Strugurasi de Sept-Oct 2011 *63*
Raspunsuri - Pagina 7
zubi spune:
ollaaaa fetilii unde v-ati ascuns?
noi am fost afara,acum ma apuc de curatenie, m-am tuns si ma si vopsesc
baiatul meu nu mai vrea in patut, in premergator doar sa mearga toata ziua, paote slabesc si eu cu ocazia asta ca trebe sa stau toata ziua dupa el
va pup we placut
mihaela_i spune:
Nu am mai avut timp de forum ca a fost prima saptamana la munca. Eu m-am intors cu o saptamana inainte de a face Dani un an. De ce? Ca sa beneficiez de stimulentul de insertie care se da pana la 2 ani daca te intorci la munca inainte de a face copilul un an daca optasesi pentru 1 an de stat cu el.
Legat de vigantol, eu doar v-am povestit ceva. Luati decizii dupa ce va sfatuiti cu pediatrii copiilor, nu altfel ca sa nu dati cu rosii in mine.
Legat de vitamine si ingrasatul copiilor cu ele, parca nanna zicea ca fiecare cum ii e felul. Iar eu nu cred ca felul lui Dani e nemancacios. El a fost f mancacios cand era micut de tot. Dar a luat o klebsiella din maternitate si a inceput sa-l supere burtica si sa nu doarma, sa nu manance si sa faca mult caca. Pana ne-am prins ce are, pana a scapat de ea... Tratamentul a fost cu niste probiotice care se amestecau cu laptele. I-am dat lapte praf deci pana la 2 luni si jumatate alaptand in acelasi timp. Lapte praf cat sa ii dau probioticele. Mie mi-a scazut laptele, el totusi s-a ingrasat. Scapase de porcaria aia de klebsiella si trebuia sa continui cu probioticele o vreme. Apoi a facut vaccinul de 2 luni si totul s-a dus naibii. N-a mai vrut biberon deloc si nici de la mine nu manca cine stie ce. Spre 4 luni incepuse iar sa manance (de la mine). Dar a urmat vaccinul de 4 luni. Si nu mi-a mai mancat o saptamana decat cat sa nu moara de foame. Mie mi s-au infundat de 20-30 de ori canalele la un san, mi-a scazut rau laptele... el nu a mai mancat bine de-atunci. Probabil ca a contribuit si vigantolul si vaccinul. Acum are o perioada de vreo 2 luni de cand mananca. Vigantol "uitasem" sa-i mai dau de vreo 3 luni, vaccin nu a mai facut recent. Urmeaza vaccinurile de 1 an. ROR nu ii fac. Celalalt... o sa i-l fac ca na, i-am facut toate rapelurile de pana acum. Insa nu ma trage inima nici la ala si i l-as amana dupa cum ziceam.
Legat de chestia cu 6h, era pana la 2 ani in contractul colectiv de munca la nivel national. Era pt ca nu s-a mai semnat si nu mai exista asa ceva. E si o OUG veche care zice ca pana la un an, daca alaptezi si faci o cerere poti avea program de 6h.
Legat de alaptare mergand la munca, Dani inca vrea si eu am parca mai mult lapte. Cand ma vede sta indelung la san si eu am sanii super plini. Dar nu ma dor. A inceput sa ia in greutate mult de cand m-am intors la munca, fara sa ii dau mai multa mancare. Deci explicatia e laptele meu zic eu. Noptile au fost grele la inceput de saptamana. Se trezea f des si plangea. O data s-a trezit si mi-a urlat o ora fara sa il putem consola nicicum nici eu nici sotul. Acum a revenit la cateva treziri de noapte si la dormit destul de bine intre alea.
Va pup. Ma duc sa ma intind ca Dani doarme si sotul doarme si el.
mikka11 spune:
Mihaela, chiar vreau sa te intreb, deoarece nici eu nu intentionez sa fac ROR-ul, cum o sa procedezi cu inscrierea la gradinita? am tot citit despre asta in ultimul timp si m-a luat groaza, sunt f multe gradinite care nu primesc copii care nu au ROR-ul facut, se leaga de o ordonanta de urgenta data de guvern anul trecut in iunie. Eu as dori sa cunosc etapele unui demers legal in acest caz. am discutat cu sotul si am decis sa nu i-l facem sub nicio forma, chiar daca asta inseamna sa ma judec cu gradinita si sa o duc direct la scoala, ca de acolo nu au cum s-o dea afara, invatamantul este obligatoriu pana la urma. Oricum nu dau doi bani pe gradinitele lor, mai bine lucrez eu cu ea acasa si o duc la diverse cercuri si activitati ca sa socializeze, la urma urmei nici eu nu am mers la gradinita decat cateva luni si nu sunt vreo salbatica nici retardata si cand am intrat in clasa intai stiam deja abecedarul pe deasupra, de atatea ori il citisem
Lena, tu te-ai suparat pe noi de nu mai scrii aici si doar la topicul cu Arcadia? stiu ca nici tu nu vrei sa faci ROR-ul, parca nici Zubi...
