Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (20)
Raspunsuri - Pagina 8
valicutza spune:
andie da s-a aprobat legea cu concediul obligatoriu si pt tati de 1 luna..mama trebuie sa se intoarca la sv cand copilul are 11 luni sau 1 an si 11 luni , in functie de concediul ales ..iar daca tatal nu vrea sa stea 1 luna acasa cu bebe se pierde acea luna.nici al meu nu o sa stea luna aia acasa..ar fi mai mare deranjul sa facem alt dosar pt o luna de indemnizatie, plus ca nu stiu nici eu cat voi sta acasa , mai mult ca sigur doar cateva luni, vedem, in functie de bebe.
http://lmtf.lilypie.com/2PQCp3.png
24+ fericita cu dragonel de 2012
Bubulina42 spune:
Dragelor, tocmai ce am citit ca statul pe spate favorizeaza contractiile Braxton H. si ca e recomandabil repaosul, statul culcat numai pe parti, - cu prioritate partea stanga.
Take care!
22 + cu Nicholas
mena1906 spune:
Daca nu eram sigura ca misca acum stiu! Danseaza bine :)). Il simt foarte bine, exact ca pe o atingere usoara in butica, mai ales cand sunt linistita. Azi am plecat pe 16 saptamani. Am facut rost si de graficul de la dublu test (mai tarziu ca nu m-am agitat prea tare) si suntem niste copii sanatosi si fara probleme.
Sunt fericita!
Fetele mele, cum stati cu nervii? Eu am fost mereu o agitata, lucrez sub stres mereu si acum am ajuns sa ma cert saptamanal urat cu cate cineva. Daca nu ma cert plang.
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 15+ cu Eduard Florin
douradoudou spune:
eu deja am probleme ..daca stau pe spate nu pot sa respir si ametesc..asa am patit si al sarcina cu misso..e normal, bb e deja mare, apasa ...da, pe stanga e recomandat ca sa circule sangele bine spre bb..dar si pe dreapta e ok...
<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 12+
mena1906 spune:
Nici eu nu pot pe spate. Am dureri. Cel mai bine pot pe dreapta, desi se recomanda stanga.
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 15+ cu Eduard Florin
bioana spune:
hello again,
4 pagini de azi dimineata?cam mult la ce zi am avut....dar m-am straduit. ce nu fac eu de dragul vostru?
DENY multumesc mult. ......
ONUTZ spor maine la cumparaturi.distractie placuta la nunta si bafta la eco.
IPOPICA mersi.tati e foarte incantat....la cat de repede ai facut prima strofa, pana nasti scoti un volum...
ANDIE
Nu pot spune ca ma doare burtica, dar ma deranjeaza ceva cand stau mult pe scaun sau pe partea dreapta...parca ceva nu se aseaza bine acolo. trebuie sa schimb pozitia si e ok...
fetelor, maine chiar e vineri...
embarazada de 20+
o fetita...
Bubulina42 spune:
Fetele, repede un randuletz, ca am mai gasit ceva foarte interesant si important.
Spune ca avand in vedere ca in sarcina nu tre sa bei apa numai cand iti este sete, ci sa iti faci un obicei din a bea apa, care e foarte necesara organismului in perioada asta, - cea mai buna modalitate de a "verifica" daca bei suficienta este ca pipi sa fie de culoare foarte deschisa, un galben pal, aproape confundabil cu apa..
ok, iar plec, nebuna zi, fetelor!
Menaaaaa, iei bataie!! pai la cum urla unii aici, eu ar trebui sa jelesc pe banda rulanta.
Asculta-ma: in clipa in care am aflat ca am un bebica in burtica, mi-am (si i-am) promis ca bye bye suparare, stres, jelit,enervat!
Lasa-i, stii vorba aia romaneasca:cainii latra, ursul merge! ai ceva muuuuuult mai frumos si muuuuult mai scump care sa iti dea si sa iti pastreze starea de bine, daaaa?
