Bobocei de sept-oct 2012 (20)
Raspunsuri - Pagina 4
lalu85 spune:
Fetelor am trimis mesaj catre contul comun cu nr. meu de tel. Nu am stiut cum sa fac altfel...daca intrati acolo este la mesaje private si este nr meu. Ma puteti suna oricand
Maine o sa plecam la socrii si ne intoarcem Duminica...acolo nu am net si nu o sa mai intru
lalu85 34+ cu
stella87 spune:
Buna, burtici!
Am venit de la eco si cursuri prenatale cu vesti bune, bune. Bebele este cu capul in jos! Este atat de nazdravan, in timpul ecografiei domnul nu si-a luat mainile de la fata sa-i vedem si noi fatuca, ba mai mult, din cand in cand se facea covrig si-si dadea si cate un picior in nasuc :)))). Este foooooarte flexibil, cred ca-l trimitem la gimnastica. Acu nici nu ma mai mir de ce simteam eu misculatiile alea peste tot. Si doctora era amuzata de miscarile lui :))
Cu masuratorile stam ok, el e per total mai dezvoltat cu 5 zile (asa era si la eco de trim 2) deci schimbam DPN, este 8 septembrie! Eu am un col cam mititel, 2.5 cm, dar suntem in grafic, trebuie doar sa nu fac mult efort, sa nu stau mult in picioare, caci bebele e deja destul de jos cu caputul.
Acu sa va zic ce mi s-a parut interesant de la cursuri (unele informatiile tin mai mult de spitalul filantropia, dar se pot aplica si la alte spitale:
La intrarea in spital se vor semna doua formulare: unul despre procedura de nastere in sine si altul despre ingrijirea bebelusului dupa. Aveti grija ca in al doilea formulat sa precizati ca vreti sa alaptati cat de repede se poate, ca sa evitati situatia in care bebele primeste lapte praf. In general, dupa o cezariana, se poate alapta la 4-6 ore dupa operatie.
In timpul travaliului, cica e bine sa urinam des, ca avem nevoie de cat mai mult spatiu in zona bazinului si sa papam dulciuri pt energie.
Despre respiratie, sunt doua tipuri. Pana la 7 cm dilatie inspiram adanc la debutul contractiei si expiram leeent. In acest fel mai atenuam pragul de durere al contractiei. Dupa 7 cm apare tot mai acut nevoia sa impingem cand inca nu este indicat sa impingem deoarece nu s-0a produs dilatie maxima, adica 10 cm. Impingand cand inca nu este cazul riscam sa rupem perineul. Ca sa controlam nevoia de a impinge trebuie sa respiram altfel, acele respiratii alerte, sacadate pe care le vedem in filme
Oricum mereu e o moasa cu noi care sa ne indrume ce si cum sa facem.
Asistenta de la cursuri ne-a vorbit despre durata alaptarii si ne-a sfatuim sa incercam in primele 6 luni sa alaptam exclusiv, fara alte tipuri de lichide. Apa nu-i dam decat daca are febra mare sau sta intr-uin spatiu inchis unde e foarte cald, ori in ambele cazuri riscul de deshishidratare este mare.
Despre colici ne-a zis ca apar cam din a doua sapt si pot supara bebelusul pana la 6 luni. Ca sa atenuam problema si cand alaptam natural, cica singurul remediu e ca mama sa aiba o alimentatie sanatoasa, sa evite pe cat posibil cruditatile (legume, fructe), prajelile, dulciurile, sosurile picante...
Cam asta am retinut mai interresant asa Data viitoare, la ultimul curs, vom vorbi despre ingrijirea bebelusului dupa ce iesim cu el din spital, imi notez si va povestesc.
fericita 31+ cu
dara76 spune:
Fetele, scuze pentru inoportunare, daca e cineva interesat, va rog: http://www.okazii.ro/patuturi/paturi-din-lemn/patut-co-sleeping-si-alaptare-baby-dreams-se-poate-atasa-la-patul-mare-se-poate-folosi-de-sine-statator-pentru-bebe-mic-a116345225
mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)
Kytana spune:
Neata! Haideti la un suc de portocale proaspat stors si o feliuta de paine cu unt si dulceata de zmeura facuta-n casa
Multumesc pentru felicitari si incurajari! Miki se simte mult mai bine, multumesc lui Dumnezeu!
