FIV CU OVOCITE DONATE - Cap. 25

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irilac31 spune:

Citat:
citat din mesajul lui elaela27

Nu stiu de ce spuneti ca nu este legal in romania cu donatoare de ovocite cand ele se fac pe banda rulanta,chiar eu am donat saptamana trecuta,asa ca fetelor inainte sa olecati prin tari straine mai bine vati interesa ca sunt si aici clinici cu medici straini,care fac cu ovule donate de o donatoare care o gaseste cuplul

Ela, " donarea" de ovocite contra cost in Romania este ilegala. Sunt multe clinici care au in lista de preturi acet tip de FIV nu doar in TM ci si in Bucuresti, Sibiu se poate ...dar nu specifica si faptul ca trebuie sa vii tu de manuta cu donatoarea....ceea ce inseamna ca donatoarea nu mai este anonima, cum prefera multe cupluri. Poate clinica intermediaza intalnirea dintre donatoare si cuplu dar sunt putine pers in ro care accepta sa doneze doar pt a ajuta alte cupluri, fara a avea alte pretentii.Este legal in Ro sa donezi cuiva dar recompensarea donatoarei e ilegala. Multe cupluri de la noi aleg strainatatea unde au un cadru legal pt aceste proceduri, unde donatoarele sunt f tinere, anonime si alese cu grija. Subscriu si eu la ce a zis Alina.

MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
18+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tusferi

Mi-au raspuns cei de la Reprofit, ei zic sa nu imi fac probleme, ca este in regula si asa, cu ultimul CM pe 17.06... Nu sunt foarte convinsa. O sa vad ce arata ecografia de masurare a endometrului, poate dupa aia ma mai linistesc...

Mutatie 677 C>T in gena MTHFR in stare heterozigota, Mutatie -675 4G in gena PAI- I A in stare heterozigota, Mutatie fact. XIII - genotip heterozigot, AMH 0.11

Tusferi, eu zic sa nu te stresezi prea mult....stiu ei ce fac. Eu ti as trimite protocolul meu dar sa stii ca difera de la pers la alta. Daca citesti cap din luna feb-martie ai sa vezi ce nelinistita eram eu ca nu intelegeam protocolul meu, ca nu avea o logica, ca nu semana cu protocolul Apalinei sau Looanei.... dupa socotelile mele ET nu pica in z14 de cm , dupa cum stiam eu ca trebuie Ei in raspunsurile e-mailurilor sunt zgarciti, adica nu se intind la vorba, raspund cu da sau nu...eram super nervoasa pe ei ca nu ma lamureau...dar ajunsa acolo crede-ma ca s-a schimbat tot. Dr mi-a raspuns la tooooate intrebarile/nelamuririle mele, a venit cu argumente si chiar m-a ascultat tot ce am avut de zis. Fa o masurare a endo, relaxeaza-te si aduna optimismul ca e f importanta o gandire pozitiva

MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
18+

Mergi la inceput

Aristiculeeee , ce mai faci mama, nu te-am mai vazut pe aici, ai plecat iar in contzed sau te muti?

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Iri, merci de incurajari!
Exact asta era sentimentul meu, ca nu prea ma baga in seama si ca ii intereseaza doar banii
Am dormit ca naiba azinoapte, gandindu-ma ce fac eu acum, ca mi-am rezervat o gramada de zile in Brno si ca nu mai fac niciun FIV.

Acum sper doar sa nu vina CM pe nepoftite si sa fie bun endo.

Pup

Mutatie 677 C>T in gena MTHFR in stare heterozigota, Mutatie -675 4G in gena PAI- I A in stare heterozigota, Mutatie fact. XIII - genotip heterozigot, AMH 0.11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

Buna fete cucuiete va matusica
Tusferi scuza ma dar ei ce explicatie ti au dat?
in caz ca iti vine ciclu si Fiv se amina tu nu le ai spus chieltuielile mele cine le plateste ?!cred ca ar trebui sa fi un pic mai categorica cu ei ca nu asa se face treaba cum este posibil sa iti zapacieasca asa schiema zic si eu asta este parerea mea tu te ai achitat de ei financiar ei cum se achita de tine ?

amalia tsakoniati(matusa)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaick spune:

buna fetele
tusferi diphereline-ul asta face, suprima ciclul astfel incat sa te poti sincroniza cu donatoarea. stai linistita ca esti in grafic, endo sa fie bun. bafta maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Iri, mie imi masoara colul la fiecare control. Numai ecogeafic, eu nu am auzit sa se masoare colul pe masa. Pe masa se face un control la care dr poate simti consistenta colului, adica daca e moale/tare, flexibil, in fct de asta isi dau ei seama de mai multe. Insa genul asta de control se face in trim 3.

