Bv Ile,Roxy, Balanta!Hai Gabi,Bea,Tamys!(52)
Raspunsuri - Pagina 13
Carmen_80 spune:
Go Roxyyyyy
Dana pozele sunt facute zilele astea, nu e chiar nou nascut :). Maine implinim o luna.
Maria chiar a luat bine in greutate. L-am cantarit aseara si am constat ca a luat peste 300 gr intr-o sg sapt. A inceput sa faca cutulite pe la maini :). Mananca precum un porcusor. Ia 70-80 de la san, si cam la 2 mese vrea si supliment. Bebelozaurul se face mare. Ca ne speriasem in primele 2 zile de viatza ca nu manca, iar lp il vomita :(. Doamne ajuta ca acum mananca de toate.
Eu am lasat vreo 6.5 kg la maternitate, apoi am mai dat 3.5 in primele 2 sapt si mai am de dat 2kg si f putina burta. Am centura dar dr a zis sa nu exagerez cu ea ca se lenevesc muschii, asa ca o pun o ora-doua pe zi.
Mami de brotac Patrick Andrei
nascut la 38 sapt, pelviana
MITITICA82 spune:
LA MULTI ANI FREDELIA
BUN VENIT NOILOR PIERSICUTE
fetelor am intrat deja in sapt 39 si micutul meu nu da nici cel mai mic semn c-ar vrea sa iasa, parca m-am saturat sa astept cand vad cum se mai coace cate o piersicuta pe la noi la odisee...
sper si eu sa scap usor de kg mele depuse usor (7 kg) :)) norocoasa nu?dar la cat am varsat ce sa mai zic
marti merg la dr la control si sper sa-mi zica ca e bn
stiu ca nici sa sar de termen nu e bn nu? ca cica se strica placenta si nu se mai alimenteaza bn bebe?
fata am nascut-o la 37 sapt dar asta mic vad ca e capos, sper sa nu iasa vreun grasun sa ma rupa de durere :)
cele care prima oara ati nascut natural a doua oara a fost mai usor?
va pup pe toate
Fleurdelise spune:
Salutare fetelor,
noi am lipsit un pic la apel ca am facut mici renovari in camera lui bb. am pus perdele noi, o etajera si o lampa de perete in forma de luna. plus Eric a fost ieri agitat, a cerut papa din ora in ora, un alt puseu de crestere probabil.
azi noapte a fost linistit, papa de 2 ori si somnic intre.
Roxypuy, nastere usoara, ma gandesc la tine!
Freedelia, ani multi si fericiti alaturi de frumoasa ta familie! Happy belated birthday!
Porumbita, eu am dat jos 13kg f repede in primele sapt. si acum vorba lui Ali stagnez. Burta nu s-a retras, arata cam de 4-5 luni asa, plus ca de la cezariana am o portiune mai amortita deasupra operatiei. port si eu centura cateva ore pe zi maxim, de obicei cand ies. atat timp cat tot nu am voie sport, cred ca nu strica.
vit D aici se da 90 zile o picat. pe zi, o fi concentratie diferita.
fetelor mamici, voi ce crema pt funduletul lui bb folositi? al meu s a iritat de la swaddlers (au o plasa care se cam lipeste de fundic la kk), l-am trecut pe baby dry e mai bine, dar mai are niste punctulete rosii. il dau cu penaten dar nu mi se pare suficient.
am vazut poze noi, wow !
m-am indragostit de Miruna lui Carmina, ce lungana frumoasa! dar cand o deschide ochisorii in poze!
Carmen, ce bb-loi mare si frumos. seamana si cu al meu.cat a ;uat in greutate intr-o luna? al meu 1.4 kg maine face o luna.
Porumbita, Victor e un scumpic, mai vrem poze.
Dana, m-a dat pe spate scaunul ala si, mai ales, sufrageria ta, e superba.
sper sa avem o zi mai linistita azi.
mi-am amintit ca intreba cineva de mancarime pe burta. eu am avut si trecea f bine cu ulei de migdale dulci. apropo acest ulei e f bun si pt bb dupa baita.
mamicilor v-a disparut linea nigra? mie nu, cat am vrut-o in sarcina acum ma enerveaza.
pupici mamicilor, bb-ilor si mult-incercatelor burtici!
