Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (27)
Raspunsuri - Pagina 5
aly_k spune:
buna fetele,multumim pt urari,am facut 7 lunite suntem mari
La multe lunite bulgarasilor!!!!!!
Noi ieri neam simtit foarte rau,am vomitat intruna dupa ce am papat pt prima data caise,dupa ce nea dat doamna doctor o injectie o fost mai bine.O zis sa nu mai ii dau caise decat dupa un an.Inca nu am reusit sa ne facem vaccinu de 6 luni,de abia saptaman viitoare.
Si cu soacrele,mai bine nu ar fi,ca a mea stie sa joace un treatu fenomenal,o place pe Iza doar cand ii lume de fata,in rest nu se intereseaza de ea.
Fetele ce parere aveti despre danonino?ca doctora mia zis sa ii dau,dar eu nu prea as vrea.Voi ce iaurt dati bebelusilor?
aly_k spune:
am vazut ca vorbiti de somn,printese mea doarme ziua max 3 ore impartite in 2-3 ture,iar seara se culca pe la 23-23.30 si se trezeste pe la 10.30 si are cam 2 sau 3 treziri pe noapte pt papa,noroc ca inca este pe lm.
suzieq spune:
Aly, eu am vazut in real ceva iaurturi bio si cred ca o sa merg pe alea, inca nu am studiat, le-am vazut pe raft, nu stiu pret si firma.
Georgia, avem masina micuta si am triat la maxim bagajele, daca ramane lapticul ii fac branzica de el si gata.
Eu cred ca o iau razna cu atatea babe gramada pe mine care le stiu pe toate si se mira non stop ca nu ii dau mancare copilului. In fata blocului e parc si e plin de bunici/femei cu copilasii si toate se mira ca nu primeste nimic afara de lapte si toate isi dau cu parerea ce e mai bine sa manance copilul.
Letitia spune:
Buna fetele!
Multumesc pentru raspunsuri.
Georgia, ma bucur ca ti-a placut dr. . Apropo de grupul de pe FB, eu intrebasem care ar fi portia de legume pentru un bebelus, ca mi se parea ca Tudor vroia prea mult si eram curioasa cat manaca altii. Si mi-a raspuns cineva sa ii dau sa suga si inainte si dupa masa, ca sa manance mai putine legume, in ideea ca laptele ramane de baza pana la un an. Iar cand am zis ca intentionez sa ii scot de tot completarea de LM in momentul in care o sa ii bag proteina (pentru ca voi incepe serviciul), am fost acuzata ca nu mi-am facut temele, ca stric copilul si ma iau doar dupa un pediatru... Ce m-a deranjat e ca nu asta am intrebat, scrisesem pe grupul de diversificare, nu pe cel de alaptat. Stiti foarte bine ca sunt pro-alaptat, dar mi se pare ca sunt unele sustinatoare care cred ca noi toate celelalte suntem niste egoiste ignorante. Acum daca tot am deschis subiectul, eu cred ca e o greseala sa ii dai copilului lapte si inainte de masa, pentru ca ii potolesti foamea si nu mai mananca cu placere legumele. Din pacate eu stiu cazul unei fetite alaptata aproape exclusiv pana la un an care a ajuns sa refuze mancarea si la 3 ani are probleme de sanatate destul de serioase din cauza alimentatiei. Probabil ca e un caz izolat, dar notabil.
Culc baiatul si revin.
ursulet33 spune:
Salutare si de la noi!
am fost cateva zile plecata, trebuie sa recuperez ce s-a scris..
Bulinuta am vazut ca ai probleme, imi pare rau.. am gasit o chestie interesanta, o alerta pe care o poti seta pe joburile care te intereseaza si primesti zilnic mail cu ce a mai aparut. pe mine nu ma intereseaza momentan sa-mi schimb job-ul, dar e bine de stiut ce se mai intampla pe piata.. uite aici link-ul
http://ro.indeed.com/
in alta ordine de idei, se mai planuieste vreo intalnire zilele astea? nu de alta, dar de la 1 august ma intorc la munca si n-o sa mai pot ajunge
My_Lady0091 spune:
Letitia-a inlocui o masa treptat, asta inseamna: a introduce legume si a da completare laptic pana cand masa ramane doar legume si laptic/apa de sete.
Aly... NU DANONE
uite de ce:
http://adevaruridinculise.wordpress.com/2011/10/22/producatorii-danone-folosesc-bacterii-din-fecale-si-tractul-uro-genital-modificate-genetic/
eu recomand din toata inima, celor ce dispuneti de banuti, aparat care prepara iaurturile de casa.pe principiul "stii ce bagi, stii ce scoti".