Am reusit sa vorbesc cu ea ceva mai mult de 2 min si sa inteleg cum s-au desfasurat evenimentele. Inca am cateva lacune deoarece am preferat sa o ascult decat sa o asanez cu 'jdamii de intrebari.
Lucrurile s-au precipitat dupa ce a nascut si au cusut-o. Are o taietura destul de mare si cusutul a durat cam 30 min. Au vrut sa o dea jos de pe masa: lesinul nr. 1. Nu au considerat ca este ceva in neregula (din cate am inteles in acest moment Tutunaru plecase deja, crezand ca ea se simte bine). Asta se intampla pe la orele 13.30. In salon a stat cu sotul, a dormit putin si pe la 17.30 au venit sa o ia la alaptatul de la ora 18.00. Alaptatul asta este din 3 in 3h la Elias, mai putin intre orele 24.00-06.00.
La ridicare, lesinul nr.2. I-au luat tensiunea: 8 cu 5 (sau atat i-au spus). Au rugat-o sa se ridice sa mearga la un control: lesinul nr. 3. I-au luat iarasi tensiunea, nu au vrut sa ii mai spuna cat are, in secunda 2 s-au agitat spiritele, au chemat un doctor, au luat-o pe sus de acolo lasandu-l pe bietul sotz nauc, fara sa ii zica ce si cum se intampla si unde o duc.
La control i s-a descoperit hematomul cu pricina. Se pare ca in timpul nasterii s-ar fi spart un vas de sange care in acele 4h cat a stat in pat s-a marit, i-a provocat hemoragie si se pare ca era cauza caderii continue de tensiune. Hopa sus pe masa de operatii. Nu au vrut sa il sune pe Tutunaru, au chemat un alt doctor de acasa. Bulucita, buimaca si beata de durere a fost pusa sa semneze ca este de acord cu operatia si implicit o noua anestezie (a 4-a doza in nici 12h). La chirurgie a fost okay.
Anestezia a fost generala, s-a trezit la ATI unde nici nu a fost bagata in seama. A cerut sa i se aduca portofelul, i s-a raspuns ca nu este cazul, sa stea linistita. Atat de linistita a stat incat a doua zi i-a dat sangele la mana unde a avut pus un aparat care sa ii ia tensiunea din 15 in 15 min. Desi a rugat in stanga si-n dreapta sa i-l mute nitel, parca era inexistenta. Are bratele ciuruite de la transfuziile de sange, perfuziile cu glucoza si alte injectii. Dupa o noapte si o zi de chin (duminica si luni) a ajuns sa o vada pe seara pe bebelina grasulina, care e bucalata, cu ochi negri si par pe frunte. (care va cadea ulterior).
Ultima bomba a venit ieri dimineata, la mai putin de 24h de cand a fost adusa de la ATI. "Va externam" oO I s-a adus direct foaia de externare, dar ea a refuzat sa plece. Nu a fost chemata sa i se faca toaleta zilnica desi ea este cusuta de 2 ori... o data dupa nastere, iar la operatie au descusut-o fix acolo...pentru a o re-coase in acelasi loc. Da stiu si pe mine ma doare doar cand ma gandesc A impartit bani peste tot: degeaba. Pana la urma a tras de o asistenta sa ii faca toaleta caci nu mai putea de durere.
Sa nu uit. Pentru copila a avut nevoie de tot la ce va puteti gandi: ser fiziologic, bepanthen, baneocin, seervetele umede, fase sterile si evident nelipsitele scutece de unica folosinta. Toate acestea i-au fost cerute - "noi nu avem aici de nici unele" -
In final este bine, astazi ajunge acasa. Despre travaliu si banutii dati o voi intreba cand se mai linisteste. Momentan e indragostita de pitica si nu vreau sa ii reamintesc chiar acum prin ce a trecut.