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
ali24 spune:
fleur chiar vroiam sa intreb si eu cam cat e normal sa ia bebe intr o luna in greutate.vad ca a tau a luat 1,4kg.m am mai linistit ca dimineata am zis de curioasa ia sa vad oare a facut denis 5 kg si m am speriat cand am vazut ca deja are 5300.mi s a parut prea mult 1kg in 3 saptamani.
la 1 luna se face control la bebe?sau e destul daca merg cu el la 2 luni cand se face si vaccinul?eu nici nu am apucat sa il inscriu inca la medic de familie
Fleurdelise spune:
Ali, mie mi s-a spus la cursurile prenatale ca in primele 3 luni tre sa ia cca 1/2 livra (220g) pe saptamana sau 2 livre(880g) pe luna. In alta carte am vazut intre 250-270g pe saptamana sau 20-30g/zi. Astea sunt niste valori medii bineinteles.
Ai nostri vad ca depasesc,nu-i bai, mai nasol era daca nu luau destul. Avand in vedere cat ne-am chinuit, cel putin noi, cu alaptatul exclusiv in primele 2 saptamani cam asa, acum merge mult mai bine,am laptic destul, nu-i mai dau nici supliment de lapte muls. Am returnat pompa electrica imprumutata de la farmacie, oricum se vede cu ochiul liber ca suge bine, face clabuci de laptic la colturile guritei .
Despre consultul la dr, te-as sfatui Ali sa-l duci cat mai repede sa-l vada un pediatru. Chiar daca-i sanatos tun cum sunt convinsa ca e. Aici se merge la 2 sapt la pediatru, apoi intre 6 si 8 saptamani, apoi la vaccinul de 2 luni, cand nu sunt sigura daca il vede si pediatra sau doar asistenta care-i face. Gandeste-te ca, daca, Doamne-pazeste, exista vreo problema, este esential sa fie detectata si rezolvata cat mai din timp (ochisori, auz, solduri etc).
Am si eu o alta intrebare:i-a iesit pe buza superioara la mijloc in interior o basicuta destul de mare. Am inteles ca e de la supt. E normal, tre sa fac ceva sa i treaca? Sper ca nu e o bubita, o infectie ceva.
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
Kimmy spune:
Fleur si Timi a avut besicuta din aia,am sunat panicata dr si a spus ca e absolut normal,si ca se retrage in timp.A zis sa nu o dau cu nimic.
Timi a laut 1300 prima luna,a doua abia 800 si de acolo tot mai putin.Asa ca sa nu va faceti griji
_
Mamica mandra 37+Emma Iulia
AMR 14 ZILE
Povestea noastra
Biribu spune:
buna fetele, apar si eu la apel
Fleur basicuta apare frecvent la toti bebeii alaptati, nu trebuie sa faci nimic. se mai descuameaza pielicica, se formeaza alta, e absolut oki. despre iritatie, daca e sub forma de punctulete poate fi o candidoza - diaper rash, il poti spala cu apa cu bicarbonat. la al meu, dupa insistentzele pediatrei am schimbat scutecele cu cele naturale seventh generation, sunt fara chimicale, si nu s-a iritat deloc, cind era in pampers avea funduletul rosu uneori. sunt un pic mai scumpe dar merita
Dana ti-am zis eu ca nu nasti? sigur ajungi la termen. si mie imi place scaunul, aici nu se gaseste din pacate.
despre kile - am dat jos 6 in spital si inca vreo 7 luna asta - ca am facut si noi o luna ieri
eu m-am bagat la un regim usor insa, nu mai merge destrabalarea si nu mai maninc pt doi, clar. am grija insa sa beau lichide suficiente si ceai de lactatie si vad ca lapticul e ok.
La multi ani Delia, sa ne traiesti si sa te bucuri de copiii!!
acum galeria
Hai Roxy!!!
Bravo Ille, sa-ti traiasca Irinucul
revin
Biribu spune:
scirtzia gagiul dar vad ca s-a intors pe partea cealalta
deci a luat in prima luna 1600 gm, e rotund si da, e indragostit de tzita, doarme profund dar daca indraznesc sa dispar din camera ma sinte si se trezeste, noi ridem de el ca are tzitzo-senzor, ii e frica sa nu dispara
a inceput sa urmareasca binisor jucarii si mai ales pe noi, imi zimbeste cu gura pina la urechi, e un scump...
noaptea papa la 3 ore, pediatra mea zice ca de la 5 kile ar trebui sa stea macar 4 ore fara papa noaptea si sa-i bag suzeta dar nu ma lasa inima, cind il vad cum se bucura la tzitzi.