O alta faza ar fi ca poate dr ta a vrut sa spuna ca il masoara intravaginal, dar tot cu sonda ecografica.se pare ca asa se masoara cel mai bine colul, in special in lunile mari de sarcina.

Despre donarea de ovule in ro- da, eu m-am exprimat in sensul ca e ilegala, poate corect ar fi fost sa spun ca e nereglementata.
Ce se face acum in clinicile din ro e o chestie la mica intelegere, cu care nu pot fi de acord. Mai e mult pana vom avea un registru al donatorilor si lucrurile vor fi in ordine. Pt fetele care doneaza am tot respsctul, insa nu m-am gandit nicio clipa sa ma apuc sa caut donatoare, din aceleasi motive mentionate mai devreme de fete.

Multumesc, Doamne!

_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Brigit

Iri, mie imi masoara colul la fiecare control. Numai ecogeafic, eu nu am auzit sa se masoare colul pe masa. Pe masa se face un control la care dr poate simti consistenta colului, adica daca e moale/tare, flexibil, in fct de asta isi dau ei seama de mai multe. Insa genul asta de control se face in trim 3.

O alta faza ar fi ca poate dr ta a vrut sa spuna ca il masoara intravaginal, dar tot cu sonda ecografica.se pare ca asa se masoara cel mai bine colul, in special in lunile mari de sarcina.

Multumesc, Doamne!

_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg

Mersi de explicatii Brigit...chiar stateam cu emotii ca ma gandeam ca poate trebuia masurat altfel pana acum. Oricum in seara asta merg la dr sa vad daca totul e ok, daca colul e la locul lui.
Dragelor...oare sunt prea exagerata cu chestiile astea pe care le simt? Va rog sa ma trageti de manecuta daca exagerez. Poate e doar bebele meu care imi da semnale ca e bine si puternic si eu ma gandesc numai la prostii si stresez si oamenii din jurul meu si va innebunesc si pe voi de cap.

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noi2 spune:

Buna tuturor,
Amalia, felicitari cu intarziere si sin partea mea, o familie frumoasa va doresc si bine inteles, cu bibici cat de curand !
Felicitari si lui Smaick pentru inimioara si Ellei pentru liniute! Doamne ajuta sa fie bine pana la capat!
Eu am intrat sa zic asa in linia dreapta, am primit schema de tratament si urmeaz Diphereline-ul pe 4 august, emotiile cresc cu fiecare zi si abia asteptam!
Sandy, te rog activeaza PM-ul.
Pup toate gravidutele si pe cele in devenire, cu scuzele de rigoare ca intru rarut din lipsa de timp.
O zi momoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Amalia, nu am primit nicio explicatie. Cand au gresit tratamentul, mi-au zis ca perioada in care am luat AC si Diphereline-ul au fost corecte, se schimba doar data la care incep Progynova. Acum mi-au zis ca totul este ok si sa stau linistita. Nu stiu nici eu ce sa mai cred. Ultimul CM a fost acum o luna si o sapt si pana la transfer mai am destul de mult. Acum nu pot decat sa sper ca nu imi vine brusc CM si imi strica toate socotelile.
Daca se va intampla asta, da, o sa ii trag de maneca si poate ca o sa imi si retrag avansul, nici nu stiu. Nici nu prea vreau sa ma gandesc la asta. Ar fi un dezastru dpdv pshiologic pt mine.

Abia astept ziua de joi sa vad ce se vede la eco trans.

Smaick, eu avem senzatia ca Diphereline iti declanseaza ciclul, ca mie mi-a venit dupa ce l-am facut, cam la o sapt si ceva... Sau fiind depot, actioneaza mai tarziu. Asa ramasesem eu cu impresia, ca in felul asta ma sincronizez cu donatoarea.

Multumesc de urari!

Mergi la inceput