Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 11
Raspunsuri - Pagina 16
amy25 spune:
Ronina, poza cu scaunelul este pe FB. este chackra pe gri, ca vazui ca au si un verde deschis si chiar nu-mi placea.
dorinutza82 spune:
Cristina, si eu am dureri mari de mijloc, deja a coborat durerea si pe picior. Eu am avut si in sarcina dureri mari si am pus supo de indometacin. Am cautat pe net si am gasit ca in lapte trece o cantitate f mica de substanta activa. La diclofenac, pe ro medic, zice chiar ca la administrarea orala de 300 mg, cantit de subst activa care trece in lapte este nesemnificativa si nu s-au vazut efecte adverse la nou nascut. Cred ca supozitoarele sunt mai putin nocive decat pastilele, dar nu am cunostinte medicale decat ce google-sc si eu.
Si da, si Mariuca mea face aceleasi grimase si gemete de placere cand ii curge lapticul, ai cuprins f frumos in post-ul tau sentimentele unei mame care alapteaza un bebe indragostit de sanul mamei sale.
Tre sa ajung si eu la C&A sa iau 1-2 confortere ca numai magazinul asta au binevoit sa-l deschida in Ploiesti. Mandruta mea isi iubeste degetul mare la fel ca Maria de irinaelena, sper sa o fac sa renunte la el in favoarea unui maimutoi moale.
Intreba cineva cum dormim cu bebeii in concediu, am aceeasi problema. Stef nu doarme singur si eu nu pot dormi fara unul dintre ei , asa ca ar trebui sa dormim 4 intr-un pat sau 2 cu 2 si de obicei un pat suplimentar e mic. Poate reusim totusi sa ajungem la munte sapt viitoare sau cealalta, dar tot nu-s hotarata unde anume....
buburuza1979 spune:
fete eu l-am propus, dar vad ca inca nu apare la pagina cu mesajele lunii! probabil ca fiind tarziu azinoapte cand am facut propunerea, inca nu s-a moderat. cred ca aici va aparea cand il vor modera: http://forum.desprecopii.com/forum/TopiculLuniiList.asp
Cristina uite doua linkuri cu medicamentele permise in alaptare
http://copii.pentrumamici.ro/bebelusi/alaptare/medicamente-permise-in-perioada-de-alaptare
http://kellymom.com/bf/can-i-breastfeed/meds/pain-meds/
ibrupofenul/nurofenul e permis in cantitatea mentionata pe prospect.
dorinutza82 spune:
Bubu, multumim de link-uri! Eu am pus un supo de indometacin ca pe asta il aveam in casa, voi achizitiona totusi diclofenac. Am ajuns de nu pot merge dreapta, nu mai zic de plimbat fata in brate...eu o alaptez intinsa, tati o plimba. Sper sa nu fi gresit, dar trebuie sa fiu pe picioarele mele pt copii.
JD, Stef bea de cele mai multe ori lapticul de dimineata doar cu paiul, desi e mai mare decat Finn I-l pun intr-o cana normala si ii bag un pai, direct din cana ii e lene.
Amy, sa foloseasca Victoras sanatos scaunelul si cu spor! E simpatic tare cum gusta el tigrutul!
Tala spune:
Cristina si eu te votez. Chiar daca Matilduta mea mai face figuri(din cauza refluxului cred) si eu ma trezesc cu gatul intepenit uitandu-ma la ea,contempland-o.La fel si ea se intrerupe sa-mi zambeasca
Dara mie mi-a explicat pediatra ca asa se administreaza fierul pt ca nici laptele matern nu-l asigura cum trebuie. Pe langa lipsa mea de memorie mai am si netalentul in domeniul medical asa ca nu stiu sa-ti argumentez cum trebuie. Eu am incredere in ea. Oricum la David nu i-am dat decat dupa ce i-am facut niste analize (in jurul varstei de 1an) si a iesit lipsa de fe.
Aveti grija ca bantuie o viroza care se manifesta doar cu febra. Are copilul unui coleg de-al sotului si aseara a ajuns la 40+. Mai rau e ca ziua sta cu bunicii care n-au stiu sa interpreteze probabil maini si picioare reci asa ca l-au scos afara cu strampi si caciula. David a facut viroza asta la 1 an jumatate si o saptamana a stat doar in cearceafuri ude si pana la urma i-am dat si desitin de teama sa nu ajunga la convulsii.