Si sa stii ca si eu, de fel, sunt agitata, speedy, wow, nu am stare! insa acum sunt..relaxata, fericita si nerabdatoare, iar dr a spus ca bebele e relaxat, ca se cunoaste ca sunt destinsa si relaxata si ca asta ii prinde bine lui bebe si isi vede de treaba lui cu crescutul linistit..Un cozonacel, cum spuneam!Mic si scump!
Pup fata!
somn usor, dragelor!pe maine!
22 + cu Nicholas
menics spune:
buna dimineata burticoase!
cu somnul si eu... cam greu.. ma dor soldurile... hmm...
eu azi am program administrativ.... deci trec la mop si alte alea....
va doresc o zi buna ! am fugit ca ma striga masina de spalat!!!!!
23+
A.C spune:
Azi am schimbat si eu sapt. Am ajuns la 23! Asta inseamna luna a6-a,nu? Doamne,cum trece timpul...Ieri am avut si eu program administrativ.Azi e sarbatoare .Asa ca,tuturor celor ce-si sarbatoresc azi ziua numelui le doresc un sincer LA MULTI ANI si sa traiasca cu numele !!!
Alina 23+ mami de Delia ( 6 ani)
mada81lina spune:
Fetelor
Legat de subiect:
- daca ma tin puterile, caci momentan ma simt bine, stau pana in sept la job, dupa aia imi iau concediul de odihna (17 zile), caci n-am luat nici una anul asta, si de la 1 oct intru in prenatal
- referitor la prenatal, calculul este asa: se aduna salariul brut pe ultimele 6 luni (incluzand primele), se imparte la nr de zile lucratoare din ultimele 6 luni, dupa care inmultesti cu 85% si cu nr de zile lucratoare din luna respectiva .... la noi o sa fie diferenta mare intre oct(23 zile lucratoare) si dec (doar 19 zile lucratoare). Pt mine dif asta va fi de aproape 6 mil, dar asta e, oricum ies mai multi bani in perioada asta, si norocul meu este ca prind calculul incepand cu aprilie, unde am primit si jumatate de salar prima de Paste. Deci e ok. Pacat, cum spune-ti, ca nu se mai da un salariul la nastere. La sot apare in contractul colectiv de munca, si primeste la nastere copil, chiar i-au zis, dar la mine nu.
- OK, despre botez, eu aici sunt ferma pe pozitii, urasc iarna si eu si sotul, asa ca pe nameti nu fac botez, nici de ii sa imi sara toate babele in cap. Fac botez (daca totul va fi ok) pe 2 martie (pica sambata) ... Nasa este o prietena f buna din Austria, cu care din copilarie vorbeam ca-mi va nasi bebeul, i-a cumparat deja o gramada de lucrusoare, chiar si cercei
-despre CIC, am zis ca stau doar pana in aprilie 2013 inclusiv, si din mai ma intorc la job, cu 6 ore si 5 mil in plus la salar. Nu stiu cum e cu legea asta, voi intreba, sotul cu drag ar sta acasa luna aia obligatorie, dar desi obligatorie, tot cf legii nu poate (lucreaza cu CM doar de la sf lui feb, si inainte de asta nu a avut nici carte de munca, nici somaj nici contributii platite, caci a lucrat in Belgia fara forme legale, deci ... cum o fi in cazul nostru ? )
-cumparaturi am inceput deja, am dulapul plin de hainute pana pe la 6 luni, cumparate si primite, am scaun de masina, cosuletz bebe, plus lista de cumparaturi clar stabilita, care marca de carucior, de sterilizator etc, si in august le iau si pe alea
PS nus bebei vostri cum sunt dar Clara mea e ciocanitoarea Woody E de coma, loveste una intr-una. Are program seara de vreo 2 ore, neintrerupt, dimineatza ... ieri dimi de ex de la 5 la 7 facea bicicleta :) ...eram si eu si ungurul cu mainile pe burta. Si mai trage meciuri scurte si peste zi si noaptea ... E o scumpa, mi drag ca misca asa cu foc.
Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion 2, acid folic, Magnerot, Omega 3, CETEBE, Euthyrox 12.5mg
25+