Strugurasi de Sept-Oct 2011 *63*
Raspunsuri - Pagina 8
May3 spune:
neatza.
ne-am intors si noi din Ro. nu stiu pe bune cum rezistati pe caldurile alea...
Lali, am fost nasi la nunta, nu la botez :)
dbunny, poze de la nunta n-am inca. am pus poze cu Bibi pe grup in schimb.
sanatate puiutilor bolnaviori
meniul de azi:
dim: jumate de mango cu juma de mar si biscuite
pranz - aproape 200 gr: supica de legume si paste cu piept de curcan si sos de rosii
seara: o cutiuta de budinca de mango si mar (cumparata)
intre mese pufuleti sau biscuitei
i-am scos o masa de lapte si mai are 150 ml la 10 dim; 210 ml la 8 seara si 150 ml pe la 2 noaptea.
credeti ca-i suficient cat mananca?
are 9.300 kg
va pup.
mihaela_i spune:
Seidana: Din ce stiu eu pt stimulent e ok sa te intorci si doar cu o zi inainte sa faca un an. Sotul a si depus actele la noi si au fost ok. Il las cu mama mea. Dani o iubeste f mult si ii e mai usor cu faptul ca lipsesc asa.
camady spune:
Buna.
Eva e relativ mai bine.Nu mai are febra de miercuri cand i-au aparut petele.De azi au disparut si petele. Insa, nu mananca nimic, nimic inafara de lapte.Sunt cu nervii la pamant.
May, cand spui ca-i dai paste cu carne de curcan cum i le prepari ? Si cum i le dai ? Asa ca atare? Eva nu manca decat blenduit.Acum nici asa nu mai vrea.Budinca............asta a mea cred c-o sa manance la 5 ani.
Sunt suparata tare
In legatura cu vaccinurile.La cat a suferit acum Eva, clar ii fac toate vaccinurile posibile. Mi se pare riscul mai mic cand ii fac vaccinul decat atunci cand nu-l fac. Plus ca m-am hotarat sa-i fac si impotriva rotavirusului si varsatului de vant.Ce am vazut la Bucuresti......
La varsat Razvan a suferit fff mult, se scarpina, a ramas cu cateva bubite. Au fost 2 copii la gradi vaccinati si la aia le-au aparut cateva bubite..........mult mai usor.De rotavirus sa ne fereasca d-zeu, face ravagii la un copil mic.
abmariana spune:
Salutare!
Ne alaturam si noi grupului de bebelusi febrili. De 3 zile tot incercam sa reducem o febra razvratita. Cand ajunge la 38-38,2 sunt multumita. A avut si 39,5-39,6. I-am dat alternativ, la 4 ore, Panadol si Nurofen, i-am administrat cate 2 supozitoare Novocalmin atunci cand avea febra peste 39. I-am dat tricouri si sosete ude, bai la 36-37 grade, l-am tinut dezbracat... In fine, era tare frustrant sa vad ca dupa atatea eforturi febra nu-i scade. Poate fi o viroza ( nu are alte semne de infectie: mucisori verzi, otita, tuse productiva, scaune diareice, etc), sau poate este o boala eruptiva( roseola infantum sau pojarel), in fine asteptam sa vedem ce-o sa se mai intample.
Anto refuza mancarea. Bine ca macar a baut bine apa, mi-era teama sa nu se deshidrateze. Sunt atat de fericita ca alaptez, tzitzi este singura lui sursa de hrana!
Camady: vaccinul contra rotavirusului trebuia facut pana la 6 luni. Si eu regret nespus ca nu i l-am facut. Acum o luna si jum Anto a facut o enterocolita care a dus la deshidratare, am stat 24 ore internati pt perfuzie. Bine ca nu era rotavirus! Si eu m-am speriat cand am vazut copii internati de o saptamana la care inca facea ravagii rotavirusul.
Revin cu detalii.
May3 spune:
fetelor, ce stapane pe voi sunteti. cred ca daca mi-ar face febra asa mare m-as pierde cu firea.
sanatate lui Anto si Elei
camady, ma bucur ca e mai bine Eva
eu am luat paste organics de la raionul de bebei. sunt ca niste stelute mici.
le-am fiert, am adaugat carnita fiarta si maruntita bine si sosul si gata.
le mananca f bine, chiar daca n-are dinti deloc am obs ca ii place sa manance mai grunjos decat blenduit.
eu multumesc lui D-zeu, Bibi mananca f bine. chiar daca nu prea mananca in scaunel, ci mai mult in brate si pacalita cu cate o jucarie. asta este, bine ca mananca, fiindca va vad pe voi ca mai aveti probleme cu mancarica.
chiar, exista vreo metoda se facut copilul sa manance in scaunel?
mihaela_i spune:
Copilul meu mananca in scaunel de pe la 7 luni. Dar mai bine decat in scaunel mananca in carucior. Mi-e si mie mai usor cand vad ca se simte bine acolo si nu ii dau decat laptele in scaunel ca sa nu ud caruciorul. Eu ii mai cant uneori cand nu e foarte dornic sa inceapa. Dupa ce incepe de regula nu mai e nici o problema.
