Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (20)
Raspunsuri - Pagina 19
mena1906 spune:
Tnicoleta o sa merg la medic daca fac febra. Incerc deocamdata metodele descrise mai ses de fete. Ma bate gandul sa imi iau Air Bra (teleshoping) am auzit fete ca sunt bbune, doar ca ma ucide faptul ca acum vara mai port un maieut ceva si bustiera sub maieu nu merge. Iar la sutiene deja m-am dat batuta, in Romania aduc/produc sutiene frumoase si bune dar nu pentru mine.
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 15+ cu Eduard Florin
IuliaCospy spune:
Doura, felicitari pt bb in grafic!
Andie pupam bb cuminte!
Nicoleta, am auzit ca ar exista niste chestii speciale de atasat la centura special pt gravidute. N-as stii exact pe unde se gasesc, dar cred ca in magazile de burtici. Vezi poate iti e de folos.
Ioana, si Sara mea e incantata cu numele Mara. Da sa vedem ce va fi pana la urma. Sara e f simpatica. Spune tuturor ca o sa aiba un fratior, si cand o intrebi ce vrea sa fie iti zice ca fetita. Cred ca in mintea ei fratior = bebe, indiferent de sex. oricum de cate ori ma prinde il/o pupa si se joaca cu burtica.
Iulia, mami de Sara Andreea si 19+
angelique_19 spune:
Buna fetelor!
Am ceva de recuperat,vad ca ati scris destul cat am fost eu in plimbari.Ieri mi-am vazut puiul,isi sugea degetelele,am vazut nasucul,ochisorii facea tumbe.Totul este bine acum astept si eu morfologia miercurea viitoare.
Azi facem si noi 20 de saptamani dr. mi-a spus ca nu este un copil grasut dar nici slab nu este,este un copil normal.
Mena subscriu si eu ce au spus fetele,pune varza este foarte buna.Eu sa stii ca nu pot manca nimic prajit,mai gust daca nu e facut de mine.
Macarie felicitari pentru pitica si imi pare rau ca nu ti-au iesit analizele bune.Si eu sunt de acord cu perfuziile, o sa te puna pe picioare acum depinde de dr. tau ce spune.
Mami eu il simt pe bebe cel mai des in partea dreapta jos de tot si in dreptul buricului dr. mi-a zis ca e totul ok.
Angiuta bine ai venit,sarcina usoara si bebe sanatos si la termen
Biona la multi ani si tot ce iti doresti(scuze de intarziere).
Tnicoleta eu nu folosesc centura de siguranta deloc mi-e frica ca la o frana mai brusca sa nu patesc ceva.Dar e o varianta asa cum a spus Popi o sa incerc si eu.
Dana ma bucur ca toate iti merg struna, asa sa fie si de acum inainte.
Popi ma bucur ca ati evadat de la muncile de acasa si ca v-ati distrat de minune.
A.C ce bine ca ti-ai vazut puiuta.Eu nu am vorbit despre nastere cu dr.data viitoare o sa abordez aceasta discutie.
Bubu ma bucur ca te-ai distrat la botez si ca ai dat-o la pace cu Nicholas si v-ati distrat pe rand.
Andie nici eu nu am dormit bine azi-noapte,de doua nopti ma perpelesc si adorm mai spre dimineata dar cu nspe mii de treziri.
Doura ma bucur ca totul este bine si ca ai venit cu vesti bune de la morfologie.
Am intrebat dr. de durerile ca la menstruatie si mi-a spus ca daca trec cu no-spa nu e nici o problema sunt normale.Va pup fetelor!
19+ cu
epopeasca spune:
Fetelor, dar vorbarete mai sunteti eu imi propusesem sa intru mai des si uite ca nu am avut cum. Sambata am avut pomana de 6 saptamani a bunicului meu si duminica am constatat ca am racit...cum, nu stiu, ca abia de azi s-a pus racoarea si ploile pe aici, dupa aproape o luna de canicula inssuportabila. Acum stau cu Oscilococcinum si Nazomer pt nas si sper sa nu ia si Andreea de la mine, ca asta mi-ar mai lipsi.
Am fost la control la ginecolog si mi-a spus ca e totul ok si sa nu-mi fac griji pt bebe ca a iesit mai mica la eco, ca poate recupera, ca fiecare bebe are ritmul propriu de crestere etc. Oarecum sunt mai linistita, dar nu complet. Imi fac griji pt ca eu am Rh- . Mi-am facut imunizarea imediat dupa nasterea Andreei si ultimele analize acum 2 luni. Vreau sa imi fac cam mai repede inca odata analizele sa vedem cum o fi cu Rh asta. Stiam ca si daca bei cafea poate bebe sa fie putin mai micut (asa se zice); eu beau cam o cafeluta cu mult lapte in fiecare zi ca am tensiunea mica (vineri cand am fost la medic o avea 90 cu 55) si altfel ma ia cu ameteli. Nu sunt eu prea multumita de calitatea serviciului medical de aici din oras (nici vorba de morfo sau altele de genu'), dar nu prea am de ales.
Am vazut ca pe la inceputul capitolului vorbeati de botez; eu voi naste cel mai probabil la sfarsitul lui oct. chiar daca dpn e 7 noiembrie si cel mai probabil botezul il vom face la inceputul lui martie. Nu vreau sa astept pana dupa Paste sa-mi tin copilul nebotezat, mi se pare prea mult. Pe Andreea am botezat-o la 1 luna si 1 zi pt ca ne apropiam de postul Craciunului si iar ajungeam sa o botezam in plina iarna sau cand era deja de vreo 5-6 luni, ceea ce mie una mi se pare mult sa ti un copil nebotezat (bine-nteles ca mai sunt si cazuri exceptionale).Aaaa, si pe fetita noastra cel mai probabil o va chema Sofia Maria
Cat despre prenatal, eu voi avea doar o luna: 29 sept ies din CIC intru in prenatal pana prin vreo 29 oct. cand sper sa-mi programeze cezariana (daca tot trebuie sa nasc asa, macar sa pot alege data, nu? ) si apoi dosarul pt CIC 2.
