Bobocei de sept-oct 2012 (20)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulutza_1980 spune:

lalu85 iti mai amintesti saptamana in care s-a intors ? eu citesem ca in jurul celei de-a treizecea saptamani se intoarce ... la mine deja e inceputul la a 32-a ... dar sunt increzatoare in ce mi-a spus medicul ... deja cred ca are super personalitate la cum se misca si la cum face burtica in momentele de show !!!
in legatura cu lesinul ... si cumnata-mea a lesinat dupa nastere naturala ... explicatia ar fi ca se pierde fff mult sange ( ceea ce este normal - acum avem cu 50% mai mult decat normalul )... si depinde de fiecare organism ... risti sa ai doar o moleseala totala si senzatie de neputinta ... tot ea mi-a spus ca si copilul este obosit si risca sa nu manance in prima -a doua zi ... doarme si atat ... dar cred ca depinde de la organism la organism ...

Kytana si mie imi place chinchilla ... mai mult pentru ca e fff moale ( la fel ca matza mea -cu parul lung si matasos )... doar ca citisem ca este f sensibil si mie mi-ar fi milutza sa nu pateasca ceva ... sa stii ca fiecare animalutz are darul sa simta sarcina ... si sunt f afectuoase animalutzele in general cu femeile insarcinate ... asa ca lasa-te alintata !!!
si cateodata au si darul de a schimba in bine starea de spirit !
unde vrei sa te muti in anglia ? in ce zona ? e una din tarile in care se poate trai decent ...



31 + Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Kytana sunt ok, aseara n-am mai visat urat, sper ca si in seara asta sa dorm bine. Sa ai un concediu placut si relaxant!

Lulutza, ma bucur ca bebelina ta e bine si e in grafic. Mai am o saptamana si o vad si eu pe scumpa mea. Acum ca m-am bagat la somn a apucat-o fotbalul la mine in burta. Tati chiar zice ca i-a simtit forma piciorului, eu am simtit loviturile si cu tot sucitul meu pe toate partile ca sa o fac sa-si schimbe pozitia, n-am reusit nimic.

Somnic usor la toate burticile!

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madanan spune:

Fetelor la mine de la 24 de sapatamani bebelina este cu capul in jos. Oare asa va ramane de acuma? Oricum, eu vreau sa nasc cu cezariana.

+26

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

lulutza cred ca eram in saptamana 31 sau chiar 32 cand sa intors. Dar inainte sa se intoarca am simtit tensiune mare in burtica si ma durea pt ca statea cu caputul in dreapta buricului si piciorusele in stanga si mi se intindeau ligamentele ff tare si aveam disconfort mereu....apoi intr-o zi ma durea rau in partea de jos, atat de rau incat cand imi apropiam picioarele imi venea sa plang...am stat numai in pat si la un moment dat cand m-am ridicat sa merg la baie, mi s-au incordat muschii abdominali si cred ca asta la ajutat sa se intoarca ca am simtit pur si simplu cum sa lasat toata apasarea aia din dreapta(care era capul) in jos si atunci am simtit o relaxare totala si mi-au disparut toate durerile instantaneu....sa simtit atat de bine incat nu-mi venea sa cred...si atunci in seara aia mi-a zis sotul meu ca mi sa lasat burtica...si acum ii simt piciorusele mereu in stomac sus este asa dragut si haios

lalu85 34+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

Hello, bulinici !

Eu am simtit de 2 ori smucitura pe care o asociez cu intoarcerea lui bebe. O data in trim 2, cand n-am stiut ce e, chiar ma ingrijorasem ca am simtit ca se smuceste de parca vrea sa plece prin burta. La eco de 25 sapt era cu capsorul jos. Pe la sapt 28, stateam intinsa si bebe misuna si deodata s-a smucit tare si atunci am stiut ca s-a intors, lucru confirmat la eco. Eu astept rabdatoare sa se intoarca in pozitia buna. Fetita prietenei mele s-a intors in sapt 35 si la fel a descris: o smucitura violenta si apoi liniste si pace. Eu sper sa n-astept atat, dar asta e, sunt la manutza lui beib

Am gugalit putin:

"In cea de-a 7-a luna de viata intrauterina, numerosi bebelusi au in continuare capul, adica partea cea mai voluminoasa a corpului lor, in sus. In majoritatea cazurilor, ei fac saltul intre luna a 7-a si a 8-a, cand se intorc cu capul in jos si picioarele in sus, o pozitie pe care au toate sansele sa si-o pastreze pana la nastere.

Dar nu toti bebelusii se supun calendarului. Cei mai putin grabiti asteapta pana in ultimul moment sa se intoarca. Doar 3% dintre ei raman cu capul in sus si in timpul nasterii. In acest caz, bebelusul nu se poate naste pe cale naturala.

Daca bebelusul nu s-a intors cu capul in jos, medicul poate incerca sa-l basculeze, pentru a-i da o sansa sa vina pe lume cu capul inainte. Aceasta manevra consta in manipularea bebelusului prin burta mamei, pentru a-l incita sa se intoarca. Ea este eficace in 50% din cazuri, se efectueaza sub control ecografic si monitoring, pentru a inlatura orice risc de sugrumare cu cordonul ombilical.