Tala spune:
Cristina m-am uitat la filmulet si am scris acolo ca eu cred ca face asa cu limbuta pt ca poate . Si Matilda e cu limba pe afara de cateva zile si cred ca e doar o noua achizitie. Se mai poate sa fie si un fir de par, ma gandesc eu la cat ii cade...De obicei cand e vesela isi scoate limbuta si zici ca e fetita aceea din reclama cu Oreo
kovacsc spune:
Multumesc Bubu si Dorinuta, o sa incerc ceva dintre ele azi. Dorinuta la tine care este cauza?
Tala si eu ma bucur ca poate ai observat cum isi baga buza de jos sub cea de sus? parca zici ca isi musca buza si face asta aproape taota ziua.
Deci cand chiar va fi chestia de dinti functioneaza covrigii inghetati? De ce inghetati? raceala aia le amorteste?
ronina spune:
Buna fetele!
Lelu: pai stati f bine ca Maria s-a nascut cu 700 grame mai putin decat Bianca si ati recuperat tot Stiu ca dr. Tarniceru recomanda fara vaccinuri dar alegerea mea a fost sa fac rotarix, e un virus nasol si daca-l lua asa mica cum e se putea deshidrata urat de tot.
Carstea: din fericire a fost doar de vreo 2 ori pana acum, in rest papam in continuare intinse. Azi mergem la munte, sper ca pe masina sa accepte si in sezut.
Tala: cum o adormi? Eu inca am probleme mari cu adormitul, si ajung sa o alaptez in mers atunci cand e satula (n-a reusit sa adoarma sau s-a trezit de la reflux) si totusi rupta de somn si ar vrea sa suga sa adoarma. Mai nou cand nu vrea sa mai pape tipa infernal, si mor de mila cand vad ca ii e somn si da sa suga dar apoi nu vrea si tot asa. Altfel eu nu insist cu sanul ca stie ea sa ceara cand ii e foame Eu am avut sa-i dau fe si nu a constipat-o decat ca avea kk mai maroniu. Insa l-am intrerupt cand s-a inrautatit mult refluxul, ca ala face acid la stomac. Voi reface analizele dupa ce incepem diversificarea si vad apoi daca are lipsuri mici si le pot rezolva prin alimentatie sau homeopat sau tre' sa ajung din nou la fier. Vezi ca am citit pe undeva (nu am acum vreme sa caut ca nu-s gata bagajele) ca suplimentele de fier luate in alaptare scad eficienta de absorbtie a fierului. adica din lm eficienta e mai mare decat din lp / alimente pt ca e alt sistem de absorbtie, iar daca dai suplimente se absoarbe in alt fel si exista anumite bacterii care in acest caz pot consuma fierul atat cel din suplimente cat si din lm si in final la bebe ajunge mai putin. In engleza era articolul, poate reusesti sa-l gasesti.
Cristina: f frumos ai scris tu acolo Si eu ma topesc toata cand geme Bianca de placere la san, o sorb din priviri Si eu zic ca face asa cu limbuta doar pt ca poate, Bianca o scoate mult mai mult deja.
Dara: am apucat sa arunc un ochi la borcanele dar nu am gasit doar de morcov, astea din magazin vad ca au mix-uri de mai multe.
Amy: vazut, tare faina culoarea la scaunel
Am tot mirosit ieri la urechiuse dar nu mi se pare nimic deosebit
Gata, fug sa termin bagajele ca in curand plecam, revin duminica pe DC. WE fain!
SuperMami_1 spune:
Weekend fain la munte, Ronina! Noi luni plecam
Amy, foarte fain scaunelul.Sa-l folositi sanatosi!
Lelu,stati foarte bine la capitolul greutate.Tineti-o tot asa si nu te grabi cu cerealele.
Am mirosit si eu urechiusele si nu miroase a nimic.
Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)
dorinutza82 spune:
Cristina, nu am un diagnostic exact. In sarcina mi s-a sous discopatie lombara, dar ca de fapt as fi suspecta de hernie. Fara radiografie nu se prea poate pronunta nimeni.
Ronina, have fun la munte. Imi place ca plecati des la aer curat, va face bine la toti 3. Unde mergeti?
Miha, voi unde plecati la munte?