Va las acum ca ploua cu tunete si piticoatei mele ii e teama.
Sa aveti sarcini usoare si lipsite de evenimente neplacute
25 saptamani implinite azi si mamica de Andreea (1 an si 10 luni)
Mami_de2 spune:
salutare girls:)
un kisss dulce la toate!!!
PS: nici eu nu mai folosesc centura de siguranta demult!
21+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane 0,2; FembionII, 3 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, Aspenter (3 pe sapt); 3 NO SPA pe zi, la nevoie; 200mg utrogestan vaginal pe zi;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI
angelique_19 spune:
Epopeasca bine ca te-ai mai linistit un pic, ai sa vezi ca fetita ta va recupera si va fi o grasunica la nastere
Mami
20+ cu
andie_n spune:
Doura, felicitari pentru bb sanatos, las' ca aflati voi si ce e data viitoare.
Angelique, , felicitari pentru jumatatea sarcinii.
Nicoleta, zi-ne si noua ce zice sotul tau de purtat centura. Nu de altceva, dar eu am citit ca ar tb purtata, si as fi curioasa sa stiu si argumentele contrare, mai ales de la cineva care se pricepe. Oricum eu nu merg cu masina decat prin oras (mi-a zis doctorita sa nu merg mai mult de 50-60 km cu masina), asa ca riscul de accidente la viteza mare e redus si ma gandesc ca la un accident la viteza mica e mai bine cu centura, dar habar n-am.
O zi buna in continuare!
Andreea 23+ cu
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6, 2 Duphaston
dannnah spune:
Buna fetelor!
Eu - in calitate de mamica de MARA - sustin alegerea acestui nume! Eu am avut o colega de banca in gimnaziu care se numea Mara, este singura persoana pe care o stiu cu numele asta. E un nume simplu, clar, romanesc si totusi destul de rar. Mie mi-a placut ca nu se poate alinta, altfel o faceau bunicii in toate felurile !
Daca se confirma saptamana viitoare la eco morfologica faptul ca avem un baietzel, ne-am gandit sa-i spunem Mark. Mara si Mark...Eu inca nu sunt lamurita daca vreau cu "k" sau cu "c", dar mai e timp ptr astfel de detalii
La mine saptamana viitoare va fi plina, voi merge la 2 eco morfofetale :)) Am innebunit. Ma duc la medicul meu si pe langa asta mi-am facut programare la altul renumit - pentru linistea mea. Era OK daca mergeam in saptamani diferite, macar sa-l vad pe bebe in etape diferite de dezvoltare...As putea sa aman una dintre programari pe saptamana 22....
De ieri m-am intors din concediu - ufffff, ce greu e!
Se pare ca toate il simtim pe bebe in partea dreapta - eu la prima sarcina tot asa am simtit-o pe Mara. Insemna ca acolo e "locsorul" unde stau ei comod. Sa vedeti mai tarziu ce miscari si ce forme vor capata burticile noastre! Ce senzatie este sa stai la coada la magazin si deodata sa-ti iesa un cot sau un genunchi intr-o parte! Mie mi-a fost dor de senzatia asta...Nici nu v-am spus, de saptamana trecuta simt si eu niste miscari timide, dar numai de 2-3 ori pe zi.
Va las, sa aveti o zi frumoasa!
mamica de Mara - 3 ani si 19+
andie_n spune:
epopeasca, am trecut in tabel numele fetitei tale. Stai linistita, sunt convinsa ca va recupera in continuare. Ziceai ca nu ai facut eco morfofetala sau n-am inteles eu bine? Anyway, sanatate in continuare, sa-ti treaca raceala si sa fiti bine si tu si bb.
Dannah, bine ai revenit!
O zi buna in continuare!
Andreea 23+ cu
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6, 2 Duphaston
epopeasca spune:
Andie, nu am facut eco morfo, sincer nici nu sunt prea in clar cu ea. Aici in Caransebes ecografist e unul, ginecolog altul si e inca destul de invechit sistemul. Gineco meu habar nu are sa faca un eco. Si mi-e greu sa merg in alt oras (Resita sau Tm) pt ca mi-e teama de drum. Cu toate ca sarcina este mai usoara decat prima, cand am stat la pat aproape 4 luni din cauza contractiilor, totusi nu e floare la ureche, ma resimt dupa efort pt altele normal (facut curatenie, mers la cumparaturi etc) si cum creste burtica mi-e teama sa fac drumuri lungi cu masina. Plus ca nici un medic, nici cel de familie nici gineco, nu mi-au recomandat analize speciale de sange, in afara de cea pt rh. Nu prea stiu cum ar fi mai bine sa procedez; deocamdata incerc sa evit stresul si tot ce i-ar putea face rau bebelinei.
Despre centura: eu am purtat-o si in prima sarcina si o port si acum chiar daca fac doar drumuri loco O pun sub burta si nu ma deranjeaza deloc. Am citit chiar ca e recomandat sa porti centura in sarcina, in eventualitatea unui accident (Doamne fereste) sau chiar a unei frane sau opriri bruste.
PS: puteti sa-mi spuneti Gina sau Gina2 (am vazut ca mai am o tiza )
25 + si mami de Andreea Luana