Manevra poate fi contraindicata daca bebelusul pare fragil, daca se afla deja foarte jos in bazinul mamei, daca e prea mare, daca cantitatea de lichid amniotic este prea mica sau daca uterul se contracta prea usor. Aceste motive impun interventia medicala de la 7 luni si jumatate de sarcina, pentru a intoarce bebelusul cat inca nu sunt probleme majore. "

Bebe dragonel Andrei sau dragonita Iris la bord !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Olivette: Eu nu am nimic deocamdata si sper sa nici nu am vreo problema cu sarcina. Sandy2008 are o problema de alimentatie a bebelusului, in loc de trei vase prin care se face legatura mama - pui, sunt doua si de aceea bebe e mai mic. Sper sa nu gresesc, ma va corecta Sandy daca e cazul. Eu doar incercam sa o ajut prin cineva din strainatate, dar vad ca Lulutza s-a descurcat extraordinar, asa ca nu cred ca va mai fi necesar ajutorul meu. Oricum, sanatate multa, Sandy!

Kytana: Inteleg bine ca prietena ta a fost supravegheata de Tutunaru, a nascut natural cu el si acesta a disparut cand a vazut ca pacienta are probleme si lesina, hematom, necesitate de operatie? Sau pur si simplu a plecat dupa nastere crezand ca totul e bine si apoi nu a mai raspuns la telefon, asa cum fac medicii uneori? Si practic prietena a nascut natural, motiv de fericire, iar apoi a fost obligata sa suporte si operatia, pentru indepartarea hematomului? Adica acum e taiata si colo si dincolo? Eu m-am bucurat tare ca a nascut natural si ca s-a incadrat in termenul acordat de medic pentru nastere naturala si cand colo totul a fost mai rau? Daca afli, spune-ne!

Despre intorsul puiului in burtica nu stiu, dar stiu ca la mine la ambele sarcini bebe era cu capul in jos la toate vizitele! De la prima la ultima la prima sarcina, de la prima pana in prezent la a doua. Sper sa si ramana asa... Interesant sa simti cum se intoarce propriu-zis, Lalu, iti dai seama cum e sa simti cum trece printre oasele bazinului si cum scapi de presiune?!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

26 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Buna, burtici!

Ma bucur ca toata lumea e bine si ca ne bucuram in sfarsit de putin aer racoritor. Noi ne-am intors ieri in bucuresti, pe canicula, fara AC, iar cand am ajuns acasa s-a pornit furtuna, eh, mai bine mai tarziu decat niciodata.

Azi avem emotii caci mergem la morfofetala, de la ora 4. Sa-mi tineti pumnii Inca nu-mi pot da seama in ce pozitie e bebe, mi se pare ca ar fi cumva transversal, pt ca simt multe lovituri in laterale.

Lalu, ce frumoooos povestesti de cum s-a intors bebele tau Eu n-am inca burtica lasata, mai e timp, sunt in sapt 32.

Kytana
, ii tin pumnii prietenei tale, sa-si revina cat mai repede si sa se bucure de grasunica ei

Bob, si eu am luat patul din ikea, dar doar cadrul din lemn. Vezi la saltele, ca ei au din acelea din burete (eu doar asa am vazut, se poate sa ma insel), nu din nuca de cocos. Astea din nuca de cocos sunt poroase, salteaua este aerisita, nu absoare transpiratia lui bebe si-l ajuta sa doarma mai bine. Eu chiar ieri am avut noroc sa gasesc in Cora, unde erau reduceri la textile, saltea din nuca de cocos, de dimensiunile cadrului de pat (120x60 cm) redusa de la 170 lei la 140. Am luat-o fara sa mai studiez alte oferte. Are si o husa tare draguta din bumbac, cu o parte din lana, desenata cu animalute

Va pe toate!

fericita 31+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Va salut cu drag fetelor!

Nu am reusit sa mai scriu pe aici, am fost ocupata cu finalizarea serviciului, am mai mers 3 sapt. si de luni sunt acasa, intai in concediu si de pe 15 august in prenatal. Sunt bine, multumesc fetelor care au intrebat de mine, de multe ori ma apucam sa scriu ceva si nu reuseam sa finalizez, de acum o sa am mai mult timp.

M-am apucat si eu de ieri de pregatiri, incet incet... ma bucur asa de mult ca nu mai e mult si-l vad pe bb, nu mai am rabdare.

Am avut si eu cateva zile de mishculatii nasoale cu dureri si presiune jos ca sa-mi dau seama ca pitiku' s-a intors si sughita sus tare, in stomac si misca jos, in vezica/anus, el sta cu capul in jos de la 23 sapt., tare nasol a fost. Apoi intr-o noapte tot asa s-a frichinit de nu am inchis un ochi si dimineata era tot cu capul in jos si m-am simtit bine... tare nasoala senzatia.

Doamne, ce bine ca e racoare, macar cateva zile s-o tina asa, mai dorm si eu noaptea putin intre drumurile la baie.

*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
Povestea nasterii lui David
sapt. 31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulutza_1980 spune:

sandy_2008 astept semn de la tine ... esti bine ?

31 + Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Salutare burtici!

Am intrat doar sa va salut si sa-i multumesc Elficai pentru lamuriri. Multa sanatate lui bebe, Sandy!

30+

Mergi la inceput