Ice Tea - ce fel de "ceai"?

Ice Tea - ce fel de "ceai"? | Autor: emushi

Link direct la acest mesaj

Printre alte probleme mai mult sau mai putin importante, vin si eu cu o dilema aici: sa-i dau sau sa nu-i dau copilului sa bea din "minunatul" ceai de magazin? Parerea mea ar fi ca...nu, dar eu sunt mai zurlie asa cand vine vorba la produse din astea, si inafara de sucuri "de fructe" (aproximativ, ca si cele la cutie colcaie de adaosuri) si apa plata (ca minerala oricum nu vrea), nu i-am dat, desi face 7 ani. Acum ma bate la cap cu Lipton-ul, ca toate colegele ei beau si eu nu-i dau.
De ce? pentru ca pe mine "extractul de ceai" nu ma lamureste cu privire la continutul de cofeina/teina sau cum s-o fi numind, ca nu stiu din ce fel de ceai e "extractul", primul gand este la ceaiul negru si nu stiu daca gresesc sau nu. Ca numai de energizante nu ar avea nevoie domnisoara Duracell, ar trebui sa o culeg de pe lustra .
De-asta intreb...sa aflu si alte pareri, totusi nu as vrea sa fiu chiar atat de stricta daca ar fi un lucru inofensiv (evident nu ma refer la baut ice tea de dimineata pana seara, dar un pahar-doua din cand in cand?)

mami cu doi strumphi poznasi - Miruna (18.09.2005) si Andrei (13.07.2010)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Al meu pusti (cel mare) si-a insusit fff fain niste chestii: daca nu i-am oferit, nu consumam in casa nu cere diverse (bomboane, cipsuri, sucuri, pufuleti). Dar a venit varsta petrecerilor cu colegii, iesiri in grup ... si nu puteam sa-i spun TU NU bei, mananci cutare chestie. Si a gustat. Unele i-au placut, altele nu. In continuare nu cumparam asa ceva. Doar cu ocazii speciale se servesc. Dar dupa max 2 pahare de suc tot la apa ajunge; mac nu vrea nici sa guste (si ma bucur), pufuleti ... o mana si gata. Dintre bomboane si mar, alege marul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

M-am uitat la semnatura si d-ra Duracell e cu o luna mai mare ca d-nul Duracell al meu (cel mic). Eu le dau ceai gen Ice Tea sau Lipton cand mergem undeva (restaurant, vizita). De sete beau apa. Nu am observat o crestere a energiei in urma consumului de ceai. Poate ca mai rau de atat nu se poate .
Baiatul meu mai mare are 9 ani jumate si am inceput sa-l las ocazional sa bea un pahar de cola. Nici dupa un pahar de cola nu am vazut efecte de sporire a energiei. Cel de 7 ani inca nu "pupa" cola.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

pe mine m-ar ingrijora mai mult cele 35 de grame de zahar din fiecare sticla de juma' (7 lingurite adica) decat continutul de teina /cofeina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

daca inca iti sta in putere acest lucru, fereste-o cat poti. oricum mai devreme sau mai tarziu va veni o vreme cand va face propriile alegeri independent de vointa ta. din pacate anturajul ne "omoara". a mea e mica (aproape 3 ani) si orice prostie vede in parc la copii vrea si ea. nu mai stiu ce sa inventez sa nu-i dau si uneori nu reusesc, mai ales cand sunt "binevoitori" care ii ofera copilului vreun produs "minune" fara sa ma intrebe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

ocazional bea si al meu, are 10 ani acum...dar si cand era mai mic stia ca pentru el sunt sucurile de fructe si apa plata...dar l-am lasat sa guste cola,pepsi, fanta etc...2-3 gurite...iar acum daca poate alege ce sa bea alege limonada facuta in casa, iar in vizita/oras/restaurant sucurile necarbogazoase.
e greu sa il/o tii departe de anumite produse de la o varsta, cand anturajul isi spune cuvantul...

Diplomatia e arta prin care vorbesti frumos cu un câine rau, pana gasesti o bata cu care sa te aperi.

"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Emushi, cum spunea si Corap, e imensa cantitatea de zahar continuta. De fapt, alea nu-s ceaiuri. Sunt la fel de ceaiuri cum sunt si alea granule, la borcan; cred ca e de fapt acelasi lucru, plus zahar, muuuult zahar adaugat.