De astazi sunt acasa, Va pup pe toate si ne auzim mai incolo. Fug la o plimbare matinala. Presimt ca statul acasa imi va aduce pe langa linistea mult dorita si un surplus de kilograme
28+ cu
-= Love life, live love =-
Bobocelul nostru[img=http://lmtf.lilypie.com/Fgsvp3.png[/img]
sandy_2008 spune:
Buna lulutza_1980. Sunt bine, acum am vazut mesajul de la tine.
Inteleg ca ai o reteta pentru 4 fiole si ca se gasesc in farmacie.
Astept pe cineva care vine din Franta, aterizeaza astazi pe la ora 14:00 si nu stiu daca mi-a luat sau nu ca nu mi-a mai spus si are telefonul inchis.
Dupa ce reusesc sa vorbescu cu fata, iti dau de stire.
iti multumesc mult de tot. vorbim dupa amiaza.
te pup
bye
Mirabelac spune:
Lalu drum bun si ai grija de tine!
Kytana doamne prin ce a trecut prietena ta! Slava domnului ca e bine acum. Ma gandeam ca doar la cezariana se poate intampla asa. Sanatate multa din partea mea!
Eu m-am prostit, de luni m-am apucat de facut dulciuri de casa, am facut budinca de paste cu branza, gogosi si inghetata de casa. Cred ca ma fac cat china pana nasc daca continui asa.
Eu am ramas iar singura, copilu' a vrut la bunici, mai pregatesc cate ceva pt bb.
Unde sa trimit nr de telefon?
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
Povestea nasterii lui David
sapt. 31
corinuka_g spune:
'neata burtici!
stella multumim tare de informatii! ...felicitari pentru micul gimnast!
kytana m-a socat povestea ta...am mai citit pe net povesti despre nasteri si m-am ingrozit cate se pot intampla...totusi personalul medical de unde vreau sa nasc eu mi se pare painea lui Dumnezeu fata de ce povestesti tu...sanatate multa prietenei tale!
mirabela pofta buna! ...eu nu-mi mai fac probleme cu greutatea...nasa mea a zis c-a pus 28 kg, ieri a fost pe la mine o prietena care a zis c-a avut 40 kg in plus!!..eu am pana acuma 10 kg in plus, mi se spune c-arat bine, nu m-am umflat deloc la fata, maini, picioare, asa ca nu ma mai agit...noi sa fim sanatoase!
noi n-am mai ajuns la dr...luni m-a sunat si mi-a zis ca nu poate, o lasam pe marti...ieri mi-a zis ca e nebunie la clinica, sa merg sambata cand e de garda, daca nu sunt probleme...asa ca asteptam...
in general suntem bine, ma doare burta cateodata, asa, ca un inceput de contractie (acuma le cunosc), apoi ma lasa...si ud chilotul non-stop...contractii d-alea "bune" nu mai am doar 1/zi, am cate 10-12/zi, dar dr a zis ca sunt normale, pregatesc uterul...asa o fi...
va pupam!
_
28+ David Gabriel Multumesc Doamne!
stella87 spune:
Neata, burtici!
Offf, offf Kytana, ma umple de frustrari povestea prietenei tale. Pentru ce pana mea platim CAS plus spagi peste spagi?? Sincer, chiar sunt curioasa cat a cotizat in aceste zile la spital de au avut "atata grija" de ea. Poate n-a dat suficient...
Sper din tot sufletul sa nasc cu bine la termen si sa nu pun piciorul in spital de stat. Stiu ca generalizez, dar asa ma oftica ororile astea care se intampla. Mereu mai aud cate o poveste...
Ma bucur ca prietena ta e bine si cel mai important ca are un bebe sanatos pe care-l poate strange la piept! Ii transmit multa sanatate si refacere usoara!
Sa stii ca nu e musai sa te ingrasi acum ca stai acasica fara stres. Eu una, de cand am intrat in concediu, de 2 sapt, am constatat uimita ca n-am mai pus niciun gram. Am tot 62 de kile, desi ma asteptam ca in perioada asta sa cumulez cele mai multe kilograme. Oricum inca mai e timp :)) Am observat ca munca ma obosea si papam mai mult si mai nesanatos de la cantina. Mancarica era destul de grasa. Acu, acasica, nu mai am asa multa pofta de mancare si pap mai sanatos. Pt bebe nu cred ca sunt probleme, pt ca el e oricum mai voinicel si isi ia tot ce-i trebuie de la mine, iar eu ma simt foarte bine.