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
Bella_sib spune:
La multe lunite!!!
Ilinca Iris Ameli Cristian Eva Georgiana
Aly-k nici eu nu sunt de acord cu Danonino, mai bine as opta pentru Napolact.
Letitia, nici eu nu inteleg de ce sa dau lapte inaintea mesei de semisolide de oricare ar fi, din aceleasi motive. Si eu as vrea ca pana la un an sa ii dau lapte dimineata si seara.
Altesa, nu esti singura, si eu o sa-i dau citrice la iarna cand nu se mai gasesc fructe de toate felurile, pentru ca e pacat sa nu profitam de ele in plin sezon de fructe. Dar daca medicul mi-ar face o schema de diversificare care considera ca s-ar potrivi copilului meu mai bine nu cred ca as zice nu.
Suzieq si laptele praf care il dau eu fetitei mele Aptamil miroase urat dar il mananca. Am vazut si eu un iaurt bio, si cred ca este Andechser, dar citisem despre el ca desi scrie ca e bio si nu ma indoiesc ca nu ar fi, contine aditivi, iar iaurturile cu fructe contin foarte mult zahar, deci au una o sa le evit.
Referitor la alte forumuri, si grupuri, citiam mai demult pe un forum nu mai stiu exact cum ii zice ca mamele care nu alaptau exclusiv erau puse la zid rau de tot, ca sunt inconstiente si multe astfel de acuzatii, dar in schimb ma bucur ca noi aici chiar ne respectam parerile.
mady_19 spune:
giani-fetita sa pape....si Ilinca mea ieri nu prea a mancat..de cand e f cald afara..mananca ff putin..cere mai mult lapte..si vreau sa zic ca ea mananca mai bine piureul de legume decat cel de fructe..nu stiu de ce..mi=am dat seama ca nu-i plac caisele deloc deloc...de-abia papa mere, pere, si persici...ii mai pun si putina banana...doua bucatele mici mici...ca e f dulce si daca ati vedea cum se stramba...pffff....acu a inceput sa isi suga degetelul...
- iaura....sanatate Flaviei sa-i treaca
- azi ma duc si eu la gineco...la controlul de 6 luni...sa mai vb cu gineco...sa vad cum ma mai prezint...cand pot sa ma apuc de bebe 2
- si Ilinca face kk tare..k oitele...pediatra a zis sa-i dau multe lichide, apa, ceai, si sa-i fac sucuri din prune si pere..
Letitia spune:
Am revenit!
Georgia, al meu vad ca de o saptamana are somnul de noapte de la 21 la 7 si cam inca 3 reprize de somn pe zi, in total doarme ziua intre 2 si 3,5 ore. DAR nu adoarme decat la san sau plimbat brate, iar seara de la 21 la 2 are somnul foarte agitat, cam o data pe ora se trezeste plangand si il pun la san sa-l linistesc. Apoi mai mananca o data la 5-5:30. La varsta asta sor-sa nu se mai trezea noaptea de mult...
Apropo de introducerea alimentelor noi, eu nu-i dau mai mult de 30 ml prima data.
Alina, v-am vazut pe FB, foarte frumosi sunteti si semanati toti 4!
Iaura, sanatate multa!
Uca, si la noi s-a mai legat scaunul de cand cu diversificare, chiar mi s-a parut ca s-a constipat un pic, dar de ieri am bagat cartof si vad ca suntem mai bine.
Adc, aveam o colega de liceu la care se intampla la fel in casa, ca la soacra-ta si stiu ca mi s-a parut ciudat atunci, dar uitasem.
Lexi, si Sofia doarme la fel si e mai micuta. Noi nu o trezim insa dimineata, se trezeste singura intre 8 si 9:30.
Gianina, rabdare mamico, stiu ca-i greu!
Ileana, multumesc de info despre steamer. M-am hotarat insa sa il iau pe cel de la Avent ca mi se pare mai mic si mai usor de carat in deplasari. Acasa eu am ceva similar cu sita, e de fapt o oala care pe fund are gauri si se pune peste o alta oala (sunt in set, se imbina perfect) asa ca ma descurc.
Iar de socrosenie, , foarte bun raspunsul!!
Noi am vrea sa incercam Cheile Gradistei pe la mijlocul lui august.
Lady,
Ursulet, eu asa propusesem... dar vad ca in afara de Ica nu mai vrea/ poate nimeni. E adevarat ca e mai complicat acum de cand cu diversificarile. Ce ziceti de joi, Herastrau, ora 10:00?
Ma duc sa fac ceva de mancare pana nu se trezeste flacaul.