Ramonika, e simplu, zic eu, de explicat, daca nu a testat pana acum ce vede prin parcuri. Fata mea, cam de-o varsta cu a ta, nu stie de multe chestii cica de gustare; vede si nu cere, pt ca habar nu are, de ex., ce este o acadea sau un Tedi sau un ou de ciocolata. Uneori ma intreaba ce papa X copil si-i spun sincer ca nu stiu, ca eu nu mananc/ cumpar ce are acel copil, deci nu cunosc. Alteori ii spun calm ca e cutare chestie, dar ca pe acel copil il va durea sigur burtica rau de tot putin mai tarziu.
La noi merg astea. E drept, nu cumparam, nu consumam, e pe bune. Despre inghetata, mai ales dc vede ca e cu ciocolata, iti spune ea inainte ca te dor dintii si gatul si ca dc mananci multa "mai tarziu" dintii nu mai sunt albi si frumosi si iti vor cadea.

Cand i se ofera prin parc ceva, ma intreaba. Dar in general refuza din start, cu doua texte :" Ade nu papa de-asta, nu e bun" sau "Daca era ceva bun imi cumpara si mie mami si tati de la magazin". Si gata.

Sincer, ma rog sa o tina tot asa. Dar ca sa ajungem aici am dus lupte de gherila cu tot neamul binevoitor. Am ramas fermi amandoi pe pozitii. Asa ca acum vedem rezultatele bune. Plus ca merge la cumparaturi fara crize ca vrea tot ce e pe acolo.

Eu stiu asa: nu poate pofti la ceea ce nu cunoaste. Si nici nu e interesata sa afle, nu are curiozitati de-astea.

Fetei tale poti sa-i spui ca daca papa nu-stiu-ce-nu-vrei-sa-i-dai ca o va durea burtica, ca xyz nu e bun pt ea,de-astea, noi i-am oferit explicatii reale, dar pe intelesul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

indiferent de parere , sunt tare nocive .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emushi spune:

in general a fost intelegatoare pana acum, dar se pare ca incepe sa se razvrateasca...deh, a trecut timpul, si fetita care la 3-4 ani facea observatie vanzatoarelor de la alimentara ca aduc acadele cu chimicale sa strice dintii si burta copiilor...a ajuns si ea sa ceara prostioare; incerc sa nu fiu absurda, stiu ca pana acum i-am cam format gusturile si oricat ar face pe grozava la petreceri ca vrea de exemplu sprite (ca fetele mai mari), nu bea nici macar un pahar si pe urma tot apa plata cere...dar cu ice tea-ul ma irita...ca asta n-are acid si o sa-i placa tot mai mult daca ii dau; culmea pe mine nu ma deranjeaza atat continutul de zahar, (mai tare m-ar deranja indulcitorii, cu aia am mare razboi), ocazional se mai poate in loc de bomboane, prajituri, alte prostioare din astea...
raman totusi cu fixatia mea, daca e cu ceai negru sau nu
pana una-alta am sa-i fac ceai "de casa" cu miere si lamaie, si daca vrea neaparat nare decat sa si-l puna in sticla de Nestea sau ce-o mai fi la indemana, oricum e de acord ca cel de acasa e mai bun!
anya, suna incurajator, "poate mai mult de atat nu se poate" - ba da, se poate, a baut un paharel de cola (asta am aflat pe la 1 noaptea cand nu mai reusea sa adoarma), si ziceam ca e bagata in priza...a facut roata cam...o ora...nu mai zic de alergat, ca numai pe lustra nu s-a urcat! (ei, poate or mai fi fost si alte motive atunci, dar oricum lui tati i-a fost invatatura de minte)

mami cu doi strumphi poznasi - Miruna (18.09.2005) si Andrei (13.07.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

emushi, zaharul are acest efect de supra-energizare, nu neaparat cofeina. asta incercam sa-ti spun; o prajitura are mai putin zahar decat 1 pahar de {orcebauturaracoritoaredincomert}. Absolut de acord cu tine ca indulcitorii-s chiar mai naspa.

si da, cel putin "pe eticheta" (websitul producatorului) ceaiurile despre care vorbesti contin ceai negru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

La noi merge faza cu "daca manaci dulciuri iti creste fundu mare " :)).
Cu sucurile nu avem probleme.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput