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

Cristina m-ai uns pe suflet cu ce ai scris mai sus. Sa stii ca ti-am propus postul la "mesajul lunii"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Tala, cum stii ca bebe are nevoie de fier? Incheieturile ma dor si pe mine, glezne, genunchi, eu le-am pus pe seama greutatii excesive. Si am carcei de ma rup. Uneori imi tremura rau mainile (si eu n-aveam din astea) - si vorba aia, eu nu alaptez. Si incheieturile de la maini ma dor.

Cristina, in maternitate, cand incercam supt si laptic cu pompa, ma puneau sa pun supozitor cu diclofenac ca nu mai puteau sa-mi faca deloc calmante prin perfuzie si sa-mi dau cu gel cu diclofenac (diclac) pe unde-mi explodasera venele de la branule. Deci cred c-ar fi safe in alaptare, ma gandesc, daca ei faceau asa.

Ronina, morcov as incerca parca intai borcanel ca am inteles ca-i mai fad ca cel facut in casa, dar sa vad ce consistenta are, ca dr a zis sa fie supa-crema, nu chiar piure. Adica ar fi aproape lichid. Iti dai seama ca nu vom sta forever la o lingurita, dupa ceva timp ajungem la 2 lingurite, apoi 3 lingurite si tot asa, dar oricum dr. zicea ca ar inchega laptele in stomacel apropo de reflux, si ca inceperea diversificarii schimba multe in digestie (inclusiv in materie de constipatie, nu doar de reflux).

Carstea, in niciun caz n-o sa-i bag interdictii s-o fac bulimica, doamne fereste, eventual in timp o sa o invat sa dozeze cantitatile, ca asta e cel mai greu ("mancam din asta, dar putin si mai mancam si mai incolo" in loc de "n-avem voie din asta") si nici n-o sa-i creez imagine de sine distorsionata, o sa mergem mult pe miscare/sport, karate, dans sau ce-o sa-i placa ei, facute impreuna cu noi, pe cat posibil.

mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Cristina ce frumos ai scris , cred ca astea sunt sentimentele oricarei mamici si tu le-ai pus atat de frumos in cuvinte

Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Wow, Cristina mi-au dat lacrimile si Sunt Chiar geloasa.inteleg acum cat de norocoasa esti..Mata mea de fata e fitoasa si pare ca -mi face un favor ca suge .stau cu stres la fiecare masa. Azi a binevoit sa suga 5 minute in parc si pe urma s- a gandit sa- si Sara urmatoarea masa. sa nu ma Mai stresez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Dara, multumesc, o sa incerc si cu supozitor, am intrebat la farmacie daca se poate dar cica nu, doar paracetamol, ce sa zic ma bucur ca se mai produce paracetamolul, altfel ce ar face mamele care alapteaza . Azi dimineata m-am trezit cu o durere, cumva m-am ridicat din pat dar asa am ramas, in picioare, nu mai puteam sa fac nici un pas nici inainte nici inapoi, am simtit o transpiratie rece si deja aveam simptome de lesin, m-am pus cat am putut de repede in pat am gasit o pozitie in care sa nu ma doara si culmea dupa vreo ora am reusit sa ma ridic f repede parca nu ma mai durea nimic, macar m-am dus la toaleta si am mai luat o pastila.
Monna asa ar trebui, orice mama sa simta asta pt copilul ei, ce este mai furmos pe lume?!
Bubu multumesc

Am pus un filmulet pe picasa poate imi spune cineva de ce face Karina asa din gurita? incepe deja sa o deranjeze gingia? oare se pregatesc dintii sa iasa, nu ma astept sa iasa unul maine dar ma gandesc ca pana cand o iesi poate peste 2 luni se pregateste terenul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Cristina, foarte frumos ai scris...asta simt si eu...si probabil orice mamica ce-si alapteaza puiul, dar nu ma gandeam nici intr-o mie de ani sa o spun asa de bine in cuvinte
Bubu cum ai facut sa propui postul Cristinei la mesajul lunii?ca si eu o sustin !...sau e doar un mod de a spune?!

Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Carstea, de obicei punem perne intre Finn si Euan, iar cand merg eu la culcare dorm la mijloc, intre ei 2. Finn a inceput sa doarma la el in camera de cand are pat. De adormit adoarme inca la noi in pat si il muta Dave dupa ceva timp.Am renuntat si la biberon dar nu mai bea lapte aproape deloc. Trebuie sa gasim o sticla care sa/i placa, poate incepe sa bea iar lapte.

Cristina, foarte frumos ai spus.

Miha, la fiecare mesaj postat este optiunea Propune ca mesajul lunii - coltul din dreapta jos. Dai click si asta e. Parca trebuie sa si explici de ce ai ales acel mesaj. Si eu o sustin pe Cristina. Ce ziceti fetelor? Mai vrea cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Miha, am scris prostii legat de mesajul lunii. cred ca trebuie sa;l votam, dar in alta parte.

Mergi la inceput