noi facem baie zilnic, dar fara sampon/sapun, numai apica si ii place. deja a intrat intr-o rutina si nu vreau sa i-o stric, in jur de ora 7 seara e nelinistit deja, stie ca urmeaza programul de seara, l-am intirziat o zi ca eram in oras si s-a pus pe un urlat noaptea dupa ce papa adoarme la loc fara cintat/discutii, nu am treaba cu el.
cu burta - mie mi s-a retras in proportie de 70% asa fara centura, nici nu am ca n-am folosit nici la ceilalti, cred ca mai bine sa-si faca musculatura treaba.
asa, s-a trezit acuma, pup
niccostea spune:
Fleur, Stefan avea bubita de-aia de care zici tu inca din maternitate, dar i-a trecut dupa 2-3 zile de la sine.
Acum insa s-a umplut de bubite pe la gat, a avut si in maternitate (eritem alergic i-au spus ei si i-au dat cu Triderm - o fi bun?)
Suntem de luni acasa, incercam sa ne obisnuim unul cu celalalt, sa ne depasim temerile, sa ne obisnuim ca BB-le mai si plange si sa nu ne mai crizam la fiecare scancet, etc. Acum e intr-un mare puseu de crestere, a inceput miercuri seara si tot astept sa treaca... Apogeul a fost aseara: a supt de la 6 la 10, apoi de la 11 la 2 - in mod ciudat dupa 'maratonul' asta, la 7 dimineata aveam din nou lapte in surplus. Incerc sa nu ma mai uit la ceas, mai imi iau cate o carte si citesc in timp ce-l alaptez, mai imi pun un film, orice numai sa treaca puseul asta fara sa-i adaug formula - cum ma tot 'imbie' sotul, sau ceai - cum ma sfatuieste mama.
Nici noi nu l-am inscris inca la medic, dar sper sa rezolvam cat de curand, ca sa nu mai 'zburam' in miezul noptii la spital ca are BB diaree, cand el de fapt avea "diareea de san" - cica normala la copiii alaptati exclusiv la san.
Noi in apa de baie ii punem si putin ceai de musetel, ca altfel nu scapam de gura maica-mii - cica sa nu se opareasca copilul (cu greu am convins-o sa nu-i facem baie de 2 ori pe zi, tot din acelasi motiv). Poate sa-i faca ceva rau ceaiul de musetel la baie?
Cu kg-le, eu am lasat la maternitate 10 kg si inca vreo 2 s-au mai dus de cand am venit acasa. Mai am inca multe de dat jos (pusesem 32 in sarcina), dar la cat mananca Stefan, sper ca n-o sa fie prea greu. Burta e cam ca la 4-5 luni, nu am pus pana acum centura - ma mai interesez sa vedem cum e mai bine...
Citesc din urma si revin, daca mai imi da voie piticul.
AMR... cateva zile (12.07) Stefan
MTHFR - A1298C heterozigot
Laura32 spune:
Am fost si noi azi la dr cu bb , buricul este ok , a luat 650 gr in 2 sapt si 3 zile .... mie mi-a spus ca trebuie sa ia 180 gr/200 gr pe sapt
a crescut si 2 cm si jumatate , ii dau excusiv san , si 50ml ceai de la baby drink . Am luat pt colici sab simplex si protectis si este ok , a dormit si el mai bine . Asteptam sa faca o luna sa mergem la un dr cardiolog sa vedem ce ne spune cu inimioara . Doamne Ajuta sa fie bine si sa nu avem complicatii .
Eu am dat toate kg puse in sarcina ( 10 kg), dar aveam multe cand am ramas insarcinata din cauza tratamentelor , deci tot mai am de dat .
Burta s-a retras destul de mult , ft putin se mai cunoaste , linia nigra nu a disparut , am inteles ca dupa vre-o 3/4 luni .
Ne-am mai acomodat cu bb , sper sa fiu si eu mai relaxata de acum in colo si sa nu ne mai stresam atat .
Cu greutatea am fost stresata la inceput , acum chiar vreau sa ia minimul , sa fie un copil normal , ma tot uit pe strada si vad copii efectiv explodati , nici ochii in cap nu li se vad , sa ia in greutate atat cat trebuie , nu foarte mult .
Fetele care alaptati , tineti regim la mancare ? Mancati fructe ? Eu am tot incercat sa ma controlez la ce mananc ( mai mult nu mananc ) , dar simt lipsa fructelor .
Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)