FIV CU OVOCITE DONATE - Cap. 25
Raspunsuri - Pagina 10
rodica.marin spune:
Tusferi, iti spun schema mea de tratament de la Reprofit pentru FIV cu ovocite donate.
- 10 iunie c.m.
- 11 iunie trebuia sa incep anticonceptionale, dar nu mi-au trimis mesajul(am patit ca si tine sa nu imi raspunda cateva zile la mesaje, desi pana atunci im raspundeau cel tarziu a doua zi). Cand au realizat ca au facut incurcatura aceasta mi-au transmis sa stau linistita ca nu este nici o problema si sa iau in perioada
- 4 iulie - 13 iulie noretysteron
- 12 iulie dipherlinul
- 19 iulie am inceput estrimaxul
tusferi spune:
Rodica, mi-ai confirmat banuielile.
Deci eu am facut Diphereline pe 9 iunie, ultima pastila de AC a fost pe 11 iunie, dupa care pauza o luna de zile, pana pe 16 iulie, cand am inceput estrogenii. Initial cand mi-au dat tratamentul, pe schema de tratament scria ca trebuie sa incep estogenii pe 16 iunie. Mi s-a parut ciudat, pt ca schema era doar pt iunie si nimic nu era mentionat pt iulie. Am intrebat coordonatoarea care este schema mai departe si ea a zis ca merg pe 1-1-1 cu estrogenii pana fac beta. Mi s-a parut ciudat, asa ca, pe 16 iunie, cand trebuia sa incep estrogenii, conform schemei, am intrebat-o din nou. Mi-a zis ca nu pe 16 iunie, ci pe 16 iulie tb sa incep. Am intrebat-o daca nu cumva cele pe care le-am luat in iunie trebuia sa le iau in iulie si mi-a zis ca nu, ca erau alea erau bine, asa, in iunie.
Nici nu stiu ce sa zic, astept sa vina ziua de maine, sa vad ce zice. Eu nu cred ca se mai poate ramane pe planul initial, cu ET pe 2 sau 4 august, ceea ce e foarte neplacut pt mine, caci mi-am luat 2 sapt de concediu, am facut rezervari peste tot, pe care nu le mai pot anula si nici nu vad cum as putea sa imi mai iau alte 2 sapt de concediu mai incolo, cand reiau tratamentul, corect de data asta.
Rodica, tu cand pleci?
Mutatie 677 C>T in gena MTHFR in stare heterozigota, Mutatie -675 4G in gena PAI- I A in stare heterozigota, Mutatie fact. XIII - genotip heterozigot, AMH 0.11
rodica.marin spune:
Tusferi, iarta-ma ca nu am mai intrat aseara.
Este posibil sa aiba scheme de tratament diferite, am mai citit despre fete care au inceput tratamentul mai devreme.
Tu ai ciclul neregulat?
Am observat ca in aceste situatii se incepe pregatirea mai devreme. Sper sa scapi de nelinistea aceasta astazi.
Eu plec pe 31.
Tu cand pleci?
elaela27 spune:
poate apela la o danatoare de ovule,pana in 30 de ani macar o nastere
Si as dori sa va spun ca este legal si in romania cu donatoare ,chiar eu am donat saptaman trecuta
elaela27 spune:
Nu stiu de ce spuneti ca nu este legal in romania cu donatoare de ovocite cand ele se fac pe banda rulanta,chiar eu am donat saptamana trecuta,asa ca fetelor inainte sa olecati prin tari straine mai bine vati interesa ca sunt si aici clinici cu medici straini,care fac cu ovule donate de o donatoare care o gaseste cuplul
elaela27 spune:
Draga mea eu zic ca Clinica Athena din timisoara este cea mai tare la ora actuala ,este medic din strainatate te poti interesa are cea mai mai reusita din tara la FIV
tusferi spune:
Rodica, eu aveam ciclul regulat, dar, fiind in prag de menopauza, e posibil sa se rareasca sau sa nu imi mai vina deloc. Macar daca imi spuneau sa mai fac o injectie cu Diphereline si sa mai fi luat inainte niste AC, sa se declanseze CM-ul. Deocamdata nu am primit niciun rapuns, o sa scriu din nou.
Noi plecam sambata, pe 28 iulie. Pe cat ai punctia donatoarei si transferul tau?
elaela27, mesajele tale sunt moderate, si intra mai greu pana scrii 10 mesaje.
Este legal in Romania daca iti gasesti donatoare si daca donatoarea face aceasta donatie gratuit.
Eu nu am donatoare, in primul rand si in al doilea rand prefer ca donatoarea sa fie anonima.
Mutatie 677 C>T in gena MTHFR in stare heterozigota, Mutatie -675 4G in gena PAI- I A in stare heterozigota, Mutatie fact. XIII - genotip heterozigot, AMH 0.11
alina_alba spune:
Ela, stim cu toate ca, in principiu, in Ro este legala donarea de ovo. Doar ca nu este reglementata prin lege donarea cu donatoare anonima, adica asta inseamna ca beneficiara trebuie sa mearga de manuta cu cineva pe care a gasit ea. Plus ca, in cazul in care totusi, clinica se ocupa de gasirea donatoarei, eu iti spun sincer ca nu am nici un pic de incredere in ceea ce priveste analizele si chiar etnia donatoarei. Stiu ca pot parea ingtamfata, dar nu as vrea sa iau material genetic de la cineva netestat corespunzator si, unde mai pui ca, statistic vorbind, in romania, cele mai multe donatoare sunt de etnie roma. Nu ca as fi rasista, dar as vrea un copil care macar sa para ca e facut de mine...
tusferi spune:
Mi-au raspuns cei de la Reprofit, ei zic sa nu imi fac probleme, ca este in regula si asa, cu ultimul CM pe 17.06... Nu sunt foarte convinsa. O sa vad ce arata ecografia de masurare a endometrului, poate dupa aia ma mai linistesc...
Elaela, tu ai donat pentru o prietena, sau in ce conditii?
Stim ca mai sunt donatoare care fac FIV-uri si care doneaza ovocitele pe care nu le folosesc, dar acele ovocite sunt de calitate inferioara. Noi cele de aici preferam ovocite de la donatoare sanatoase, anonime si asa cum zicea si alina, sa aiba cat de cat caracteristicile noastre fizice.