Lalu, daa, e un nazdravan si jumatate, sa vezi ce tumbe a facut si azi-noapte
Mirabela, ma ia cu pofte Eu nu ma pricep la dulciuri facute in casa. Abia ma descurc la mancarica, dar invat eu pe parcurs. Chiar acu ma pregatesc sa fac ceva usor, o salata de vinete
Corinuk si eu am citit si auzit de la doctor ca sunt bune acele contractii Braxton Hicks, care antreneaza uterul pt marele moment. Atata timp cat n-ai contractii dureroase care se repeta la intervale egale de timp n-ai de ce sa-ti faci griji, zic eu. Si mie mi se intareste burtica, uneori ciudat e ca si in timpul somnului. Practic, de la contractii ma trezesc, dar nu sunt dureroase. Foarte important, diferenta dintre contractiile BH si cele de travaliu e ca primele inceteaza daca iti schimbi pozitia corpului.
Va Mai revin
fericita 31+ cu
Elfica spune:
Stella: Multumim pentru rezumatul de la curs, foarte dragutza esti! Ma bucur ca te pun sa le dai in scris ca vrei sa alaptezi cat mai repede, dar mi s-ar parea firesc ca daca esti deja in urmarire la un medic de acolo, sa faci chestia asta inainte de nastere, cand ai rabdare si esti constienta pe deplin de ce scrie acolo, nu la internare, cand teoretic ai contractii, esti cocosata de durere si speriata de ceea ce va urma si numai atentie la ce scrie nu mai poti acorda... Daca vii de urgenta la ei sau te transfera de la alt spital, inteleg, ca doar atunci te vad prima data si e normal sa iti ofere sansa sa iti exprimi dorintele. Cand te mai duci, daca nu uiti, intreaba te rog si daca tatii beneficiaza de acest concediu acordat pe baza certificatului de puericultura doar o data sau la fiecare copil. Eu imi amintesc ca doar la primul, dar mai bine sa fiu sigura, sa nu renuntam la un eventual drept. Merci frumos!
Kytana: Doamne, biata fata ce a indurat! Iar faza cu nu au mai vrut sa il sune pe Tutunaru a fost bla-bla, nu era mai usor sa il suni pe cel care a urmarit pacienta continuu, decat sa aduci pe altul de acasa? Daca ar fi fost solicitat cel de garda, mai ziceam, dar asa.... e strigator la cer! Dupa parerea mea! Ce au zis, hai sa cotizeze pacienta la doi medici?!? Sau nici nu s-au gandit la ea, ci doar Tutunaru nu a mai fost de gasit, medicul de garda o fi fost incompetent si atunci au adus pe cine au putut? Dumnezeu stie, oricum, nu ii va fi usor sa se refaca, e greu si dupa o simpla cusatura, daramite dupa doua in acelasi loc?! Eu am facut alergie la fire si dupa cateva zile de la cezariana mi-a supurat operatia si a trebuit sa merg la spital de cateva ori sa curete zona si sa primesc indicatii si tot a fost neplacut rau. Of!
Am mai trimis pe adresa comuna de gmail doua mesaje, unul cu retete pentru inghetata (Mirabela, in special, fii pe faza si verifica) si unul cu 14 carti utile, dar nu pentru nastere, ci pentru viata de zi cu zi, pentru sanatate. Inca o reteta usoara de inghetata: http://delly.link de reclama catre alt site - avertizare/articol/Retete-culinare/11654/inghetata.html?utm_source=newsletter-culinar-20120716&utm_medium=email&utm_content=culinar-20120716&utm_campaign=Newsletter-Culinar#_=_
Patricbebe: Mi-am adus aminte de supa ta de iaurt si am realizat ca de mult ma gandeam de ce nu ne mai povestesti diverse ca inainte? Speram ca esti bine si te asteptam sa revii in forta!
Va pup si va urez numai bine tuturor!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
26 +