va rog ajutor urgent

va rog ajutor urgent | Autor: oanap85

Link direct la acest mesaj

a cazut fetita pe smoala de aia care se fac strazile ,proaspat turnata cred ,ca s-a fript la o manuta si i-a iesit besici
am sters-o cu rivanol si i-am pus pudra baneocin insa nu se duce smoala aia,ce pot face? aveti idee altceva mai bun?cu ce sa o dau ca sa-i treaca cat de cat si sa-i amelioreze durerea pentru ca desi nu plange suspina asa si cred ca o doare
multumesc

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

1. Bepanthen spray (spuma pt arsuri).
Ajuta mult, calmeaza durerile. Ideal ar fi fost imediat dupa intamplare, sa nu apuce sa se formeze basicile.

2.Spital. ACUM.

Si crede-ma, vorbesc din experienta. Bine, in cazul de care spun eu a fost vorba de un resou incins. Imi scapa acum denumirea cremei folosita de spital, fir-ar!
Dar important este sa ajungi cu fata la spital.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Miere. Eu asta pun...ung cu miere si stau cca 20 minute. Infuzia de coada soricelului e buna pt spalare. Mai e bun si aloe si cartof ras si pus. Smoala se va duce, nu-ti bate capul acum...las-o sa-i treaca durerea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

urgent spital.
in caz de arsura se scade intai temperatura zonei, d epreferat treptat, de la apa rece la gheata.
alcool nu s epune.
ca leac babesc folosit d emine a fost albusul d eou.
dar acum , in cazul de fata riscul d einfectie e f mare,deci trebuie dusa la dr de urgenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

multumesc,abia ce a adormit ca a plans o gramada
besicutele au aparut imediat ,adica acum a cazut si peste 1 minut le avea,am spalat-o cu apa rece prima data ca eram langa o fantana si cu rivanol apoi
la spital mai dureaza putin pana ajung...
la spital stiti cumva cu ce o dezinfecteaza? ce-i face?
ca ea a facut ieri un vaccin,cel de 1 an...
nu ma intereseaza daca se duce smoala doar ca ma gandesc sa nu se infecteze si sa nu o doara ca sta pe besicile alea care s-au si spart unele
am sa-i iau bepanthen daca calmeaza durerile,ajuta si la cicatrizare?
off abiaa stept sa merg sa o vada un medic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns B_Zara spune:

Fi-mea s-a ars acum cateva zile cu apa fierbinte de la dozatorul de apa.Dr mi-a dat Dermazin si crema de galbenele.Insa citeste pe net prospectul si vezi daca Dermazin e ok pentru copiii de 1 an...fi-mea are 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Sa stergi smoala incearca vata bine imbibata in ulei de gatit .Si mie mi-a picurat smoala incinsa de pe terasa blocului cand se faceau reparatii,chiar la incheietura degetelor la maini si am luat bobitele alea cu tot cu piele.Se mai vad ff putin urmele .dar sa stergi smoala,incearca uleiul de gatit
Sanatate

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Arsura cu basici e deja arsura de gradul II, eu m-as duce la spital de urgenta mai ales daca e pe suprafata mare si copilul e chiar mic. Nu e de gluma, daca cumva e pe suprafata mare, se poate ajunge la complicatii grave.

Pe arsuri si eu dau cu ulei sau cu miere sau cu bepanthen, dar n-am avut decat arsuri de gr I adica doar inrosirea pielii. Uleiul si mierea ajuta daca le dai imediat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Spunea cineva de albus de ou...bun la arsuri.Intaresc si eu aceasta afirmatie!Fratele meu acum cativa ani buni,copil fiind a pus mana pe o toba de esapament incinsa a unui camion.Acolo i-a ramas pielea din palma.Pana sa ajunga acasa tata l-a dat cu un spray pentru arsuri insa,ajuns acasa mama i-a pus albus de ou.In 2 zile nu mai avea absolut nimic.

Dar pentru smoala,du-te te rog la spital! Chiar nu e de joaca cu asa ceva.Mai bine sa o doara un pic pana ii desinfecteaza acolo,decat sa sufere mai tarziu.Multa baftaaaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

a cazut fetita pe smoala de aia care se fac strazile ,proaspat turnata cred ,ca s-a fript la o manuta si i-a iesit besici
am sters-o cu rivanol si i-am pus pudra baneocin insa nu se duce smoala aia,ce pot face? aveti idee altceva mai bun?cu ce sa o dau ca sa-i treaca cat de cat si sa-i amelioreze durerea pentru ca desi nu plange suspina asa si cred ca o doare
multumesc

Fara suparare, dar eu nu inteleg chestia asta: adica iti cade copilul in smoala cu mana si ceri sfat pe DC?! Pai eram imediat la doctor! Nu ai cu cine lasa ceilalti copii? Suni la 112 si spui ce s-a intamplat, nu te apuci sa pui nu-stiu-ce aiureli/leacuri babesti. A plans biata fetita atata!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Fara suparare, dar eu nu inteleg chestia asta: adica iti cade copilul in smoala cu mana si ceri sfat pe DC?!
Pai eram imediat la doctor!
Suni la 112 si spui ce s-a intamplat, nu te apuci sa pui nu-stiu-ce aiureli/leacuri babesti.

Mi-ai luat vorbele din gura...
A mai fost un subiect asemanator acum cateva saptamani, la care si eu am reactionat la fel ca tine.

oana, ai fost cu fetita la doctor, cum se simte?

Mergi la inceput