ati vazut ca in Italia au dat tribunalele castig de cauza unor parinti care au acuzat sistemul medical ca ROR-ul provoaca autism?
mihaela_i spune:
Mikka la ce ordonanta de urgenta te referi? Eu ma gandesc ca sunt multe gradinite in Bucuresti si oi gasi si una care sa-mi convina si sa-mi accepte copilul. Mai ales ca e cu lipici :) Acum fara gluma, legile la noi se schimba asa des ca nu mi-as face de pe acum probleme in legatura cu o ordonanta de urgenta. Si cu vaccinul f posibil ca macar cu o spaga mica sa se rezolve :)
seidana spune:
salut
Fetelor sunt disperata- are febra 39..
la amiaza avea 38,5 si am mers la urgenta, imi era frica sa nu fie rujeola, ca ieri i-au aparut ceva eruptii pe piele, dr de garda a zis ca nu e rujeola, s-a uitat in gat, nas, urechi, ascultat la plamai..concluzia rino faringita, gatul putin rosu, nas f inflamat: sa nu o mai asip, vibrocil in nas, nurofen si aerius t bubite..
acum, dupa 4 h: febra 39.. .. i-am da nurofen.. sosete cu otet, am tinut-o mai dezbracata: doar in body... e mai apatica , desi rade si vorbeste ..
CE SA MAI FAC??????????
camady spune:
Sei eu acum cu febra Evei am bagat supozitoare la fiecare 4 ore(asa crestea febra)alternativ paracetamol cu nurofen.In 2 seri i-am introdus si jum. de supozitor novocalmin.In rest, o puneam cu funduletul in chiuveta cu apa cam la 30-32 grade. Apa ii curgea pe picioruse iar eu cu mana uda ii dadeam pe tot corpul.
Imi pare rau,sa se faca Ela repede bine .
mikka11 spune:
sei are febra si dupa nurofen?
ca in rest ai procedat foarte bine, mai citisem pe undeva ca se da alternativ nurofen cu panadol. ai incercat cu supozitor cu paracetamol?
comprese umede la temperatura camerei mai stiam...
pupici multi, multi, multi Elei.
si Maria tuseste inca, are si un harait in piept de la secretiile alea din gat
miha, o sa caut informatia cu legea aia si pun link, acu sunt cam pe fuga.
Iris_K spune:
Sei, imi pare rau.
Si fie-mea a avut febra 39,7 si i-am dat JUMATATE supozitor de novocalmin (dar sa nu abuzezi, nu ii dai mai mult de jum o data la 12 ore). Si dupa, chiar daca i-a scazut febra, 3 zile, de 3 ori/ zi supozitoare de paracetamol de 125.
Noi asa am scapat . Stiu prin ce treci, eu eram disperata sa nu faca convulsii febrile.
Camady, Eva e mai bine?
Sanatate multa puiutilor !
Mamica ANTONIEI (26.09.2011)
seidana spune:
Camady.. nu i-am dat supozitoare ci siropel, nici nu a avea acum de unde sa cumpar paracetamol.. sunt la ai mei, deh oras mic.. orare de farmacii mici..
Eva cum mai e?
Mikka.. dupa ce am scis mesajul i-am facut "baita" cu comprese de apa calduta, adik am sters-o cu carpa umeda , pe tot corpul..
Acum la 1 h de la nurofen ii scazuse la 38.5 .. tot e ceva, in rest e f vesela , mananca binisor, nu bine ..
Ela nu tuseste, doar ii curgea (nu mai curge) nasucul, si stranuta atat... ma gandesc ca secretiile or fi dus la ceva urat?
Tu ii dai ceva MAriei?
Apropo e adrabila.... am vazut pozele pe FB si e "diabetica" de cat e de dulce.. covorasul acela puzzel de unde i-i l-ai luat? am vrut si eu insa tot am citit pareri nasoale, insa acu m-am hotarat sa ii iau si eu..
IRIs.. si mie imi e fricqa de convulsii, de facea pojar nu era bai, insa asa febra fara cauza ,ma sperie rau.
Antonia de la ce a facut febra?
Ne era dor de voi.. ce mai faceti?
Mihaela.. multumesc de datele despre 2 ani, stimulent, etc... stii cumva daca are relevanta ca ma intorc cu 4 zile inainte? e ok pt stimulent nu?
Bine ca a trecut prima sapt.. asta e mai grea.. cu cine il lasi pe Dani? nu mai stiu...
Va multu mult fetelor, sper sa fie ok maine, ca de nu nu prelungim vacanta si ajung la Cluj la urgente cu ea...e prima febra serioara si na.... ma stiti cat de Disperata sunt in boli...
Sa nu zic ca maine 22.07 Ingerul nostru implinea 35 de ani
zubi spune:
Sei...sper sa treaca repede ziua de maine si sa nu fii prea mult in ganduri triste..cum e Ela? te cred na...eu mai stiam de imapchetari, in rpsop cu apa stoarsa f bine ..si o dr mi-a mai zis de compresa pe frunte ,tto asa,f bien stoarsa, sper sa fie bine si sa ii scada
Noapte buna strugurasi