MatzaRebela spune:
va pupam cu mare drag!Ne-a fost tare dor de voi!imi cer scuze nu am mai citit de tare mult timp pe forum, si n-am mai dat nici un semn.. am avut un soi de depresie..inca mai exista pe acolo dar e intr-un coltisor indepartat al mintii...
Imi pare rau sa aud de bebei bolnaviori:( am citit capitolul asta de la inceput..Multa Sanatate va doresc si mamiclor rabdare si au tot respectul meu pentru cum se descurca!
Despre noi... suntem fotomodel... nu vrem nicicum sa ne ingrasam... la mancarica mai face mofturi.. la tatica niciodata!
Avem 4 dintisori! 2 jos si 2 sus!... acum o sapt i-a iesit al 4-lea si m-a terminat vreo 2-3 zile cu muscaturile... insa cum a spart gingia cum nu amai muscat slava domnului...
in picioare merge foarte putin tinuta de mana.. merge putin tinandu-se pe langa pat ori cand sta pe canapea atunci e cand intr-un colt cand in altu... viteza mare baga la mersul de-abusilea.. o las in dormitor si in secunda 2 ajunge dupa mine in sufragerie...
Spune Tata Mama nana baba lala mna mna cateodata si restul gangurelilor pe limba ei ce nu le intelege nimeni
sta singurica pe pat si se joaca cand se plictiseste ma striga sau tipa aaaaaaaaaaaaaa:))
Vineri a facut primul ei cucui ohhhh ce a mai plans mititica.. dar fiind la mine in brate s-a calmat relativ repede... in 4 minute ne-a dus tati la spital.. el vroia radiografie asa ca am ajuns pe la ploiesti ca cica acolo se fac radiografii la copii mici .. la ploiesti ne-au spus ca ei nu fac ca sa i punem comprese si sa o urmarim...deh s-a panicat tati rau de tot ... ce nu cunoaste il sperie si reactioneaza... nu si-a pierdut cunostiinta nici o clipa.. nu a varsat deci nu a prezentat nimic neurologic si tocmai d-asta nu i-au facut radiografie cred... apoi a inteles sotu ca daca cumva pateste copilu cv ca nu au vrut sa ii faca radiografie sa prevenim cine stie ce merge si il strange pe doctorul de acolo de gat la propriu...
in rest cam liniste pe frontul nostru.. tot o zambareata a ramas spune cate un da hotarat si face o fata atat de scumpa de nu mai putem de dragul ei!
pupici si sper sa nu mai treaca atata timp pana voi avea 5 minute sa va mai scriu!
Cea mai fericita mamica de Kate Rina 28.08.2011
http://burchiu.ro/botez_burchiu_kate_rina
Ispravele piticei: http://burchiu.ro/kate-rina-burchiu
mikka11 spune:
fetelor, eu am insomnii. azi am fost la iarba verde, Maria a alergat 3 ore ( nu exagerez) de manute sau cu antemergatorul si apoi a cazut lata, am adus-o dormind si de atunci tot doarme.
Sei cum se mai simte Ela? . Of, nici nu stiu ce sa spun draga mea draga sa se mai aline durerea
covorasul l-am luat din kaufland, am citit si eu tot fell de chestii negative dar la cate chinezarii de jucarii are, chiar si alea scumpe sunt facute de chinezi, deja nu mai stiu ce sa zic. Ei ii place covorasul, toata ziua scoate bucati din puzzle si eu le bag la loc
Camady, ma bucur ca se simte mai bine Eva
dintre toate vaccinurile posibile, rotarix-ul e singurul pe care mi-as fi dorit sa il fac si regret ca nu l-am facut, acum nu se mai poate. rotavirusul are intr-adevar efecte devastatoare pentru micuti...
Mariana, imi pare rau ca si voi sunteti cu febra si sanatate multa va dorim!
Matzaaaa, bine ai revenitmereu ma uit la poze cu voi pe FB si tare rau imi parea ca nu mai intrati
May, abia astept poze de la nunta! Bea e adorabila. tu de ce intrebi daca mananca suficient, iti spun eu, mananaca super bine
Leeeeenaaaaa???????????
Am scapat-o pe fii-mea azi in punga de pufuleti,mancam eu langa ea si jap cu mana in punga mea, ce m-a enervat, a mancat vreo 4 ca nu am putut sa ii mai iau din mana ca urla. sa vedeti ce si-i indesa in gura si u stnga si cu dreapta si mancare nu mananca neam, nici banana n-a vrut.
oanaiasi spune:
Ola:)
In primul rand vreau sa urez sanatate strugurasilor bolnavi! Cum mai e ela, sei? A mai facut febra? Mie cand mi a facut eca febra am rezolvat misterul cu o hemoleucograma. s a vazut clar ca era virala treaba asa ca m am linistit. numai bine seara i au aparut si bubitele. eu i am pus paracetamol in fundulet abia a 3 a zi de 39. Am rezistat eroic.:)
Noi acu suntem fericite ca e buni la noi care nu stiu cum face dar reuseste sa hraneasca razvratita. m a spart cu mancatul in mancarea mea...ieri a vrut lapte de vaca cu hrisca hidratata si fulgi de cocos:d. I am dat...a mancat de a rupt!. Azi i am hidratat hrisca si i am preparat o cu laptele neindulcit si a mancat extraordinar de bine. nu stiu de o fi bine sau nu dar decat sa stea flamanda prefer sa ii dau ce ii place. acu ma chinui s o fac a manance din borsul ei si nu din al meu. al ei il separ inainte sa pun sarea si bineinteles ca al meu e mai gustos:d...
pepene mananca intr o veselie. nu mai vrea nimic pasa/blenduit. musca bucati si le mesteca. vrea sa tina mana pe lingura cand e hranita...ma sparge cu independenta ei...
fructele le vrea doar intregi. nu pot sa ii mai dau niciun fel de piure ca u mananca. nu ii mai place textura. in fine...greu la deal! Dar mergem inainte!
Revin ca s a trezit.
Oana, mami de Eca 18.09.2011
Doamne, ai grija de noi!
seidana spune:
Salut fetele..
Ela e mai binisor, adik ieri a fost f vesela, zambareata, insa aseara iar a trantit un 38.6 , noaptea anterioara m-am trezit din somn ca Ela ardea ( si ii simteam piciorul pe burta mea), nu am dormit jumatate de noapte, avea 38,6 axial... i-am dat nurofen si imineata nu avea nimik..
Azi noapte a fost ok, insa la ora asta inca doarme...
De mancat mananca binisor, insa cum zice OANA , vrea fructele intregi sa i-i le dau in mana sa muste ea.. nu e problema mare insa mananca ff putin de asta ii dau mereu cate un marut in mana, si daca inainte manca 80 gr fructe acum mananca 1 caisa, sau maxim jumatate de piersica.. de asta intre mese ii dau fructe, ma gandesc serios sa incep sa ii schimb masa de dimineata..
Insa mananca rosii, suc de rosii, supa de rosii ..castraveti murati (febletea ei),
Mikka.. eu i-am mai dat pufuleti, ca apa , sare malai nu mi-i se pare tragedie, insa incerc sa fiu atenta sa ii dau marci mai putin sarate si sa nu se nimereasca pufuleti sarati...
Covorasul l-ai luat in ceva oferta? sau exista oricand oricum?
Ce tare e MAria.. bravo ei pt asa miscare..
Ela merge pe langa mobila toata ziua.. insa de manute abia acum am inceput sa o tin.. si ma dispera oamenii in parc (bunicile): vai dar nu merge la 11 luni? da in premergator o pun? nu? dar de ce , ca nu va umbla fara el? da de ce o las in 4 labute? da de ce nu am tinut-o sa umble? uffff... i-am zis la bunica : de-a busilea acum e momentul sa mearga, la 20 de ani de vine-n 4 labe acasa nu e bine, sa umble are toata viata.. s-a uitat la mine cu privirea aia de "ce nesimtita" si a incheiat discutia
OANA.. eu analize nu ii fac inca, probabil ii vom face la un an, citeam ceva de genul ca pana la 2 ani copii mai au eruptii febrile fara cauza, acum ce o fi adevarat nu stiu..
Si noi suntem la bunici.. asa-i ce fain e cand le vezi pe fete fericite si pe unici si mai fericiti? sa nu zic ca mereu noi facem achizitii cand bunica e cu noi
CAMADY.. si mie imi pare rau ca nu am facut rotavirusul, desi nu stiu f clar cum se manifesta boala, campaniiile astea publicitare mi-au dat de gandit..
Cum e EVA?
dar Teodora?
MAtza ma bucur sa te vad , credeam ca te-ai suparat pe noi..
de acum o sa mai fie cazaturi, imi zicea o prietena drga ca: "prin cazaturi se fac copii nostri mari "
Mihaela.. si noi cu buni ramanem, chiar si asa nu sunt f linitita , ca imi doream sa o invat eu de toate.. insa asta e ....
ABmariana.. Imi pare rau ca sunteti si voi cu febra.. ufff.. nu stii cauza? cum se mai simte azi?